• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Yarım saat toplam emzirme süren mi canım? Sağ ve sol göğüs toplam yarım saat?
Biz de mama kullanmıyoruz, sütümle doyduğunu düşünüyorum zira çişli bez sayısı yeterli.
Ama bir arkadaşım bebeğin emdiğini zannediyordum meğer sadece memenin başını alıp boş çekiyormuş dedi. İçime kurt düşürdü acaba öyle bir durum mu var diye 🤦🏼‍♀️
İki saat aralıklarla alarm kurduk biz de emzirmek için. Doktor küçük olduğu için iki saati geçirmeyin ama daha erken de vermeyin dedi. Çok çabuk yoruluyor en fazla 20 dk emzirebiliyorum 🤷🏼‍♀️
Canımsın bebek emince göğsünde vakumlama hissini duyuyorsun, sütün çekildiğini anlıyorsun 😊
Anlatması zor ama yaşayınca biliyorsun 😅
Eğer boş emiyorsa göğüs ucunu çekiştirdiği için sürekli yara oluyor.
Bu arada göğüs ucunuza emzirmeden önce azcık kendi sütünüzü sürebilirsiniz hem bebişi memeye çeker hem de yara olduysa iyileştirici etkisi var. ☺️

Benim oglan isitme testinde kaldi sivi birikmesi olabilir diyolar haftaya bidaha tekrarlancakmis moralim cok.bozuldu bu ise . Basina bole bisi gelen varmi
Benim de ilk çocugumda oldu öyle bir kulaktan geçti diğerinden geçemedi. 5 gün sonra tekrar gittim geçti bu sefer. Bazen dedikleri gibi sıvı kaçabiliyor ondandır muhtemelen stres yapma🙏💕

Benim oglan isitme testinde kaldi sivi birikmesi olabilir diyolar haftaya bidaha tekrarlancakmis moralim cok.bozuldu bu ise . Basina bole bisi gelen varmi
Oğlumda yaşamıştım canım, sonraki kontrolde sorun çıkmadı hatta bebeğin uykuda olması önemli bu kontrol için, gittiğinde aklında bulunsun testi bebiş uykudayken yapıyorlar.
İçin rahat olsun yani 💕 ilk topuk kanında sorun çıkması ile bu ilk testte kalma normallikte birbiriyle yarışır. 😅

Kızlar çıktım doktordan, doğum sürecine girmişsin dedi, açıklıkta artmış 2 cm fln rahim yumuşamış, bebeğin kilo alımı durmuş 3600 de kaldı kilosu, önce nst ye basıldı nst de sancı yok ama bebeğin hareketini az buldu doktor, cuma yatış yapalım dedi sonra ultrasonda beğendi ciğerleri sürekli hareketli uyuma periyoduna denk geldik heralde dedi, suyu fln da iyi pazartesi tekrar kontrol var ama pazartesiyi beklemeyebilir dedi, çatı muayenesinde de tetikleyici hareketler yaptım nişanın gelebilir dedi, birde hastaneye gidip epidural yada sezeryan gerekirse diye kan verdim, bulunsun diye, artık çantan yanında olsun dedi, bide sen baya ağrı çekmişsin adet ağrısı gibi baya hissetmiş olman lazım dedi, göbeğinde inmiş dedi, uzun yazdım kusura bakmayın☺️🌸
Heyecan dorukta 🤩 hayırla, sağlıkla kucağına al canım 💕
İkiniz için de süreç çok rahat ve sağlıklı geçer inşallah amin 🤲🏻

Emzik vermeyi dusundunmu canim benim emzirme danismanim bu durumu anlatmisti cunku doydugundan eminsen hala meme istediginde emme icgudusunu azaltmak icin emzik verilebilir demisti
Canım verdim hemen kaptı ama çocuk doktoru ben öneriyorum dedi 🙁 Ben de arada kaldım acaba meme reddine yol açar mı diye de korkuyorum.
Emziği sadece gaz sancısı olduğunda kullanıyor mesela, diğer durumlarda atıyor. Acıktığında Emziği almıyor

Canımsın bebek emince göğsünde vakumlama hissini duyuyorsun, sütün çekildiğini anlıyorsun 😊
Anlatması zor ama yaşayınca biliyorsun 😅
Eğer boş emiyorsa göğüs ucunu çekiştirdiği için sürekli yara oluyor.
Bu arada göğüs ucunuza emzirmeden önce azcık kendi sütünüzü sürebilirsiniz hem bebişi memeye çeker hem de yara olduysa iyileştirici etkisi var. ☺️
Yaram yok çok şükür ilk başlarda acemilik yaşadım ama geçti. Bana sorarsan kesinlikle emiyor ama bebeğim çok güçük ve biraz sarılığı var o nedenle hep uyku modunda, yorgun. Çok güçlü veya aralıksız ememiyor 🙁

Kuzum benim değiliyor ben gündüz bazen 1 saatte bile emzirdiğim oldu çok korktum ya kilo verince sarılık olduktan sonra gündüz 1 saatte verdiğimde yarım saat emiyordu iki meme toplam. Ama 2 saatte emzirdiğimde 2 meme toplam 40 dk falan oluyor. Geceleri uynınca 1 saat sürüyor 2 meme ama o arada uyuyor bi daha dürtüp uyandırma seansları falan oluyordu. 4 gündür düzene girdik 20 dk güzelce tek memeyi emiyor kesintisiz. Doyduğunuda ağzında biriktirip tükürünce anlıyorum hatta emmeyi durdurunca ben kaldırıp bi gaz çıkartma yapıyorum 10dk sonra tekrar meme veriyorum emerse ne ala emmezse devam işte öyle anlıyorum. @nail art da çok güzel anlatmış. Sen kontrole götürdün mü ne zaman götüreceksin ? Kilo alımına sarılığına baksınlar için rahatlasın olmadı sağlık ocağına bi götür bakalım
Senin bebek canlı maşAllah kuzum epey duruyor memede. Benimki çok çabuk yoruluyor 🤷🏼‍♀️

Evet çünkü zaten doğum sonrası takip gerektiriyordu miyomlar.
ameliyat gerekecekti yine büyük ihtimalle.
Esas bunun için bile sezaryen tercih etmeliymişim diye düşündüm sonradan.
Sadece normal doğumun belirsizliklerinden çekiniyorum diye olmamalıydı bu tercihim.
1 taşla 2 kuş nasip olur umarım. Sağ ol canım. Hepimizin çok güzel bir doğum hikayesi olsun inşallah🥰😇🌸
Bana da detaylı ultrasonda perinatolog miyomların var demişti. Ben de sezaryenle alınır mı diyince o kadarına gerek yok ama doğumdan sonra takip edilmesi lazım demişti. Kendi doktoruma hiç sormadım ama sorayım, iyi hatırlattın. Seninkiler gebelikten önce var mıydı?

Kızlar çıktım doktordan, doğum sürecine girmişsin dedi, açıklıkta artmış 2 cm fln rahim yumuşamış, bebeğin kilo alımı durmuş 3600 de kaldı kilosu, önce nst ye basıldı nst de sancı yok ama bebeğin hareketini az buldu doktor, cuma yatış yapalım dedi sonra ultrasonda beğendi ciğerleri sürekli hareketli uyuma periyoduna denk geldik heralde dedi, suyu fln da iyi pazartesi tekrar kontrol var ama pazartesiyi beklemeyebilir dedi, çatı muayenesinde de tetikleyici hareketler yaptım nişanın gelebilir dedi, birde hastaneye gidip epidural yada sezeryan gerekirse diye kan verdim, bulunsun diye, artık çantan yanında olsun dedi, bide sen baya ağrı çekmişsin adet ağrısı gibi baya hissetmiş olman lazım dedi, göbeğinde inmiş dedi, uzun yazdım kusura bakmayın☺️🌸
Ayy hadi bakalım sağlıkla gelsin minnoş artık 😊

Kizlar meme emmeyen bebeğimi nasi alistircam ya sarilik olmasin diye 2 gun mama verdik simdide meme emmiyo aglio bagirio cagirio memeyi aliyo agzina bırakıyor sonra sinirlerimi bozdu

Bana da detaylı ultrasonda perinatolog miyomların var demişti. Ben de sezaryenle alınır mı diyince o kadarına gerek yok ama doğumdan sonra takip edilmesi lazım demişti. Kendi doktoruma hiç sormadım ama sorayım, iyi hatırlattın. Seninkiler gebelikten önce var mıydı?

Gebelikten önce varmış. ama ben hamile kalınca öğrendim. Çünkü uzun zamandır kadın doğumcuya görünmemiştim. Hamile kalmasam haberim olmazdı yani.
Sormakta fayda var.

Canım çok normalmiş bu, bana da takibimi yapan ebe söylemişti. Hatta bi sıkıntı olmamasına rağmen ikinci testte de geçemeyebiliyorlarmış. Endişelenmeyin hiç dediler.
Ay geliyor😍😍 çok sevindim

Kizlar meme emmeyen bebeğimi nasi alistircam ya sarilik olmasin diye 2 gun mama verdik simdide meme emmiyo aglio bagirio cagirio memeyi aliyo agzina bırakıyor sonra sinirlerimi bozdu
Memedeyken pispisla ayakta otururken meme ucuna şekerli su sürebilirsin bir müddet.

1 gun once ismini degistirdik 😂😍

Eklentiler

• Screenshot_20230329_140158_WhatsApp.webp
    Screenshot_20230329_140158_WhatsApp.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 127
Hadi bakalım merakla bekliyoruz 😍💜

Bu arada bana eğer ki sigorta karşılamazsa 9 bin ekstra myom için ameliyat parası alınıyor dedi asistan.
Onu da sorarsın.
Benim sigortamda 1 doğum hakkım var
Ameliyat için ise limitsiz yazıyor
Yani karşılaması lazım başka bir operasyonu da mantıken ama pazartesi öğrenirim artık

Back
X