• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Doğumda da sancının gelip gidecek olması rahatlatıyor biraz o süreleri atlatabilmek önemli. Doğum yaklaşıp sıklaştıkça zorlayacaktır tabii ki ama geçeceğini düşünerek nefeslerle süreci atlatabiliriz inşallah. Sen güzelce kolaylıkla doğur inşallah bizlere de moral motivasyon ol inşallah 🤗
İnşallah hepimiz canım, insanı korkutan bilinmezlik sanırım, 2. fln olsa da bu kadar korkulur mu bilmiyorum

Amin canım inşallah. Küveze girer mi acaba?
36+4 te doğan oğlum hamdolsun küvöze girmedi canım. Benden on dk önce doğum yapan bir hastanın 3500 gr bebeği küvöze girdi. Kiloyla alakalı değil. Diğer türlü bir sıkıntısı varsa da kısa süreliğine olur hemen yanına gelir inşallah. Şimdiden bunları düşünme 😇

Kızlar ya kasılmalarınız ne durumda ? Ben gecelerin belli bir kısmı kasılma sancısından uyuyamıyorum. Sabah olsun doktora gideyim diyorum ama sabaha bir şey kalmıyor . Diğerlerinde bu kadar kasılma yaşadığımı hatırlamıyorum 😑

Kizlar 2 gunluk anne olarak yasadiklarimi anlatayim size bi kere sezaryen asiri rahatti yarim saat sürdü ilk gece zordu ama yürümek ve kayisi nektari icmek tek cozum yurumezseniz gaz sanciniz birikir bu da agri yapar hatta gazinizi çıkarmadiginiz icin yemek bile vermezler size:)) neyse eve geldik biriken kedi kumlarini temizledim direkt hareket etmek ağrılarımi.hafifletiyor sadece kotu olan sey o karin agrisiyla ebenin emzirmek için memelerimi her 3 saatte bi zorlamasi mincirmasi yok iste sütüm damla damla bisi geliyo bellir belirsiz bestlak damla aldim süt arttiriomus bakalim 3 saatte bibsagma makinesiyle sagiom yeni basladim neyse 2900 kg.ile dogan bebegim 1 gunde 200 gr verdi doktor hizli vermis dedi sütüm sagmaya calisiorum gelmiyor bebege mama verioz allahtan cok huysuz bi bebek degil bunca soruna ragmen tek guzel sey bunlari yazarken kafasini koklayıp rahatlamak:)
Allah kolaylık versin canım. Benim de memelerim bol bol mıncırıldı 😅😅😅

36+4 te doğan oğlum hamdolsun küvöze girmedi canım. Benden on dk önce doğum yapan bir hastanın 3500 gr bebeği küvöze girdi. Kiloyla alakalı değil. Diğer türlü bir sıkıntısı varsa da kısa süreliğine olur hemen yanına gelir inşallah. Şimdiden bunları düşünme 😇
Ay haftası mı geriydi 3.5 kilo bebek neden küveze girer, ben sanıyordum kiloyla ilgili

İnşallah hepimiz canım, insanı korkutan bilinmezlik sanırım, 2. fln olsa da bu kadar korkulur mu bilmiyorum
Evet bilinmezlik korkutuyor bence de.. ilk doğumunu normal yapanlar çok çok büyük oranda diğer doğumlarını da normal yapmak istiyolar. O kadar da kötü olsa istenmez diye düşünüyorum. Tabii ki zor ama doğum sonrası rahatlığı için dayanılabilir diyolar bebek çıktığı an kuş gibisin hiç hamile olmamış gibi.. Rabbim herkese gönlündekini nasip etsin inşallah. Sağ salim hepimiz kavuşalım yavrularımıza..

Evet bilinmezlik korkutuyor bence de.. ilk doğumunu normal yapanlar çok çok büyük oranda diğer doğumlarını da normal yapmak istiyolar. O kadar da kötü olsa istenmez diye düşünüyorum. Tabii ki zor ama doğum sonrası rahatlığı için dayanılabilir diyolar bebek çıktığı an kuş gibisin hiç hamile olmamış gibi.. Rabbim herkese gönlündekini nasip etsin inşallah. Sağ salim hepimiz kavuşalım yavrularımıza..
Amin canım ne kadar güzel de olsa ben doğum videolarını izlememeye çalışıyorum, bi süredir yani 😅 o çok korkmuş heyecanlı acılı yüzler beni korkutuyor🥹

Ay haftası mı geriydi 3.5 kilo bebek neden küveze girer, ben sanıyordum kiloyla ilgili
Canım 39+3 te normal doğum yapan arkadaşımın oğlu da kaldı 3-4 gün, nefes alışı hızlı diye, ciğerine su kaçanlar yada ilk dışkısını (mekonyum) anne karnında yutanlar da girebiliyor...sağlıklı doğum ve bebekler gelsin inşallah

Canım çatı muayenesine göre karar vereceğim dememişti benim doktorum ama ben zorlanmadım sn lik bişey zaten hemen yapılıyor bence kendini kasmamak gerekiyor, kilo konusunda da 37 yada 38 di 3250 ydi kilo benimkinin , kafa da büyüktü ve doktorda iri dedi ama son haftalarda belli olmaz demişti gerçekten de neredeyse 40 oldum bebek 3.5 oldu ve kafası da haftasıyla uyumlu kaldı, almadı daha fazla, doktor kilo alımı durmuş dedi, oda belli olmaz yani, ben o zaman 250 grdam hesap edip 4250 oluyor nasıl doğacak diye düşünüyordum😅
38. Haftada 3250 ye iri mi dedi ? Ben mi yanlış anladım canım. Benimde bugün 38. Hafta 3140 çıktı ölçümde her hangi bir şey demedi

İsim etiketleme olayını bilmiyorum ama soran arkadaşlar var. Bacak arasına bıçak saplanması gibi ya da dönerken olan o iki büklüm eden sancı, çatı ağrısı ya da bebeğin alta yaptığı baskıdan olabilir dedi doktorum. Normal bir durummuş yani.

Amin canım ne kadar güzel de olsa ben doğum videolarını izlememeye çalışıyorum, bi süredir yani 😅 o çok korkmuş heyecanlı acılı yüzler beni korkutuyor🥹
Evet hamilelik öncesinden bu zamana kadar çok izledim hoşuma da gidiyodu rahatlatıyodu pozitif doğum hikayeleri falan hatta ormanda kendi kendine doğuran kadın bile izlemiştim 😄 ama artık izlerken heyecanlanıyorum benşmki şöyle mi olur böyle mi olur yazmaya başlıyorum o yüzden ben de uzak durmaya karar verdim akışa bıraktım kendimi 😄

İsim etiketleme olayını bilmiyorum ama soran arkadaşlar var. Bacak arasına bıçak saplanması gibi ya da dönerken olan o iki büklüm eden sancı, çatı ağrısı ya da bebeğin alta yaptığı baskıdan olabilir dedi doktorum. Normal bir durummuş yani.
Yaa teşekkürler. Yavrum belki de yolunu bulmaya çalışıyodur kanala girmeye çalışıyodur. Kafa atmadan biraz daha sakin girse iyi olur ama öyle de yapıyosa canı sağ olsun 🥰😄

3 haftadır yerleşmiş olan ve 1 haftadır sürekli uyuyup uyanıp sancı yaşatan sevgili kızım bugün nst de bildiğiniz uyudu ya 🤣
1 haftadır şu sancılar kaçlık diye bugünü bekledim sonuç bu 🤣
Allah'ım sağ salim doğsun inşallah o dürttüğü ayaklarını, ellerini.. ben bilirim ona yapacağımı 🥰
Bugün kontrolüm vardı kızlar boy, kilo, gelişim her şey yolunda çok şükür.
Bilen söylesin bu enfeksiyonu ne yapıyoruz, geçmiyor bi türlü.. 😔 Göbek adına enfeksiyon koyma fikrine ben de katılıyorum. 😉

Yaa teşekkürler. Yavrum belki de yolunu bulmaya çalışıyodur kanala girmeye çalışıyodur. Kafa atmadan biraz daha sakin girse iyi olur ama öyle de yapıyosa canı sağ olsun 🥰😄
Bende de vardı bugün sordum hanımefendinin amacını. Sadece kafa mı 😅 benimki maden kazıyor sanki, elleri ayrı başı ayrı dürtüyor. Ayakları zaten ayrı bi âlem, bazen cidden coşuyor çok merak ediyorum ne yaptığını 🤣

Back
X