- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #6.461
Ben imomKızlae merhabalar malum bir çoğumuz 12. Haftayı geçtik. Doktorum imomu bırakıp prenatal life kullanmamı istedi. Sizler hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben imomKızlae merhabalar malum bir çoğumuz 12. Haftayı geçtik. Doktorum imomu bırakıp prenatal life kullanmamı istedi. Sizler hangi takviyeleri kullanıyorsunuz
Şöyle bir yazıya denk geldim internette haneriniz olsun kızlar yaşayan olursa benim de böyle bir ağrıydıBilemedim ki goguslerimiz büyümeye devam ediyor ondan olmuştur belki
Ne güzel ben ne zamandır sakin bir yere çekilip dinlemeye çalışıyorum bir şeyler oluyor sanki gazda olabilir diyorum bilemedim bizimkide tam sağ tarafımdaCanım 1 haftadır yüzüstü yatınca çok rahat hissediyorum doktoruma sordum bu kıpırtı bebek olabilir mi hissetmem normal mi diye,hatta yetini gösterdim ultrasonla baktı gerçekten gösterdiğim yerde yani ben baya hissediyorum kıpır kıpır
Çok takma az kaldı zaten kesin ögrenmemize banada doktor kız diyor ama bebiş sağ taraftaSelam kızlar,
14+5’im ama doktorlar cinsiyet için daha küçük olduğunu görünmediğini söylüyoracaba bilerek mi söylemiyorlar yoksa acaba kız olduğu için riske mi atmak istemiyorlar? Erkek olsa görünürdü diye düşünüyorum. Sizler nasıl erkenden öğrendiniz çok özeniyorum.
Bir de sağ kasığım ağrıyor dedim doktor sağdan yumurtlamışsın dedi. Sağ olunca da erkek diyorlar. Kafam çok karıştı haftaya yine randevum var 15 haftalıkken belli olur umarım![]()
Benim ilk hamileligimde olmuştu ama çok siddetliydi. Kısa nefes alabiliyordum derin nefes alamadım hiç çok zordu. Hele son aylar dayanilmazdi ama benim bebeğim hep makat gelişti onun pozisyonu daha da zorlastirmis olabilir ayaklar hep kaburgalarimda olunca tekmeler falan. İkinci bebeğimde makat gelişti ama kaburga ağrısı çekmedim mesela. Her hamilelik bebeğin pozisyonu falan farklı işte.Şöyle bir yazıya denk geldim internette haneriniz olsun kızlar yaşayan olursa benim de böyle bir ağrıydı
"
Kaburga, sırt kemiğinden göğüs kafesine kadar uzanan kemiklere denir. Sol tarafta 12 adet, sağ tarafta 12 adet olmak üzere 24 tane kaburga kemiği bulunur. Kaburgalar, göğüs bölgesinde bulunan organları korur. Bu organları koruyan yapıya ise göğüs kafesi denir. Göğüs kafesi ve kaburga ağrısı şikayetleri genellikle gebeliğin 3. ve 4. aylarında başlar. Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte daha da artar.
Kaburga ve sırt ağrıları özellikle hamileliğin son üç aylık döneminde sıkça görülür. Rahmin genişlemesi, göğüs kafesinin de genişlemesine neden olur. Aslında bu hamileliğin normal seyrinde ilerlediğinin bir göstergesi olarak kabul edilir. O nedenle kaburga ağrılarını tam olarak anlamak, ne zaman yardıma ihtiyaç olduğunu ve doktora başvurulması gerektiğini tahmin etmek açısından önemlidir.
Sıralamaya alırsak her şeyden önce büyüyen rahim, kaburga bölgesine doğru genişler ve bu durum da baskıyı artırdığı için ağrıya neden olur. Bir diğer neden ise, alınan kilolar ve göğüslerin büyümesidir. Kilo, hem göğüs kafesine hem de omur iliğine baskı yapar. Ayrıca hamilelik boyunca kaslarda ve hormonlardaki değişim de kaburga ağrılarına neden olabilir. Hamileyken göğüs kafesi, rahmi ve akciğerleri desteklemek için genişler. Göğüs kafesi, hamile kadının duruşunu da dengelemek zorundadır. Bunların tümü kaburgalarda ağrılara neden olur."
Hadi güzel haberlerle gel canımGünaydın kizlarr. Muayeneye geldim 3 gundur kahverenli lekelenmem var.
Tam sira bana gelmisti doktor doguma gitti bir de normal doğum![]()
Bazen pozisyondan dolayı kız erkek görünmeyebiliyor. Doktorunda garanticiyse iyice bekler net görene kadar. Birdahaki kontrole girmeden hemen önce meyvesuyu iç çikolata ye öyle gir o hareketlendirir bebegi inşallah gösterirSelam kızlar,
14+5’im ama doktorlar cinsiyet için daha küçük olduğunu görünmediğini söylüyoracaba bilerek mi söylemiyorlar yoksa acaba kız olduğu için riske mi atmak istemiyorlar? Erkek olsa görünürdü diye düşünüyorum. Sizler nasıl erkenden öğrendiniz çok özeniyorum.
Bir de sağ kasığım ağrıyor dedim doktor sağdan yumurtlamışsın dedi. Sağ olunca da erkek diyorlar. Kafam çok karıştı haftaya yine randevum var 15 haftalıkken belli olur umarım![]()
Gözün aydın canım bak korktuğun gibi olmadı. Sağlıkla devam etsin inşallah sağlıkla da kavuşunBende randevudan çıktım sonunda agzim kulaklarimda cikabildim.
Evet 20. Haftaya kadar dusuk riski sonrasinda da erken dogum riskim oldugu icin hic ise donmeyecegim hep istiharatte olacakmisim ama bu sefer o kadar büyümüş o kadar hareketliydi ki (cikolata yedim) cok saglikli görünüyordu.Doktor sanki daha olumlu yorumlar yapti bu sefer.
11+2 ymisim 4.47 cm ense kalinligi cok iyi dedi 1.33 mus. İkili test icin kan verdim. Fetal dna istemedim bir problem varsa o zmn dusunurum.
Cinsiyet sordum tahmini birseyler soyleyeyim dedi erkege dönecek bir bebek gibi dedi.
Bir oglum var bir kizim olsun cok istiyordum .
Ama o kadar sey yasadim ki agzim kulaklarimda döndüm hayirlisi olsun.
Bu aradaDilyy Ertugrul hoca ya gittim sana 18. Hafta diye direnmisti ama bana naz yapmadan tahminini soyledi
nazı sanaymis.
Bana kız dedi 12+3 te söyledi. Makine çok iyiydi bir de perinatolog olduğu için ayrıntı bakarak söyledi sanırım. Ama ben değişebilir diye düşünüyorum, erken söylenenenler değişebiliyorSelam kızlar,
Ona göre alışveriş vs yapacağım ya insan hevesleniyorÇok takma az kaldı zaten kesin ögrenmemize banada doktor kız diyor ama bebiş sağ tarafta![]()
Aslında yiyorum hareketli ama yine de söylemiyorlarBazen pozisyondan dolayı kız erkek görünmeyebiliyor. Doktorunda garanticiyse iyice bekler net görene kadar. Birdahaki kontrole girmeden hemen önce meyvesuyu iç çikolata ye öyle gir o hareketlendirir bebegi inşallah gösterir![]()
Ben de tatilde rahatsızlandığım için iki farklı hastanede de bakıldım, vajinal muayene de bakıldı yine de söylemedilerBana kız dedi 12+3 te söyledi. Makine çok iyiydi bir de perinatolog olduğu için ayrıntı bakarak söyledi sanırım. Ama ben değişebilir diye düşünüyorum, erken söylenenenler değişebiliyorkız olmasına seviniyorum, sevincim kursağımda kalmasın diye inanamıyorum sanırım
![]()
Kız ben hatayı hemsire olduğumu söyleyerek yaptımBende randevudan çıktım sonunda agzim kulaklarimda cikabildim.
Evet 20. Haftaya kadar dusuk riski sonrasinda da erken dogum riskim oldugu icin hic ise donmeyecegim hep istiharatte olacakmisim ama bu sefer o kadar büyümüş o kadar hareketliydi ki (cikolata yedim) cok saglikli görünüyordu.Doktor sanki daha olumlu yorumlar yapti bu sefer.
11+2 ymisim 4.47 cm ense kalinligi cok iyi dedi 1.33 mus. İkili test icin kan verdim. Fetal dna istemedim bir problem varsa o zmn dusunurum.
Cinsiyet sordum tahmini birseyler soyleyeyim dedi erkege dönecek bir bebek gibi dedi.
Bu aradaDilyy Ertugrul hoca ya gittim sana 18. Hafta diye direnmisti ama bana naz yapmadan tahminini soyledi
nazı sanaymis.
Bende randevudan çıktım sonunda agzim kulaklarimda cikabildim.
nazı sanaymis.
Ahahha benim asıl doktorum mehmet bey ,ertugrula heyet raporu almak icin gittim ama ben ozel ve tek doktorum hissettiriyorum adamıKız ben hatayı hemsire olduğumu söyleyerek yaptımadam beni görünce içinden çok bilmiş görmemiş geliyor diyordur kesin... En son bebeğin kafası için gittiğimde adamın bakışlarını görmen lazımdı. bunun için detayliya mi gittin bir de bana mı geliyorsun der gibi
bana gıcık gitti söylemeyecek gibi... Aman Suat bey söyledi o söylemese de olur
bir de bende detaylı bakıyorum dedi ben direk yok ben Suat beye baktiracsgim konuştum diyince sanki ona da bozuldu gibi
![]()
Kız en doğrusunu yapıyorsunAhahha benim asıl doktorum mehmet bey ,ertugrula heyet raporu almak icin gittim ama ben ozel ve tek doktorum hissettiriyorum adamısiz izinliyken baska doktora gitmek zorunda kaldim felan dedim hatta
![]()
Aslında çok tuzlu tuketmiyorum dikkat ediyorum ama ağrılar dayanilacak gibi değilTuzu azaltmalısın