- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #8.801
Vallah tam bilemem şuan 6700 gibi hesaplıyorlarMerhaba asgari ücretle çalışan bir kişinin aylık sgk sı ne kadardır? Bi aile şirketinde kendimi sgk lı göstersem diyorum? Doğum parası alabilir miyim?
Evet bende aradım en yakın 3 Eylül boş yer vardı aldım. Çünkü eşimle gitmek istiyorum, ben hep ultrasona tek gidiyorum o göremiyorBana da bu doktoru önerdi doktorum ama ta 26 ağustosa verdiler sıra o yüzden almadım ben
Benim kanamam 5. Haftada oldu. 2 3 gün sürdüğünü halde devam ettim. 18 haftalık oluyorum, günde 1 tane akşamları yatarken fitil olarak devam dedi. Dün randevuda ne zaman keseriz dedim, 3 hafta daha kullan, detaylı ultrasonda bakarım ona göre keserim dedi. Bir akrabam kabızlıktan, ıkınmalardan kasılmalar oluyor diye kanama olmadığı halde gebelik sonuna kadar hap olarak kullandı. Lekelenme de varmış. Devam edip risk almamak daha iyi gibi.Kizlar PROGESTAN KULLANAN hamişlerden bi fikir alışverişi rica ediyorum.
Simdi normalde progestanı alttan kullaniyordum klinikteki doktorum dediki bir hafta ağızdan kullan lekelenmen olmazsa tam keseriz dedi. Bir hafta oldu mesaj attım tam kahve degilde hardal sarisi renginde az miktarda lekelenmelerim oluyor. Doktor keselim artık dedi. Az miktardada olsa lekelenmem oldugu icin aklima takildi .Birde @Cicek63 de lekelenmem bittiği halde doktor iki hafta daha kullandirdi diye yorumunu gördüm.Oyle olunca ozel hastanede gittiğim diğer doktoruma sordum. Devam mi tamam mi diye anlattim lekelenme miktarını.yok kesmeyelim kullanmaya devam edin dedi .adetini sordum düşürelim mi diye hayir 3 adet olarak devam dedi.
Yani ikisi de doktor ikisi de farkli sey söyledi.sizden fikir alabilir miyim kafam cok karisti. Ayni durumdayken siz ne yapmistiniz doktorunuz ne demişti.
Öncesindeki düşük sebebi ile olabilir, bir çok kişi devam ediyormuş doğuma kadar. Ben de keser mi diye umutlanıyorum ama içimdeki ses de sen bu iğneye devam edeceksin diyor... Sağlıkla bebeklerimiz büyüsün, kucağımıza almak nasip olsun da iğneymis, kanamaymıs asla takmıyorum. Siz de endişe etmeyin, bu arada çok geçmiş olsun. Bebeklerimiz sağlıklı öyle düşünün, bu kanamalar belki de vücudumuzun atmak istediği fazla kan da olabilir, kanamaların düşük dışında bir çok sebebi var. Siz hamileliğinizin ve tek beden oluşunuzun tadını çıkartın, isterseniz 5.cocugunuza hamile olun hepsinde tek bir gebelik ve farklı gebelikler yaşayacaksınız, yaşayacağız.Allah allah bana neden igne sonuna kadar dedi acaba herkes sizin gibi kesmek icin karar alacaklarini söylüyor. Belki rahim sekli bozuklugum var ondandir. hem düşük hem erken dogum riskim olunca demekki sonuna kadar devam.
Teşekkür ederim canim.Bende deneyimliyim malesefama bir aydir kahverengiler bile bitmek üzereyken yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim derken kirmiziyi tekrar görünce moralim bozuldu. Birde daha bir kaybim oldugundan daha telaslaniyorum.
Benim de siyah pıhtı gibi biseyler geldi ya, ne zaman geçecek bu durumumuz?Günaydın kızlar. Bugün mutsuz uyandım. Uzun zamandir tam kahverengi bile degil kahveye dönük sarı akıntım oluyordu.Bugun peceteye kirmizi geldi bir tanede pıhtı.Cok canim sıkıldı ya .Ne güzel kanama ve lekelenmelerden kurtuluyorum diyordum tekrar başa dönerim diye cok korkuyorum
Bilmiyorum canim ya ben artık gecti diyordum kahve bile gelmez olmuştu koyu sarı geliyorduBenim de siyah pıhtı gibi biseyler geldi ya, ne zaman geçecek bu durumumuz?
İlk gebeliğimde ben de olmuştu aşırı kaşıntı.. karaciğer enzimleri yükseldiği için oluyormus son haftalardaydim diye dr ilac vs baslatmamsti dogumdan sonra normale gecmisti.Kizlar selam!
Herkese sifa ve kolaylik diliyorum oncelikle.
Sormak istedigim bir sey var. Benim vucudumda, ozellikle ust bacak bolgemde ve kalcamda, ciddi kaşintilar var. Zannediyorum son bir haftadir. Bugun dank etti ve acaba gebelikle iliskili olabilir mi dedim, biraz googleladim ve evet karsilasilabiliyormus bu durumla. Cuma kontrolum var ve doktorla bu meseleyi o gun konusurum diye sormadim da arayip.
Sizler arasinda ya da tanidiklarinizda boyle bir sey yasayan var mi?
Igne olarak mi kullanıyorsunuz?Kızlar az önce kontrolden çıktım.benim gebeliğim hep kanamalı geçtiği için kan sulandırıcıyı kesmişti doktor.1 aydır kanamam yok doktora söyledim salı günü tekrar başlayalım dedi.bende tedirginim kanama olursa yine diye.aranızda kanama devam ederken ya da kesildikten sonra tekrar kan sulandırıcı başlayanınız var mı?bana genetik test yapılmıştı genetik olarak pıhtılaşma yatkınlığım var.başlamazsak pıhtılaşma olursa bebeğe yeterli kan gitmez o zaman da gelişimi normal ilerlemez dedi tedirgin oldum ama içince kanama olursa diye de tedirginim,aranızda benzer durumda olan var mı?
Ben hiç hissetmiyorum, benim arada sertlik oluyordu karnımda, sanki dayaniyor gibi demistim doktora henuz hissetmezsin dedi.myom var onun baski yapmasi muhtemel dedi. 16 haftalık ama henüz hissetmezsin dediSelam kızlar nasılsıniz bebis hareketlerini tam hissediyor musunuz artık
Benim bebis bugün baya baya hareketliydi ilk defa net şekilde hareketlerini hissettim eşime bak bak tekme atıyor dedim nasıl da seviniyordu :) kelebek çırpınışlarından farkli boyuta gelmiş resmen tekmesini his ediyorum çok güzel bir duygu ya büyümüş gibime geldi
Başlarda iğneydi kesti şimdi corasprin başlanacak hapIgne olarak mi kullanıyorsunuz?
Ben de ara ara kelebek çırpınışi gibi hissetmistim artik hissetmemstim bugun baya baya hissetim ilk defa bnce sen de hissedersin uzaninca oluyor :)Ben hiç hissetmiyorum, benim arada sertlik oluyordu karnımda, sanki dayaniyor gibi demistim doktora henuz hissetmezsin dedi.myom var onun baski yapmasi muhtemel dedi. 16 haftalık ama henüz hissetmezsin dedi
Başlarda iğneydi kesti şimdi corasprin başlanacak hap
Kim dedi olmuyor diye belki şimdi işe girdim ne saçmaBen eşimin şirketinde gösterecektim olmadı devlette hamile gözüktüğüm için erkenden yapmak gerekiyor dediler
Ürik asitte kaşındı yapar..Sordugum kasinti sorusuna verdiginiz cevaplar icin hepinize tesekkur ediyorum kizlar
Ben saf gibi henuz 800 gr aldim ve bu yuzden de gebelik catlaklariyla ilgilidir diye de hic dusunmedim. Catlak icin duzenli olmasa da urunler kullaniyordum ancak bugun itibariyle oturdugum her an orama burama bir seyler surecegim kesin.
Yarin sabah kan verecegim, degerlerime de bakilsin bakalim dramatik degisiklikler olmus mu, dediginiz gibi belki dusuk kan degeriyle de iliskili olabilir.
Herkese catlaksiz gunler dilerim
Selam kızlar nasılsıniz bebis hareketlerini tam hissediyor musunuz artık
Benim bebis bugün baya baya hareketliydi ilk defa net şekilde hareketlerini hissettim eşime bak bak tekme atıyor dedim nasıl da seviniyordu :) kelebek çırpınışlarından farkli boyuta gelmiş resmen tekmesini his ediyorum çok güzel bir duygu ya büyümüş gibime geldi
Ben bu hafta müthiş güzel hissediyorum hatta şu an yazarken bile hıçkırıyor sanırım düzenli aralıklarla pıt pıt yapıyor annesinin kuzusuSelam kızlar nasılsıniz bebis hareketlerini tam hissediyor musunuz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?