2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar geçen hafta bebek her gün hareket ediyordu ama bu 4 gündür falan çok nadir oda bebek hareketi mi emin olamıyorum o kadar hafif ne yapsam bilemedim ya korkuyorum artık bişey mi oldu diye randevu daha 1 Eylül de
Bende de öyle oluyor canım bir gün deli hareketli bir gün tık yok sonra bir akşam tekrar başlıyor

Canım erkek yazar mısın banada etiket yaptım sana olmadi

Kızlar çok değişik bir şey oldu bugün perinatoloji için alan açtırdım, az önce randevu kontrol edeyim derken yarına randevu buldum ama ben yarın 18+4 oluyorum. Bakar mı bilemedim, randevuyu iptal etsem mi kimsenin de hakkına girmeyeyim...

Detaylı ultrason için randevu aldınız değil mi? Eğer detaylı ultrason içinse bence bakmazlar canım çünkü 21-24 hafta arasında öneriliyor.

Nerden aldınız o kadar erken ben 2 haftadir almaya çalışıyorum randevu yok

Perinatolog 18 haftadan sonra bakiyomus.Benim 20 haftadan sonra şehir değiştirmem gerekiyordu sordum durumum böyle diye bakar demişlerdi bı arayıp sorun

Detaylı ultrason için randevu aldınız değil mi? Eğer detaylı ultrason içinse bence bakmazlar canım çünkü 21-24 hafta arasında öneriliyor.
Evet detaylı ultrason için aldım, oy şimdi ben iptal mi edeyim ya... Bakılmayacaksa ihtiyacı olan kişiler erissin randevuya
Nerden aldınız o kadar erken ben 2 haftadir almaya çalışıyorum randevu yok
Devletten aldım, 4ten sonra girip hep kontrol ediyorum yeni günü açmış oluyorlar bazen öyle denk getiriyorum, ama bu randevu baya iptal edilmiş tek bir zaman çıktı çünkü
Perinatolog 18 haftadan sonra bakiyomus.Benim 20 haftadan sonra şehir değiştirmem gerekiyordu sordum durumum böyle diye bakar demişlerdi bı arayıp sorun
Randevuyu devletten aldım ama bir ulasabilirsem hastaneye sorayım o zaman, teşekkür ederim çok

Nerde oturuyorsunuz iptal ederseniz haberleselim bari ben alayim

Özel muayeneneye gidiyorum. Bana 18.hafta bakarım. Zayıfsın rahat görünür demişti. Ben tatilde olduğum için 18.hafta gidemedim. 21 e kaldı benim de
Ben pek de zayıf sayılmam 28.haftaya kadar bakılıyor falan diyorlar ama ben en son 24.haftada bakıyorlar diye biliyorum. Kafam çok karıştı bu konuda....
Nerde oturuyorsunuz iptal ederseniz haberleselim bari ben alayim
Balıkesir'de oturuyorum, umarım aynı yerdeyizdir. Bir yerden daha haber bekliyorum sanırım iptal edeceğim çünkü

Maalesef İstanbul'dayım özel hastane yolları gözüküyo bize

Kız anneleri var burda böyle pipi göstermek aa ayıp ama hayırlı olsun kızlar
Napalim bende sizi kiskaniyorim pembis pembis ikinci oglum geliyor,bir de kizim olmasa miydi Çok şükür saglıklıymıs ya buna da şükür

Merhaba kızlar
Özel sektörde doğum izni ve maaş durumları ile ilgili konuya hakimim. Bizim 16 hafta doğum iznimiz oluyor. Bu 16 haftayı iki şekilde kullanmak mümkün. Hamileliğinizin 32. haftası bittiğinde doğum iznini başlatırsanız, doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere izninizi kullanıyorsunuz. Diğer seçenek ise, doktorunuzun size "çalışabilir raporu" vermesi şartıyla 37. haftanızın bitiminde doğum iznine ayrılmanız halidir. Bu durumda da 3 hafta doğumdan önce 13 hafta doğumdan sonra olmak üzere izninizi kullanıyorsunuz.

16 haftaya ek olarak 6 ay ücretsiz izne ayrılabilirsiniz. (Yani maaş almaksızın) Çoğu kurum buna çok sıcak bakmadığı için devlete göre bizleri zorluyor.

Süt izni de 6 ay boyunca günde 1.5 saat olacak şekilde sağlanıyor.

Maaş konusuna gelecek olursak, doğum izninde olduğunuz 16 hafta boyunca maaşınızı çalıltığınız kurum değil, ssk öder. (Raporlu olduğunuz için) 4 ay hiç maaş almazsınız ve 4 ayın sonunda ssk size tüm maaşlarınızı toplu bir şekilde yatırır. Ptt üzerinden paranızı alabilirsiniz. Bazı kurumlar çalışanı mağdur etmemek adına, insiyatif alarak maaşınızı 16 hafta boyunca düzenli bir şekilde yatırabilir fakat izin bitiminde ptt ye yatan parayı kuruma teslim etmenizi ister.

Özel sektörde, ssk 4A grubu çalışanları için süreç bu şekilde işliyor.

Biraz uzun oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…