2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226

Çok güzel yazmışsınız gerçekten :) ama ilk doğumumdan tecrübemi paylaşmak istiyorum, ben doğum raporu ödeneğini 4 ayın sonunda toplu olarak değil 4 ay boyunca her ay sonunda çalışıyor gibi aylık olarak almıştım zaten işyeri muhasebecinize maaşınızın nasıl yatmasını istediğinizi belirtiyorsunuz oda rapor bildirimini ona göre yapıyor ve rapor paranız o şekilde yatıyor, bir de PTT'ye giderek almak zorunda değiliz benim e-devlet hesabıma tanımladığım banka iban numarama yatıyordu.

Son olarak yazınızdaki Bazı kurumlar çalışanı mağdur etmemek adına, insiyatif alarak maaşınızı 16 hafta boyunca düzenli bir şekilde yatırabilir fakat izin bitiminde ptt ye yatan parayı kuruma teslim etmenizi ister. Cümlesini anlayamadım? Ben rapor ödeneğini her ay maaş gibi aldım ama sonrasında herhangi bir yere geri ödeme yapmadım bunu da kendi tecrübem olarak belirtmem istedim ki okuyanlar bilgi edinmiş olsun diye :)

Bi sorum var. Ben şuan çalışmıyorum. Ama bi aile şirketi var orda beni sgk lı olarak göstersek doğum parası alabilir miyim?

Arkadaslar goguslerim cok buyudu hala cok aciyor tas gibiler ve cok agriyorlar. Benim gibi olan var mi ilk hamileligimde yeni hamilelik belirtileri varken sisip sonra inmisti. Sutyen bile zor takiyorum çıkarınca daha cok aciyor.Bu arada cinsiyet ogrenmeyen bir ben kaldim herhalde carsamba belli olacak bakalim. Belli olanlar hayirli olsun.

Kızlar herkese iyi akşamlar. Öncesinde tecrübeli olan arkadaşlara bir sorum olacak. Bugün doktor kontrolümüz vardı çok şükür bebek ile ilgili herşey yolunda. Ama doktor kontrol sırasında rahimde sancı görünüyor bir ağrın var mı dedi. Bir ağrımda yok açıkçası. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Bir sıkıntı olur mu acaba? Geldiğimden beri sürekli kendimi dinliyorum. Bu arada 17+2 çıktık ultrosonda 4 gün önden gidiyoruz.

Benim de öyle desteksiz ve balensiz takıyorum artık. Bazen iniyor sonra geri şişiyor. Ağrılar başlayınca anlıyorum şişmeye başladığını. Ben de galiba çarşamba öğrenicem diye umuyorum. Bi kız denmişti ama bacak tam açık değildi. Birinde de bağdaş kurmuştu. Bakalım kesinleşicek.

Her zaman olmasada bazen benimkide cok acıyor goguslerim cok şişti.85 b kullanıyorum su an daha dar bi sütyen kullanirsam canimi acıtıyor.evde penye sütyen kullanıyorum o iyi geliyor bana.

Ayni durumdayiz. Ilk hamileliğimde boyle hatirlamiyorum hic. Simdi dusta su sert gelse bile aciyor

Bende varım 16 haftalık bugun yarın devlette kontrolüm var

Kızlar 19. Haftadayım son bir hafta on gündür karın ağrılarım oluyor adet ağrısı gibi. Biraz ovunca filan geçiyor. Sizde de oluyor mu? Ayrıca yumru gibi sertleşiyor karnımın bir bölgesi. Bazen de yaygın bir sertleşme oluyor. Artık bebeğin hareketlerini de minik minik hissediyorum. Yatarken sağa sola dönünce veya ayağı kalkarken içerde kayıyor gibi hissediyorum

Hanımlar detaylı ultrasonografi yaptıran oldu mu aranızda? Devlette yapılıyor mu acaba ? Ve özelde ne kadara yapıyorlar ?
Bugun doktor ile görüştüm 20. Haftada burada bakacağız,istersen dedi ilcedeki özel radyoloji kliniginin ismini verdi orada da yaptırabilirsin dedi. Eger inceleme de bir şeyden kuskulanirsak pediatriye yonlendiriyoruz dedi

Benimde sertleşme oluyordu bir ara simdi yok. Ben.ilk.hamileligimde. hatırlıyorum böyle olmuştu doktora haber vermiştim kasilma. Nst yle bakmıştı bisey yoktu..simdi dedim doktora olmaz dedi anlatamadım sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…