2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Öğretmenler 1 yil dogum izni aliyor ama yanlış mi biliyorum.saglik çalışanları farkliysa bilmiyorum.sut izni malesef bizde sadece lafta var kimse kullandirmiyor bile kurumsal firmalar hariç tutulabilir.
Canım doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta maaşlı iznin oluyor. Doğumdan sonraki 8 hafta bitince istersen süt izinlerini kullanıyorsun istersen de dilekçe veriyorsun ben 2 yıl ücretsiz izin almak istiyorum diye. O 2 yıl maaş almıyorsun, sigortan da yatmıyor ama emekliliğine yakın 2 yıl prim eksiğin var mesela, onu doğum zamanında aldığın izinden doğum borçlanması yapıp cebinden ödersen 2 yıllık primini, aynı askere giden memurdaki gibi çalışmış gibi sayılıyorsun. Sınırı var tabii 3 çocuk. 3x2’den 6 yıl bu şekilde erken emekli olunabiliyor.

Şu çocuk ilkokula başlayana kadar istersen yarım gün yarım maaş olayı bir türlü gelemedi her şeyi hazır imzayı bekliyor diyorlar birkaç yıldır. Keşke gelse artık

Yarı zamanlı da tam maaş mi aliyorsun yarım mi bir de acaba sağlık çalışanlarına da var mı zannetmiyorum ama

Şu çocuk ilkokula başlayana kadar istersen yarım gün yarım maaş olayı bir türlü gelemedi her şeyi hazır imzayı bekliyor diyorlar birkaç yıldır. Keşke gelse artık
Ondan hiç umudum yok.ben oğluma hamileyken çıkacak deniyordu 6 yaşına geldi diğer çocuğum doğacak tık yok

657 sayılı kanuna tabi herkese var.tam maaş alıyorsun
Ya ben bunu ilk defa duydum şimdi doğumdan sonra normalde 3 saat süt iznimiz var ya altı ay şimdi o dediğin yarım gün ne kadar kullanılabilir ki? Bunun için dilekçe falan mı yazmamiz gerek? Kesin hastane insiyatifinde bırakılmıştır sağlıkçılar vermezler bu hakkı. Bende 657 ye tabiyim ama umudum yok

Şöyle ilk çocukta 2 ay ikincide 4 ay üçüncüde 6 ay kullanabiliyorsun yarı zamanı.kullanacaksan doğumdan sonra kullanmak zorundasın.2 ay kullanırsan 3 saatlik süt iznin 4 ay kalıyor.sonra 6 ay 1,5 saat süt iznini kullanıyorsun.ben ilk çocukta 2 ay kullandım şimdi 4 ay kullanıcam.başka kurumda çalışan arkadaşım da 2. Çocukta 4 ay kullandı.ama doğum izni biter bitmez kullanabilirsin.arada bi heyet raporu alayım sonra kullanayım diyemiyorsun ozaman hakkın olmuyor

Anladim teşekkür ederim bize kullandiracaklarini zannetmiyorum ama yine de denerim şansımı

İlk once kanadi kopmus gibi oluyor insanin ama sonra alisiyorsun
Ben ilk ise dondugumde sokakta cocuksuz yurumek bile garip gelmisti
Hemen alışırım umarım eve o kadar alıştım ki 2 yılda, sevdim de yani bebekle tek başıma yorucuydu epey ama güzeldi yine de çok şükür.. sağlıkla kavuşursak bu miniğe de bi 2 yıl daha alır kaçarım

Bunu ben de bilmiyordum. Peki önce bu yarım günü kullanıp sonra iki yıl ücretsiz izne çıkılıyor mu acaba biliyor musun 4 ay bu+ 20 ay ücretsiz gibi.

Bunu ben de bilmiyordum. Peki önce bu yarım günü kullanıp sonra iki yıl ücretsiz izne çıkılıyor mu acaba biliyor musun 4 ay bu+ 20 ay ücretsiz gibi.
Bakın burda 657 sayılı kanunun 104/F bendinde yazıyor

Eklentiler

• 9A18A43B-6E85-4DFE-8053-DD61AC862192.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 48
O kadar bilgisizimki böyle zaman gectikce korkularım başlıyo ne Alicam ne giydircem ne yediricem diye
Olsun canim herşey mükemmel ve 4*4 luk olmak zorunda değil.Once ana ihtiyaclari alirsin sonrasini bebk dogduktan sonrada tamamlarsin Zaten o haftalara gelelim bir insallah fikir alışverişinde bulunuruz.

Kızlar geçen hafta bebek her gün hareket ediyordu ama bu 4 gündür falan çok nadir oda bebek hareketi mi emin olamıyorum o kadar hafif ne yapsam bilemedim ya korkuyorum artık bişey mi oldu diye randevu daha 1 Eylül de
Ne zaman başladınız hissetmeye bağırsak hareketi olmasın. Çok mu zayifsiniz ikinci gebelik mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…