- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #9.841
Yaştan dolayı bende de riskli çıkacaktı doktor hiç önermedi bile ikili tarama nasılsa riskli çıkacak dedi.ben amniyosentez yerine fetal DNA yaptırdım.çoğu da öyle yaptırdı.fetal DNA varken bence onu tercih etselam arkadaşlar
ocak 2023 te Allah izin verirse 2. kez anne olacağım
benim sorunum
2li tarama arada çıktı dedi doktorum
4 lü yaptık daha randevuma var ama bunun sonucuda 157,7 çıkmış
36 yaşındayım 10 yaşında oğlum var zaten riskli gebelikte takipliyim
kendi bağışıklık sistemi hastalığımdan dolayı
bu sonuçta anladığım kadarıyla arada yine size bir danışayım dedim
detaylıda bir sorun varsa çıkar mı 2 lide amniyosentez yapalım demişti doktorum
büyük ihtimalle bu gittiğimde de soracak yaptırmalı mıyım onunda riskleri var çünkü
yaş riskinden dolayı öyle çıkması normal bence ama doktorun en iyisini bilir. maddi yönden sıkıntı yoksa fetal DNA öneririm.selam arkadaşlar
ocak 2023 te Allah izin verirse 2. kez anne olacağım
benim sorunum
2li tarama arada çıktı dedi doktorum
4 lü yaptık daha randevuma var ama bunun sonucuda 157,7 çıkmış
36 yaşındayım 10 yaşında oğlum var zaten riskli gebelikte takipliyim
kendi bağışıklık sistemi hastalığımdan dolayı
bu sonuçta anladığım kadarıyla arada yine size bir danışayım dedim
detaylıda bir sorun varsa çıkar mı 2 lide amniyosentez yapalım demişti doktorum
büyük ihtimalle bu gittiğimde de soracak yaptırmalı mıyım onunda riskleri var çünkü
Ya benimki de iyiydi ama site ben ara boruları da yıkayınca çekmedi bir dahaİyi ki lerimden biri sut makinesi. Oglumda Çalışıyorum diye almıştım o zmanlar 300 tl felandı.simdi ayni makina 2500-,3000 tl arasinda. Herşey uçtu en azindan bundan kurtardım
fetal dna ilk defa duyuyorum gittiğimde onuda sorayım doktoraYaştan dolayı bende de riskli çıkacaktı doktor hiç önermedi bile ikili tarama nasılsa riskli çıkacak dedi.ben amniyosentez yerine fetal DNA yaptırdım.çoğu da öyle yaptırdı.fetal DNA varken bence onu tercih et
Ben memlekette olunca kaçırdım mı yazdıklarını en son sanki detaylı için Suat hocaya gitmiş olman gerekiyorduYa benimki de iyiydi ama site ben ara boruları da yıkayınca çekmedi bir dahamecbur alacağım ama çok pahalı ne yapacağım bilemiyorum bakacsgim artık... Şu an önceliğim detaylı ultraonda prof. Sorun yok desin de hepsini hallederin diye dusunuyorum
Detaylı ultrasonda da görünür ama gam anlamıyla gen sonuçları detaylıda görünmez.fetal DNA da yüzde 99 sonuç veriyor ve sadece kan veriyorsun.ama biraz pahalı oluyor gerçi amniyosentez nekadar bilmiyorım.benim zaten gebeliğin riskliydi kanamalarım vardı amniyosentez yüzde 3-4 oranında düşük riski içerdiği için tercih etmedim.zaten çoğunluk fetal DNA yaptırıyor daha kolay oluyor öylefetal dna ilk defa duyuyorum gittiğimde onuda sorayım doktora
amniyosentez %100 sonuç verir demişti ama sonuç olarak detaylı ultrasonda belli olması gerekmiyor mu?
boyun kalınlığı bağırsak uzunluğu burun kemiği
inşallah sorunsuz atlatırım bu hamileliğimi de
ben lierac ve bio-oil aldım canım , dönüşümlü sürüyoeum hergünKızlar, karın çatlağı için bebe yağı yeterli olur mu yoksa çatlak kremi almak şart mı?
Detaylı ultrasonda da görünür ama gam anlamıyla gen sonuçları detaylıda görünmez.fetal DNA da yüzde 99 sonuç veriyor ve sadece kan veriyorsun.ama biraz pahalı oluyor gerçi amniyosentez nekadar bilmiyorım.benim zaten gebeliğin riskliydi kanamalarım vardı amniyosentez yüzde 3-4 oranında düşük riski içerdiği için tercih etmedim.zaten çoğunluk fetal DNA yaptırıyor daha kolay oluyor öyle
Canım gittim bütün organlarını inceledi hepsi iyi dedi ama kalbinin iç kısmını çok iyi inceleyemedi. Kalbinde bir sorun var mı yok mu bilmiyorum dedi bende huzursuz oldum. Hani bir sorun oladabilir olmayadabilir dedi bende istemsizce takıldım. Ayın dokuzunda oğlumun kontrolü vardı Antalya'da o güne prof selahattinden randevu aldım. Perinottolog... Muayenesi biraz pahalı ama en azından kafamı eahatlatir belki. Bir de bu sefer Suat beyin incelemesinden çok memnun kalmadım. Kafası dalgın gibiydi. Sürekli başka şeylere takıldı anlamadım. Eşimin de içine sinmeyince böyle bir karar aldıkBen memlekette olunca kaçırdım mı yazdıklarını en son sanki detaylı için Suat hocaya gitmiş olman gerekiyordu
Benimde ilk hamileligimde bu aylarda sarı bir akıntı gelmişti sıkınca bir daha dokunmamıştim süt kanalları açılıyor buyuk ihtimal. Bunda bir şey yok amaMerhaba Kizlar, dün gece yatarken kolum gogusumun uzerindeydi o sirada ucundan akinti gelmeye basladi , bir damla tişörtümde gözüktü hemen kolumu cektim ve dokunmadim. Sizinde oldumu ?
Aranizdan birisi yazmisti, sanirim fazla dokunulmamasi gerekiyormus.
Ilk hamileligim, bebegin dogum tahminen 24 ocak.
Zaten merkezde işin var ise bence de git o zaman neden aklında soru işareti kalsın kiCanım gittim bütün organlarını inceledi hepsi iyi dedi ama kalbinin iç kısmını çok iyi inceleyemedi. Kalbinde bir sorun var mı yok mu bilmiyorum dedi bende huzursuz oldum. Hani bir sorun oladabilir olmayadabilir dedi bende istemsizce takıldım. Ayın dokuzunda oğlumun kontrolü vardı Antalya'da o güne prof selahattinden randevu aldım. Perinottolog... Muayenesi biraz pahalı ama en azından kafamı eahatlatir belki. Bir de bu sefer Suat beyin incelemesinden çok memnun kalmadım. Kafası dalgın gibiydi. Sürekli başka şeylere takıldı anlamadım. Eşimin de içine sinmeyince böyle bir karar aldık
Yaa bir sorun yoktur lütfen buna takilma neden olsun ki? Allahin izniyle olmaz. Ben ilk emzirirken mastit olmuştum ilk etapta hastane tipi sağma makinasi kiralamıştım biberonla emen bir çocuk değildi ama en azindan mememi rahatlatiyordu. Alinir inşallah allah can sağlığı verisnYa benimki de iyiydi ama site ben ara boruları da yıkayınca çekmedi bir dahamecbur alacağım ama çok pahalı ne yapacağım bilemiyorum bakacsgim artık... Şu an önceliğim detaylı ultraonda prof. Sorun yok desin de hepsini hallederin diye dusunuyorum
Bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Soldan sağa dönerken hep uyanıyorum uykumdan. Bu aralar biraz sırt üstü yatmak rahatlatıyor. Onda da uzun süre hareketsiz kalınca elimin yarısı, ayağımın yarısı uyuşuyor.kızlar sizde yatarken zorlanıyormusunuz ?
21 haftalığım ve artık yatarken sağ sola dönerken zorlanıyorum
bide sıcaklar mahvediyo sanırım biraz da o yüzden
ben normalde çok hareketli yatarım sanırım o da beni zorluyor
genelde sağa yatmaya çalışıyorum ama bir süre sonra o taraf uyuşup ağrımaya başlıyor
sizler nasıl yatıyorsunuz
Aynen canım öyle yap. Ben ilkinde sadece ona gitmiştim aklıma takılan bir şey olmamıştı ama bunda olunca böyle bir karar aldım. Bir de Antalya işi olunca gitmisken bunu da halledeyim dedim bilmiyorum benim içimde çok rahat. Ama yine de işte insanın aklına takılınca istemsizce gitmek istiyorZaten merkezde işin var ise bence de git o zaman neden aklında soru işareti kalsın kiha bence bir sorun yoktur umudum o yönde ama olsun için rahat eder zaten yorucu bir işin var bide aklında takıntı olup iyice gerilme ama gönlünü ferah tut bence minik gayet sağlıklı bende Eylül ayında gideceğim ilk Suat hocaya gideyim baktım Allah korusun akla takılacak bişey olursa o zaman giderim dedim perinotloğa inşallah doğru yapıyorumdur
Takmamaya çalışıyorum ama kendimde hwmsire olunca her şeyin en kötüsü aklıma geliyor. Mesleki deformasyon sanırım. Ben mastit olmadım şükür. Üç gün göğüs ucu yaraları oldu onlar mahvetti beni ama bir krem vardı hatırlamıyorum adını çok iyi geldi. Bir de gümüş kapaklar iyi geliyor diyorlar olmadı ondan da alacagimYaa bir sorun yoktur lütfen buna takilma neden olsun ki? Allahin izniyle olmaz. Ben ilk emzirirken mastit olmuştum ilk etapta hastane tipi sağma makinasi kiralamıştım biberonla emen bir çocuk değildi ama en azindan mememi rahatlatiyordu. Alinir inşallah allah can sağlığı verisn
Çok iyi yapmışsın git tabi için rahat etsinAynen canım öyle yap. Ben ilkinde sadece ona gitmiştim aklıma takılan bir şey olmamıştı ama bunda olunca böyle bir karar aldım. Bir de Antalya işi olunca gitmisken bunu da halledeyim dedim bilmiyorum benim içimde çok rahat. Ama yine de işte insanın aklına takılınca istemsizce gitmek istiyor
Amin canım inşallahÇok iyi yapmışsın git tabi için rahat etsininşallah hepimiz iyi şeyler duyalım da sağlıkla gelsin kuzular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?