2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Oyyy bence o anestezi ekibinin hatasıdır ya genel anesteziyi düşünme bunun için
Yani muhtemelen onların hatası canım hatta hatalar zinciri resmen ama ya benim bireysel bi sıkıntımdan olduysa ve yine olursa zaman yaklaştıkça kabuslar görüyorum inan ki atlattım sanmıştım ama o hastane binasına yürürken kalp atışlarım hızlanıyor çok huzursuz oluyorum, başka doktor ve hastane araştırıyorum değiştireceğim diye aklıma yatan bir yer olursa. Sorguladıkça konuştukça da başka şeylere takılıyor insan. Mesela eşim diyor ki tamam sen kötü şeyler yaşadın ama bebeği sağ salim verdiler başka yerde neler yaşanacak belli değil macera arama, başka bir arkadaşımla konuşuyoruz işte diyorum falanca doktoru önerdi şu arkadaşım ona gitmeyi düşünüyorum, diyor ki ama onunki özel muayenehaneymiş doğumu anlaşmalı hastanelerde yaptırıyor böyle olanların bebekleri daha çok yoğunbakıma alınıyormuş hastane SGK’dan da para kazanmak için yatırıyor boşuna bebeği falan diyor. Böyle duydukça takıyorum kafama.. konuşmasam da takıyorum. Huzur bulamadım bi türlü

Nasıl geçmişti peki ilk uyanınca ağrın çok muydu bebiş etkilenmiş miydi uyku hali var mıydı hemen emzirebildin mi mesela bir sıkıntı yaşadın mı? Bu kez yine genel mi düşünüyorsun?

Benim bebeğimde doğduğunda sarılık vardı o yüzden zaten uykuluydu sürekli, ben uyandıktan 5 dakika sonra geldi odama o zaman yeni uyanıyordu anesteziden etkilenmiş midir hiç bilemiyorum canım ama ben uyandığımda karnım çok acıyor diye ağlıyordum onu hatırlıyorum sonrasında serum ve ağrı kesici vericez sana ağrın geçecek merak etme dediler ve 2 saat sonra artık aşırı acımıyordu. Süt konusunda da çok şükür bir sorun yaşamadım hemen geldi sütüm tabii şakır şakır değil de damla damla geliyordu hemşire de şimdilik bu bebeğin için yeterli zaten demişti ama bu sefer mama da götüreceğim yanımda bence bebeğime yetmemişti gece ağladı 1-2 kere ve bence açlıktan ağlamıştı ama hemşireler yok yok doyuyordur dediler artık tecrübe onları dinlemicem emziricem ama mama da vericem o gece bebeğime aç kalmasın diye.

Ben bu sefer genel anestezi istemiyorum ya çünkü arkadaşım belden uyuşturularak sezeryan oldu benim ameliyat sonrası hissettiğim acıların hiçbirini hissetmemiş uyuşukluğu akşam geçmiş o zamana kadar da ağrı kesici falan verdikleri için ağrı falan kalmamış çok konforluydu diyor özenmedim değil o yüzden :)

Mama götürelim mi yanımızda ???

Bende kesinlikle mama götüreceğim yanım da... İlk gece kabus gibiydi benim için... Sütüm gelmedi bebek aç. Sabaha kadar ağladı oğlum. Sabah beste hemşire mama verdi çocuğu altı saat uyandiramadik... Bu sefer emzik, mama ne varsa götüreceğim

Ben ne mama ne biberon almıştım güya emzirecem ya ama uyandıramadik ki emzireyim, doktor geldi sütüme bakti sut var, doktor ve hemsire nasil.emzirecegimi gösterdi cocuk bir aliyor sonra uyuyor allahim mama aldik, biberon aldik onuda almadi tabi damlalikla ya da kasikla az az akitin agizna dediler. Ama hic mamada almadi,biberonda

Valla ben götürücem canım çünkü damla damla geldi sütüm ve bebeğime yetmedi çocuk doymuş olsaydı hiç ağlamayacaktı o gece ama doymadığı için hep ağladı biz de ilk çocuk ne olduğunu bilmiyoruz bebek hemşiresini çağırıyorduk sakinleştirip gidiyordu 10 dk. sonra bir daha başlıyordu ağlamaya sonra sonra anladım ki bebeğim o gece doymadığından açlıktan ağlamıştı o yüzden ben yanımda mama da götürücem bu sefer hem emziricem hem de mama takviyesi yapıcam böylelikle sütüm çok az geliyor bebek ağlıyor, doymuyor stresi de yaşamayacağım kafam rahatken sütüm daha çok gelmiş olacak diye düşünüyorum. Zaten sonrasında yani eve geçince maşallah sütüm bol bol gelmişti mama takviyesine gerek kalmayacak o gecelik bir kurtarıcı gibi olmuş olacak.

Bebek buyudukce haraket etme alani daraliyor bunu da unutmayin ve kotuye yormayin.

Kesinlikle katiiyorum sonuna dek.
Benim ilk uc ay hep vajinal ultrasondu. Sonra bebek buyumeye baslayinca doktor karindan ultrasonla devam etti. Ama serviks uzunlugu, plasenta yeri vs gibi hususlarda yine vajinal bakti. Ben hic endise etmedim, doktoruma da zaten cok guveniyorum ve sorgulamadim bile. Ama mantiken vajinal kontrolun hep daha saglikli sonuclar verecegini dusundum.

Gecmisler olsun,
Rabbim herkese sifa versin

A Asya2022 canim sana da sifa diliyorum

Durumlarinizi guncelleyin, iyi oldugunuzu paylasin

Merhaba nasılsınız kızlar
Ben Şeker yüklemesi için kontrole geldim kızlar DR sınırda iyi dedi sadece yediklerine dikkat et dedi bebeğe de baktı 1 haftada nasıl büyümüş ya 1 kilo olmuş 1 haftada önde gerçekten cabuk büyüyorlar bu bebişler normal de 2 hafta gerideydi ay nasıl içim rahatladı anlatamam şimdi de endokrine girdim tiroid sonuçlarım da iyi çıkmış usg sırası bekliyorum haşimatom var ultrona gircem inşallah bişi çıkmaz.

O zaman bende alayım dursun bi kenarda ilk cocuk olunca başıma ne gelecek bilmiyorum ki

Hangi haataneydi sizin bende Ankara'dayım siz böyle diyince korkmadım değil

Ben de gotureyim o zaman, niye ac kalsin bebek yahu. Biz koca insanlar bile dayanamiyoruz 1 saat gecikse yemegimiz.

Olasi bir durumda, insallah kayinvalidem gorumcem eltim bik bik etmezler mama yedirdim diye. Onlar durmaksizin 3 seneye yakin emzirmisler ve asla mamaya basvurmak durumunda kalmamislar. Cok karsilar.

Kizlar bu doktor beni delirtexek dün sttigim mesaja bugün öğlen cevap verdi, ağrınız aynı duzeydeyse gelin serviks ölçümüne bakalım diye bende şu an stabil yazdım o zaman iki üç hafta sonra gelin kontrol edelim bu arada istirahat edin yazmış. Hayır benim Perşembe iş başı yapmam gerek nasıl istirahat edebilirim anlamadım ki eşim de persmebe gideriz iptal etme randevuyu unutmuştur o yine dedi... Delirmemek elde değil ya.

Unutuyor galiba canım seni doktorun sen git bencede iptal etme randevunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…