- 18 Mayıs 2017
- 515
- 891
- 103
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.261
Yani muhtemelen onların hatası canım hatta hatalar zinciri resmen ama ya benim bireysel bi sıkıntımdan olduysa ve yine olursaOyyybence o anestezi ekibinin hatasıdır ya genel anesteziyi düşünme bunun için
Nasıl geçmişti peki ilk uyanınca ağrın çok muydubebiş etkilenmiş miydi uyku hali var mıydı hemen emzirebildin mi mesela bir sıkıntı yaşadın mı? Bu kez yine genel mi düşünüyorsun?
Mama götürelim mi yanımızda ???Benim bebeğimde doğduğunda sarılık vardı o yüzden zaten uykuluydu sürekli, ben uyandıktan 5 dakika sonra geldi odama o zaman yeni uyanıyordu anesteziden etkilenmiş midir hiç bilemiyorum canım ama ben uyandığımda karnım çok acıyor diye ağlıyordum onu hatırlıyorum sonrasında serum ve ağrı kesici vericez sana ağrın geçecek merak etme dediler ve 2 saat sonra artık aşırı acımıyordu. Süt konusunda da çok şükür bir sorun yaşamadım hemen geldi sütüm tabii şakır şakır değil de damla damla geliyordu hemşire de şimdilik bu bebeğin için yeterli zaten demişti ama bu sefer mama da götüreceğim yanımda bence bebeğime yetmemişti gece ağladı 1-2 kere ve bence açlıktan ağlamıştı ama hemşireler yok yok doyuyordur dediler artık tecrübe onları dinlemicem emziricem ama mama da vericem o gece bebeğime aç kalmasın diye.
Ben bu sefer genel anestezi istemiyorum ya çünkü arkadaşım belden uyuşturularak sezeryan oldu benim ameliyat sonrası hissettiğim acıların hiçbirini hissetmemiş uyuşukluğu akşam geçmiş o zamana kadar da ağrı kesici falan verdikleri için ağrı falan kalmamış çok konforluydu diyor özenmedim değil o yüzden :)
Ben ne mama ne biberon almıştımMama götürelim mi yanımızda ???
Mama götürelim mi yanımızda ???
Bebek buyudukce haraket etme alani daraliyor bunu da unutmayin ve kotuye yormayin.Yani artık 28 haftayim en aktif dönemleri olması lazım hareket var hiç yok değil ama işte eskisi gibi asla değil evet bugünlerde çok yoruldum gelen giden de çok oldu kv deydim hep bir stres misafirlerle ilgilenme vs. İnşallah yorgunlugumdan kaynaklı az hareket ediyordur
Kesinlikle katiiyorum sonuna dek.Kizlar merak ettim neden alttan muayeneden bu kadar cekiniyorsunuz? Dunyanin en gelismis ulkelerinde norm vajinal ultrason ve muayenedir her zaman. Ilk trimesterda bebege hep vajinal ultrason ile bakilir, cunku bebek henuz cok kucuk oldugu icin daha iyi gorunur. Ayrica rahim icinde kanama alani vs de cok daha rahat ve dogru tespit edilir. Ilerleyen zamanlarda rahim agzi uzunlugu ve acikligi da yine alttan muayeneyle tespit edilir. Karindan bakarak da gormek mumkun belki ama hicbir zaman vajinal bakmak kadar net anlasilmaz.
Ben uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum, birden fazla ulkede yasadim ve alttan muayene nedeniyle bebegine ya da kendisine zarar gelen tek bir vaka bile duymadim. Kendim de sayisiz kere baktirdim. Turkiye'de nedenini anlamadigim sekilde boyle bir algi olusmus. Sanirim bazi doktorlar da bu algiyi korukluyor. Ben Turkiye'deki doktoruma sormustum neden burada tercih edilmiyor diye. Tercih etmiyor degiliz, ama bazi hastalar cok cekiniyorlar. Mecbur kaliyoruz karindan bakmaya demisti. Alttan bakmak istiyorlarsa bu karindan duzgun teshis koyamayacaklarini dusundukleri cindir, baska bir sebepten degil. Bu da sizin ve bebeginizin sagligini tehlikeye atar. Lutfen hurafelere inanip alttan muayeneyi reddetmeyin. Kendinizin ve bebeginizin sagligini riske atmayin.
Ben oğlumda götürmedim hastane acıktıkça mama verdi zaten ama eve geçince almıştıkMama götürelim mi yanımızda ???
Seker taramasi ilkse cok onemli diil ac tok.Ben ac gittim ama doktorum ac ya da tok olman önemli değil demişti. Nette araştırdım aynen onun dediği gibiydi ama hastanede ac misin.diye sordular.
Gecmisler olsun,Canimyok kuyruk sokumu değil. Boyle alt karin ve kasiklar inanilmaz bi baski ve ağrı giriyor birden bikac dakika surdu dünde bugunde. Afedersin ama buyuk tuvaletimi ypinca gecti resmen. Ama gozardi edemicem esimi aradım geliyor gidicem acile var burada dogum acil.
Alttan fln muayene ederler mi ki ya. Korkum o. Rahim agzini fln ultrasonla olcebilirler insallah. Doktorum ozelde ama ben devletin dogum acilinw gidicemturmeric
Yok canim gidemedim kizda hasta onu götürdük doktora. Iyiyim şükür pazara bile çıktım cumayi beklicem randevumu.Virgo women yeni geldim nasıl oldun kuzu gitcek misin doktora
O zaman bende alayım dursun bi kenarda ilk cocuk olunca başıma ne gelecek bilmiyorum kiValla ben götürücem canım çünkü damla damla geldi sütüm ve bebeğime yetmedi çocuk doymuş olsaydı hiç ağlamayacaktı o gece ama doymadığı için hep ağladı biz de ilk çocuk ne olduğunu bilmiyoruz bebek hemşiresini çağırıyorduk sakinleştirip gidiyordu 10 dk. sonra bir daha başlıyordu ağlamaya sonra sonra anladım ki bebeğim o gece doymadığından açlıktan ağlamıştı o yüzden ben yanımda mama da götürücem bu sefer hem emziricem hem de mama takviyesi yapıcam böylelikle sütüm çok az geliyor bebek ağlıyor, doymuyor stresi de yaşamayacağım kafam rahatken sütüm daha çok gelmiş olacak diye düşünüyorum. Zaten sonrasında yani eve geçince maşallah sütüm bol bol gelmişti mama takviyesine gerek kalmayacak o gecelik bir kurtarıcı gibi olmuş olacak.
Hangi haataneydi sizinHay Allah yapeki bebekte bi uyku hali var mıydı sence? Hemen emzirebildin mi mesela nasıl oldu?
Benim ilki korku filmi tadında bi spinaldi. Doğuma yaklaştıkça şimdi aynı hastaneye giderken bile kalbim hızlanmaya başladı. Başka hastaneleri ve doktorları araştırıyorum şu anburda yapamayacağım sanırım psikolojik olarak kötü olmaya başladım zaten çok zor toparlanmıştım o günler geliyor aklıma
O zaman bende alayım dursun bi kenarda ilk cocuk olunca başıma ne gelecek bilmiyorum ki
Ben de gotureyim o zaman, niye ac kalsin bebek yahu. Biz koca insanlar bile dayanamiyoruz 1 saat gecikse yemegimiz.Valla ben götürücem canım çünkü damla damla geldi sütüm ve bebeğime yetmedi çocuk doymuş olsaydı hiç ağlamayacaktı o gece ama doymadığı için hep ağladı biz de ilk çocuk ne olduğunu bilmiyoruz bebek hemşiresini çağırıyorduk sakinleştirip gidiyordu 10 dk. sonra bir daha başlıyordu ağlamaya sonra sonra anladım ki bebeğim o gece doymadığından açlıktan ağlamıştı o yüzden ben yanımda mama da götürücem bu sefer hem emziricem hem de mama takviyesi yapıcam böylelikle sütüm çok az geliyor bebek ağlıyor, doymuyor stresi de yaşamayacağım kafam rahatken sütüm daha çok gelmiş olacak diye düşünüyorum. Zaten sonrasında yani eve geçince maşallah sütüm bol bol gelmişti mama takviyesine gerek kalmayacak o gecelik bir kurtarıcı gibi olmuş olacak.
Unutuyor galiba canım seni doktorun sen git bencede iptal etme randevunuKizlar bu doktor beni delirtexek dün sttigim mesaja bugün öğlen cevap verdi, ağrınız aynı duzeydeyse gelin serviks ölçümüne bakalım diye bende şu an stabil yazdım o zaman iki üç hafta sonra gelin kontrol edelim bu arada istirahat edin yazmış. Hayır benim Perşembe iş başı yapmam gerek nasıl istirahat edebilirim anlamadım kieşim de persmebe gideriz iptal etme randevuyu unutmuştur o yine dedi... Delirmemek elde değil ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?