2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar bebek hareketleri nasıl ben sanki yeni yeni hissettigim zamanlardaki gibi gün içerisinde 1 tık ya var ya yok onceden yatağa uzandıgimda deli olurdu içimde ama şimdi bir tekmesine hasretim neden böyle oldu
Canim bende bazen gun icinde az hissediyorum yanj hafif ama sonradan güçlü ve cok hissediyorum günü gunune tutmuyor ama bir tekmeye hasretim diyorsan bir kontrole git.

Bu arada ben vajina agrilari icin hamilelik korsesi aldim. Sozde pelvisi sabit tutup eklemlerin fazla oynamasini engelledigi icin agrilari azaltacakti ama ben bir fark hissetmedim. Belki ilerleyen aylarda daha cok ise yarar. Haber vereyim dedim :/
Ben almadım esim neden inat ediyorsun diyor sanki geçmeyecek gibi çünkü peki giysi altından belli mi?

Kızlar bebek hareketleri nasıl ben sanki yeni yeni hissettigim zamanlardaki gibi gün içerisinde 1 tık ya var ya yok onceden yatağa uzandıgimda deli olurdu içimde ama şimdi bir tekmesine hasretim neden böyle oldu
Bisey yoktur bazen azaliyor ama isterseniz gidin bir doktora belki dönüyordur

Canım kötü dusunme ama bir kontrole git. Dün de benim kız az hareket etti ama sonrasin da normale döndü bazen olabiliyor fakat sen gitme sansin varsa git için rahatlasın

Canim bende bazen gun icinde az hissediyorum yanj hafif ama sonradan güçlü ve cok hissediyorum günü gunune tutmuyor ama bir tekmeye hasretim diyorsan bir kontrole git.

Bisey yoktur bazen azaliyor ama isterseniz gidin bir doktora belki dönüyordur
Yani şöyle kaynimin olayi oldu olalı bu durumdayız önceden geceleri uzandıgimda uyumama fırsat vermezdi öyle tekmelerdi beni şimdi bir iki oluyo duruyo o aktif hareketleri tamamen bitti 2 gün önce acile gittim bı sıkıntı yok demişti yarın polikliniğe gidicem bakalım inşallah bı sorun yoktur

Bence sizden de etkikeniyor. Cumartesi günü sabahtan şeker yüklemesi icin gittin, eve 1i geçiyordu geldik.sonra oğluma alışveriş yapılacaktı uzun kollu avmye gidelim dedik gittik ama aksam 8.30daeve geldik cok ağrım oldu ayakta durmaktan bebek hic hareket etmedi. Bi sabaha kadr biraz etti sonra ta aksama kadar o bile kendine gelemedi .ben yorulunca o da yoruluyor heralde dedim. Yine bakar iciniz rahatlar

İnşallah canım

Yani artık 28 haftayim en aktif dönemleri olması lazım hareket var hiç yok değil ama işte eskisi gibi asla değil evet bugünlerde çok yoruldum gelen giden de çok oldu kv deydim hep bir stres misafirlerle ilgilenme vs. İnşallah yorgunlugumdan kaynaklı az hareket ediyordur

Peki hamile kadin nasil en son yogun bakımdan çıkmıştı herlade, aileyle görüştünüz mü?

Kızlar benim gibi aşağı doğru baskı ve hafif sancı hisseden varsa tamamen bebeğin pozisyonundan kaynaklı olabilir. Geçen hafta çok kafama takmıştım. Cuma akşamı sol tarafımda resmen top gibi döndü bişeyler yaptı ama nasıl canım yandı pozisyon değiştirdi ve baskı, sancı hissi geçti. Ctesi ultrasonda gördük yan duruyor. Başı sağda ayakları solda. Cuma akşamından beri tekmeler sol tarafımda, sancım yok. minik sancıları sorduğumda normal, olabilir dedi doktor. 800 gr 30 cm olmuşuz

Günaydın canım anneler Haftasonları pek giremiyorum buraya anca haftaiçi işyerinde bilgisayardan bakabiliyorum da haftasonu neler olmuş böyle Şeker yüklemesi için hastanrye geldim kan verip bekleme aralarında okudum mesajları ahastalanan hastalanana çok çoookk geçmiş olsun herkese gerçekten zor, stresli, meşakatli bir süreç bir de böyle pürüzler olunca daha da zorlaşıyor umarım hepiniz en kısa sürede atlatırsınız Rabbim hepinize şifalar versin

Ben almadım esim neden inat ediyorsun diyor sanki geçmeyecek gibi çünkü peki giysi altından belli mi?
Valla benim de gecmeyecek bence ya dinlenme halindeyken iyi de ayakta kaldigimda ya da yurudugumde aynen geri basliyor. Elbise ya da tunik altindan belli olmuyor canim ama pantolonla giymeyi hic denemedim.

Şeker yüklemesi normal cikti, bazi testlerde istemisti kan,idrar 3 değer refarans aralığı dışında , doktora sonucu sordum hersey normal dedi ya o 3 değeri gözden kaçırmamistir değil mi? Eşim kızıyor bu halime neden böyle düşünüyorum bilmiyorum.

Ha birde bende plasenta anterior var yani plasenta göbeğin ön tarafına yerleşmis acaba onla alakası varmı aramızda plesanta anterior olan varmi
Benim de plesenta anterior ama hareketlere etkisini pek gormedim. Doktor bana hareketleri daha gec hissedebilirsin ama bir kere hissetmeye basladiktan sonra azalma vs. onunla ilgili olmaz demisti. Stres ve yorgunluk kaynakli da olabilir tabii ki ama ben yerinde olsam bebege kan akisi iyi mi, keyfi yerinde mi diye bir kontrole giderdim. Kalp atisi dinlemesinler sadece ultrasonla da baksinlar. Muhtemelen her sey yolunda canini sikma zaten ben sadece boyle durumlarda tedbirli olmak iyidir diye dusunuyorum.

Benim baş aşağı döndüğünden beri hareketleri azaldı canım. Ama bizimkinin bacakları uzun çok hareket edemiyor, alt tarafta hissediyorum elleriyle ve kafasıyla vuruyor ama eskiden fır dönerdi şimdi öyle değil gibi, bana öyle geliyor yani.

Peki hamile kadin nasil en son yogun bakımdan çıkmıştı herlade, aileyle görüştünüz mü?
Evet her gün aileyle beraber hastanede bekliyoruz sonra eve geçip gelen gidenle uğraşıyoruz işte aile anlayışlı ve kameralardan da kadının %100 suçlu olduğu anlaşıldı malesef telefon kulağında sağa sola bakmadan atlıyor yola böyle bir durumda da kim olsa o çarpar
Yarın gidicegim inşallah suyuna vs herseyine baksınlar tabiki tedbiri elden bırakmam en ufak sıkıntı da gidiyorum ben bekletmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…