2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Yani bundan sonra artık kocaman göbüşlü olacaz normal canım Bnde 6 kilo aldım

Senden kalır yanımız yok merak etme bugun banyo yaparken söyle bi göbeğime baktım göremiyorum bazı bölgelerimi

Peki bide baska bisey daha merak ediyorm:) bnmkinin cinsiyeti henüz belli degl göstermedi kendini, bel agrm var herkes.oglan diyor kizda kasik agrirmis, sizin tecrübeleriniz nedir

Ben iki sene mamasiz emzirmis biri olarak bu sefer ara ara mama vermek istiyorum.mesela gün icinde emzirip aksam yatarken mama vereyim iyi doyup rahat uyusun diye düşünüyorum.benim ilki memeye alistigi icin 4 ay dogum izninden sonra ne biberon ne mama kabul etti ben isteyken ac ac bekledi beni tam bir vicdan azabiydi.

Ya gerçekten delirmelik ama canım... Bu saatte sonra doktor değiştirmek istemiyorum ama az kaldı gerçekten gözümü karartcam yani
Aslinda iyi bi doktor ama ilcede ozel hastanede tek doktor olarak calismasi ve cook fazla hastasi olmasi onu bu duruma düşürüyor. Takip edemiyor hatirlayamiyor hasta fazlaligindan . Senin icin rahat etmiyorsa değiştir canim bak benim de 24. Haftam yeni doktora basladim yenidogan yoğunbakimi olan hastanede dogum yapmak istedigim icin yoksa memnundum Mehmet beyden de.

Kizlar sağlicakla dogum yapalim insallah da süt gelmezse süt gelinceye kadar mamayla idare ederiz gercekten dert edilcek bir sey degil yeterki bebegimiz kucagimizda olsun gerek bebegin emmesiyle gerek sut sagma makinesiyle bir sekilde gelecek zaten.
Benim ilk dogumda 7 aylik dogurmama ragmen süt fışkırdı da noldu bebegime veremedim hortumla mamayla beslediler.

Bende spinal den cok memnun kaldim canim o yuzden hic doğum korkum yok. Sadece dogum sonrasi bel agrisi yapti. Ablam ilkinde epidural ikincide spinal oldu. İkisi de ayni ama Epidural de bel agrisi da olmamis onda o yüzden kararsiz kaldim belki epidural yaptiririm.

Ben 24 haftaligim ama eminim seninkinden daha büyüktür göbeğim

Canım işte oglsn çok küçük benim gitmek gelmek mesele Antalyaya eşim sürekli izin alamıyor buradaki kontrollerinin bile yarisina tek gittim ben

Baya bi travma olmuş yeni bi yer bulabilsen şöyle seni rahat hissettirecek güven verecek çok iyi olur

A Aklimtrakyada canım sen heyet raporluydun değil mi? Maaşın vs nasıl ödeniyor, kesinti ne kadar yapılıyor bilgi verebilir misin?
Evet canım.Ben ayni sekilde aliyorum maasimi direkt hesabima yatıyor . Ben bankaciyim , diğer ozel sektorlerde ptt te yatiyor felan diye duydum bizde öyle olmuyor.ben hamileligin basindan beri raporluyum canim cogu zaman kanamali geçtiği icin. Bir zam aldik ama kesiliyor mu kesilmiyor mu bilemiyorum cunku maas bordromu anca isyerindeki bilgisayadan görebiliyorum.

Mama götürelim mi yanımızda ???
Her ihtimale karşı götür canım istersen gerçi hastanenin dibinde bir sürü eczane oluyor öyle bir durumda eşin gidip alabilir de hemen. İlk gün bebeğin mide kapasitesi kiraz kadar oluyor 5-7ml yani süt geliyorsa yeteri kadar geliyordur az diye düşünme. 3. Gün ceviz kadar 1. Hafta da kayısı kadar mide kapasitesi bununla ilgili elimde bir görsel var hatta ama nedense yükleyemedim buraya. Yani emdikçe artacak sütün emmez de sırf mamaya dayanirsan süt artmaz yani süt işi arz talep meselesi emdikçe yerine yenisi geliyor boş meme süt üretir aklında hep bu olsun. Ama sütün gelmiyorsa ki sezeryanda oladabilir ilk anda inat edip çocuğu aç bırakmak da saçma geçici çözüm olarak mama verilir sütün az geliyorsa ilerde de memenin yanında mama desteği verilir mama tü kaka bişey değil bazı insanların söylediğinin aksine. Bu arada eğer mama verecekseniz ilk doğumu olan arkadaşlar için eds (emzirme destek sistemi) diye bir sistem var hatta bazı hastaneler kendisi veriyor bunu. Bir yandan bebek mama içerken bir yandan da memeyi emerek süt gelmesi sağlanıyor aklınızda olsun

Oyy kiyamam benim kizimda 2 yıl emdi. Biberon vs almadi reddetti. Gece defalarca uyanırdı 1 yasinda bile agzina gogsum girmeden asla susmazdı.Bazen derdim geceleri mama mi versem diye. Emzikte almadi ama bunda denicem zorlucam hatta emziği kendi kendine uykuya dalıyor emzik emen bebekler gozlemledigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…