- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.301
Yani bundan sonra artık kocaman göbüşlü olacazKizlar.bisi sorucam, ben 25 haftalik gebeyimm ama karnm simdiden okadar cok büyüdüki toplamda 5kilo aldim ama sanirm hepsi karnimda toplandi sizde de öylemi, bebisimin boyu ve kilosu olmasi gerektigi gibi demisti dr yani ne büyük ne kücük
Senden kalır yanımız yok merak etme bugun banyo yaparken söyle bi göbeğime baktım göremiyorum bazı bölgelerimiKizlar.bisi sorucam, ben 25 haftalik gebeyimm ama karnm simdiden okadar cok büyüdüki toplamda 5kilo aldim ama sanirm hepsi karnimda toplandi sizde de öylemi, bebisimin boyu ve kilosu olmasi gerektigi gibi demisti dr yani ne büyük ne kücük
Kendini göstermeyen nazlı olan bebişler genellikle kız oluyor ben de çok gec öğrendim cinsiyetiniPeki bide baska bisey daha merak ediyorm:) bnmkinin cinsiyeti henüz belli degl göstermedi kendini, bel agrm var herkes.oglan diyor kizda kasik agrirmis, sizin tecrübeleriniz nedir
Geçen ay agdaya gitmiştim bu ay çıktı mı bende göremiyorumSenden kalır yanımız yok merak etme bugun banyo yaparken söyle bi göbeğime baktım göremiyorum bazı bölgelerimi
Ben iki sene mamasiz emzirmis biri olarak bu sefer ara ara mama vermek istiyorum.mesela gün icinde emzirip aksam yatarken mama vereyim iyi doyup rahat uyusun diye düşünüyorum.benim ilki memeye alistigi icin 4 ay dogum izninden sonra ne biberon ne mama kabul etti ben isteyken ac ac bekledi beni tam bir vicdan azabiydi.Ben de gotureyim o zaman, niye ac kalsin bebek yahu. Biz koca insanlar bile dayanamiyoruz 1 saat gecikse yemegimiz.
Olasi bir durumda, insallah kayinvalidem gorumcem eltim bik bik etmezler mama yedirdim diye. Onlar durmaksizin 3 seneye yakin emzirmisler ve asla mamaya basvurmak durumunda kalmamislar. Cok karsilar.
Aslinda iyi bi doktor ama ilcede ozel hastanede tek doktor olarak calismasi ve cook fazla hastasi olmasi onu bu duruma düşürüyor. Takip edemiyor hatirlayamiyor hasta fazlaligindan . Senin icin rahat etmiyorsa değiştir canim bak benim de 24. Haftam yeni doktora basladim yenidogan yoğunbakimi olan hastanede dogum yapmak istedigim icin yoksa memnundum Mehmet beyden de.Ya gerçekten delirmelik ama canım... Bu saatte sonra doktor değiştirmek istemiyorum ama az kaldı gerçekten gözümü karartcam yani
Orası hiç görünmüyor ya dedim ne haldesin acaba göremiyorumGeçen ay agdaya gitmiştim bu ay çıktı mı bende göremiyorum
Kizlar sağlicakla dogum yapalim insallah da süt gelmezse süt gelinceye kadar mamayla idare ederiz gercekten dert edilcek bir sey degil yeterki bebegimiz kucagimizda olsunAnladım canım inşallah güzel geçer hepimizin doğumu
İlk gün damla damla az geliyor herkesin öyle aslındakolostrum azıcık da olsa yetiyor zamanla bebek emdikçe artıyor sütümüz de ama maalesef 20-30 yıl önce bebek emzirmiş bazı kadınlar bu sürecin nasıl olduğunu unutup daha yeni doğum yapmış kadının duvarlara tavanlara sütünün fışkırmasını bekliyorlar öyle bi kadın yok ki. Kendileri de öyle değillerdi.. ama böyle anlatınca yeni annenin zaten hassas olan psikolojisini etkiliyorlar.
Nasıl için rahat edecekse en iyisi odur canım
Bende spinal den cok memnun kaldim canim o yuzden hic doğum korkum yok. Sadece dogum sonrasi bel agrisi yapti. Ablam ilkinde epidural ikincide spinal oldu. İkisi de ayni ama Epidural de bel agrisi da olmamis onda o yüzden kararsiz kaldim belki epidural yaptiririm.Ben sezeryani spinal oldum çok memnun kaldım bebeği çıkartıp gösterdiler normal doğum tadındasadece bebek çıktıktan sonra vücut bir şoka giriyor bı kereden o ağırlık içinden çıkınca insan kötü oluyor ben bebeğimide son kez gördüm ölüyorum demiştim ama o his en fazla , 5 dk sürüyor korkulacak biseyi yok yani yine spinal olacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa
Ben 24 haftaligim ama eminim seninkinden daha büyüktür göbeğimKizlar.bisi sorucam, ben 25 haftalik gebeyimm ama karnm simdiden okadar cok büyüdüki toplamda 5kilo aldim ama sanirm hepsi karnimda toplandi sizde de öylemi, bebisimin boyu ve kilosu olmasi gerektigi gibi demisti dr yani ne büyük ne kücük
Canım işte oglsn çok küçük benim gitmek gelmek mesele Antalyaya eşim sürekli izin alamıyorAslinda iyi bi doktor ama ilcede ozel hastanede tek doktor olarak calismasi ve cook fazla hastasi olmasi onu bu duruma düşürüyor. Takip edemiyor hatirlayamiyor hasta fazlaligindan . Senin icin rahat etmiyorsa değiştir canim bak benim de 24. Haftam yeni doktora basladim yenidogan yoğunbakimi olan hastanede dogum yapmak istedigim icin yoksa memnundum Mehmet beyden de.
Bugün eşime dedim artık aynadan aynaya görebiliyorum diyeOrası hiç görünmüyor ya dedim ne haldesin acaba göremiyorum
Baya bi travma olmuş yeni bi yer bulabilsen şöyle seni rahat hissettirecek güven verecek çok iyi olurYani muhtemelen onların hatası canım hatta hatalar zinciri resmen ama ya benim bireysel bi sıkıntımdan olduysa ve yine olursazaman yaklaştıkça kabuslar görüyorum inan ki atlattım sanmıştım ama o hastane binasına yürürken kalp atışlarım hızlanıyor çok huzursuz oluyorum, başka doktor ve hastane araştırıyorum değiştireceğim diye aklıma yatan bir yer olursa. Sorguladıkça konuştukça da başka şeylere takılıyor insan. Mesela eşim diyor ki tamam sen kötü şeyler yaşadın ama bebeği sağ salim verdiler başka yerde neler yaşanacak belli değil macera arama, başka bir arkadaşımla konuşuyoruz işte diyorum falanca doktoru önerdi şu arkadaşım ona gitmeyi düşünüyorum, diyor ki ama onunki özel muayenehaneymiş doğumu anlaşmalı hastanelerde yaptırıyor böyle olanların bebekleri daha çok yoğunbakıma alınıyormuş hastane SGK’dan da para kazanmak için yatırıyor boşuna bebeği falan diyor. Böyle duydukça takıyorum kafama.. konuşmasam da takıyorum. Huzur bulamadım bi türlü
Haklisin canim ,benim erken dogum riski olmasa bende burada dogururdum. Maddi manevi zor sürekli merkeze gitmek.Canım işte oglsn çok küçük benim gitmek gelmek mesele Antalyaya eşim sürekli izin alamıyorburadaki kontrollerinin bile yarisina tek gittim ben
Evet canım.Ben ayni sekilde aliyorum maasimi direkt hesabima yatıyor . Ben bankaciyim , diğer ozel sektorlerde ptt te yatiyor felan diye duydum bizde öyle olmuyor.ben hamileligin basindan beri raporluyum canim cogu zaman kanamali geçtiği icin. Bir zam aldik ama kesiliyor mu kesilmiyor mu bilemiyorum cunku maas bordromu anca isyerindeki bilgisayadan görebiliyorum.A Aklimtrakyada canım sen heyet raporluydun değil mi? Maaşın vs nasıl ödeniyor, kesinti ne kadar yapılıyor bilgi verebilir misin?
Her ihtimale karşı götür canım istersen gerçi hastanenin dibinde bir sürü eczane oluyor öyle bir durumda eşin gidip alabilir de hemen. İlk gün bebeğin mide kapasitesi kiraz kadar oluyor 5-7ml yani süt geliyorsa yeteri kadar geliyordur az diye düşünme. 3. Gün ceviz kadar 1. Hafta da kayısı kadar mide kapasitesi bununla ilgili elimde bir görsel var hatta ama nedense yükleyemedim buraya. Yani emdikçe artacak sütün emmez de sırf mamaya dayanirsan süt artmaz yani süt işi arz talep meselesi emdikçe yerine yenisi geliyor boş meme süt üretir aklında hep bu olsun. Ama sütün gelmiyorsa ki sezeryanda oladabilir ilk anda inat edip çocuğu aç bırakmak da saçma geçici çözüm olarak mama verilir sütün az geliyorsa ilerde de memenin yanında mama desteği verilir mama tü kaka bişey değil bazı insanların söylediğinin aksine. Bu arada eğer mama verecekseniz ilk doğumu olan arkadaşlar için eds (emzirme destek sistemi) diye bir sistem var hatta bazı hastaneler kendisi veriyor bunu. Bir yandan bebek mama içerken bir yandan da memeyi emerek süt gelmesi sağlanıyor aklınızda olsunMama götürelim mi yanımızda ???
Benimki kız ilkide kızdı onda kasik agrim olurdu bunda belPeki bide baska bisey daha merak ediyorm:) bnmkinin cinsiyeti henüz belli degl göstermedi kendini, bel agrm var herkes.oglan diyor kizda kasik agrirmis, sizin tecrübeleriniz nedir
Oyy kiyamam benim kizimda 2 yıl emdi. Biberon vs almadi reddetti. Gece defalarca uyanırdı 1 yasinda bile agzina gogsum girmeden asla susmazdı.Bazen derdim geceleri mama mi versem diye. Emzikte almadi ama bunda denicem zorlucam hatta emziği kendi kendine uykuya dalıyor emzik emen bebekler gozlemledigimBen iki sene mamasiz emzirmis biri olarak bu sefer ara ara mama vermek istiyorum.mesela gün icinde emzirip aksam yatarken mama vereyim iyi doyup rahat uyusun diye düşünüyorum.benim ilki memeye alistigi icin 4 ay dogum izninden sonra ne biberon ne mama kabul etti ben isteyken ac ac bekledi beni tam bir vicdan azabiydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?