2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Ya varya acil e bi giden bi gitmeyen pisman zaten. Allahtan alttan muayene falan demediler.
Bi kadin vardi onu edeceklerdi kabul etmedi epey bozuldular dediğin gibi.
Onlarda ışini yapıyor ama hemen alttan muayene de hic hos değil ya ürkütücü

Oyy kıyamam. Bebeğe mama falan vermişler mi ki 3 saat aç kalması için çok uzun bir zaman

O kadar uzun süre aç kalamazsin canım... Yarın kontrole gidip cuma da şeker yujkemeye gidebilirsin kaclardaydi nst de ağrı düzeyi
Ben ac gittim ama doktorum ac ya da tok olman önemli değil demişti. Nette araştırdım aynen onun dediği gibiydi ama hastanede ac misin.diye sordular.

Eklentiler

• Screenshot_20221009-230406_Samsung Internet.webp
    36 KB · Görüntüleme: 37
Ben ac gittim ama doktorum ac ya da tok olman önemli değil demişti. Nette araştırdım aynen onun dediği gibiydi ama hastanede ac misin.diye sordular.
Bana 75 Gr yapildi. Önce açlık şekeri ölçüldü sonra 1. Saat sonra 2. Saat

Devlet hastanelerinin acilinde resmen caydırma yöntemi olarak kullanıyorlar. Alttan muayene var gelmezler diye. Burda kadın doğum hastahanesi var, sadece alttan ultrason cihazı var acilinde başka cihaz yok. Bilinçli yapıyorlar bence ve gelen hastalara çok kötü davranıyorlar hep bir azarlama falan.

Oyy kıyamam. Bebeğe mama falan vermişler mi ki 3 saat aç kalması için çok uzun bir zaman
Yok kız ne maması tutturdular illa de senin sütün ortada sütte yoktu hani, bebek açlıktan ağlıyordu.. Zayıfladı sarılık geçirdi tam taburcu olcaz ondan sonra mama alıp verin dedi.. Sütüm 3 gün sonra gelmeye başladı.. Tecrübesizlik işte yoksa alıp verirdik zaten verecekmişiz 4 - 5 ay boyunca mama yedi beni emdi. Sonra da mamayı bırakmıştı kendiliğinden kızım aşırı meme düşkünüydü

Kizlar merak ettim neden alttan muayeneden bu kadar cekiniyorsunuz? Dunyanin en gelismis ulkelerinde norm vajinal ultrason ve muayenedir her zaman. Ilk trimesterda bebege hep vajinal ultrason ile bakilir, cunku bebek henuz cok kucuk oldugu icin daha iyi gorunur. Ayrica rahim icinde kanama alani vs de cok daha rahat ve dogru tespit edilir. Ilerleyen zamanlarda rahim agzi uzunlugu ve acikligi da yine alttan muayeneyle tespit edilir. Karindan bakarak da gormek mumkun belki ama hicbir zaman vajinal bakmak kadar net anlasilmaz.
Ben uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum, birden fazla ulkede yasadim ve alttan muayene nedeniyle bebegine ya da kendisine zarar gelen tek bir vaka bile duymadim. Kendim de sayisiz kere baktirdim. Turkiye'de nedenini anlamadigim sekilde boyle bir algi olusmus. Sanirim bazi doktorlar da bu algiyi korukluyor. Ben Turkiye'deki doktoruma sormustum neden burada tercih edilmiyor diye. Tercih etmiyor degiliz, ama bazi hastalar cok cekiniyorlar. Mecbur kaliyoruz karindan bakmaya demisti. Alttan bakmak istiyorlarsa bu karindan duzgun teshis koyamayacaklarini dusundukleri cindir, baska bir sebepten degil. Bu da sizin ve bebeginizin sagligini tehlikeye atar. Lutfen hurafelere inanip alttan muayeneyi reddetmeyin. Kendinizin ve bebeginizin sagligini riske atmayin.

Kızlar bebek hareketleri nasıl ben sanki yeni yeni hissettigim zamanlardaki gibi gün içerisinde 1 tık ya var ya yok onceden yatağa uzandıgimda deli olurdu içimde ama şimdi bir tekmesine hasretim neden böyle oldu
Canim seni endiselendirmek istemem ama gebelik imzan dogruysa artik bebek hareketlerindeki degisimlerin onemli oldugu haftalardasin. Kimilerinin dedigi gibi bebek buyuyup yeri azalsa dahi bu hareketlerini daha az hissedecegimiz anlamina gelmez, ama daha farkli hissedebiliriz (guclu tekme yerine donme, ittirme vs gibi). Bebeginin hareket sikligini en iyi anne bilir, herkesin de ayni degildir, eger sen cok ciddi fark hissediyorsan icini rahatlatmak acisindan bir doktora gidip baktir derim.

Kızlar bebek hareketleri nasıl ben sanki yeni yeni hissettigim zamanlardaki gibi gün içerisinde 1 tık ya var ya yok onceden yatağa uzandıgimda deli olurdu içimde ama şimdi bir tekmesine hasretim neden böyle oldu
Biraz daha takip et canım tatlı bir seyler yiyerek bence yeri daraldığı içinde olabilir biz tekme sayma zamanlarına geldik galiba dedikleri gibi. Bizim ki artık kaburgaya vuruyor ve ciddi anlamda yer degistirmiş tam sağ yan kısmımı tekmeliyor galiba göbeğime paralel şekilde duruyor

Mesela benim ilk hamileliğimde doktor ilk 3 ay alttan muayene etti.şimdi 13. Haftada yeni doktora başlamıştım oda hem karından hem alttan edecem dedi, istemezsen tek karin dedi ama istedim . Yurt dışında evet ilk 3 ay hep alttan zaten muayeneler bizim ki kadar sikta değil. Bakimasi gerekiyorsa bakilmali .19. Haftamda hpv örneği aldirdim gerekli şeyleri atlamamak lazim

Gecsede iyi hissetmiyrm yarin doktoruma giderim uyuyamadim evhamdan sanki yanlarım böbreklerim agriyo inceden. Baska biyerde sikinti olabilir böbrek yada idrar enf flan.
Sen nsilsin
Anladım canım git en azından için rahat etsin... Ben çok iyi bir gece geçirmedim hafif bir ağrım var bakalım gün içinde ne olacak

Kızlar bebek hareketleri nasıl ben sanki yeni yeni hissettigim zamanlardaki gibi gün içerisinde 1 tık ya var ya yok onceden yatağa uzandıgimda deli olurdu içimde ama şimdi bir tekmesine hasretim neden böyle oldu E
Canım kötü dusunme ama bir kontrole git. Dün de benim kız az hareket etti ama sonrasin da normale döndü bazen olabiliyor fakat sen gitme sansin varsa git için rahatlasın

Bu arada ben vajina agrilari icin hamilelik korsesi aldim. Sozde pelvisi sabit tutup eklemlerin fazla oynamasini engelledigi icin agrilari azaltacakti ama ben bir fark hissetmedim. Belki ilerleyen aylarda daha cok ise yarar. Haber vereyim dedim :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…