2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Canlısı varken ne gerek var dimi ama beni geceleri emzik olarak kullandi. 2 yasinda emmeyi birakrirdigimdada 3 yasina kadar göğüs ucumu cimcikleyerek uyudu ne gunlerdi yine yeniden ayni hatalari yapmayiz insallah

Bende karnı aşırı büyük olanlardanım ilk hamileliğimde de öyleydi korkma bence her şey normalse. Bu bizim bünyemiz, vücudumuz, karın içimiz veya rahmimizle alakalı bir şey. Hastaneye gidiyorum kadın 35. haftada 31. haftada ben 26-27'yim bir kendi karınlarına bakıyorlar bir de benim onların karnı benimkinin çeyreği ilk hamileliğimde de herkes ikiz mi senin diyordu bence kocaman göbüşlü olmak çok güzel ben seviyorum taşıması biraz zor oluyor ama oda cilvesi

Peki bide baska bisey daha merak ediyorm:) bnmkinin cinsiyeti henüz belli degl göstermedi kendini, bel agrm var herkes.oglan diyor kizda kasik agrirmis, sizin tecrübeleriniz nedir

Valla benim oğlumda da kasıklarım ağrıyordu şimdi kızım olacak yine kasıklarım ağrıyor bence o teoriler herkeste tutmuyor ama göstermiyor diye de kız sanmayın arkadaşımın oğlu 7. ayına kadar göremediler erkek oldu.

Benim oğlumda emzik almıyordu her boşlukta teklif ederek alıştırdık babasıyla. Gerçekten emzik çok büyük kurtarıcı hem ya 1 yaşına kadardı ya da 6 aylık oluncaya kadar tam hatırlayamadım şimdi o süre boyunca ani bebek ölüm sendromunu da engelliyor yani %50'ye indiriyormuş sonra uykusu geldi huysuzluk yapıyor ver emziği sakinleşsin hemen kedi gibi yatıyor omzumuza, acıktı maması pişiyor ya da 1-2 dakika beklemek gerekiyor veriyorum emziği hemen bekliyor, bir yerlere vuruyor kendini düşüp ağlıyor emzik veriyorum hemen duruluyor gibi gibi. Gerçekten müthiş bir şey :)

Benim ilk bebeğimde doğum yaptığım hastanede de ısrarla hemşire sütün yetiyor gerek yok mamaya dedi ve vermedi o yüzden ben yanımda götüreceğim.

Çok şükür böyle durumlarda eşim bana hiç iş bırakmıyor işe giderken kendine hazırladığı kahvaltıdan hazır edip birakıyor yemek işi varsa akşam gelip öğlen bana da kalacak şekilde hazırlıyor boş günleri de olunca biri olsa keşke demedim hiç bir şekil idare ediyoruz şimdilik, iş vs yapmayınca zaten hiç ağrım bişey yok şükür

Aman olmasın miniklerimiz sağlıcakla ve zamanın da gelsin... Sonra daha buluşacağız bebislerle

Benim ilk bebeğimde doğum yaptığım hastanede de ısrarla hemşire sütün yetiyor gerek yok mamaya dedi ve vermedi o yüzden ben yanımda götüreceğim.
Bende ısrarla mama verdirmek.istedim sabaha kadar sütun var diye vermediler. Hemsireyim bütün sorumlulugu ben kabul ediyorum dedim yine vermediler. Sabaha kadar çocukta bitti bende o yüzden yanımda götürüp kendi kafama göre ayarlayacsgim her seyi

Bende dün şeker yüklemesi yaptırdım aynı şekildeydi süreç gerçekten değişmiş ya da hastaneyle mi alakalı bilemedim. İlk önce aç karnına kan aldılar koldan sonra içecekten içmeden önce tekrar parmaktan kan aldılar, içeceği içtim 1 saat sonra kan aldılar sonra tekrar 11:20 de kan aldılar bu süreçte hiçbir şey yemedim aynı şekilde.

Yani 3 kez kan alacaklar değil mi haftaya salı gün bende en erken saate aldım son kana kadar açlıktan gitmeyeyim diye

Bilseydim tek gelmezdim ya esim de işte.iki kez kan alindi ama aç da olunca uyuşmaya basladim. Umarim 3. Kan alimindan sonra araba kullanacak halim kalır
Parmaktan almadilar benim.Ben sordum eskiden böyle degildi diye o zmn 50 mg yuklenmisti dedi ee madem yine iyle yapilsaydi 3. Kan alimindan sonra sonuc ne zamana cikiyor peki canim hemen cikarsa hastanede bekliyeyim yine

Yani 3 kez kan alacaklar değil mi haftaya salı gün bende en erken saate aldım son kana kadar açlıktan gitmeyeyim diye
Evet canim ilk sekerli sudan iciriyor. Sonra kan alip birer saat arayla 3 kan alımına tamamliyor.
Yalniz ben size diyeyim benim ilkinde oldugu gibi bunda da seker cikcak bence. Hem doktor suyun fazla demisti hemde sekerli suyu icerken zevk aldim resmen

Kızlaaaar selam nasılsınız:) baya uzak kaldım burdan.. çalışma temposu derken anca okuyorum şuan gebe okulunda gebelerime eğitimimi bitirdim ve ilk boşluğumda burdayım :)) evet mama önermiyoruz hemen ama bazı durumlarda da anne sütü sadece diye diretip bebeği aç bırakmanın alemi yok!! özellikle sezeryan sonrası ( normal dogumda süt daha hızlı gelir bebiş vajinal kanaldan geçerken oksitosun hormonumuz salınır ve süt gelir) oksitosin salınımı daha geç olabilceğinden sütü geç gelen annelerimşz olabiliyor. bu durumda bebeğin aç kalıp kalmaması çok önemli. şayet annenin sütü ilk gün geç gelirse veyahut yetersiz görülürse 30cc mama verilebilir. mamayı ilk günlerde biberonla asla vermeyin mümkün ise enjektör öneririm. emzirme pozisyonunda bebeğinizin eli sizin göğsünüze temas ediyorken enjektörün pistonunu yavaş yavaş iterek bebeğe verin. hatta bazı bebekler var ki öyle bir emme gücü varki siz şırıngayı agzına tutuyorsunuz o gücüyle pistonu çekerek emiyor :)) hiç bişeyi stres yapmayın lütfen. onlarca gebem oldu erken dogum riski olan ama 40 haftayı geçip doguramayan:)) hiç belli olmaz sadece erken dogum riskinde hareketlerinize dikkat edin. suyunuzu takip edin

Benim öğleden sonra 15:30 da çıktı canım dün bende çalıştığım için bekleyemedim işe döndüm bu sabah gittim sonuç göstermeye

bu arada biz de 27+1 olduk :) evet bazı sıkıntılı süreçlerden geçtim ben de fakat buna değer her şekilde :) şeker yüklemesine gelince yaptırın şayet ben de yaptırdım.. hiç bir zararı yok ama sınırda çıkanlarda veya biraz yüksek çıkanlarda endişe etcek durum yok sadece birazcık dikkat etceksiniz. hiç ama hiç birşeyi kafanıza takmayın her anınızın mucizenizin tadını çıkarın. doğumdan sonra anne karnındaki hayatı özleyen annelerimiz de oluyor:) bu bir hastalık değil bu bir mucize harika birşey!! ve en önemlisi de siz anne olarak kendinize güvenin. her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. önce kendinizi sevin ve yapabılcegınıze inanın :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…