- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.361
Hmm o zmn beklemem giderim.zaten doktorum başkası ama gelmisken göstereyim demistim.Benim öğleden sonra 15:30 da çıktı canım dün bende çalıştığım için bekleyemedim işe döndüm bu sabah gittim sonuç göstermeye
Benim de merak ettiğim birşey var bebişlerimiz artık anne baba sesine alışmış ve ayırt etmiş durumda. baba sesini duyunca deli gibi hareket etmeye başlıyor :) siz de de öyle mi merak ediyorum doğrusu :)
Ben kadın doğum değil de dahiliyeye aldım nede olsa o da yapar diye yanında başka kan testleri de istedi bakalım salı ne olur halimEvet canim ilk sekerli sudan iciriyor. Sonra kan alip birer saat arayla 3 kan alımına tamamliyor.
Yalniz ben size diyeyim benim ilkinde oldugu gibi bunda da seker cikcak bence. Hem doktor suyun fazla demisti hemde sekerli suyu icerken zevk aldim resmen
Ben 8 buçuga randevu almıştım eve döndüğümde saat 12ye geliyorduYani 3 kez kan alacaklar değil mihaftaya salı gün bende en erken saate aldım son kana kadar açlıktan gitmeyeyim diye
Benimki eşimin sesini duyunca birden durup dinlemeye başlıyor sanki susunca tekrar başlıyor konuşunca duruyorBenim de merak ettiğim birşey var bebişlerimiz artık anne baba sesine alışmış ve ayırt etmiş durumda. baba sesini duyunca deli gibi hareket etmeye başlıyor :) siz de de öyle mi merak ediyorum doğrusu :)
benim içmeden önce ve içtikten sonra alındı sadece 2 kereYani 3 kez kan alacaklar değil mihaftaya salı gün bende en erken saate aldım son kana kadar açlıktan gitmeyeyim diye
Ben de 8:50 geldi etti 9u geçer kesin biri bulur diye düşünüyorum sonu bari o şekerli su az tutsa mideyiBen 8 buçuga randevu almıştım eve döndüğümde saat 12ye geliyordu
Benim doktor özellikle söyle şekerli su sonrası iki kez alsınlar dedi üç kez ver dedibenim içmeden önce ve içtikten sonra alındı sadece 2 kere
Ay aynı eşim konuştuğu an kayboluyor bebeBenimki eşimin sesini duyunca birden durup dinlemeye başlıyor sanki susunca tekrar başlıyor konuşunca duruyor
Vallahi bilmiyorum benim de ilk gebeliğim böyle yap dedi yaptım :)Ben de 8:50 geldi etti 9u geçer kesin biri bulur diye düşünüyorum sonu bari o şekerli su az tutsa mideyi
Benim doktor özellikle söyle şekerli su sonrası iki kez alsınlar dedi üç kez ver dedi
Valla bana sormayacağını bilsem benden de iki alsalar hiç sesim çıkmaz ki zatenVallahi bilmiyorum benim de ilk gebeliğim böyle yap dedi yaptım :)
Evet canim toplamda 3 kan alınıyor 4 yil once kızıma hamileykende oyleydi. Senin en küçük kac yaşındaGunaydin kizlar bugun seker yuklemesine gittim.Bu isler cok degismis.
Benim ilk hamileligimde bir kere sekerli sudan ictim bittiydi islem.
Simdi kanimi aldilar sudan ictim 10.25 de bi daha 11.25 de bi daha gel dediler sok oldum .Bir de ac kalıcakmışım o saate kadar . Allahtan kucuk yer burasi evde bekleyeceğim uzak olsa bu kadar saat hastanede mi beklenir
Nerelerdesiniz bir ara çok aradım profilinizi ama bir türlü bulamadimKızlaaaar selam nasılsınız:) baya uzak kaldım burdan.. çalışma temposu derken anca okuyorum şuan gebe okulunda gebelerime eğitimimi bitirdim ve ilk boşluğumda burdayım :)) evet mama önermiyoruz hemen ama bazı durumlarda da anne sütü sadece diye diretip bebeği aç bırakmanın alemi yok!! özellikle sezeryan sonrası ( normal dogumda süt daha hızlı gelir bebiş vajinal kanaldan geçerken oksitosun hormonumuz salınır ve süt gelir) oksitosin salınımı daha geç olabilceğinden sütü geç gelen annelerimşz olabiliyor. bu durumda bebeğin aç kalıp kalmaması çok önemli. şayet annenin sütü ilk gün geç gelirse veyahut yetersiz görülürse 30cc mama verilebilir. mamayı ilk günlerde biberonla asla vermeyin mümkün ise enjektör öneririm. emzirme pozisyonunda bebeğinizin eli sizin göğsünüze temas ediyorken enjektörün pistonunu yavaş yavaş iterek bebeğe verin. hatta bazı bebekler var ki öyle bir emme gücü varki siz şırıngayı agzına tutuyorsunuz o gücüyle pistonu çekerek emiyor :)) hiç bişeyi stres yapmayın lütfen. onlarca gebem oldu erken dogum riski olan ama 40 haftayı geçip doguramayan:)) hiç belli olmaz sadece erken dogum riskinde hareketlerinize dikkat edin. suyunuzu takip edin
Aynısı babası elini koysun karnıma kıpırdanma duruyor birdenBenimki eşimin sesini duyunca birden durup dinlemeye başlıyor sanki susunca tekrar başlıyor konuşunca duruyor
Seslere çok duyarlı benim bebegimde. Babasını bence ayirt edemiyor ama geçen babasınin sesine bir hareket etti gece tel calinca yok artık dedim. Birde cok hareketli idi dun geceden beri cok hafif az hissediyorum bugum saglik ocagina gidicem insallah ilac yzdrmaya o zmn bir dinleyeyim kalbini diyorum. Ebeler saolsun cok ilgililer saglik ocagindaBenim de merak ettiğim birşey var bebişlerimiz artık anne baba sesine alışmış ve ayırt etmiş durumda. baba sesini duyunca deli gibi hareket etmeye başlıyor :) siz de de öyle mi merak ediyorum doğrusu :)
2 defa kan alacklar.biri aclik yani sekerli su icmeden , sonra içtikten 1 saat . Oğlumda da aynı sekilde alınmıştı.Yani 3 kez kan alacaklar değil mihaftaya salı gün bende en erken saate aldım son kana kadar açlıktan gitmeyeyim diye
Bazılarında şekerli su içildikten sonra iki kez alınıyormuş benim doktorum öyle istedi2 defa kan alacklar.biri aclik yani sekerli su icmeden , sonra içtikten 1 saat . Oğlumda da aynı sekilde alınmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?