- 19 Mayıs 2022
- 3.112
- 4.697
- 63
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.401
Gözün aydın canım... Minigimiz şükür iyiKızlar çıktım kontrolden bir sıkıntı yok elhamdülillahCansurs bizimde su fazla çıktı ama ben kafaya takmıyorum oğlumda da dogurana kadar suyu fazla dediler bı sıkıntı olmadı çok şükür suyu fazla diye hareketini hissetmiyo olabilirsin dedi
merhabaa doktor dinlenerek ağrın geçer diye rapor vermiş demekki sen doktoruna ağrılarının ayağa kalkınca devam ettiğini söyle ve raporunu uzat bence önlemini al riske atma. bizim sizle çalışma alanımız aktif yoğun.. ağrılı oldugun ve nst de çıktığı sürece çalışmamalısın ama şöyle söliyim nst de çıkmasa dahi durumunu güzelce anlattığın sürece tekrar rapor verirMerhaba bende hemsireyim ama doğum alanında bir yerde çalışmadım ve bu konuda acemiyim... Benim bir haftsdir geçmeyen ağrılarım var ve bebek doğum pozisyonunda idrar yolunda enfeksiyon yok on gün rapor verdi doktor istirahat dedi ama ayağa kalktigim anda ağrım başlıyor bel oyugumdan kasıklarıma doğru giden bir ağrı... Regl ağrısı gibi sürüyor. Şimdi benim Perşembe iş başı yapmam gerek ama çalışmamam daha mı iyi olur yoksa ağrıları yok sayıp çalışmalı miyim? Nst de sancım en fazla 18 çıktı
Canım eğer riskin varsa sor bence de progestandan sonra zaten iç çamasırı değiştirmek zorunlu hale geliyor akıntılar çoşuyorKızlar ben sabah akşam progestan fitil kullanıyorum, normalde kullandıktan sonra bir kısmı dışarı atıyor normalde bu sefer böyle sulu bir akıntı gelmiş. Gerçekten artık her şeyi kafaya takar oldum acaba amniyon sıvısı mı sızıyor vs diye. Ne yapayım sizce, biraz bekleyip öyle mi doktora yazayım? yoksa pazartesiye kadar bekleyeyim mi?
Bende senin gibi düşünüyorum ama bizim meslek grubunda rapor olayı problem biliyorsun işten kaçıyor muamelesi görüyorsun. Bende istemsizce acaba ben mi abartiyorum diyorum ama yok yani sürekli devam eden bir ağrım var... Şu an bile ağrım varmerhabaa doktor dinlenerek ağrın geçer diye rapor vermiş demekki sen doktoruna ağrılarının ayağa kalkınca devam ettiğini söyle ve raporunu uzat bence önlemini al riske atma. bizim sizle çalışma alanımız aktif yoğun.. ağrılı oldugun ve nst de çıktığı sürece çalışmamalısın ama şöyle söliyim nst de çıkmasa dahi durumunu güzelce anlattığın sürece tekrar rapor verir
3 aldilar canim benden ,delik desigim2 defa kan alacklar.biri aclik yani sekerli su icmeden , sonra içtikten 1 saat . Oğlumda da aynı sekilde alınmıştı.
O kadar iyi anlıyorum ki.. ama devam eden ağrın varsa mecburen alcaksın yapcak bişey yok sen emin kararlı durmadığın sürece üstüne gelirler veya rapor vermezler ama gerçekten kötü olduğunu ve riskin oldugunu belli ettiğin sürece de zorla çalıstıramazlar direk raporu verir sen anladın benim demek istediğimiBende senin gibi düşünüyorum ama bizim meslek grubunda rapor olayı problem biliyorsun işten kaçıyor muamelesi görüyorsun. Bende istemsizce acaba ben mi abartiyorum diyorum ama yok yani sürekli devam eden bir ağrım var... Şu an bile ağrım vardurumumu anlatacagim bakalım inşallah anlar. Saglikci olunca doktorlar da çok rapor vermek istemiyor
Acaba kaç mg lik oldunuz. Ben 50 mg glukoz3 aldilar canim benden ,delik desigim
Splat markasını alıyoruz canım özellikle kutusunda kırmızı biber resmi olandan memnunumKızlar bişey sorucam diş temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz. Diş macunu falan. İnternette florür zararlı yazıyor ama. Benim kırılan bir dişim var geçen bir parçası sallanıyordu kopardım. O kısımdaki diş etimde büyüme oldu sanırım. Neredeyse diş gibi duruyor. Doktorum listesine in mor olanını kullan dedi ama onda da florür içerir yazıyor.
Gayet iyi anlatacağım çünkü şu an bile yatarsk yazıyorum oturamiyorumO kadar iyi anlıyorum ki.. ama devam eden ağrın varsa mecburen alcaksın yapcak bişey yok sen emin kararlı durmadığın sürece üstüne gelirler veya rapor vermezler ama gerçekten kötü olduğunu ve riskin oldugunu belli ettiğin sürece de zorla çalıstıramazlar direk raporu verir sen anladın benim demek istediğimi
Sordum canim 75 dedi. İlkinde bu kadar ugrasmamistim dedim o 50 mg dir dediAcaba kaç mg lik oldunuz. Ben 50 mg glukoz
Bende AnkaradayımHangi haataneydi sizinbende Ankara'dayım siz böyle diyince korkmadım değil
Açlık biraz yüksek canımKizlar referans araliginda cikmis sonuclar ,seker yok yani demi. Doktor cevap vermedi
Bildirimlerden bulursunuz burayı.yaaa :) o zaman da demiştim burayı yeni keşfediyorum diye baya acemiyim bu konuda grubu bile tekrar zor buldum diyebilirim :) ahh ağrılarrr.. özellikle 30 küsür haftadan sonrasında yalancı ağrılar başlayabilir yalancı ağrılar dinlenerek duş alarak hareket ederek veya uyuyarak geçer ama gerçek kasılmalar asla geçmez ve gerçek olan düzenli girer mesela ağrınız geldiğinde saate bakın atıyorum saat 12:00.. bi sonraki ağrı mesela 12:20 de gelsin bi sonraki de 12:40da gelmeli yaklaşık olarak. (saat aralığını salladım ) gerçek dogum kasılmaları böyle düzenli girer ama yalancı sancılar her zaman düzensizdir. yalancı sancıların en büyük sebeplerinden bi kaçı: magnezyum eksikliği, idrar yolu gibi enfeksiyonlar, ve bebeğin hareketiyle oluşan baskılar.. bunları yaşıcaz beraber. gerçek ağrıyı inanın biçoğunuz ayırt edersiniz. inşallah hepimiz vakitlice doğuma gideriz. :)
Benm bebekte hergun tekmeler her tekmede 10 dan fazla gun icinde saymıyorum ama sese birseyi yok sanki,müzik açınca vs atiyorsa atiyor bir iki allah korusun kulağımı duymuyor filan diye düşünüyorum. Böyle herseye evham yapiyoruz sanirim. Netten gun içinde dinlenirlen 10 hareket sayin diyorlar 28 haftadan sonra cok hareketli olmaması sorun değilmişBildirimlerden bulursunuz burayı.
Peki cok hareketli bir bebegin hareketlerinin azalması ne anlama gelir ki azalmis ve güçsüz olmasi eskiye nazaran.
Benim 2. Çocuğum ama 1 hftadir ilk gibi evham acemilik var. Pozisyon mu degistrdi acaba ondan mi? Yada aç mi geziyorum
3 saatte 10 hareket bekleriz demisti bna ebe. Bu yarim saat içinde de olabilir.Benm bebekte hergun tekmeler her tekmede 10 dan fazla gun icinde saymıyorum ama sese birseyi yok sanki,müzik açınca vs atiyorsa atiyor bir iki allah korusun kulağımı duymuyor filan diye düşünüyorum. Böyle herseye evham yapiyoruz sanirim. Netten gun içinde dinlenirlen 10 hareket sayin diyorlar 28 haftadan sonra cok hareketli olmaması sorun değilmiş
Canım yaz senle benim erken doğum riskim var sonuçta... Her şeyi takıyoruz istemsizce
Sonrasında sıkıntı olmadı kızlar, yazmadım doktora. Benim doktor benden daha panik hemen gel falan derdi ben de iyice stres olurdumCanım eğer riskin varsa sor bence de progestandan sonra zaten iç çamasırı değiştirmek zorunlu hale geliyor akıntılar çoşuyor
Bencede fitildendir merak etme aaah o progestan her yerden fışkırtıyor valla iç camasiri dayanmıyorSonrasında sıkıntı olmadı kızlar, yazmadım doktora. Benim doktor benden daha panik hemen gel falan derdi ben de iyice stres olurdumama iyi durumdayım şuan akıntı vs yok herhalde fitilden oldu.
kimi zaman hareketli kimi zaman az gider. benim 1 hafta hareketliyse 1 haftaya yakın daha az hareketli gidiyor her zaman aynı olmuyor malesef yaklaşık 20 saat uyuyolar anne karnındaBildirimlerden bulursunuz burayı.
Peki cok hareketli bir bebegin hareketlerinin azalması ne anlama gelir ki azalmis ve güçsüz olmasi eskiye nazaran.
Benim 2. Çocuğum ama 1 hftadir ilk gibi evham acemilik var. Pozisyon mu degistrdi acaba ondan mi? Yada aç mi geziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?