2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Erkekler daha soğuk kanlı ve mantıklı düşünüyor
Yaw zaten 6. Kattauiz asansor tehlikeli bu durumda merdivenle inmek istesen nereye ineceksin mantiklisi evde guvenli bir yere geçmek ama onu da yapmiyoruz oldugumuz yerde kaliyoruz
Cidden aldığımız eğitim vs havaya uçuyor sözde neler yapılması gerek biliyorsun ama ben koşarak koridora gittim bak akıllıya eşim hiç bozmadan namaza devam o zaten baş dönmesi sanmış

Yaw zaten 6. Kattauiz asansor tehlikeli bu durumda merdivenle inmek istesen nereye ineceksin mantiklisi evde guvenli bir yere geçmek ama onu da yapmiyoruz oldugumuz yerde kaliyoruz
Ya bende kapaali alan korkusu var depremden çok enkaz altında kalırsam korkusu var. Bir kere asansör de kaldım tek başıma yeni evliyken on dakika falan sürdü kafayı yitecektim çıktığımda deli gibi ağlıyordum eşim ta işten geldi o kadar kötü oluyorum biz 1. Kattayiz apartman 3 katlı zaten çok hissetmiyorum Allah'tan

Cidden aldığımız eğitim vs havaya uçuyor sözde neler yapılması gerek biliyorsun ama ben koşarak koridora gittim bak akıllıya eşim hiç bozmadan namaza devam o zaten baş dönmesi sanmış
Bizim de işte öyle olmamız gerekte yaratilisimiza ters sanırım

Hatırlamıyorum canım ama bebegin kilosuna problem mi var
Ya doktor bişey demedi ama gorumcemle annemin tepkisizliğinden az olduğunu düşündüm geçen ki kontrolde de aynısı olmuştu 31+3 1775 gr 42 cm. Öyle olunca da moralim bozuluyo anlayamıyorum 1 hafta falan içsem mi diye düşündüm o yüzden sormuştum

Bnmkide 30+6 1680 gram çıktı doktor iyi dedi diye hiç takılmadim açıkçası birde ilkten gelen tecrübe aslında oğlum 4 kilo doğdu ama beni o kadar yordu ve o kadar nazar kaptı ki anlatamam eridi çocuk elimde şuan 25 aylık ve 11 kilo düşün yani akşama kadar acaba ne yapsam ağlamadan kendi isteğiyle bir kaşık yer diye düşünüyorum onun için simdiki zayıf olsun ama sonradan elimde erimesin milletin gözü girmesin yeter bana diyorum

Canim benim bebegim 1 hafta geriden geliyor napabilirim dedim doktora tek söylediği protein al oldu. Ayrica ben canim cekiyo diye 1 aydir bebek bisküvisi ile sütü mama gibi yapıp yiyorum hic öyle fayda etmemis yani çünkü o karbonhidrat kategorisinde protein degil. Ayrıca bence bebegin kilosu da iyi ailelere kalsa her seyde kusur buluyolar ben gerçekten cok cok iyi besleniyorum buna rağmen 1 hafta geri söylemedim bile söylesem sen bi sey yemiyosun derler..

Doktorun daha iyi bilir canim ancak bebis icin verdigin olcumler haftasina gore gayet iyi. Nacizane tavsiyem doktorunuz kritik bir durumdan soz etmedigi surece bebegin kilosuna takilmamalisiniz. Kimi bebek zayif dogup sonrasinda gelisim atagi gosterebiliyor. Kimi bebek minyon olur anne baba genetigi oyledir vs. (Cucelik konusu baska tabi, percentillere bakarak doktor zaten boyle bisiy varsa soyler direkt) Bebegin kilolu olmasi her zaman iyi bisiy degil, hele ki anne karninda. Kendini strese sokmasin bence kimse. Ayrica doktorlar 32,33. haftalar itibariyle bebegin gelisiminin durup durmamasina odaklanirlar sadece. Gelisim durduysa yani artik kilo almiyorsa plasenta gorevini kitlemis demektir, gelisim yerinde sayar, bunun da belli bi sebebi ya da cozumu yok. Bu noktada kar zarar hesaplamasiyla bebegi alabilirler ki plasenta artik fayda etmediginden bebegi dunyaya getirip daha saglikli beslenmesine devam edilebilsin diye karar verilir. Bence sizin durumunuz gayet iyi, cevrenizde aksini soyleyen varsa kulak asmayin.

İnşallah canim. Kilosuna da 1400 dedi iyi mi acaba ?
Kaba tabirle bebek gelisim gostermeye devam ettigi surece iyidir, sikinti yapmayin. Bir hafta gerilik olabilir, onemli olan aranin giderek acilmamasi. Doktor soyler zaten. Kafa yapisiyla ilgili de zatwn gerekli aciklamayi yapmis. Bence hic evham yapmayin.

Doktorlara bazen kiziyorum, adam akilli anlatamayacaginiz, ya da soyleyince anne adayini tedirgin edicek, ikilemde birakicak ama aslinda normal olan seyleri soylemeyiverin, catlamazsiniz.

Bu noktada canim doktorumu cok seviyorum. Her kontrolde tam bir saat ben sorarim, o anlatir. Ben sormasam da anlatir. Hic usanmaz. Bir kuruntum olustugunu farkederse direkt giderir. Allahim herkesi iyilerle karsilastirsin. Herkese iyilik versin.

Ben bir de neye gore geride ya da onde dendigini de anlamiyorum. Kilosu mu? Boyu mu? Cunku olcumlerin cogu farkli farkli cikiyor zaten.

Kızlar ,bu boy-kilo konusuna takılmayın. Aşağı yukarı ölçümler veriyor Dr lar ve zaten önemli bir gerilik olsa söylüyorlar . Ben şuana kadar 1 kere bile sormadım ne kadar olmuş boy /kilo diye , hatta kalp atış hızı vs de. çünkü sonrasında insan ister istemez kıyas yapıyor , araştırıyor ,sonra gelsin anksiyete /paranoya . Dr um sadece herşeyi normal , gelişimi güzel diyor ,yetiyor bana . Hele anane ,kayınvalide vs başta olmak üzere hiçbir akraba ya da arkadaşa da bahsetmeyin böyle şeylerden çünkü illa birileri içinize kurt düşürecek birşey söylüyor ben de aynı Dr un dediği gibi " çok şükür herşey yolunda , bebek iyiymiş " deyip kestirip atıyorum ,ayrıntı vermiyorum , ohhh kafa rahat oluyor

Soyle dusun annelerimiz zamaninda ultrason bile yoktu dogru durust, hangi haftada kac kilo olmasi gerektigine dair bir fikirleri de yoktur bence :)

Aslında kilosu gayet iyi bence sorun olsa doktorun zaten söylerdi

Gittim canim birsey vermedi gececek zamanla dedi. Bagirsaklarin düzelince gecer dedi . Şükür yavas yavas toparliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…