2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Tamam canım sağol Ben kan sulandırıcı hap kullanıyordum onu keseyim o zaman doktora sordum kes dedi o da.
Aa evet erken doğum riskin vardi senin doktorda demis kes bencede canım. Sen doktoruna sor ama bana erken doğum oldugu icin sezeryan olur demisti yanlis hatirlamiyorsam o kargaşada. O sıra da yasicak mi telasindaydim hic sorgulamadim.

Her hamileye aynı laflar. Aynen biz deliyiz kendi kendimize ağrı üretiyoruz
Ama öyle deli meli demeyelim lütfen 6 senelik anksiyete ve panik atak hastayım ve evet kendi kendime ağrı üretiyorum .hamilelik öncesi ve hamileliğin başında yine bir atak dönemiydi ve tam 4 ay kalp ağrısı yaşadım , evet fiziksel olarak ağrı var çünkü beyin kalpte bir sorun olduğunu düşünüyor , 4 ay o ağrı ile uyuyup uyandım . Ondan önce ki senelerde de miğde , böbrek ,boğaz ağrısı yaşadım dönem dönem kafayı hangisine takmışsam. Yani var boyle durumlar ama deli değiliz çok şükür ,en azından şimdilik
Kızlar sola yatıyorum kolum ağrıyor, sağa yatıyorum yatmayın diyorlar. Sırt üstü zaten hepten yasak. Allahım sen yardım et
Sola ya da sağa yatarken tam üzerine yatmak zorunda değiliz o tarafın . Göbeğini sola devirerek de yatinca oluyormuş . Mesela sol kol ve bacak üzerine yatıyorum ,biraz yorulunca bir yastığı sağ taraftan sırtımin ve kalcamin altını destekleyecek şekilde koyup ,göbeği sola devirip devam ediyorum .hani sanki sırt üstü donecekmissin de ,yarıda kalmışsın gibi. Umarım anlatabilmisimdir

Ya orası ayrı konu ama sancı kafadan uretilebilexek bir ağrı değil ya

Anladım canım. Benim de bir kaç gündür akıntım arttı ama hafif sarımsı ve kokusuz. O yüzden sormak istedim.

Valla ben her tarafima yatiyorum soluma yaticam diye zorlamiyorum kendimi İzle ve rahatla
Doktorum da bana öyle diyor sola ya da sağa fark etmez diye ama ben sırt üstü ve sağa çok yattığımda sanki daha çok ağrım oluyor gibi hissettim o yüzden kendimce böyle bir teori oluşturdum mümkün olduğunca sola yatmaya çalışıyorum.
Anladım da nedense beceremiyorum öyle yatmayı ama tekrar deneyeceğim, çalışmalarım sürecek

Benim de hala kokusu yok bak

31+2 oldum bugün ve maalesef burda hamilelik izni 34. Haftada başlıyor ve ben doluluktan ötürü daha erkene randevu veremedikleri için 34+5 e kadar çalışmak zorundayım hergun saat 6:30 da evden çıkıp otobüsle yarım saat yol gidip ,bir de üzerine 15-20 dk yürüyorum . Eve saat 4 te dönüyorum. Bel ağrısı , vajinal ağrı, kramplar vs saldım çayıra mevlam kayira . Cunku hangi şikayetle gidersem gideyim , herşeye çok normal deyip ,hiçbir teste ,ekstra kontrole , nst ye gerek duymayan gerizekalı bir doktorum var birkaç hafta önce amniyon sıvısı sızıntısı şüphem oldu , mesaj attım. Enfeksiyondur , bilmem ne isimli fitili kullan bir hafta dedi. Hani gel bakalım falan yok , ben dedim gelmek istiyorum diye öyle tamam dedi . Bir de diyor ki su sızıntı şeklinde olmaz , birden gelir , sancı da başlar ve doğum olur,durdurulamaz .Yahu ben bile biliyorum suyun sizabilecegini , turnusol kağıdı ile bakildigini . Bazen haftalarca sizintiya rağmen hastanede kontrol altında tutup ,bebeği mümkün olduğunca içerde tutup ,doğuma aldıklarını , sen nasıl bir doktor olarak bilmezsin bunu.
Çok şanslısınız kızlar , istediğiniz an gidip muayene olabiliyorsunuz ,en ufak bir şikayetiniz Dr lar tarafindan ciddiye alınıyor , burda asla öyle bir şans yok

Yani eğer acilman varsa normal olur sancın olup acilman yoksa bilemiyorum canim

Aa evet erken doğum riskin vardi senin doktorda demis kes bencede canım. Sen doktoruna sor ama bana erken doğum oldugu icin sezeryan olur demisti yanlis hatirlamiyorsam o kargaşada. O sıra da yasicak mi telasindaydim hic sorgulamadim.
Hastanede eşime hem normal hemde sezeryan kağıdı imzalatmislardi eger acilma bu şekilde devam ederse kisalma ile normale ama acilma boyle kalip sadece kisalma olursa sanci olmazsa sezeryana alicaz demisler eşime çok şükür hiçbirine gerek kalmadi Y Yesimmb yani bence doktordan ve hastane prosedürlerine göre değişiyor

Ama benim 4.5cm acilmam vardi
O kadar detay bilmiyorum canim benim 4 cm acilmam vardi erken diye ugrastilar hep ama sezeryan demediler hep normal gozuyle baktilar hani belki baska bir sey vardir belki hastaneden kaynaklidir her şey olabilir belki suyun azdır falan her şey olabilir birde ne kadar süre ile açıldığı da önemli demislerdi

Nerede yaşıyorsunuz ki.. Benim bu süreçte en büyük şansım hastanede çalışmak idi sanırım istediğim an gidip muayenemi oldum şükür.. ama erken doğum riskim yüzünden 30. Haftada izne ayrıldım..

cuma kontrolüm var bakalım bir şey der mi gerçekten bir fitili daha kaldıramam progestan hala kullanıyorum
O bambaşka zaten Allahtan benim ilk üç ay sonrası bitti günde üç kez olunca misafirlik gezmeye çıkma tam bir olaydı araba içinde şurda burda fitil koymak sürekli evde duramazdık ki

Hamilelikteki kaygılarla nasil baş ediyorsun peki bende de var panik atak 5 senedir ugramiyordu hamilelikte ugranaya karar verdi tekrardan

Aslında yok ama yine de fitili kullanayım dedim yaa ne olur ne olmaz sonra ansızın bişey olsa kendimi suçlarım ama illa fitil de korkutuyor
Hangi fitili verdi canım. Benim sürekli degil ara ara akıntım oluyor 2 gundur de sag boşluğum böbreğim ağrıyor ben de dr un verdigi fitili kullanmayi düşünüyorum

31+2 oldum bugün ve maalesef burda hamilelik izni 34. Haftada başlıyor ve ben doluluktan ötürü daha erkene randevu veremedikleri için 34+5 e kadar çalışmak zorundayım hergun saat 6:30 da evden çıkıp otobüsle yarım saat yol gidip ,bir de üzerine 15-20 dk yürüyorum . Eve saat 4 te dönüyorum. Bel ağrısı , vajinal ağrı, kramplar vs saldım çayıra mevlam kayira . Cunku hangi şikayetle gidersem gideyim , herşeye çok normal deyip ,hiçbir teste ,ekstra kontrole , nst ye gerek duymayan gerizekalı bir doktorum var birkaç hafta önce amniyon sıvısı sızıntısı şüphem oldu , mesaj attım. Enfeksiyondur , bilmem ne isimli fitili kullan bir hafta dedi. Hani gel bakalım falan yok , ben dedim gelmek istiyorum diye öyle tamam dedi . Bir de diyor ki su sızıntı şeklinde olmaz , birden gelir , sancı da başlar ve doğum olur,durdurulamaz .Yahu ben bile biliyorum suyun sizabilecegini , turnusol kağıdı ile bakildigini . Bazen haftalarca sizintiya rağmen hastanede kontrol altında tutup ,bebeği mümkün olduğunca içerde tutup ,doğuma aldıklarını , sen nasıl bir doktor olarak bilmezsin bunu.
Çok şanslısınız kızlar , istediğiniz an gidip muayene olabiliyorsunuz ,en ufak bir şikayetiniz Dr lar tarafindan ciddiye alınıyor , burda asla öyle bir şans yok
Meksika

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…