İşte insanı depresyona sokanlar bunlar uykusuzluk falan değil aslında.. Doğumdan hatıra kalan bu kötü anılarımız maalesef uzak olsunlar iyi olsunlar başka bir şey istemeyelim kimseden..Hastaneden eve geldik; eşim refakatçimdi zaten. Bir ev süpürme merakı başladı; makinem de güçlü sesi yani. Anne bebek uyuyor ya şimdi sonra süpür olur mu dedim. Alışcak artık yapcak bi şey yok dedi. Delirdim sinirden. Eşim sessiz kaldı hep aramızda, unutamam o hallerini. Ağız mendili arada yere düşüyor bilmem ne; o mendiller dilini silcez bebeğin diye tuttururlardı; ya hijyenik değil dedim eşime. Evet ama idare edelim fln dedi bana sırf onlar belki kırılır diye. Nefret ediyorum tabiki hepsinden. Hakikaten unutamıyorum. Benim de sütüm çok azaldı o dönem mama da veriyordum zaten. Ama vazgeçmedim bebeğimi emzirmekten; 5 dk da olsa memeye tuttum illa. Ve çok şükür çabalarım sonuçsuz kalmadı, 28 ay emdi ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar.
Bu arada beş gün kp uyumak istedi öğle civarı vakti. Dedim içimden intikam vakti; aldım süpürgeyi başladım ev süpürmeye. Sırf yatamasın diye. Oh olsun. Yatmadı adi adam zaten. Hani alışılıyordu sese ?
eşin yanında olsun yeter kimse gelmesin misler gibi bakarsın.uykusuzluk yorgunluk hep olacak ama ağır gelmiyor insana zaten sende bilirsin tecrübelisin.Rabbim vicdan verdin kayınvalidene kayınpederine inşallah farkındadırlardır.Hastaneden eve geldik; eşim refakatçimdi zaten. Bir ev süpürme merakı başladı; makinem de güçlü sesi yani. Anne bebek uyuyor ya şimdi sonra süpür olur mu dedim. Alışcak artık yapcak bi şey yok dedi. Delirdim sinirden. Eşim sessiz kaldı hep aramızda, unutamam o hallerini. Ağız mendili arada yere düşüyor bilmem ne; o mendiller dilini silcez bebeğin diye tuttururlardı; ya hijyenik değil dedim eşime. Evet ama idare edelim fln dedi bana sırf onlar belki kırılır diye. Nefret ediyorum tabiki hepsinden. Hakikaten unutamıyorum. Benim de sütüm çok azaldı o dönem mama da veriyordum zaten. Ama vazgeçmedim bebeğimi emzirmekten; 5 dk da olsa memeye tuttum illa. Ve çok şükür çabalarım sonuçsuz kalmadı, 28 ay emdi ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar.
Bu arada beş gün kp uyumak istedi öğle civarı vakti. Dedim içimden intikam vakti; aldım süpürgeyi başladım ev süpürmeye. Sırf yatamasın diye. Oh olsun. Yatmadı adi adam zaten. Hani alışılıyordu sese ?
tabiki allah eksik etmesin evlatlarının başından bende istemezdim hayatta olmamalarını.eşimi düşündüğüm için.İlk zaman memeler açık geziyoruz çünkü çabuk doyuyor sık acıkıyor memede uyumaları zaten meşhur.kanaman olacak yoğun bir şekilde psikoloji yerlerde belki, böyle durumda kayınpeder olmasa o evde en azından düzene girene kadar daha iyi olur.Ay inanmıyorum R Renklirenkli neler yaşamışsın, sınavın ne zormuş. Ay bide pandemi hem yeni doğum yapmışsın lohusasın. Aman allahımbi kere kayınpederin yeni doğum yapmış gelininin evinde ne işi var. Bide laf yetiştiriyor. Höhhhh yani.
Böyle şeyler duyunca iyi ki kaynana kayınpeder yok diyorum ama eşime hiç kıyamıyorum ya keşke ailesi başında olsaydı yine.
gelmesin canım daha çok sıkılırsın diyorum ya yardım etmek isteyen komposto yapsın çorba yapsın sütlaç yapsın getirsin sütün olsun diye.başka yardıma gerek yok yenidoğan sürekli meme arıyor zaten o da sende var sadeceAyy kizlar neler yasamissiniz. Allah'a şükürler olsun benim kv de gelmemek için elinden geleni yapiyozaten o kadar Nazlı ve prenses ki gelse kendine hizmet ettirir oy sırtım üşüdü aman boğazım acıdı yok tansiyonum çıktı. Şimdi de çocuğunu bahane etmis gece korkuları var diye psikolog sakin birakip gitme demiş. Aman dedim çocuk iyi olsun yeter ki sen gelme. İki işin ucundan tutacak diye ödü kopuyo. Hiç mi içinden gelmiyo acaba ilk torun çok şaşırıyorum.
Maşallah canım sanaBende 32ye gelince bırakıcam diyordum ama 32ye gelince baktımki hala aynıyım dipçik gibiyimbi 5 hafta daha sıkayım dedim kaldı 4 hafta bi maaş bi maaştır diren çağla
Kız ben hafta sonu evde de kendimi çok yoruyorum yatamıyorumda en geç 09.30 a kadar uyuyorum bakalım ocağı da bi atlatayım sonrası artık idare edicem.Günaydın kizlar sancilardan dolayı hastanede yatınca 32 hafta itibariyle izne ayriliyorum. Bugün 31+6 rapor aldım gitmedim ise. 5dk ayakta durunca başlıyor kasılmalar sancılar ben de hep yatıyorum. Çalışmak istemiyorum diye agliyodum ama şimdi de vakit gecmiyo diyorum bana da yaranilmiyoyarin da çalışamaz alicam inşallah artık evde devam. Sancı olunca bebeğin kıyafetlerini yikadik ama ütüleyemedim çok kasildim yenidoganlari sağolsun dün komşum ütuledi. 15inde maaş yatsın son eksikleri de alıp her şeyi hazır edicem inşallah.
maşallah nazar değmesin canım sen al zaten nerende kilo var sankiKızlarr ben 10 günde 3 kilo almışımm yemin ederm şoktayım inanmadım bir sürü tartıya çıktım yok hepsi aynı nasıl böyle hızlı aldım anlamadım ben
Yüzüm almadı canım sadece kıç basen genişmaşallah nazar değmesin canım sen al zaten nerende kilo var sanki
Kadında kalça olacak canımYüzüm almadı canım sadece kıç basen geniş
Hayalimdeki kaynana yemin ederimAyy kizlar neler yasamissiniz. Allah'a şükürler olsun benim kv de gelmemek için elinden geleni yapiyozaten o kadar Nazlı ve prenses ki gelse kendine hizmet ettirir oy sırtım üşüdü aman boğazım acıdı yok tansiyonum çıktı. Şimdi de çocuğunu bahane etmis gece korkuları var diye psikolog sakin birakip gitme demiş. Aman dedim çocuk iyi olsun yeter ki sen gelme. İki işin ucundan tutacak diye ödü kopuyo. Hiç mi içinden gelmiyo acaba ilk torun çok şaşırıyorum.
Ayy nEfret geldi yeminle bu ne ya. Seninkiler hiç gelmesin lütfen renkli ne yenidoğan len ne sonrasındaÇok abartı tabi ki de. Benim kv kp tam korona kapanmaları zamanı olunca uçaklar yoktu; bana kalsa 20 günlükken fln gönderecektim bunları, ama sefer olmayınca mecbur 58 gün kadar kaldılar. Tam bi kabustu. Her anlamda.
Kv sürekli bebekle ilgilenmek istiyor ; yemeği sen yapar mısın diyordu. Çamaşırlar birikiyordu öylece, son raddeye kadar dolunca çalıştırıyordu zar zor. Emzircem diye çocuğu almak isterdim kucağından; ama mama yaptım der beni çevirmek isterdi. Kp de aynı; çocuk ağlıyor ver baba diyordum; her ağladığında emzırme alışmasın dedi; çocuk 15-20 günlük ancaktı. Mahsus kvye muhtaç kalayım diye; bilerek gaz yapan şeyler yapardı ; mercimek çorbası; kuru fasülye fln; ya da bi keresinde sofrada bana tabak uzatmadılar karı koca ; kendi evimde canımın çektiğini yiyemedim, içimde kaldı mesela.
Benim eşim alkol kullanır ama eve sokmam; evlendiğimziden beri bu evin kuralı. Kp baskı yapıyor tabi eşime bu konuda; güya çocuk bakmaya geldilerdi ya; eşim makineyi boşaltıyor ; yemeği mezeleri yapıyor; ben oturmadım o gün masaya içki var diye. Kayınvalidemin suratı beş karış bana karşı; düşün ev sahibi benim. İçkiye kızıyorum diye kendince trip atıyor ; Allah’a havale ediyorum. Eşim kıyamadı, bana tabak hazırlayıp odaya getirdi o zmn, iyice kızdı mesela.
Keşke hiiiiiç ama hiiiç gelmeselerdi. Onlar gidince bi rahatlama geldi ki sormayın. Çok tavsıye ederim. Eğer doğurabiliyorsak, bebeğe de bakabiliriz.
Benimkinin baş tarafı daha çok zıplıyor canım ama tüm vücut sarsılıyorQ Queen_bee17 sen bilirsin bacımçocuk hıçkırırken zıplayan yeri başı mı poposu mu ordan anlayayım bari yönünü
Mıçmıç sevme olayına asla tahammülüm yok. Yenidoğan ne anlar sevilmekten bide derler ya ayy ben elini öpüyorum gerizekalı zaten eli ağzında o çocuğun hepBizim insanımız desteği köstek anladığı için zaten... Böyle destek olacaklarına kendi başımıza altından kalkmayı tercih ediyoruz genelde. Bir de yenidoğan bebek olunca herkes mıç mıç bir sevme merakı... Bir karışma merakı... Tavsiye bombardımanı... He anam bir siz biliyorsunuz zaten bebek nasıl bakılır.
Kalça basen ne kadar olabilir ki bu üste. Sen al bacım sıkıntı yok. Köprücük kemikleri hala ben buradayım diyor. Benimkiler drama köprüsü söylüyor derinlerde biryerlerdeeKızlarr ben 10 günde 3 kilo almışımm yemin ederm şoktayım inanmadım bir sürü tartıya çıktım yok hepsi aynı nasıl böyle hızlı aldım anlamadım ben
ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞKalça basen ne kadar olabilir ki bu üste. Sen al bacım sıkıntı yok. Köprücük kemikleri hala ben buradayım diyor. Benimkiler drama köprüsü söylüyor derinlerde biryerlerdee
Bu yaptığım daha düzgün oldu. Neden aynı şehirde e değiliz toplaşıp toplaşıp böyle şeyler yapsak nasıl güzel meditasyon oluyor, o sırada kilolardan ağrılardan dertlensek. Kocaları kv leri hatta hızımızı alamayıp ailelerimizi atsak
Yaaa ne güzel olurduKalça basen ne kadar olabilir ki bu üste. Sen al bacım sıkıntı yok. Köprücük kemikleri hala ben buradayım diyor. Benimkiler drama köprüsü söylüyor derinlerde biryerlerdee
Bu yaptığım daha düzgün oldu. Neden aynı şehirde e değiliz toplaşıp toplaşıp böyle şeyler yapsak nasıl güzel meditasyon oluyor, o sırada kilolardan ağrılardan dertlensek. Kocaları kv leri hatta hızımızı alamayıp ailelerimizi atsak
ay ben cok ozeniyorum elleri incecik olanlara . benim bildiğin ellerim kilo aldı ödem felan deil yani bence kilo yuzukler iptalBu da benden göbiş fotoğrafı hala bacak bacak üstüne atabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?