2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Benimde kaynanam çok boş konuşuyor çok karışıyor zaten kızının çocuğuna bakıyor 8 yıldır bakamam başka cocuk diyip çok önceden zaten niyetini belli etti ki ben zaten vermem ona ama sokakta falan biri sorsun hemen bende bakarım anneside bakar diyor sırf onla muhattap olmamak için annemde kalacağım çünkü altlı üstlüyüz anneme gelemez annemi çok kıskanıyor zaten ben yaza kadar annemdeyim yazdan sonrada Allah büyük

Ben sanmiyorum valla şu topicte kocasi boyle vicdansiz biri olsun.hep beraber yasiyoruz sureci eslerimizle bence bu bile o kadar etki ediyo ki onlara, onlar d acok bilincleniyo bizi anliyolar bi farkindalik olusuyo yani
Allaha şükür öyle de gerçekten mal insanlar da var ya. Bi arkadaş anlattı daha yeni. Koca memur karısı doğum yapıyor 10 gün babalık iznin var ya. bizim arkadaş da bebek görmeye gitmiş diyor ki kocası evde yoktu gitmiş okey oynamaya. Kız da perişan , ev de 100 derece idi. Kadın bilmiyor kaç derece olsun bebe üşütmesin demişler buna bu da açmış doğalgazı. İnsan karısına acımaz mı ya?

valla gelip yardım ederken huzurumu kaçıracaklarına tek basima huzurla pert olayım daha iyi isteme törenimde ablam mutfakta oturmuş muhabbet ederken ben ikram çay taşımaktan helak olmuştum. sonra foto çekilmeye geçtik, önümden çaylar geçip gidiyor bakıyorum imamın abdest suyu gibi çay koymuşlar sarı sular gidip geliyor fotoya
gülüyorum ama içimden kahroluyorum keşke bırakmasaydım şu işi size dedim. yine aynı şey olacak yardım etme ayağına gelip evimde zaman geçirecekler sohbet muhabbet bebek sevme zaman öldürme. hem yardım görmeyecegim hem yapacagim isimden olacagim. annesi kvsi gerçekten iş görecek olan varsa ne ala, ama degilse daha çok dert bence. artık her şey internette yazıyor bez degistirmek bile. sorunlu bir bebek olmazsa insallah hakkından geliriz

Ben eşimle çocuğa bakma kavgası bile edebilirim benden hevesli sen emzirirsin gazı bende diyor ev işlerinde de yemekte de çok yardımcı allah razı olsun böyle eşlerden

Katılıyorum zerefcim her bilgiye ulaşmak çok kolay ayrıca bende analığın allah vergisi yüklendiğine inananlardanım inşallah bebelerimizde mutlu bebecikler olurlar

Canım ben 1800g lık prematüre bebekle tek başımaydım. Eşimin izinleri bitmişti şehirdışında çalışıyordu gitti, annem daha emekli olmamıştı evlerimiz arası da istanbulda 25 30km falandı sürekli gelmiyordu ozamanlarda önceliği kendi eviydi
Ve ben hiç öyle kuzen yakın arkadaş bebeğine falan yardım etmedim. Emmeyen sürekli sağım yap sterilize et acıkınca süt ısıt tekrar sağım yap döngüsü içinde aşırı kolik bir bebekleydim. Ben yaptıysam herkes yapar, ne banyosu zor geldi her akşam yıkadım ne giydirmesi uykusuzluğu gazı çok zordu ama eşim olabilseydi çok daha huzurlu geçerdi. 2.5 saat uçak yolculuğuyla geliyordu her haftasonu sonra geri dönüyordu. İnan kalabalık baş ağrıtıyor. Bunda da eşimin 10 gün babalık izninde kimse gelmesin bizbize kalalım, kv falan sonra gelsin 1 hafta falan kalır heralde dönsün sonra. Annem de gelir 1 tencere yemek yapar hergün yeter

Ah işte o yemek en güzeli yakında birileri olsa bende yok bizdede kızım ilk kucağına alan olacak herkesi tembihledim hayırlısıyla ilk ablasının kucağına verin diye çok heyecanlı…

Doğumda hediye dağıtmaya niyetim yoktu ama evde canım sıkılırken hadi deniyeyim bi dedim şu gökkuşağı anahtarlıkları. Elimdeki ip renkleri çok başarılı değildi ama çok kolaymış. Şimdi şeytan dürtüyor ip ve anahtarlık alıp da yapsam mı diye evde yatarken boş durmamak içinbide çiçek alabilsem kapı süsü yapcam ama netten çok pahalıya geliyor parça parça alınca, buralarda var mıdır bilemedim öyle malzeme satan yer. Varsa da ben ne zaman gezebilirim 32yi geçince az gezinsem olur mu ki acıbaaa

Eklentiler

• IMG_20221212_141813.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 64
Bugün bunların fiyatını sordum 12 tl dedi. Tek farkı bi şeridin açılmış olmasıydı. Daha pofuduk. Eklicem bak fotoyu. dedim birer tane yaptırabiliyorsa yaptırayım anahtarlığıma takarım en az 15 adet dedi. Peki dedim.

Eklentiler

• 5786910C-82E7-4DEC-9207-C29B11C9B26B.webp
    33 KB · Görüntüleme: 55
Kesinlikle katılıyorum el kadar bebek zaten kimse sevmeye gelmesin yardımı olmayacak insan hiç gelmesin bi zahmet
Gelirdi otururdu bütün gün tepemde hiçbir şey yapmadan emzircem mememe bakmaya çalışırdı tecrübesiz anneyim bu çocuk niye en ufak gürültüye sıçrıyor engelli mi demişti sonra ben o gece sabaha kadar ağla ağla uyumamıştım sabah doktora götürdüm 40’ı çıkmamıştı doktor dedi ki moro refleks bütün bebekler de olur bir sorun yok ama ben o gece sabaha kadar tek gögsümden gelen sütü kaybetcek kadar üzülmüştüm bir gün aramıştı işin var mı diye oğlunun gömlekleri var istersen gel ütüle demiştim geldi oturdu sen işini et ben çocuğun yanında otururum dedi.
Böyle böyle milyon tane şey hamilelik ve lohusalıkta yaşattıklrı zaten unutulmuyor insanların derlerdi inanmazdım şu an ağzıyla kuş tutsa önüme çiçek bahçeleri serse istemiyorum

Yaa işte bu bencede kalabalık baş ağrıtır birde ben her şeyi kendim deneyimlemek istiyorum illaki fikir alırım birilernden ama yanlışsa da kendim deneyimleyip öğrenmek istiyorum inşallah bende sizin gibi tek başıma misler gibi bakıcam bebeme

En güzeli bende annemle aynı sokakta oturuyorum eskiden kiradaydım kayınvalideyle aynı sokaktaydık çat kapı gelmelerinden sürekli yapıp edip aptala yatması beni çok yormuştu. Şimdi uzağım 1,5 saat kadar ve kendi evimiz oldu şimdi de ev dubleks diye ben üst katta yaşarım bakarım toruna muhabbetine girmeye çalıştı yooookkk öylee dedim ben iki çocuğuma da kendim bakacağım kimseyi istemiyorum dedim hep ben üzüldüm biraz da onlar ağlasın

En üstteki ipi keserse pofuduk olur bu da zor değil de işte malzeme olsa evde yapılır

Ayy birde kadın ya kendide yaşamış bunları insan nasıl bu kadar empatiden yoksun anlayışsız olabiliyor kimse çocuk bakmayı teklif etmesin çocuğa anası bakar yardım etmek isteyen çocuğun anasına baksın ay sinir oldum kaynanana gerçekten allah sabır versin ablamda ilk doğumunda buna benzer bi deneyim yaşamıştı hala anlatır. Zordur unutmak ama düşünmemeye çalış insan düşündükçe kurulur

Benim kaynana bide söyler söyler sonra ben oyle bişey demedim der. anneme yakın taşınacağım bende seneye mecbur çünkü çalışmam lazım çocuğa annem bakacak aynı evin içinde anne babada olsa bi yere kadar bide evim çok büyük şuan küçük ev istiyorum temizlemek daha iyi daha kolay olsun diye bu evide kapatmicam aile apartmanı olduğu için kalsın öyle diyoruz arada canımız sıkıldığı zaman geliriz

Çok abartı tabi ki de. Benim kv kp tam korona kapanmaları zamanı olunca uçaklar yoktu; bana kalsa 20 günlükken fln gönderecektim bunları, ama sefer olmayınca mecbur 58 gün kadar kaldılar. Tam bi kabustu. Her anlamda.
Kv sürekli bebekle ilgilenmek istiyor ; yemeği sen yapar mısın diyordu. Çamaşırlar birikiyordu öylece, son raddeye kadar dolunca çalıştırıyordu zar zor. Emzircem diye çocuğu almak isterdim kucağından; ama mama yaptım der beni çevirmek isterdi. Kp de aynı; çocuk ağlıyor ver baba diyordum; her ağladığında emzırme alışmasın dedi; çocuk 15-20 günlük ancaktı. Mahsus kvye muhtaç kalayım diye; bilerek gaz yapan şeyler yapardı ; mercimek çorbası; kuru fasülye fln; ya da bi keresinde sofrada bana tabak uzatmadılar karı koca ; kendi evimde canımın çektiğini yiyemedim, içimde kaldı mesela.

Benim eşim alkol kullanır ama eve sokmam; evlendiğimziden beri bu evin kuralı. Kp baskı yapıyor tabi eşime bu konuda; güya çocuk bakmaya geldilerdi ya; eşim makineyi boşaltıyor ; yemeği mezeleri yapıyor; ben oturmadım o gün masaya içki var diye. Kayınvalidemin suratı beş karış bana karşı; düşün ev sahibi benim. İçkiye kızıyorum diye kendince trip atıyor ; Allah’a havale ediyorum. Eşim kıyamadı, bana tabak hazırlayıp odaya getirdi o zmn, iyice kızdı mesela.

Keşke hiiiiiç ama hiiiç gelmeselerdi. Onlar gidince bi rahatlama geldi ki sormayın. Çok tavsıye ederim. Eğer doğurabiliyorsak, bebeğe de bakabiliriz.

58 gun cenneti garantiledin o ara demekki

Ay ağzım açık okudum nasıl bir sınav vermişsin sen yaa neredeyse çocuğu alıp kendileri emzirecekmiş Lohusalıkta ekstra hassasken bi de böyle şeyler yaşamak depresyona sokar insanı Neyseki geçmişte kalmış düşünüp kendini üzme sende allah kimseye muhtaç etmesin böylelerine hiç

Ah işte o yemek en güzeli yakında birileri olsa bende yok bizdede kızım ilk kucağına alan olacak herkesi tembihledim hayırlısıyla ilk ablasının kucağına verin diye çok heyecanlı…
ne güzel düşünmüşsün canım.bende ilk oğlum tutsun isterim eşime de derim ama dedim ya daha önce eşimin ilk çocuğu ve çok hevesli heyecandan belki unutur yine kendi alır

Hastaneden eve geldik; eşim refakatçimdi zaten. Bir ev süpürme merakı başladı; makinem de güçlü sesi yani. Anne bebek uyuyor ya şimdi sonra süpür olur mu dedim. Alışcak artık yapcak bi şey yok dedi. Delirdim sinirden. Eşim sessiz kaldı hep aramızda, unutamam o hallerini. Ağız mendili arada yere düşüyor bilmem ne; o mendiller dilini silcez bebeğin diye tuttururlardı; ya hijyenik değil dedim eşime. Evet ama idare edelim fln dedi bana sırf onlar belki kırılır diye. Nefret ediyorum tabiki hepsinden. Hakikaten unutamıyorum. Benim de sütüm çok azaldı o dönem mama da veriyordum zaten. Ama vazgeçmedim bebeğimi emzirmekten; 5 dk da olsa memeye tuttum illa. Ve çok şükür çabalarım sonuçsuz kalmadı, 28 ay emdi ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar.

Bu arada beş gün kp uyumak istedi öğle civarı vakti. Dedim içimden intikam vakti; aldım süpürgeyi başladım ev süpürmeye. Sırf yatamasın diye. Oh olsun. Yatmadı adi adam zaten. Hani alışılıyordu sese ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…