Bizim mecbur öyle olacak kuzum. Annem en fazla 10 gün kalabilir çünkü çalışıyor. Kayınvalidem küçük çocuğu olduğu için gelmeyecekBuna çok yürekten katılıyorum. Sonuçta babanın da çocuğu. Kesinlikle sürece dahil edildikçe, duygu yoğunluğunu daha çok yaşıyor baba da. Sütünü sağdın diyelim, baba içirsin. Sen emzirdin mi, baba gazını cıkarsın ya da kucağında sarsın. Hafta içi sen, hafta sonu o değiştirsin bezini, kıyafetini. Birlikte yıkayın fln harika oluyor.
Kimle konuştuysam aileden akrabadan uzak olan daha mutlu bu dönemde. Boşver en güzeli ya. İnşallah sorunsuz sıkıntısız su gibi geçer bu dönemlerimiz , amin.Bizim mecbur öyle olacak kuzum. Annem en fazla 10 gün kalabilir çünkü çalışıyor. Kayınvalidem küçük çocuğu olduğu için gelmeyecekel mahkum beraber bakicaz
Zaten ne kaldi şunun şurasindaKimle konuştuysam aileden akrabadan uzak olan daha mutlu bu dönemde. Boşver en güzeli ya. İnşallah sorunsuz sıkıntısız su gibi geçer bu dönemlerimiz , amin.
Ben herzaman söylerim eşim sağlıkla yanımda olsun herşeyi beraber halledelim çocuk doğunca ki iki çocuk olacak kızımın dersleri ödevleri bakımı kendini eksik hissetmemesi doğacakyavrumun emmesi uykusu biçok şeyi konuşuyoruz ve ikimiz herşeyin üstesinden gelicez daha da rahat olucaz eminim. İlk çocuğumda kızım 19 günlükken tek kaldım iki ailede başka şehirdeydi çok daha düzenliydim uyumayan kolik bir bebek olmasına rağmen, benim kızımdada yanımda eşim refakatçi kaldı şimdi kısöetse oğlumdada o kalacak ve eğer eşiniz de yapabilir diyorsanız aile kısa bi ziyaretten aonra olmasın eşinizle üatesinden gelin herşeyin, kimi duyduysam yanında aile büyüklerinden kalan hep sıkıntı yaşamışşar çok şükür güvüm kuvvetim yerinde oğlumda sağlıkla gelsin herşeyi halledicem sizde halledersiniz ilk bebeği olanlar sakın korkmayın..Buna çok yürekten katılıyorum. Sonuçta babanın da çocuğu. Kesinlikle sürece dahil edildikçe, duygu yoğunluğunu daha çok yaşıyor baba da. Sütünü sağdın diyelim, baba içirsin. Sen emzirdin mi, baba gazını cıkarsın ya da kucağında sarsın. Hafta içi sen, hafta sonu o değiştirsin bezini, kıyafetini. Birlikte yıkayın fln harika oluyor.
Kız nasıl 6 saat illede doguracam dedin adam sana catin dar demiş bebek kilolu demiss oradan çıkmaz demiss demişte demiss bende suyumy gelmesiyle gittim ebe bir iki baktı ıkınma bebeğin kafasını sisiriyorsun dedi aboww bende bir korku ALİN ALİN BENİ SEZERYANA ALİN dedim dakika durmadimmBen ilk doğumumda gebe okuluna gittim, kitaplar okudum. Tamam dedim ya normal doğum cepte. Merdivenler inip çıkıyorum, squatlar, plates vs... Neyse efendim doktor demesin mi bu bebek aşırı kilolu, senin çatın da aşırı basık. Tabi ben okuduklarım, izlediklerimden referasla diyorum yok ya çatı darlığı diye bir şey yokBebek kilo almasın diye de diyet yapıyorum işte şeker yemiyorum, ekmek yemiyorum.
Neyse bekle bekle... Ananas yiyorum, hurmalar, ilişkiye giriyoruz eşimle sancı gelsin diye40+2 olsa gerek bir gece saat 3 gibi sancım geldi, kalktım banyo yaptım. Tekrar yattım, yatmaya çalıştım diyelim. Sabah kalktım saat 8.30da hastaneye gittim. Sancı vardı cidden. Doktor kontrol etti 4.5 kg gözüküyor, bir de boynunda iki kere kordon dolonmış. Ebeler baktılar çatısı dar gelmez gibi. Doktor diyor bu bebeğin kolu takılıp kürek kemiği kırılır.
Herkes bir şey diyor başımdaYok dedim ben normal doğuracağım. Neyse riskleri gösteren bir kağıt imzalattılar. Öğleden sonra saat 3 olmuştu. Açıklık 7 cmdi. Açılma güzeldi de bebek inmiyordu. Kanala bile girmedi öyle diyeyim. 12 saattir gram inmemişti. Doktor dedi hadi hazırlan ameliyathaneye.
Nasık üzüldüm, nasıl dünyam başıma yıkıldı. Ulan sanki ne yaTriplere girdim, doğumdan sonra aşırı üzüldüm zaten sezeryan olduğum için. Benim hatam şuydu, ben hiç sezeryan olma ihtimalini değerlendirmemiştim hamileyken
Doğumda bebeği çıkarırken doktor dedi ki bu inmezmiş zaten kordon da boynunda olunca ebenin ittirmesi de tehlikeli olurdu. O da beni avutuyor canım, baktı üzülüyorumBebek de 4.5 değil 4 kg doğdu bu arada
Erkeklerin asker anısı gibi bizim kadınların da doğum anısı bitmez. Aklıma gelmişken anlatayım dedim.İkincide de bir ssvd zorladığım oldu da neyse o da başka hikayenin konusu
Benimde akşama doğru fena oluyor canım kemik ağrıları yattığım yerden wcye giderken eşim ve kızım kahkaha atıyor ihtiyar nineler gibi yürüyorum ama az kaldı kavuşlara ….Gunaydin kizlar msjlari hizli hizli bakip geldim uyumuşum dana gibi bebem sessiz yatmis. Dun economistten gaza gelip kendime sandevic ekmegi yaomistim acikan doymam sanmis 2 tane yaptim birini zor yiyebildim de hareketlendi kuzum. Kizlar kemik agrilarim yuruyemez hale getiriyo beni cok zorlanmaya basladim dun yuruyus yapmistik biraz ondan mi oldu anlamadim bebe dogum poslzisyonunda oldugundan cok baski yapiyo asagiya gittikce pertlesiyom
saol canım şimdi sabırsızlıkla bekleme vakti gerçi öyle yoğunki bu ara herşey yılbaşına kadar doluyuz ailecek sonra da kızımın doğum gününü yapıcam kısmetse sonrada oğluma kavuşacağımAy çok sevindim canımkızını , eşini gönder. Evin tadını cıkar yalnız
Calissamazsan kesersirsin canım kasma kendini sartlamada bende 10 gün daha rapor aldım 26 aralikda benim 32 haftam oluyor inşallah sabah hastaneye giderken eşime diyorum ay siz çalışanlar bu saatte bu sogukdami gidiyorsunuzGünaydın kızlar hava çok karanlık , soğuk bende bir depresiflik var bugun inşallah çabucak çıkarım , bir de pazartesi sendromu tabi . 37. Haftaya kadar çalışabilecekmiyim çok şüpheliyim
işte herkesin derdi başka kimi ailesi uzakta diye dert yanar kimi ailesi burnunun dibinde diye dert yanarKimle konuştuysam aileden akrabadan uzak olan daha mutlu bu dönemde. Boşver en güzeli ya. İnşallah sorunsuz sıkıntısız su gibi geçer bu dönemlerimiz , amin.
İşte ben de kendime şaşıyorumGeçe
Kız nasıl 6 saat illede doguracam dedin adam sana catin dar demiş bebek kilolu demiss oradan çıkmaz demiss demişte demiss bende suyumy gelmesiyle gittim ebe bir iki baktı ıkınma bebeğin kafasını sisiriyorsun dedi aboww bende bir korku ALİN ALİN BENİ SEZERYANA ALİN dedim dakika durmadimm
Neee bebeğin kafasını mı şişiriyosun dedi ilk defa duydum böyle bi şeyi böyle şeyler var mı gerçekten yoksa sezaryen kolaylarına mı geliyorGeçe
Kız nasıl 6 saat illede doguracam dedin adam sana catin dar demiş bebek kilolu demiss oradan çıkmaz demiss demişte demiss bende suyumy gelmesiyle gittim ebe bir iki baktı ıkınma bebeğin kafasını sisiriyorsun dedi aboww bende bir korku ALİN ALİN BENİ SEZERYANA ALİN dedim dakika durmadimm
Benimde ailem uzakta eş aileside aynı şekilde doğuma gelcekler diye bile dert ediyorumişte herkesin derdi başka kimi ailesi uzakta diye dert yanar kimi ailesi burnunun dibinde diye dert yanar(ben)
Kolaylarina geliyor tabi ya bebegin kafasi zaten sekildek sekle giriyor cikana kadar cikinca sekli bozuk bile olabiliyor bu bi sikinti degilki bingildka mevzusu ordaki kemikler ayri oldugundan oyle sonra normale donuyorNeee bebeğin kafasını mı şişiriyosun dedi ilk defa duydum böyle bi şeyi böyle şeyler var mı gerçekten yoksa sezaryen kolaylarına mı geliyor
Çok haklısın canım katılıyorum. İlk çocuğuma kendim baktım annem çok yakın kayınvalidem de öyle. Bunda da eşimle bakıcam şimdiden dedim beraber bakacağız ne annen gelecek nede annem olacak gündüz gelip gitsinler sevsinler tabi ama evine çekilir herkes. Hatta dedim hastanede yanımda kal ki kendi de çok istiyor ben kalırım evde yatamam dedi. Oğlum da gelmek istiyor gel dedim biz allah nasip ederse 4 kişilik bir aile olarak hem hastane hem ev halledeceğiz herkese de o şekilde olmasını tavsiye ederim. Yakında ailesi olan varsa yemek getirebilir büyük kolaylık olurBen herzaman söylerim eşim sağlıkla yanımda olsun herşeyi beraber halledelim çocuk doğunca ki iki çocuk olacak kızımın dersleri ödevleri bakımı kendini eksik hissetmemesi doğacakyavrumun emmesi uykusu biçok şeyi konuşuyoruz ve ikimiz herşeyin üstesinden gelicez daha da rahat olucaz eminim. İlk çocuğumda kızım 19 günlükken tek kaldım iki ailede başka şehirdeydi çok daha düzenliydim uyumayan kolik bir bebek olmasına rağmen, benim kızımdada yanımda eşim refakatçi kaldı şimdi kısöetse oğlumdada o kalacak ve eğer eşiniz de yapabilir diyorsanız aile kısa bi ziyaretten aonra olmasın eşinizle üatesinden gelin herşeyin, kimi duyduysam yanında aile büyüklerinden kalan hep sıkıntı yaşamışşar çok şükür güvüm kuvvetim yerinde oğlumda sağlıkla gelsin herşeyi halledicem sizde halledersiniz ilk bebeği olanlar sakın korkmayın..
Bende boyleyim ya annem bile 10 gun fakan kalirim sonra gelir giderim sen halledersin diyo umarim yurek yememisimdirBenimde ailem uzakta eş aileside aynı şekilde doğuma gelcekler diye bile dert ediyorumherkes aman ses etme çok yardım gerekiyor kalsınlar 1 2 ay diyor büyük konuşmak istemiyorum ama kolik bi çocuk olmazsa bana biraz abartı geliyor ben max 20 gün kalsın birileri yanımda isterim bi an önce kendi düzenim otursun. İlk çocuk ama hiç bebe görmedim değil sizce çok mu kendime güveniyorum
Ya yaparız biz bence çok abartıyolar belki ev işine yemeğe vs yetişemem o da eksik yarım olsun ne olacak. Ama bebeğe bakarııızBende boyleyim ya annem bile 10 gun fakan kalirim sonra gelir giderim sen halledersin diyo umarim yurek yememisimdir
Kaynanam gelmesin de kim geliyorsa gelsin kendisinin adını duyunca bile tüylerim dikeliyor oğlumda sütümü kesecek derece de abuk subuk konuşmaları oldu sütümü kestin dedim kusura bakma demekle yetindi kusura bakmayınca sütüm geri gelmedi.Benimde ailem uzakta eş aileside aynı şekilde doğuma gelcekler diye bile dert ediyorumherkes aman ses etme çok yardım gerekiyor kalsınlar 1 2 ay diyor büyük konuşmak istemiyorum ama kolik bi çocuk olmazsa bana biraz abartı geliyor ben max 20 gün kalsın birileri yanımda isterim bi an önce kendi düzenim otursun. İlk çocuk ama hiç bebe görmedim değil sizce çok mu kendime güveniyorum
Bencede yaaYa yaparız biz bence çok abartıyolar belki ev işine yemeğe vs yetişemem o da eksik yarım olsun ne olacak. Ama bebeğe bakarııız
Kesinlikle katılıyorum el kadar bebek zaten kimse sevmeye gelmesin yardımı olmayacak insan hiç gelmesin bi zahmetKaynanam gelmesin de kim geliyorsa gelsin kendisinin adını duyunca bile tüylerim dikeliyor oğlumda sütümü kesecek derece de abuk subuk konuşmaları oldu sütümü kestin dedim kusura bakma demekle yetindi kusura bakmayınca sütüm geri gelmedi.
Sürekli arıyor açmıyorum yine arıyor gerçekten bazı insanların olmasındansa olmaması daha iyi çünkü lohusa psikolojisi çok farklı o duygu yükündeyken köstek olan gelmesin.
Şimdiden herkese söylüyorum kendim bakıcam kimseyi istemiyorum diye hastane de gelsin görsün ve gitsin mümkünse..
Youuu , zaten analık içgüdüsel diyorlar. Bakmak isteyen bişekilde öğrenip bakıyor ya. Eş de yardımcı ise bence de 20 gün yeter. 1-2 ay kalsın diyenlerin eşleri ne evde ne bebeye bi gr yardımı dokunmayan insanlar bence. Yoksa eş anlayışlı ise, baktı karım yemek yapamamış eve gelip bi çorba kaynatıp karısını yedirmişse bebeğe 1 saat bakıp sen uyu demişse neden zor olsun herşey? Ama ben gün boyu bebeyle cebelleşmişsem akşam da gelmiş kocam yapamadığım yemeğe laf etmişse, evin temizliğinden yakınmışsa üstüne üstlük bide benden karılık bekliyorsa wooow yani. O zaman hayat cehennem olur.Benimde ailem uzakta eş aileside aynı şekilde doğuma gelcekler diye bile dert ediyorumherkes aman ses etme çok yardım gerekiyor kalsınlar 1 2 ay diyor büyük konuşmak istemiyorum ama kolik bi çocuk olmazsa bana biraz abartı geliyor ben max 20 gün kalsın birileri yanımda isterim bi an önce kendi düzenim otursun. İlk çocuk ama hiç bebe görmedim değil sizce çok mu kendime güveniyorum
Ben sanmiyorum valla şu topicte kocasi boyle vicdansiz biri olsun.hep beraber yasiyoruz sureci eslerimizle bence bu bile o kadar etki ediyo ki onlara, onlar d acok bilincleniyo bizi anliyolar bi farkindalik olusuyo yaniYouuu , zaten analık içgüdüsel diyorlar. Bakmak isteyen bişekilde öğrenip bakıyor ya. Eş de yardımcı ise bence de 20 gün yeter. 1-2 ay kalsın diyenlerin eşleri ne evde ne bebeye bi gr yardımı dokunmayan insanlar bence. Yoksa eş anlayışlı ise, baktı karım yemek yapamamış eve gelip bi çorba kaynatıp karısını yedirmişse bebeğe 1 saat bakıp sen uyu demişse neden zor olsun herşey? Ama ben gün boyu bebeyle cebelleşmişsem akşam da gelmiş kocam yapamadığım yemeğe laf etmişse, evin temizliğinden yakınmışsa üstüne üstlük bide benden karılık bekliyorsa wooow yani. O zaman hayat cehennem olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?