2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Gitme dedikçe işler iyice karışıyor o yüzden bence de koyver gitsin, sen de onun olmadigi birkac saati kendine ayır cilt bakımı makyaj vs. Kendimizi ihmal etmememiz gereken bi dönemdeyiz aslında hep bebisleri düşünüyoruz ama evdeki koca bebekleri unutuyoruz

renklim saracoğlunun demir için kürleri vardı, kerevizli falan biseylerdi, istersen öyle biseyler deneyebilirsin
Bilmiyordum canım bi bakayım, en güzeli o şekilde uyar bana
Yok canım haklısın. Adalet istiyorsun; sen ortak çocuğunuz için kilo alıyorsun, hormonlar tavan zaten, üstüne emzirmesi vs derken sen spor yapamazsın , çünkü sütün tadı asitimsi oluyormuş vs. Ya da parfüm bile kullanılamıyor bi süre, bebek meme reddi yapmasın diye. Haliyle bu doğal bi süreç. Ama tüm fedakarlık analık diye senin omuzlarına yüklenmemeli, ben buna karşıyım. Eşin de bi süre fedakarlık yapsın. Gerek spor salonundan, gerek göbeğinden, gerek uykusundan. Aynı şeyi yağıza hamileyken benim eşim de yapmaya çalıştı; bende ağlamıştım reva mı bu bana vs diye. O da kıyamadı, sonra beraber gideriz diye anlaştık. Sonra çocuğun dişi, ateşi, ıvırı, zıvırı, iş, güç derken kaldı öylece. Sen de koskanclıktan dem vuruyormuş gibi değil de, duygusallıktan vur. Böyle böyle de. inş gönlüne göre sonuçlanır

Merhaba ben de bagi neo aldım da uçakta kullandınız mı uçağın iç kabinine sığıyormu acaba şubatta seyahat edeceğim için soruyorum
Henüz bebiş doğmadığı için kullanmadım.ama kabin boy zaten katlanınca minicik kalıyor. Şu an portmanto dolabında saklayabiliyorum mesela yer kaplamıyor. Sorun olmaz bence seyahatte.

Tarçın hamilelere önerilmiyordu sanırsam
Yok kız öyle bir şey bence yani günde 1 çay kaşığından fazla zaten tüketilmez ama ben hiç duymadım
Canım sen salma kendini, kendin için yani, iyi hisset diye. Lohusalıkta zaten hepten salıyoruz banyo yapmak bile lüx oluyor inan. Şimdi son bakımlı zamanlarımız tabi bir süreliğine sonra yine döneceğiz sahalara.. Her banyodan sonra saçlarımı düzleştiriyorum ben o bile iyi hissettiriyor. Ayrıca aklına karpuz kabuğu düşürme meselesine de katılıyorum hiç ses etme, yok illa içim rahat etmez diyorsan da başka bahane bul. Buakşam kasılmam var de (töbe töbe allahım töbe töbe) kendimi iyi hissetmiyorum de, çok bunaldım bi yerlere gidelim bu akşam de, kaç günü kotarır bilemiyorum ama olsun denemiş olursun

Ah balım bı ara bende çok salmıştım kendimi. Sürekli uyumak istiyordum saç makyaj hak getire zaten. Adam bana bı gün Suriyeli gibi bu tipin ne ya dedi. (Suriyeli halk için genel bir tabir değil onun kastettiği. Bildiğin dilenci olanları kastediyor. Irkçılık değil amaç ) farklı zamanlarda bi kaç kez söyleyince çok zoruma gitti. Başladım süse püse. Makyajlar ojeler giyim kuşam derken ben kendimi daha iyi hissettim. O da bı daha demedi ama dese de farketmezdi çünkü ben kendimi nasıl iyi hissediyorsam öyle yaşamaya karar verdim. Bizim ki de benle beraber kilo alıyor o benden daha hamile. Öyle olunca daha sinir bozucu oluyor emin ol. Çünkü ne istekleri bitiyor ne aşermeleri bırak napiyosa yapsın sana bulaşmasın da

Ben eşime şey diyorum "Dur beni yalnız bırakma birlikte kilo alalım, birlikte verelim kendimi kötü hissediyorum"

Ben seni anlıyorum ya insan üzülüyor, sen insanlıktan çıkıyorsun bebek için. Erkek kısmına bir şey olmuyor

Benim de şöyle bir derdim var. Normalde tv izlemem netflix yardırıyorum ama resmen. Ve instagramda izlediğim şeyleri paylaşıyorum. Bi kesim var gezebiliyorken gez, uyuyabiliyorken uyu, izleyebiliyorken izle, bunlar iyi günlerin, son son gez diyen. Ve bende herhalde bu çok kişi tarafından söylendiği için bende ters tepti ben şuan değişik bir psikolojiye girdim. Gidelim, gezelim, yiyelim, içelim modundayım sürekli. Geçen hafta mı demiştim size çok bunaldım evde diye. Sanırım o da bundan dolayı. Evliliğimizde 3. Senemiz ve gerçekten bekar gibi yaşadık ikimizde. Ve artık bebek istedik yanımızda. Yani düzenimizin bozulacağının elbette farkındayız, daha az gezip daha az uyuyacağımızın. Ama sürekli böyle bişey dikte edilince de hoş olmuyor ya. Özellikle de bana.

Ya her seyin bi zorlugu ve guzelligi var bence. Cok takilmamak lazim evlat evliligi bi ust level e tasiyo ben boyle dusunuyorum her seyi asama.asama yasayip gorecez bakalim

Ben gezmeme olayına katılmıyorum ya. İlk çocukta 2 aylıktı Karadeniz turu yaptık. İkincide 40 günlüktü kayak tatiline gittik Bebekle gezilmez diyenler çok pimpirikli insanlar bence.

Ya her seyin bi zorlugu ve guzelligi var bence. Cok takilmamak lazim evlat evliligi bi ust level e tasiyo ben boyle dusunuyorum her seyi asama.asama yasayip gorecez bakalim
Yani öngörebildiğim herşeye hazırlıklı gibiyim. Yeter ki bebeğim sağlıkla doğsun. Ben sağlıklı olayım. Sezeryan oluyor geçiyor, Meme yarası oluyor geçiyor, gaz sancısı, uykusuzluk ömür boyu sürmüyor geçiyor. Allah hiç vermesin o ayrı da. Ama bi salın allah peygamber aşkına diyorum ya. Bazen keşke amerika’da yaşasam diyorum. Hiç duymasam böyle şeyleri. Lohusa psikolojisine millet sokuyor insanı yani. Salsalar sorun olmayacak.

Ben gezmeme olayına katılmıyorum ya. İlk çocukta 2 aylıktı Karadeniz turu yaptık. İkincide 40 günlüktü kayak tatiline gittik Bebekle gezilmez diyenler çok pimpirikli insanlar bence.
Ya zaten bunu söyleyen insanlara bakıyorum hepsi bebeğini tek başına büyütmüş insanlar. Eş destek olmuyor, yardım zaten hak getire.

Ya zaten bunu söyleyen insanlara bakıyorum hepsi bebeğini tek başına büyütmüş insanlar. Eş destek olmuyor, yardım zaten hak getire.
Anne olunca insan neyi öğreniyor biliyor musun? Kimseyi sallamamayı He anam he deyip geçiyorsun. Dediğin gibi herkesin aile dinamikleri farklı. Yardım almayanların gözünde tabi ki çocuk yapma olayı büyüyor. Eş en büyük yardımcı bence kesinlikle.

Canım seni çok iyi anlıyorum benim eşimde spor konusunda aşırı takık düzenli haftada en az 4 gün gidiyor ama ben gitme desem de tatsızlık çıkacak hiç müdahil olmuyorum bıraktım artık çünkü aşırı düşkün ve seviyor sen hiç gerilme benim gb sal gitsin zaten bebek olunca o kadar sık gidemeyecekler ki .

Eğer gezmeyi seven bi ciftseniz çocuk olsada birsey değişmiyor emin ol kızım 3 yaşında ve o doğduktan sonra 15 şehir gezdik, ben de son paylasimimi 15.sehrimiz cocuk olunca gezemezsin diyenlere gelsin diye yapmistim 2.cocuktan sonra bu kadar iddialı olur muyuz bilmiyorum

Ay evet bende bıktım onlardan iyi günlern diyip duranlardan. Ayrıca her çocuk aynı olacak her çocuk gazlı ağlak kolik olacak diye bi şey yok herkesin beklentisi sabrı tahammülü aynı değil sinir oluyorum bendeee

Kesinlikle katılıyorum. Zaten gezmek yeni yerler kesfetmek hem anne babaya hem çocuğa çok iyi geliyor

Canım benim ikinci bana dahi artık gidemezsin , yapamazsın falan filan diyen çok 10 yaşında kızım .Böyle gereksiz sözlere hiç gelme ilk zamanlar evet anne baba çocuk eve uyum sağlıyor sonuçta bir düzen değişiyor ama o süreç hızlıca oturuyor yeterki sağlıklı olsunlar .

Kesinlikle katılıyorum. Zaten gezmek yeni yerler kesfetmek hem anne babaya hem çocuğa çok iyi geliyor
Kesinlikle, bir de çocuklar arabada yolda daha sakin oluyorlar. Çocuklarla o kadar gezdik ki Hatta bu haftasonu biz yine gideceğiz Karadenize, eşim diyor ki doğum çantasını hazırla da yanımıza alalım

Geçen sene ocak 1de konyaya gitmiştik, hamileydim. Orda kanama olmuş dış gebelik geçirmiştim. Sonra da korkuyla geri dönmüştük. Bişey olacaksa evde olsun diye. Nitekim 5 ocakta ameliyat olmuştum. sanki konya benden bebeğimi almış gibi hissediyorum. Oğlum doğunca yaza doğru konya’ya gidip bi güzel gezicem. bunun hayaliyle yaşıyoruz biz kadın çıkmış bana gezemezsiniz diyor. Sen otur evinde bok.

İşte bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…