- 29 Mayıs 2021
- 3.063
- 6.009
- 108
- 40
Geçmiş olsunMerhaba seker yuklemesinde sonucunuz nasil cikmisti ben dun seker yuklemesi yaptirdim seker dusuklugum varmiş ona istinaden beslenmem lazimmis mesela şekerini aniden cikarip dusuren seyler vucudunu hirpalayacagi icin bunlari yememek direkt kana karisan rafine şeker bal recel vs. Tuketmemek glisemik indeksi dusuk seyler yemeniz lazim boyle bir dusuklugunuz varsa dalgalanmalar olmasini engellemek gerekiyor bu da bir sorun yani ciddi durumlara kadar gidip bayginlik şuur kaybi bile yapabiliyormus
Queenciğim İpek kızını neden çıkarmıyorlar? Sorunca açıklama ne? Ciğerleri iyiydi, kilo da almış maşallah şu an neyi riskli görüyorlar da hastanede tutmak istiyorlar?Canım analar sizi çoookk özledim, muhabbetlerimiizi serzenişlerimizi. Yazamıyorum, değil yazmak yemek yemeye zamanım yok. Hala hastanedeyiz. Taburcu olmak gibi değil tahliye olmak gibi geliyor buradan çıkmaya çalışmak hep geri püskürttüler bizi, bu öğlen tekrar deneyeceğiz umarım çocuğumuz için de tedaviyi reddebilmr hakkımız vardır. İlk kilosunu almış minnoşkom 50 gramlabüyük bir adım bizim için inş hep alır artık. Biz ona evde daha güzel bakarız daha sık besleriz zaten. Memiktolar isyanda hamur gibi yoğrulmaktan, uçlar düğüm düğüm. Ben bende değilim meçhullerdeyim 3 saatte bir emzirmeye gidiyorum çok aktif ememese de deniyor refleksi kuvvetlensin diye vazgeçmiyoruz. Her gidiş gelişim 1 1.5 saat sürüyor. Gelince de hemen süt sağma ya başlıyorum o da 1 saat sürüyor. Sonra yine emzirmeye gidiyorum. Geceleri bile 4 5 saat uyku en fazla, gündüz uyumak zaten hayal.. Çok istiyoruz artık gitmeyi. Kadın doğum servisi de sağolsun iyi idare etti bizi ama artık çıkalım istiyorlar tabi onlar da haliyle. Keremiko zaten evde mutsuz kardeşimi göremedim kucağıma alamadım sizi çok özledim diye Karadenizde gemilerini batırıyor.. Eve geçersem zaman daha müsait olur heralde. Çok merak ediyorum sizi. Herkes iyi olsun kimse doğurmasın en azından bi 3 hafta daha lütfen
yok kiz nerdee keşke onunla doğursamZeref semra hocayla mı doğurcan? Özeldi o. Ünide de doğum mu yaptırıyor?
Şeker yüklemesinde açlık bilmiyorum ama tokluk 88 çıkmıştı bence o bile düşük sayılır çok tatlı düşkünlüğüm yok ondan mı acabaMerhaba seker yuklemesinde sonucunuz nasil cikmisti ben dun seker yuklemesi yaptirdim seker dusuklugum varmiş ona istinaden beslenmem lazimmis mesela şekerini aniden cikarip dusuren seyler vucudunu hirpalayacagi icin bunlari yememek direkt kana karisan rafine şeker bal recel vs. Tuketmemek glisemik indeksi dusuk seyler yemeniz lazim boyle bir dusuklugunuz varsa dalgalanmalar olmasini engellemek gerekiyor bu da bir sorun yani ciddi durumlara kadar gidip bayginlik şuur kaybi bile yapabiliyormus
bazı hastaneler ki genelde devlet hastaneleri bebek dostu oluyor. sadece bebegi ön planda tutuyorlar. annelerin ihtiyacları arka plana kalıyor. anne-bebek dostu oldugunda anne ihtiyacları mahremiyeti vs de on plana geliyor. destek oluyorlar.Zeref anne bebek dostu sezeryan ne kızilk kez duydum
aslında bebek dostu hastane de de dedğin şey var ten teması anneyle vakit gecirme sonrası hemen emzirme agırlıklı. biberon emzik yasak falanbiliyorsun aslında da ben simdi ismini böyle söyleyince garip oldukordonun geç kesilmesi, tentene temas, bebegin doğmaya karar verdiği zaman sezaryen yapılması gibi anne ve bebek yararına olan taleplerin yerine getirilmesi
bana drum gösterdi bunları yap diye ama ben tırsıyorum yapmayaşöyle hareketler var ama korkutucu birazsen namazda secde hareketi gibi yapsan da faydalı olabilir bence
Eki Görüntüle 3183483 Eki Görüntüle 3183485
bu kadarını ben de bilmiyordum. o kadar fazla detay var ki hepsi de ayrı önemlibazı hastaneler ki genelde devlet hastaneleri bebek dostu oluyor. sadece bebegi ön planda tutuyorlar. annelerin ihtiyacları arka plana kalıyor. anne-bebek dostu oldugunda anne ihtiyacları mahremiyeti vs de on plana geliyor. destek oluyorlar.
aslında bebek dostu hastane de de dedğin şey var ten teması anneyle vakit gecirme sonrası hemen emzirme agırlıklı. biberon emzik yasak falan
en onemli farkı aslında yanına refakatcı almaları anne bebek dostu hastanelerde yanına eşini vs alabiliyorsun. annenin de destek almasını konforunu saglıyorlar yani. aynı zamanda dogan bebegi de aile bireyleri kucagına alabiliyor falan.
yani mesela ben haftasonu hastaeneye gittigimde serum takıp sonra nstye baglamışlardı ya 3. kez. eşim yanıma gelince öcü gormus gibi davranıyolar. halbuki kimse yok yani tek başımaydım . telefonu da yasakladı ebe cihazlar etkileniyor die. çatladım sıkıntıdan agrıdan bide bırakıp gitti beni. duvarada kocaman yazmıslar bebek dostu hastane diye. bikez daha dedim içimden allah imkan verirse hep anne bebek dostu tercih edicem
vallah ben bile heyecanlandım onda doğurcan diye. Ben de çok severim kendisiniyok kiz nerdee keşke onunla doğursamçok sevdiğim için canım doktorum diyorum ama benim doktorla instagramda takiplesiyorlar o sekilde teselli buluyorum
ay evet ben de bi hemşireyi takip ediyordum instagramda o doğumu kendi hastanesinde değil başka hastane de yapıcaktı herkes sorunca anlatmıştı. benim çalıştığım hastane sadece bebek dostu diye. o sebeple anne bebek dostu hastanede yapıcam diye merak edip bakmıştımbu kadarını ben de bilmiyordum. o kadar fazla detay var ki hepsi de ayrı önemli
Benim drda azcık eliyle çevirdi yan yaptı o yolunu bulur dedi sonra eski haline döndü bizimkiTatlış anneler makat geliş olanlar benim kızkardeşimin 2 . bebeği makat gelişti Özelde gittiği doktor sezeryan gibi konuşmuştu ki ilk bebeği normal doğumdu tosuncuk olmasına rağmen Manevra ile çevirme riskli falan demişti Devlet hastanesindeki kadın doğum dr u doğuma 2 hafta kala bizim miniği poliklinikte eliyle manevra yaparak yavaş yavaş çevirmiş Kardeşim korkmuş ilk başta kasıkları ağrımış Sonra geçmiş
Hehe günaydın. Benim de kritik noktam 5 ocak. Geçen sene 5 ocakta ameliyt olmuştum dış gebelik. Bu sene 5 ocağı atlatmak istiyorum bebemle. Bide doğum rapor param için 8 ocağı atlatmam lazım.
Bide bi okuma grubuna katıldım telegramdan. Ayda bir kitap bebemle başarabilirim inşallah. Bide bikaç yer gezdik mi tadından yenmez. Başka da hedefim yok , sağlıklı olalım ailecek yeter.
Ben de ingilizce kursuna gidiyordum bıraktım ya, hoca sürekli siyasete giriyordu hep aynı şeyler baydıAksam.ne yedigimi unuturken dil egitimine basladim bu hafta. Ne kadar doğru bir dönem degil mi
Sagolun ,Aynen öyle her iki durumda da dikkatli olmak gerekiyor cevremdekilerin yuksek cikiyo benim de dusuk anlamadimGeçmiş olsun
Şeker yüksek çıkınca da birebir aynı şekilde beslenmek gerekiyor
Ondan oldugunu zannetmiyorum mesela ailede hic seker hastanasi olmayip kendisi sekerli biseu yemeyen kilo sorunu olmayanda bile seker yuksekligi cikiyormus dusukluk yukseklik ayni sorunlar yani beslenmeye dikkat gerekiyor tatli yediginizde aniden yukselip yere cakilir seker degerinizŞeker yüklemesinde açlık bilmiyorum ama tokluk 88 çıkmıştı bence o bile düşük sayılır çok tatlı düşkünlüğüm yok ondan mı acaba
Görüşelim canım bebeklerle çıldırırız zaten doğum izninde olacağız lohusalık filan ağlaşacak adam arıcaz herkes bizden kaçacak güzel olur vallaElif biz görüşelim ya , keçiörende misin sen? Beraber hunileriz
Ben şehir dışı sayılırım ağlamak istediğinde bana gelirsin kimse duymaz sesinimizi ben de sana eşlik ederimGörüşelim canım bebeklerle çıldırırız zaten doğum izninde olacağız lohusalık filan ağlaşacak adam arıcaz herkes bizden kaçacak güzel olur valla
Ya ama şimdi ki daktırlar risk almıyor, gerçi ben de alamam makat gelişseKızlar ben makat gelişli normal doğan 3.5 kg bir bebeyimgayette sağlıklıyım korkmayın dönmese bile döndürüyorlar ki benim annem dogururken doktor fark etmiş benim ters geldiğimi 33 sene önce düşünün artık takmayın kafanıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?