- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Karnın üst kısmı ortası genelde kasılan yer aynen. Nst hastanede devlette 32de başlıyor, rutin çekiliyor burada. Şikayet olması gerekmiyor. Devlette çatı muayenesi de yok. Özellerde yapılıyor genelde. Acil gidersen bir şikayetle, gerekli görürlerse yapıyorlar yalnızca.Peki arkadaşlar bu top gibi olma karnımın üst kısmında oluyor, yani kasılmaysa daha vajinaya yakın altlarda olması gerekmez mi? Haaa bi de NST konusunu iyi hatırlattınız, bana hiç bağlamadılar, burda bağlanan arkadaşları duyuyorum. Bir şikayet olunca mı bağlıyorlar? Bu arada beni elle muayene de etmediler, sordum ebeye, doğum başlamadan etmenin bi anlamı yok ki dedi. Ama yine burda bazı arkadaşları ediyorlar? Bu nst ve elle muayene neye göre yapılıyor?
Hayır öyle olmuyor illa vajinada olmuyor yani. Rahmin büyüdü su an zaten. Nerden baksan 1 kg yani. Bel ağrısı, omurilik ağrısı mahvediyor doğum esnasında insanı , bu da çok ilginç mesela. Ama ikinci agrı da karnından hissettiğin rahim kasılması ağrısı.Peki arkadaşlar bu top gibi olma karnımın üst kısmında oluyor, yani kasılmaysa daha vajinaya yakın altlarda olması gerekmez mi? Haaa bi de NST konusunu iyi hatırlattınız, bana hiç bağlamadılar, burda bağlanan arkadaşları duyuyorum. Bir şikayet olunca mı bağlıyorlar? Bu arada beni elle muayene de etmediler, sordum ebeye, doğum başlamadan etmenin bi anlamı yok ki dedi. Ama yine burda bazı arkadaşları ediyorlar? Bu nst ve elle muayene neye göre yapılıyor?
Yavrum bu neİnşallah fıstık hem bebişim 36haftayı doldurmuş olacak en önemlisi o hemde çocuğum rızkı cebimize kalacak ele gideceğine çocuğuma gider fena mı? Ya bende kk girmedim bir kaç gün 60 sayfa ilerlemiş 20 sayfa okudum bitmiyor. Herkes bir doğum telaşında ben bu hafta kv ve annem hastane işleri vardı onlarla ilgilendim. Şuanda da nedense bebiş hareket ettiğinde vajina tarafına çok sert darbeler alıyorum. Bide güçlendi dikişlere zarar vermez demi. Akşam akşam tedirgin oldum. 10unda kontrolüm var. Bu arada hediyelik hiçbirşey yapmadım henüz ya ne çikolata ne süs. Temizlik içinde harekete geçemedim. Çamaşırlarım hala misafir yatağının üzerinde duruyor.
Bir de bişey sormak istiyorum benim bebeğin yataklarında cibinlik yok almalı mıyım sizce yani görüntü olarak hoşta ihtiyaç mı onu bilemedim. Nevresimleri yataklara geçirmedim kirlenmesin diye sizce geçirmeli miyim? Temizlik olayını 2 hafta sonra haftasonu diye düşündüm ayın 20si gibi ne diyorsunuz? Bu tarihten önce doğurursam evi dezenfekte etmedim ya bebek alerji filan olmaz demi sonuçta bizde yaşıyoruz bu evde. Robot 2 güne bir süpürüyor. El kadar bebeyi hasta etmeyelim de. Bir sürü soru sordum şuan herşeyde tereddütteyim. He birde uyku eğitimi konuşulmuş ben çok kez video gördüm bebeği sallamak yerine öperek uyutuyorlar. Ben bunu denemeyi düşünüyorum. Bebeğini hiç sallamayan anne varsa yeşillendirirse sevinirim. Birde benim kuzum hala ayakları aşağıda çokta vuruyor secde pozisyonunu deneyen oldu mu?
Hala nst ye girmeyenler var mesela benPeki arkadaşlar bu top gibi olma karnımın üst kısmında oluyor, yani kasılmaysa daha vajinaya yakın altlarda olması gerekmez mi? Haaa bi de NST konusunu iyi hatırlattınız, bana hiç bağlamadılar, burda bağlanan arkadaşları duyuyorum. Bir şikayet olunca mı bağlıyorlar? Bu arada beni elle muayene de etmediler, sordum ebeye, doğum başlamadan etmenin bi anlamı yok ki dedi. Ama yine burda bazı arkadaşları ediyorlar? Bu nst ve elle muayene neye göre yapılıyor?
Kız dilin şismis nekadar soru öyle ÖSYM bile bukadar sormuyorİnşallah fıstık hem bebişim 36haftayı doldurmuş olacak en önemlisi o hemde çocuğum rızkı cebimize kalacak ele gideceğine çocuğuma gider fena mı? Ya bende kk girmedim bir kaç gün 60 sayfa ilerlemiş 20 sayfa okudum bitmiyor. Herkes bir doğum telaşında ben bu hafta kv ve annem hastane işleri vardı onlarla ilgilendim. Şuanda da nedense bebiş hareket ettiğinde vajina tarafına çok sert darbeler alıyorum. Bide güçlendi dikişlere zarar vermez demi. Akşam akşam tedirgin oldum. 10unda kontrolüm var. Bu arada hediyelik hiçbirşey yapmadım henüz ya ne çikolata ne süs. Temizlik içinde harekete geçemedim. Çamaşırlarım hala misafir yatağının üzerinde duruyor.
Bir de bişey sormak istiyorum benim bebeğin yataklarında cibinlik yok almalı mıyım sizce yani görüntü olarak hoşta ihtiyaç mı onu bilemedim. Nevresimleri yataklara geçirmedim kirlenmesin diye sizce geçirmeli miyim? Temizlik olayını 2 hafta sonra haftasonu diye düşündüm ayın 20si gibi ne diyorsunuz? Bu tarihten önce doğurursam evi dezenfekte etmedim ya bebek alerji filan olmaz demi sonuçta bizde yaşıyoruz bu evde. Robot 2 güne bir süpürüyor. El kadar bebeyi hasta etmeyelim de. Bir sürü soru sordum şuan herşeyde tereddütteyim. He birde uyku eğitimi konuşulmuş ben çok kez video gördüm bebeği sallamak yerine öperek uyutuyorlar. Ben bunu denemeyi düşünüyorum. Bebeğini hiç sallamayan anne varsa yeşillendirirse sevinirim. Birde benim kuzum hala ayakları aşağıda çokta vuruyor secde pozisyonunu deneyen oldu mu?
Ya farkındayım ama 33e girdim panik oldumYavrum bu nedaha sık gir de tek tek soru sor bombardımana tutmuş ya , sonuna gelince başını unuttum zaten
Cibinlik çok gereksiz, üstünde toz tutuyor. İlk kızımda vardı, söktüm attım. Nevresimleri geçirdim, üzerini başka bir çarşafla örttüm ben yatağın. Evi dezenfekte etmeye de gerek yok neticede o evde yaşayacak bebiş. Diğer konularda cevabım yokİnşallah fıstık hem bebişim 36haftayı doldurmuş olacak en önemlisi o hemde çocuğum rızkı cebimize kalacak ele gideceğine çocuğuma gider fena mı? Ya bende kk girmedim bir kaç gün 60 sayfa ilerlemiş 20 sayfa okudum bitmiyor. Herkes bir doğum telaşında ben bu hafta kv ve annem hastane işleri vardı onlarla ilgilendim. Şuanda da nedense bebiş hareket ettiğinde vajina tarafına çok sert darbeler alıyorum. Bide güçlendi dikişlere zarar vermez demi. Akşam akşam tedirgin oldum. 10unda kontrolüm var. Bu arada hediyelik hiçbirşey yapmadım henüz ya ne çikolata ne süs. Temizlik içinde harekete geçemedim. Çamaşırlarım hala misafir yatağının üzerinde duruyor.
Ay Allah razı olsun cibinlik almıyorum o zaman. Bir iş bitti gittiKız dilin şismis nekadar soru öyle ÖSYM bile bukadar sormuyornevresim yatağa geçirme olayı en fazla 10 dakika bebek eve gelince hemen yapılır bu bir cibindirik bizim besikde var ama indirip kaldırması sırasında eline dolanıyor genede illa istiyorum diyorsan al kullan bu iki evinde sen yasiyorsun pislik değil bu üç ben kizimi en başta emzirip gazını alıp direk yatağına koydum hiç sallamadim şuna 1.5 yaşında kendiliginden emiyor tek kötü aliskanligi emzik almadi parmak emiyor budada sana dört yeterlimi ???
Benim hastanem ödeme kabul etmiyor. Yoksa biz Aralık öncesi ödeyecektik. 8bin gibi bir rakamdı. İlle doğumdan sonra ödeme çıkıyor dediler.Kızlar bazı hastanelerde doğum ücreti için beni araliklari devre dışı birakiyolarmis bir sorun isterseniz mesela doktoralarin takii hastalarinin bazı haftalara kadar olanları devre dışı birakiyolarmis birde bazıları erken ödeme alıyormuş bir konuşun isterseniz biz konuştuk erken ödemeyi kabul etmediler ama haftası inşallah kurtarir muayene ücreti mecbur ödenecek ona söz yok malesef
Benim temizliğim de hala duruyor. 15inden sonra inşallah planlıyom bakalım. Hatta 20si olsa bebem dursa şubata kadar süper olur. Doğum çantan hazırmış benimki henüz hazır değil hala keselerde. Bugün pijamaları denedim biraz uzun oldular bana ölçü aldım haftasonu terziye vericem, haftasonu hastaneye de gidicem bi sorayım edeyim çantada ne istiyorlar ona göre ctesi pazar halledip kapatırım bu konuyuYa farkındayım ama 33e girdim panik oldumherşeyim Hazır sanıyorum bir bakıyorum eksik bitmiyor. Bide Allah onları başımdan eksik etmesin koca g.tlüler annemde kayınvalidemde yarışta onlara güveniyordum. (Temizlik hariç) ikisini de 15-20 gün çağıramam. Doğuma 5 kala gelirler. Eşimde mesai yapıyor kaldım öyle yetim Uşak gibi. Gerçi pazar çalışmayacağım dedi. Pazar günü onunla bişeyler yaparız inşaallah ama ne yapmam gerektiğini bilemiyorum şuan allahtan doğum çantamı bir gaza gelip hazırladım.
Ya aslında biraz çocuk seni yonlendiryor birazda boşu boşuna kucağına alıp birşey yokken tutmak alismasina nekaden oluyor benim bu konuda ablam çok istikrarlidir 3 tane çocuğu var ucude kendi uyurdu benimde yanımda o durduğu için hiç elletmedi sürekli emzirdim gazini aldık altını değiştirdik hop yatağa yatagida boşuna sallmadik kendi uyusu gelince uyudu 5.5 aylıkken annem baktı hiç saklamaz besige koyar biberonu iciri eline bir kaç oyuncak verir sonra odanin kapısını kapatır kendi uyur uyanincada anneanne anneanne diye bağırır annesi ağzının içini yesinAy Allah razı olsun cibinlik almıyorum o zaman. Bir iş bitti gittipeki bebeği sallayan oldu mu canım? Hep sen mi uyuttun? Benim etrafımdaki herkes annem salladı alıştı istiyor şeklinde söyledi. Ablamda da keza öyle olmuştu. Hem sallamak iyi de değilmiş umarım bende sallamam
CibinlikCibinlik çok gereksiz, üstünde toz tutuyor. İlk kızımda vardı, söktüm attım. Nevresimleri geçirdim, üzerini başka bir çarşafla örttüm ben yatağın. Evi dezenfekte etmeye de gerek yok neticede o evde yaşayacak bebiş. Diğer konularda cevabım yok
Öylemi maşallah canımBenimde 32.haftada 2100 gram dı canım gayet iyi nazar değmesin maşallah
Şubat sonrası doğar minnoşunn ozaman hayırlsıyla sağlıcakla canım . Benim doğum teminatı var inşallah problem yaşamayız şirket yapmış .Benim TSS var Şubat sonrası doğurursam paketim yenilenmiş olacak ve çok cüzii bir rakam ödeyeceğim. Ama Şubat 1 den önce olursa muayenelerde ücret ödemediğim için paketim bitmek üzere doğuma yetmiyor ve 15-20arası bir ödeme çıkaracak bize ÖSS olsaydı her türlü doğumu karşılayacaktı ama ÖSS da 2 yıl üst üste yaptırmış olman lazım hamilelik öncesinde.
TSS: Tamamlayıcı sağlık sigortası
ÖSS: Özel sağlık sigortası
Şimdi doğan çocukların hepsi allerjik rinit anacım, kaçış yok ondan zaten.Cibinlik
Çok mantıklı nevresimini filan geçireyim yatağın üzerini örteyim. Direk onu kaldırırım yazdım listeye
Ya ben alerjik biriyim çokta çekiyorum bu konudan bebem çekmesin istiyorum. O yüzden kendim yoksa öyle pimpirikli değişimdir
İş yerinde odaya girerim kağıt tozlarından güne hapşırıkla başlarım
Herşey hayal etmekle başlarYa aslında biraz çocuk seni yonlendiryor birazda boşu boşuna kucağına alıp birşey yokken tutmak alismasina nekaden oluyor benim bu konuda ablam çok istikrarlidir 3 tane çocuğu var ucude kendi uyurdu benimde yanımda o durduğu için hiç elletmedi sürekli emzirdim gazini aldık altını değiştirdik hop yatağa yatagida boşuna sallmadik kendi uyusu gelince uyudu 5.5 aylıkken annem baktı hiç saklamaz besige koyar biberonu iciri eline bir kaç oyuncak verir sonra odanin kapısını kapatır kendi uyur uyanincada anneanne anneanne diye bağırır annesi ağzının içini yesinözledim bak mis gibi uyuyor simdi insalalh kardeşimize aynı busekilde olur dua ediyorum
Süper inşaallah yaşamazsınız canım. Şu krizde kimsenin cebinden orası boşuna çıkmasın. AminnÖylemi maşallah canımHaftasına göre öndeymiş acaba ortalama kaç kilo doğarlar sonradan daha hızlanacak galiba kilo önemli değil önce sağlık tabiki fakat benim kemikli bir yapı olduğu için kilo artarsa normal doğumda zorlaşır
Şubat sonrası doğar minnoşunn ozaman hayırlsıyla sağlıcakla canım . Benim doğum teminatı var inşallah problem yaşamayız şirket yapmış .
Öyle yaaa nasıl üzülüyorum. Ben çocukken bu yüzden çabuk hastalanırdım şimdi yine kendimi koruyorum da hayatı yoruyor ya. Çocuklar daha zorlanıyor kendini koruyamıyorŞimdi doğan çocukların hepsi allerjik rinit anacım, kaçış yok ondan zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?