2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Bence yanlış yere takılıyorsun. Evet anne karnında bir gün bile önemli ancak bebeğin ve senin sağ salim doğmanız doğurmamız daha önemli. Hayati bir riski alamaz hiç kimse. Seni tatmin etsin ya da etmesin bu bir vebal. Doktor diğer hafta da alır, ona dert tasa yok ki böyle bak olaya.
37+ da hiçbir planlama olmadan, suyun gelmesi de çok normal. Prematüre değil, kuvöze zaten girmez. 36. Haftayı doldurmayan gebeliklerde erken doğan deniliyor. İçin çok rahat olsun canım.
Oğlumu 37+ da aldı doktor, doğduğunda gözleri nasıl acıktı cin gibi inceliyordu etrafı dikkatlice, hatta hastaneye gelenler bile diyordu bizim zamanımızda doğan bebekler acamazdı gözlerini bile diye. Şimdi şartlar, beslenme daha iyi. Halıyle gelişmişlik durumları da daha iyi bebeklerin. Hala çok gözü açık, algısı yüksek bi çocuktur mesela.
O yüzden ben haftaya doğursam anca sevinirim yani

Canım çok teşekkür ederim hepinize teşekkür ederim içimi ferahlattiniz bı de daha erken haftalarda doğum yapmak zorunda kalan arkadaşlarımızı gördükçe sanki nankörlük ediyormuş gibi hissettim. Bugün daha olumlu düşünüyorum dün biraz şoka girmistim sanırım saglikli olalım da inşallah gerisi önemli değil

Günaydın farkında olunmuş olması çok daha iyi. Sağ salim doğur inş canım kolayca. Bol bol sütün olsun. Bi doğsun, sen ona en güzel şekilde bakarsın. Gerilik vs bi şey kalmaz Allah’ın ıznıyle. Bebeğinle konuş sezeryane girmeden. Önce bebeğini sonra kendini psikolojik olarak rahatlat.

Tabi ki, ilk duyunca garip gelmiştir de diyorum ya vallahi çok güzel tarih. Ben haftaya olsun isterim inan

Ya bana da planlı sezeryan yapmak doğum tarihine karar vermek sanki kaderini etkileyecekmişim gibi geliyor. Benim içimi de rahatlatır mısın renkli? Normal doğum da istiyorum ama korkuyorum da sezeryan olsa diyorum tarihe neye göre karar verecez. içim çok karışık.

Hiçbir sıkıntısı yoksa 39 a kadar bekletip öyle alıyorlar sorun varsa da allah korusun tabiki sağ salim doğdu diye dua edersin erken olsada. Normal doğum başlayınca gel sezeryana alalım dememelerinin sebebi bebeğin kanala girmemesi biliyorsun zaten kendi kendini rahatlatmak için aklından tüm bildiklerini geçir

Gerçekten öyle ama bu silkeleniyorum bazı günler giyinip süsleniyorum, hah diyorum şöyle güzel anne bı kendine gel

Yani canım hassas düşünceli olduğumuzdan kaynaklı bu tarz düşünceler.
İlk bebeğin senin normal doğuma da heveslisin. Bence denemelisin. Normal doğum esnasında dursuz duraksız sancı ağrı çekmiyorsun. Filmlerdeki gibi değil pek . Ağrı geldikçe ıkınıyorsun. Daha çabuk toparlanırsın sonrasında da. Zaten bu esnada suyun patlamış olacak, açıklığın kontrol edilecek, e sancın da olacak. Sen normal doğuma dair çoğu şeyi tecrübe etmiş olacaksın zaten.
Baktılar ki suyun bitmiş, bebek strese girmiş ya da sen talimatları uygulayamıyorsun, zaten direkt sezeryane alcaklar. Ve yine bebek kendi istediği zamanlamada doğmuş olacak
Ama direkt sezeryan istersen de; senin bi sağlık sorunun da yoktu hatırladığım kadarıyla, haftalık oluyor kontrollerimiz nasılsa, nstde düzenli sancı görünce doktor uyaracak zaten , düzenliyse artık siddeti ve sıklığı artacak, ve doğum başlamak üzere demek. Halıyle bu da bebeğinin doğmak istediği bi zamanlama olacak.
Sadece randevularını alırken , sabah saatlerine al ve gece den bi şey yiyip içme, çünkü doktor der ki, hadi alalım bebeği, sen sıkıntı çekme. Ve randevu almak istediğin tarihin uyumunu da göz önünde bulundurabilirisn sadece. Mesela ben haftaya 9 a aldım randevuyu, geceden aç gidecem ve 18 ine aldım ki; acil sezeryanlik bi durum görürse, yağız 28 Şubat doğumlu ; yiğit de 18 Ocak olsun diye böyle küçük hesaplar peşindeyim ve tavsiye ederim

Ay sezeryan olacaksa uyutsunlar beni ben o sarsıntı esnasında etkilenirim bence

İçimden ağlamak geliyor herşeye sinir oluyorum iş yerinde olmasam hüngür hüngür ağlardım. İşe gel eve git yemek yap bulaşık yıka toparla çocuğumun çantasına kadar hazırla ödevlerini yaptır gece uyku uyuma sabah kalk ayaklar şiş yürüyeme sürünerek kahvaltı hazırla işe gideni işe okula gideni okula yolla sonra otur bebeğin aç kalmasın diye ye toparla giyin işe git daraldım.Sancılarım var arada beni çok yoruyor mide yanmam tavan bu aralar iki kere çıkarttım dayanamadım. Akşam eşim geldi annem rahatsız kaç gündür dedi oğlunu arayıp beni aramamasına kızdım hep ben arıyorum sende ara diyorum sen arıyorsun ya diyor sanki ben hamile değilim gibi davranıyor herkes. Bugün yine aradım dedim hastaymışsın yooo tansiyonum çıktı dil altı içtim normale döndü dedi. Neye nasıl takayım nasıl takmayayım bilmiyorum canım burnumda

Hiç korkma canım endişe etme, 31 haftalık ise gelişimi gayet yaşıyorlar Allah'ın izniyle 5,5 aylık bebek var benim ailemde şimdi büyüdü kendisi ebe oldu

Kıyamam hayat gerçekten kadınlar için ekstra zor,Allah çaresiz dert vermesin ama mental olarak bazen gerçekten çok zorlanıyoruz, malesef herkesin hassasiyeti aynı değil, herkesin empati yeteneği gelişmemiş malesef..

Demek bu da senin sınavın. O kadar düşüncesiz oluyor ki çevremizde Yakın sandıklarımız. Asıl onlar sokuyor insanı strese.
Su halinle bak bi sürü şey hallediyorsun. Bas üstüne taç olacağın yerde, bi de böyle yapıyorlar. Ama hepsi aynı bacım. Napcan geccek az kaldı inş

Ya şimdi aklıma geldi bi de; kuzenim hemşire. 41. Haftayı bekledi normal istediği için. Çocuk mekonyumu yani ilk kakasını yutmuş içerde. 41 haftalık haliyle kuvöze girdi koca tosun çocuk. Bak noldu, hiç gereksiz sıkıntı. Secselerdi bi tarih, çocuğa iyilik edeceklerdi. Olaya bi de böyle bakmamız lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…