- 1 Ağustos 2018
- 2.854
- 4.861
- 133
Anladım cnm hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün darısı başımızaKuzenim doğum yaptı normal başladı suyu gelmiş ama açılması 3 cmden fazla olmadı kafası kurumaya başlayınca suyun bitince sezeryana almislar
Bence yanlış yere takılıyorsun. Evet anne karnında bir gün bile önemli ancak bebeğin ve senin sağ salim doğmanız doğurmamız daha önemli. Hayati bir riski alamaz hiç kimse. Seni tatmin etsin ya da etmesin bu bir vebal. Doktor diğer hafta da alır, ona dert tasa yok ki böyle bak olaya.Kızlar akşam doktora gittim. Pazartesi tekrar perinatologa gözükecekmisim o da olur derse 37de alicam dedi yani haftaya salı. Şekerden dolayı erken alicam diyo karın çevresi 39 olmuş. Neden erken alıyorlar anlamadım çok canım sıkıldı bebeğim bari 38e kadar dursaydi. Anne karnında ani bebek ölümleri olabiliyor o yüzden dedi ama ben tatmin olmadım. Öyle canım sıkkın ki
Amiin inşallahAnladım cnm hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün darısı başımıza
Canım çok teşekkür ederim hepinize teşekkür ederim içimi ferahlattiniz bı de daha erken haftalarda doğum yapmak zorunda kalan arkadaşlarımızı gördükçe sanki nankörlük ediyormuş gibi hissettim. Bugün daha olumlu düşünüyorum dün biraz şoka girmistim sanırım saglikli olalım da inşallah gerisi önemli değilBence yanlış yere takılıyorsun. Evet anne karnında bir gün bile önemli ancak bebeğin ve senin sağ salim doğmanız doğurmamız daha önemli. Hayati bir riski alamaz hiç kimse. Seni tatmin etsin ya da etmesin bu bir vebal. Doktor diğer hafta da alır, ona dert tasa yok ki böyle bak olaya.
37+ da hiçbir planlama olmadan, suyun gelmesi de çok normal. Prematüre değil, kuvöze zaten girmez. 36. Haftayı doldurmayan gebeliklerde erken doğan deniliyor. İçin çok rahat olsun canım.
Oğlumu 37+ da aldı doktor, doğduğunda gözleri nasıl acıktı cin gibi inceliyordu etrafı dikkatlice, hatta hastaneye gelenler bile diyordu bizim zamanımızda doğan bebekler acamazdı gözlerini bile diye. Şimdi şartlar, beslenme daha iyi. Halıyle gelişmişlik durumları da daha iyi bebeklerin. Hala çok gözü açık, algısı yüksek bi çocuktur mesela.
O yüzden ben haftaya doğursam anca sevinirim yani
GünaydınGünaydın kizlar bir aydır tansiyonum yukseliyo ve protein kaçağı başladı 34+1 oldum durumum kotulesiyo öğleden sonra doğuma Alinicam dün ciğer geliştirici yapıldı ne olur dua edin bebeğim yaşama tutunsun bir haftadır hiç buyumememis gelişim geriliği 3hafta olmuş çok korkuuorum
Tabi ki, ilk duyunca garip gelmiştir de diyorum ya vallahi çok güzel tarih. Ben haftaya olsun isterim inanCanım çok teşekkür ederim hepinize teşekkür ederim içimi ferahlattiniz bı de daha erken haftalarda doğum yapmak zorunda kalan arkadaşlarımızı gördükçe sanki nankörlük ediyormuş gibi hissettim. Bugün daha olumlu düşünüyorum dün biraz şoka girmistim sanırım saglikli olalım da inşallah gerisi önemli değil
Normaldi sonra sezeryana mı dönmüş lady?Dün kuzenim doğumdaydi acil sezeryana almışlar benim doktor yapmış bugün yanına gidince sorucam nasıl yaptı
Ya bana da planlı sezeryan yapmak doğum tarihine karar vermek sanki kaderini etkileyecekmişim gibi geliyor. Benim içimi de rahatlatır mısın renkli? Normal doğum da istiyorum ama korkuyorum da sezeryan olsa diyorum tarihe neye göre karar verecez.Bence yanlış yere takılıyorsun. Evet anne karnında bir gün bile önemli ancak bebeğin ve senin sağ salim doğmanız doğurmamız daha önemli. Hayati bir riski alamaz hiç kimse. Seni tatmin etsin ya da etmesin bu bir vebal. Doktor diğer hafta da alır, ona dert tasa yok ki böyle bak olaya.
37+ da hiçbir planlama olmadan, suyun gelmesi de çok normal. Prematüre değil, kuvöze zaten girmez. 36. Haftayı doldurmayan gebeliklerde erken doğan deniliyor. İçin çok rahat olsun canım.
Oğlumu 37+ da aldı doktor, doğduğunda gözleri nasıl acıktı cin gibi inceliyordu etrafı dikkatlice, hatta hastaneye gelenler bile diyordu bizim zamanımızda doğan bebekler acamazdı gözlerini bile diye. Şimdi şartlar, beslenme daha iyi. Halıyle gelişmişlik durumları da daha iyi bebeklerin. Hala çok gözü açık, algısı yüksek bi çocuktur mesela.
O yüzden ben haftaya doğursam anca sevinirim yani
Hiçbir sıkıntısı yoksa 39 a kadar bekletip öyle alıyorlar sorun varsa da allah korusun tabiki sağ salim doğdu diye dua edersin erken olsada. Normal doğum başlayınca gel sezeryana alalım dememelerinin sebebi bebeğin kanala girmemesi biliyorsun zatenYa bana da planlı sezeryan yapmak doğum tarihine karar vermek sanki kaderini etkileyecekmişim gibi geliyor. Benim içimi de rahatlatır mısın renkli? Normal doğum da istiyorum ama korkuyorum da sezeryan olsa diyorum tarihe neye göre karar verecez.içim çok karışık.
Gerçekten öyle ama bu silkeleniyorum bazı günler giyinip süsleniyorum, hah diyorum şöyle güzel anne bı kendine gelHaha Allah'tan uyumayan bir ben değilim uykuya hasretim yaa çok zor Muş son zamanlar ilk hamileligimi unutmuşum resmen yüzüm gözüm kaydı tipim gitti aynaya bakamiyom çünkü ben ben değilim evrim geçirmiş gibiyim yaa
Yani canım hassas düşünceli olduğumuzdan kaynaklı bu tarz düşünceler.Ya bana da planlı sezeryan yapmak doğum tarihine karar vermek sanki kaderini etkileyecekmişim gibi geliyor. Benim içimi de rahatlatır mısın renkli? Normal doğum da istiyorum ama korkuyorum da sezeryan olsa diyorum tarihe neye göre karar verecez.içim çok karışık.
Aynen canım suyu bitince kafası kurumuş heralde çocugun ilerleyememis sabah dört bucuktan gece on bucuga sadece 3 cmdi acilmasi sancıları iki dkda bir geliyordu öyle kalmış demek ki bebek inemedikce doktor da sezeyayana almışNormaldi sonra sezeryana mı dönmüş lady?
Ay sezeryan olacaksa uyutsunlar beni ben o sarsıntı esnasında etkilenirim benceDoktor istemese de sen talep et. Yoksa olan bize oluyor sonunda. Enfeksıyon her türlü zarar çünkü.
Sonda işi de şöyle, sezeryan esnasında zaten belden asagısı hissetmediği için, nasıl taktıklarına dair en ufak hissin acın olmuyor. Ama öncesinde enfeksıyon varsa, ilk bikaç gün idrar yaparken acı, hassasiyet oluyor. Onun dışında bi olayı yok açıkçası , sadece sezeryanden sonra 6-8 saat kadar sonra ayağa kalkıldıği için, WC ihtiyacını giderme amaçlı basit bi işlem o kadar
Ay evet o, resmen hissettim Rabbim çaresiz bırakmasın, ben ilk yardım eğitimi aldım çalıştığım kurumda ama o an büyük sogukkanlilik gerekAy benimde ya bebeği emzirirken boğazına süt kaçan dimi off ağla ağla yine içim dılıma çıktı
Hiç korkma canım endişe etme, 31 haftalık ise gelişimi gayet yaşıyorlar Allah'ın izniyle 5,5 aylık bebek var benim ailemde şimdi büyüdü kendisi ebe olduGünaydın kizlar bir aydır tansiyonum yukseliyo ve protein kaçağı başladı 34+1 oldum durumum kotulesiyo öğleden sonra doğuma Alinicam dün ciğer geliştirici yapıldı ne olur dua edin bebeğim yaşama tutunsun bir haftadır hiç buyumememis gelişim geriliği 3hafta olmuş çok korkuuorum
Yani etkilenecek bir şey yok aslında ama sen böyle diyorsan az çok kendini de biliyorsundur. Nasıl rahat olacaksan öyle olsun. Ama genel anesteziden uyanması daha zor olur sana.Ay sezeryan olacaksa uyutsunlar beni ben o sarsıntı esnasında etkilenirim bence
Kıyamam hayat gerçekten kadınlar için ekstra zor,Allah çaresiz dert vermesin ama mental olarak bazen gerçekten çok zorlanıyoruz, malesef herkesin hassasiyeti aynı değil, herkesin empati yeteneği gelişmemiş malesef..İçimden ağlamak geliyor herşeye sinir oluyorum iş yerinde olmasam hüngür hüngür ağlardım. İşe gel eve git yemek yap bulaşık yıka toparla çocuğumun çantasına kadar hazırla ödevlerini yaptır gece uyku uyuma sabah kalk ayaklar şiş yürüyeme sürünerek kahvaltı hazırla işe gideni işe okula gideni okula yolla sonra otur bebeğin aç kalmasın diye ye toparla giyin işe git daraldım.Sancılarım var arada beni çok yoruyor mide yanmam tavan bu aralar iki kere çıkarttım dayanamadım. Akşam eşim geldi annem rahatsız kaç gündür dedi oğlunu arayıp beni aramamasına kızdım hep ben arıyorum sende ara diyorum sen arıyorsun ya diyor sanki ben hamile değilim gibi davranıyor herkes. Bugün yine aradım dedim hastaymışsın yooo tansiyonum çıktı dil altı içtim normale döndü dedi. Neye nasıl takayım nasıl takmayayım bilmiyorum canım burnumda
Demek bu da senin sınavın. O kadar düşüncesiz oluyor ki çevremizde Yakın sandıklarımız. Asıl onlar sokuyor insanı strese.İçimden ağlamak geliyor herşeye sinir oluyorum iş yerinde olmasam hüngür hüngür ağlardım. İşe gel eve git yemek yap bulaşık yıka toparla çocuğumun çantasına kadar hazırla ödevlerini yaptır gece uyku uyuma sabah kalk ayaklar şiş yürüyeme sürünerek kahvaltı hazırla işe gideni işe okula gideni okula yolla sonra otur bebeğin aç kalmasın diye ye toparla giyin işe git daraldım.Sancılarım var arada beni çok yoruyor mide yanmam tavan bu aralar iki kere çıkarttım dayanamadım. Akşam eşim geldi annem rahatsız kaç gündür dedi oğlunu arayıp beni aramamasına kızdım hep ben arıyorum sende ara diyorum sen arıyorsun ya diyor sanki ben hamile değilim gibi davranıyor herkes. Bugün yine aradım dedim hastaymışsın yooo tansiyonum çıktı dil altı içtim normale döndü dedi. Neye nasıl takayım nasıl takmayayım bilmiyorum canım burnumda
Ya şimdi aklıma geldi bi de; kuzenim hemşire. 41. Haftayı bekledi normal istediği için. Çocuk mekonyumu yani ilk kakasını yutmuş içerde. 41 haftalık haliyle kuvöze girdi koca tosun çocuk. Bak noldu, hiç gereksiz sıkıntı. Secselerdi bi tarih, çocuğa iyilik edeceklerdi. Olaya bi de böyle bakmamız lazımYa bana da planlı sezeryan yapmak doğum tarihine karar vermek sanki kaderini etkileyecekmişim gibi geliyor. Benim içimi de rahatlatır mısın renkli? Normal doğum da istiyorum ama korkuyorum da sezeryan olsa diyorum tarihe neye göre karar verecez.içim çok karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?