2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Canim her seye yetismen her seyi yapmak bazen iyi bisey degil. Ben yapamam edemem demek gerekiyo, biz her seyi hallettikce digerlerine normali oymuş gibi geliyo, az birakmak lazim biseyleri

Canim her seye yetismen her seyi yapmak bazen iyi bisey degil. Ben yapamam edemem demek gerekiyo, biz her seyi hallettikce digerlerine normali oymuş gibi geliyo, az birakmak lazim biseyleri
Evet haklısın hem de çok. Ama evde bi çocuk daha varsa o iş ole olmuyor. Annelik iç güdüsü başka çalışıyor. Ve karşındaki de bunu kullanmaya müsaitse, toptan geçmiş olsun.

Aynen öyle malesef dua ediyorum tüm hamile anneler duygusal olarak çöküntüde bırakılmasın şiddet her zaman fiziksel değil

Evet haklısın hem de çok. Ama evde bi çocuk daha varsa o iş ole olmuyor. Annelik iç güdüsü başka çalışıyor. Ve karşındaki de bunu kullanmaya müsaitse, toptan geçmiş olsun.
Tabiki öyledir benim ona lafim yok, ama olmasi gereken seyler var hayatta ve her seyi kadinin yuklenmemesi lazim. Şu an benim cok fazla bi sorumlulugum yok mesela 2 kisiyiz ve eşim gercekten hayatimi cok kolaylastiriyo, ha bu benim dememle olan bisey degil, adamin yapisi bu, adam vicdan merhamet sahibi, biliyo ki iyi oldugum zaman zaten kimseye minnetim yok o yuzden en ufak rahatsiz hissettigimi farketse her isimi ben demeden halletmeye kosuyor. Ama dedigim gibi iste yapi meselesi. Ben cok uzuluyorum boyle durumlarda, kadin calisiyo eve bakiyo cocuguna bakiyo karnindakine dikkat etmeye calisiyo yemegiydi temizligiydi yukleniyo da yukleniyo, ee cani sagolasicalar az bi el atin da rahatlatin kadini ne var yani

İnşallah canım sabrediyorum rabbim sağ salim doğmayı nasip etsin tüm yavrularımıza. Sonrasını atlatırım diye düşünüyorum. Oğlumun babasına da ayrı üzülüyorum yavrum neler hissediyor hala bilmiyorum içini dökmedi. Kardeşini çok seviyor her akşam gelir karnımı öper koklar. İnşallah doğumu ile baba boşluğuna düşmez

Kesinlikle katılıyorum, ayet mi inmiş tövbe haşa tüm işleri kadın yapacak diye, benimki de yapar ama ekstra birşey istiyorsam da söylerim, ben den birşey istediği zaman yapamayacak haldeysem söylerim, herşeyi yapabilir miyiz evet ama yapmalı mıyız hayır

Bırakıyorum öylece kalıyor canım o da canımı çok sıkıyor. Şu dönemleri de atlatsak hayırlısı ile inşallah

Farkındalık yok anneden görmemiş söyleyince yapıyor ama hep söyle istiyor bazen söylüyorsun saatler sonra yapılıyor ama o an yapılması lazımsa tahammülüm yok hiç

Gerçekten duygularım çok karışık, çok yoğun. Youtubeden normal doğum hikayeleri videoları izliyorum ama korkuyorum da. Korkum genel olarak bu arada. Sonsuz teslimiyetim var herşey güzel olacak diye de kendimi telkin ediyorum ama yine de kirpiklerim hep yaşlı. Normal dimi bu?

Normal kuzum ya normal olmaz mi insan bilmediginden korkuyor iste ama şoyle bisey var ki imkan varsa vucut musaade ediyosa bebeginde de sende de risk yoksa dogal olani denemek en mantiklisi zaten surece ve duruma gore olmasi gereken neyse o yapiliyor, ve hicbir aci sonsuza kadar surmuyor dogum sancisi da oyle maksimum ne kadar surecek ki ben boyle dusunup rahatliyorum acikcasi bende korkuyorum, uykularim kaciyor, anksiyete artiyo ama herkes yasamis yapmis bunu diyorum ben neden yapamiyim insan hayatinda kac kere deneyimler ki boyle biseyi

Bende dün ağladım eşim yüzünden yeğeni var KV bakıyor anne baba ayrı annesi evlendi çocuğunu götürmedi benimki dayısı sanki çocuk onun gibi davranıyor işten çıkıp oraya kosturuyor çocukta sürekli hasta dedim bak yaklaşma bir ay kaldı şurda ben ona öyle dememiş çocuğun ateşi var orda duruyor kızdım bende gelme dedim evde kaldı ben annemdeyim görümcem söylemese bilmiyorum bile dedim senide onlarıda Allah'a havale ediyorum dedim çocuktan alıp getirsen bana bulaşsa çocuğa bişey olsa ne olcak dedim vebalini alabilcekmisin sanki dedim senin çocuk oturdum ağladım ağladığımı bildigi halde gelmedi orda kaldı KV hele zaten umrunda değilim bana sizin çocuğunuz olsun istemiyorum dedi hamile kalmadan önce anlayacağın benimde dert çok ama çocuğum için sakin kalıyorum

..
Son dönemlerimiz iyice hassas oluyoruz karşımızdakinden de biraz anlayış istiyoruz. Valla hiç kolay birsey değil şu gecirdigimiz süreçler. Ben doğum yaptıktan sonra bütün anne ve anne adaylarına saygım artmıştı. Kv daha çok anlaması lazım senin halinden

Ben kayinvalidemde misafir kalıyorum yazdan beri. Ama sagolsun elim ayağım. C.tesi babası vefat etti cenazeden dolayı eve gelemedi daha. Yokluğunu o kadar hissediyorum ki. Kızımın evin tüm yükünü alıyormuş. Bana bi tane iş yaptırmaz zorla elinde alırım. Allah razı olsun eşime bazen diyorum annen olmasa biz napardik diye. Bazı şeyler insanın içinde olacak ya. Allah herkese merhamet vicdan versin

Ne güzel dedin mabel, sonsuza kadar acısı sürmeyecek sonuçta. Biri bana bu konudan dert yansa bende aynı böyle teselli ederim ama işte kendim düşünemiyorum

Nerde keşke anlasa o daha çok ortalık nasıl karıştırırım diye düşünüyor çocuğunuz olursa bakamam dedi buna bakiyorum dedi 9 yaşında çocuk bakıyorum dediğide bebek değil yani annemi kıskanıyor evime kimse gelsin istemiyor aile apartmanı görümcem gitti tabi ikinciye evlenince ben kimseyle arkadaşlık edeyim istemez sorunlu yani şuan annemde kalıyorum evde kalayım istiyor ama bi kap yemek yapmaz öyle vicdansizdir daha benden iş bekler ahhh ahhh işte EMDR terapi falan ondan gördüm ben çok psikolojimi bozdular

Ne güzel keşke benim KV öyle olsa başımın üstünde taşırım Allah razı olsun böyle KV'lerden

Eşim de çok vicdanlıdır yardımcı olur ama yap deyince yapanlardan kendi sadece yorma kendini bırak kalsın diyor. Evi süpürücem yorulma bırak kalsın eee kim yapacak sonra gene bana kalıyor

İşte bu noktada dengeyi sağlaması gereken eşler aslında. Allah yardımcın olsun canim. Sen hiç kv düşünüp canını sıkma. Ne güzel bebisini kucağına alacaksın son günlerinin tadını çıkar. Bebis doğunca apayrı bi dünyan olacak zaten o sana ilac gibi gelir inşallah

Eşinin çocuğa düşkünlüğü ana baba yok başında diye bunu anlarım ama seni de ihmal etmemesi lazım şuan inan bazen bizde de çocuk duygusallığı alınganlığı oluyor anlayış istiyoruz az kaldı zaten bitecek. Çocuk hasta görüp yanına yanaşmadan çıkabilir sen hasta olursan şuan atlatman uzun sürer

Amin inşallah rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın. Kayınvaliden de vicdan sahibiymiş helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…