2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Arkadaşlar magnezyum falan doktorunuz mu veriyor kendiniz mi kullanıyorsunuz ? Valla ileri yaş hamileliği olduğu halde böyle şeyler veren olmadı Mesela iki kez idrar tahlilinde lökosit yüksek çıktı antibiyotik bile kullanmadım İdrar kültürüm temiz çıktı İleri yaş eklampsi riskini arttırdığı ve ilk gebelik 10 yıldan fazla olduğu için aspirin başlanmıştı Onu bile İstanbul daki perinatoloji hocası kesti (plasentada kanama alanları vardı) Alanında uzman 3 farklı hocaya farklı zamanlarda farklı nedenlerle gittin bebeğin ölçümlerinin geriliğini hiç önemsemediler Ha ben anne olarak kafaya takıp evham yapıyorum o ayrı 2-3 hafta önce lekelenmem oldu alltan muayene etti doktorum onda da gayet rahattı sıkıntı olmaz dedi Acilde bakan asistanlar dışında hiç beni endişelendiren olmadı Biri gelişme geriliğinden öbürü üst karın ağrımdan preeklampsiden şüphelendi Tabi ben de gittiğim hocalara çok güvendim Biri Recep Has öbürü Eray Çalışkan Diğeri de Hasan Terzi 10 küsur tane myomu bir yıl önce sorunsuz bir şekilde çıkardı sayesinde tekrar hamile kalabildim Ameliyatları çok yoğun olmasına rağmen sezeryanımı kendisinin yapmasını rica ettim plasentada yapışıklık ve kanama riski olunca şimdi ona gidiyorum sadece

Bende hep sezaryenden korkardım normal doğumu çok istemiştim gebeliğin başınan beri ama normal doğumdaki riskler okudukça korkmaya başladım
hiç öyle düşünme normal doğumun riskleri yanlış doğum yaptıranlardan kaynaklanıyor. doktorunu seçememiş olsaydın tedirgin olabilirdin ama için rahat olsun aklına bile getirme

Dedim en azından şu bebeğin hazırlıkları tam olsun, inşallah hiç ihtiyacım olmaz sizlere diyerekten süt sağım ekibini tencereye aldım. Karbonatlı ve sirkeli suda bir tur kaynasınlar bakalım. Sonra bebe deterjanı ile yıkayıp, sonra tekrar sadece suda kaynatacağım. Bu ekip 6 yıllık neredeyse o yüzden böyle aşamalı Biberonlar, göğüs kalkanı, süt sağma makinasının parçaları var içinde.

Emzikleri sadece karbonatlı sirkeli suda kaynatacağım. Yeter. Onlar yeni zaten.

Eklentiler

• IMG_20230118_105831.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 96
Allah yardımcınız olsun canım bebeklerini düşün üzme kendini fazla

Kim seni boş yere hamile halinle üzüp ağlattıysa cezasını çeksin Bir de karnında 2 can var

Bacağım takıldı benim canım o yüzden mg verdi doktor, yürüyemiyorum çok düzgün. Kendim alıp kullanmadım. Ama ilaca çok yüklenmiyor benim doktor da. Geçen bir gebe geldi vajinit mesela. Çok ilaç vermek istemem dedi. Bol bol kefir içmesini önerdi. Genelde gebelerde çok ilaç vs kullanımı istemiyor doktorlar zaten. Balık yağı vs de içme demişti. Söylemiştim burada da.

Sadece kaynar su steril etmiyor mu ? Oğlumda kaynar su yapıyordum Bir de buharlı sterilizatör almıştım Ama mutfak tezgahım küçük şimdi almayayım diyorum koyacak yer yok Karbonat ve sirke niye ki ?

Merhaba gittiğiniz doktorlar cok iyi doktorlar endişenizi anlıyorum insallah yavrularımıza sağ Salim kavuşuruz ben Eray hocaya detaylı ultrasona gitmiştim MedicalParka devam ediyorum hastaneye de güveniyorum doktorlarına da Hasan hoca da cok iyi bir doktor

Aynen benim doktorda bende mantar var bir kere ikili fitil verdi oda baya yoğun mantar dedi geçmedi tabi tekrar vermedi hamilelikte çok sık olur dedi ilaç vermek istemiyor

Sadece kaynar su steril etmiyor mu ? Oğlumda kaynar su yapıyordum Bir de buharlı sterilizatör almıştım Ama mutfak tezgahım küçük şimdi almayayım diyorum koyacak yer yok Karbonat ve sirke niye ki ?
Eder canım benim bunlar baya eski o yüzden. Emzikleri de ilk kullanım diye kimyasal varsa arınsın diye karbonat sirkede kaynatacağım. Sonra sadece kaynar su tabi ki yeterli oluyor.

Gerçi süt yağlı oluyor tam temizlenmiyor mesela makina parçalarından. O zaman önce bi deterjanla yıkayıp sonra kaynatmak gerekiyor kullanırken.

Aynen benim doktorda bende mantar var bir kere ikili fitil verdi oda baya yoğun mantar dedi geçmedi tabi tekrar vermedi hamilelikte çok sık olur dedi ilaç vermek istemiyor
Evet domuz gribiyim mesela, ilaç istedim. Bol bol mandalina, portakal ye, varsa kuşburnu kaynat iç dedi.

Ikinci el mi ki bu kadar yikiyorsunuz. o kullanılan deterjanların kalıntısı kalmaz mi

Yıllar önce bebek deterjanı var mıydı hatırlamıyorum biberonları sabunla yıkıyordum aventin biberonları geniş biberon fırçam bile yoktu elimle yıkıyordum

Evet domuz gribiyim mesela, ilaç istedim. Bol bol mandalina, portakal ye, varsa kuşburnu kaynat iç dedi.
Çok geçmiş olsun Normal zaman olsa yersin içersin de Bunların yapacağı reflü ve mide ağrısına dayanacak babayiğit bir gebe olmak lazım Valla akşam yemeğinden sonra bulaşıkları eğilip makineye koyacağıma elimde yıkıyıp kaldırmak daha iyi No reflü yes huzur

Yıllar önce bebek deterjanı var mıydı hatırlamıyorum biberonları sabunla yıkıyordum aventin biberonları geniş biberon fırçam bile yoktu elimle yıkıyordum
Şundan var bende canım çocukların mama sandalyesi, tabağı çanağını silmek için. 5-6 yıl önce de frosch diye bir marka vardı sanırım migroslarda. Ondan alıyordum.

Eklentiler

• Screenshot_20230118_112405_com.android.chrome.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 85
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…