2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Yiyorum valla mecburen yoksa yerlerde sürüyorum. Yatarak uyumuyorum artık tekli koltukla ayağımın altına tabure alıp uyuyorum geceleri zaten

Allah razı olsun cnm saolasin

Dün gittim doktorumu iyikide beklemişim iki hafta yoktu bende gitmedim hic şekerden dolayı 3 hafta one geçmiş minik ama doktorum normal haftana gore ilerleyelim 37 de falan alırız dedi şuan 35 haftamdayım içim oyle rahatlarını şekere göre 38.haftamdayım şuan bebek kalsın dedi iyce büyüsün kendi haftasıyla alalım dedi saolsun

Boy kilo olarak nasıl şuan. Suyunda fazlalık var mı

Of ya ben doğum başlarsa da anlayamazsam diye kaygılanma başladım. Ya bebeğime ben anlayamadım diye bişey olursa ben adetimi çok ağrılı yaşıyordum ya ağrı eşiğim güçlendiyse de hissetmezsem. Of kafam çok dolu Anksiyete olmadan hamileliğimin bitmesi lazım. Bide karnımın içi acayip acıyor yırtılıyor gibi acaba çocuk sığmıyor mu içeriye olabilir mi bu. Mesela solum üzerine yatamıyorum karnımda acayip baskı oluyor acaba plesantayı falan mı eziyorum

Anlasilmayacak gibi degil diyorlar

Burda da planlı sezeryan olunca bakan doktor yaptırıyor canım. Ama prof diyorsun burdaki doktorlar hep ilk uzmanlık yerlerindeler gençler yani en azından ordakiler daha tecrubelidir öyle düşün

Hiç tedirgin olmayın erken olma riski olan çoğu bebek 41e doğru gidebiliyorbenimde 21.haftamdan beri erken doğum riskim var bu hafta 2.700 gram çıktı ve doktorum muhtemelen küvöze girmez kilosu iyi artık dedi
Merhaba bende 21+5 haftalik hamileyim daha once erken dogumum oldu suan gene erken dogum riskim var ve perinatolog acilen serklaj onerdi ama kendi doktorum 3 mm ustune serklaji onermiyorum gereksiz risk diye yapmadi siz naptiniz serklaj oldunuz mu? Kasilmalariniz falan oldu mu? Ne gibi sorunlar yasadiniz rica etsem cevaplar misiniz?

Arkadaşlar elimde bi biberon olsun diyorum, avent alacam da bunun bi natural cam olanı bide antikolik olanı var. Hangisini alam?
Antikolik al garanti olsun. Ama cam olanlar baya ağır oluyor , daha sağlıklı olsa da , plastik al bence ilk sefer için. Sıcak suyla sık sık çalkala, yıka. Ayda bir de değiştirdim ben hep sürekli

bana sormadınız ama ben serklajlıyım. İlki erken doğumdu benim de. Size serklajı gerekli gören kişi perinatologsa eğer ciddiye almak gerekirdi. Zaten özellikle erken haftalarda atılınca serklaj ; daha garanti ilerliyor aslında. Serklajın sıkıntısı enfeksıyon. Ama düzenli tahlil verirseniz sıkıntı olmaz. Kasılmalar arada olur evet ama progestan baya iyi geliyor zaten.

Antikolik al garanti olsun. Ama cam olanlar baya ağır oluyor , daha sağlıklı olsa da , plastik al bence ilk sefer için. Sıcak suyla sık sık çalkala, yıka. Ayda bir de değiştirdim ben hep sürekli
Antikolik olan cam değilmiş zaten, cam gaz mı yapiyi acaba neyse aldım. Bide emzik öner renkli :) doktor sırasını beklerken stres oldum alışveriş yapıyorum eşimde tıslıyor

Duzenli olarak progesteron kullaniyorum ve surekli dinleniyorum penatolog rahim agzini olctugunde 2,5 mm dedi doktorum olctugunde 3,2 mm cikti rahim agzi esnektir birgun baska ertesigun baska cikar 3mm ustu icin risk almaya gerek yok dedi cuma tekrar cagirdi o kadar korkuyorum ki bu korku bile erken dogumu tetikler dedi doktor

Antikolik olan cam değilmiş zaten, cam gaz mı yapiyi acaba neyse aldım. Bide emzik öner renkli :) doktor sırasını beklerken stres oldum alışveriş yapıyorum eşimde tıslıyor
Bibs var, avent var en çok önerilen. Ama bence alma hiç. Seni emsin ağzı boş durmasın dersen hiç stres olma. Güzel haberler duy inş

Evet stres en önemli faktör maalesef. Kasılmayı direkt etkiliyor. Ancak 25 mm kritik eşiktir ve doğru karar verilmesi gerekir. Bende 27 mmdi, 15 inci haftamda. O zmn atıldı serklajım.
İkinci gebeliğimde de 14. Haftada açıklık vardı bile; yine aynı hafta içinde atılmıştı mesela.
Allah sağ Salim doğurmayı nasip etsin evladınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…