- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
El açıp allaha dua et dememiş iyi
Yiyorum valla mecburen yoksa yerlerde sürüyorum. Yatarak uyumuyorum artık tekli koltukla ayağımın altına tabure alıp uyuyorum geceleri zatenÇok geçmiş olsun Normal zaman olsa yersin içersin de Bunların yapacağı reflü ve mide ağrısına dayanacak babayiğit bir gebe olmak lazımValla akşam yemeğinden sonra bulaşıkları eğilip makineye koyacağıma elimde yıkıyıp kaldırmak daha iyi No reflü yes huzur
Agshshhs queeni duydun dimi onayladı benim bebemin bana benzediğini genlerime sağlık ya canım kendimYaaaa hahahhaha off bana benzese aynı böyle olur bebe ama babasına benziyor kesin kel ve sarı olucak ecoo hep senin yüzünden
Allah razı olsun cnm saolasinCanını sıkma canım. Benim ilk gebeliğimde gebelik şekerim vardı, ona rağmen 38+6 da sezaryen oldum. Gebelik şekerinde çoğu zaman zorunlu sezaryen oluyor. Sen içini ferah tut.
Ben de 35 haftalığım. Düzenli sancım var ve erken doğum riskim var. Ne kadar tutabilirsek karnımda o kadar iyi . Allah yardımcımız olsun
Dün gittim doktorumu iyikide beklemişim iki hafta yoktu bende gitmedim hic şekerden dolayı 3 hafta one geçmiş minik ama doktorum normal haftana gore ilerleyelim 37 de falan alırız dedi şuan 35 haftamdayım içim oyle rahatlarını şekere göre 38.haftamdayım şuan bebek kalsın dedi iyce büyüsün kendi haftasıyla alalım dedi saolsunBenimde içim yanıyorsadece soda iyi geliyor
Elif maşallahnazarlardan korusun rabbim benimkiler kupkuru başlarda bir büyümüştü sertleşmişti o da indi yumuşak ve kuru hiç süt görmedim inş gelir
Bu hepimiz mavimşu an uykusuzluktan halsizim bende her gecemiz böyle artık
Doktorunla konuşup netleştirmeye çalış ki için rahat etsin canım az kaldı yediğine de dikkat edersin
Boy kilo olarak nasıl şuan. Suyunda fazlalık var mıDün gittim doktorumu iyikide beklemişim iki hafta yoktu bende gitmedim hic şekerden dolayı 3 hafta one geçmiş minik ama doktorum normal haftana gore ilerleyelim 37 de falan alırız dedi şuan 35 haftamdayım içim oyle rahatlarını şekere göre 38.haftamdayım şuan bebek kalsın dedi iyce büyüsün kendi haftasıyla alalım dedi saolsun
Anlasilmayacak gibi degil diyorlarOf ya ben doğum başlarsa da anlayamazsam diye kaygılanma başladım. Ya bebeğime ben anlayamadım diye bişey olursaben adetimi çok ağrılı yaşıyordum ya ağrı eşiğim güçlendiyse de hissetmezsem. Of kafam çok dolu Anksiyete olmadan hamileliğimin bitmesi lazım. Bide karnımın içi acayip acıyor yırtılıyor gibi acaba çocuk sığmıyor mu içeriye olabilir mi bu. Mesela solum üzerine yatamıyorum karnımda acayip baskı oluyor acaba plesantayı falan mı eziyorum
Burda da planlı sezeryan olunca bakan doktor yaptırıyor canım. Ama prof diyorsun burdaki doktorlar hep ilk uzmanlık yerlerindeler gençler yani en azından ordakiler daha tecrubelidir öyle düşünYanlız degilmişimöyle bende o yüzden ses etmiyorum ama sorun istanbul zeynep kamilde kısmetse doğum yapıcam sen doktor belirleyemiyormuşsun o gün hangi prof varsa ameliyathanede o doğumunu yaptırıyormuş, ben hataylıyım normal de bizde öyle degil bakan doktor yaptırır doğmunu, hastane yeni doğan bakımından bayagı iyi oldugu için oraya karar kıldık inşallah sorunsuz sıkıntısız sağlıkla atlatırız bebeklerimizi kucagıma alırız en hayırlı günde Senim sayendede bende bilgilendim ama bu bir gerçek
Ben kaynattığım herşeyi kilitli buzdolabı poşedine koydum emzik kabı vardı onun içine koyup koydumEmzik kabım yokEmzikleri nereye koyacağusun Aslucum acaba dezenfekte ettikten sonra? Çıtçıtlı buzdolabı poşedine koyacağusun şimdi mecbur.
Aynen kurusunlar da ben de öyle yapayımBen kaynattığım herşeyi kilitli buzdolabı poşedine koydum emzik kabı vardı onun içine koyup koydum
Merhaba bende 21+5 haftalik hamileyim daha once erken dogumum oldu suan gene erken dogum riskim var ve perinatolog acilen serklaj onerdi ama kendi doktorum 3 mm ustune serklaji onermiyorum gereksiz risk diye yapmadi siz naptiniz serklaj oldunuz mu? Kasilmalariniz falan oldu mu? Ne gibi sorunlar yasadiniz rica etsem cevaplar misiniz?Hiç tedirgin olmayın erken olma riski olan çoğu bebek 41e doğru gidebiliyorbenimde 21.haftamdan beri erken doğum riskim var bu hafta 2.700 gram çıktı ve doktorum muhtemelen küvöze girmez kilosu iyi artık dedi
Antikolik al garanti olsun. Ama cam olanlar baya ağır oluyor , daha sağlıklı olsa da , plastik al bence ilk sefer için. Sıcak suyla sık sık çalkala, yıka. Ayda bir de değiştirdim ben hep sürekliArkadaşlar elimde bi biberon olsun diyorum, avent alacam da bunun bi natural cam olanı bide antikolik olanı var. Hangisini alam?
bana sormadınız ama ben serklajlıyım. İlki erken doğumdu benim de. Size serklajı gerekli gören kişi perinatologsa eğer ciddiye almak gerekirdi. Zaten özellikle erken haftalarda atılınca serklaj ; daha garanti ilerliyor aslında. Serklajın sıkıntısı enfeksıyon. Ama düzenli tahlil verirseniz sıkıntı olmaz. Kasılmalar arada olur evet ama progestan baya iyi geliyor zaten.Merhaba bende 21+5 haftalik hamileyim daha once erken dogumum oldu suan gene erken dogum riskim var ve perinatolog acilen serklaj onerdi ama kendi doktorum 3 mm ustune serklaji onermiyorum gereksiz risk diye yapmadi siz naptiniz serklaj oldunuz mu? Kasilmalariniz falan oldu mu? Ne gibi sorunlar yasadiniz rica etsem cevaplar misiniz?
Antikolik olan cam değilmiş zaten, cam gaz mı yapiyi acaba neyse aldım. Bide emzik öner renkli :) doktor sırasını beklerken stres oldum alışveriş yapıyorum eşimde tıslıyorAntikolik al garanti olsun. Ama cam olanlar baya ağır oluyor , daha sağlıklı olsa da , plastik al bence ilk sefer için. Sıcak suyla sık sık çalkala, yıka. Ayda bir de değiştirdim ben hep sürekli
Duzenli olarak progesteron kullaniyorum ve surekli dinleniyorum penatolog rahim agzini olctugunde 2,5 mm dedi doktorum olctugunde 3,2 mm cikti rahim agzi esnektir birgun baska ertesigun baska cikar 3mm ustu icin risk almaya gerek yok dedi cuma tekrar cagirdi o kadar korkuyorum ki bu korku bile erken dogumu tetikler dedi doktorbana sormadınız ama ben serklajlıyım. İlki erken doğumdu benim de. Size serklajı gerekli gören kişi perinatologsa eğer ciddiye almak gerekirdi. Zaten özellikle erken haftalarda atılınca serklaj ; daha garanti ilerliyor aslında. Serklajın sıkıntısı enfeksıyon. Ama düzenli tahlil verirseniz sıkıntı olmaz. Kasılmalar arada olur evet ama progestan baya iyi geliyor zaten.
Bibs var, avent var en çok önerilen. Ama bence alma hiç. Seni emsin ağzı boş durmasın dersenAntikolik olan cam değilmiş zaten, cam gaz mı yapiyi acaba neyse aldım. Bide emzik öner renkli :) doktor sırasını beklerken stres oldum alışveriş yapıyorum eşimde tıslıyor
Evet stres en önemli faktör maalesef. Kasılmayı direkt etkiliyor. Ancak 25 mm kritik eşiktir ve doğru karar verilmesi gerekir. Bende 27 mmdi, 15 inci haftamda. O zmn atıldı serklajım.Duzenli olarak progesteron kullaniyorum ve surekli dinleniyorum penatolog rahim agzini olctugunde 2,5 mm dedi doktorum olctugunde 3,2 mm cikti rahim agzi esnektir birgun baska ertesigun baska cikar 3mm ustu icin risk almaya gerek yok dedi cuma tekrar cagirdi o kadar korkuyorum ki bu korku bile erken dogumu tetikler dedi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?