- 1 Ağustos 2018
- 2.854
- 4.861
- 133
Ya benimde yamuuk sağ taraf şiş hahahah neden öyleeBenim 1 hafta 10 gun duzdu 2 gundur saf tarafim şişik portlek sekilde yamuk bi kafnim var yarin 15. Haftaya giris yapiyoruz insaLalah
Ne konuda kv yanımızda olma konusumu öyleyse ümitlerini kırmayalım Bi kaç gün kalsınlar sonra lohusa sendromuna girip gerginlik çıkarabiliriz
Gitmek istemiyorlardı rowenam
biz tüp bebek transferine gidecekken (transferi bilmiyor ona sadece jınekolog muayenem var demiştim) ben de gelicem diye tutturdu çocuk gibi. Kayınpeder de yanında. Eşim diyor anne ısrar etme diye anlamıyor. Ben en sonunda doktor alttan muayene ediyor ben kimseyi istemem yanımda utanırım dedim de öyle durdurduk. Çocuğu yaparken bile yanımızda olacaktı nerdeyseGitmek istemiyorlardı rowenamdüşün tüm gün dip dibeyiz ya. Evde beni sayan yok.
İki kez hastaneye gittik. Bebeğin kontrolü için. Eşim ben ve yağız. Giderken on kere gelelim mi diye sordukları yetmedi, hastane dönüşü bana dedi ki, ama eltin beni hep yanında götürürdü hastaneye giderken dedi. İyi boğmadım haKız çekilecek çilem varmış
O işi şansa bırakır mıyım konuştum bileR Rowena Ravenclaw canım bence sen şimdiden eşine konu aç. Annelerinizin yaşlarının en az 50 olduğunu farzedersek , kendi bebeklerini büyüteli hayli zaman geçtiğini, o bilgilerin artık kullanılmadığından bahsedebilirsin. Ama bebek sevmeyi çok özlemişlerdir kesin vs dersin. Gelsin oh mis , sevsinler torunlarını bi hafta. Sonra biz bebek büyütmenin tadına varalım. Sonra bi tr ziyareti ile onlara sürpriz yaparız ya da bize gelsinler diye sürpriz bilet alırız aşkısııııı dersin dudağını büze büzebu şekilde daha samimi ve sevimli sence nasıl
Çok güldümbiz tüp bebek transferine gidecekken (transferi bilmiyor ona sadece jınekolog muayenem var demiştim) ben de gelicem diye tutturdu çocuk gibi. Kayınpeder de yanında. Eşim diyor anne ısrar etme diye anlamıyor. Ben en sonunda doktor alttan muayene ediyor ben kimseyi istemem yanımda utanırım dedim de öyle durdurduk. Çocuğu yaparken bile yanımızda olacaktı nerdeyse
Ama cok haklısın o memeler hep açıkta. İlikler genişliyor sürekli aç kapa aç kapa.O işi şansa bırakır mıyım konuştum bileşimdi de diyor ki bari senin annen 1-2 ay kalsın. Bir iki ay kimsenin anasını istemiyorum dedim, hele erkek hiç istemiyorum dedim, kendi annem maximum 2 hafta kalsın başka da kimseyi istemiyorum dedim. Emzirme kampı yapacağım ben, memelerim açık gezeceğim ilk 3 ay dedim şimdilik ikna olmuş gibi bakalım
Aynen öyle erkek bilmez anlamaz. önceden bu süreçleri yaşayan kaynanaların kocasını ve oğullarını yönlendirmesi gerekiyor bebeğin annesi nasıl rahat edecekse öyle yapalım diye. nerdeee!Ama cok haklısın o memeler hep açıkta. İlikler genişliyor sürekli aç kapa aç kapa.aslında sen demesen de, hadi esin anlamayabilir ama , anneler ve kayınvalideler bunu anlayıp ona göre davranmalı. Ortada koca bi tecrübe var ya. Ama nerde !
Kız ben neler kaçırdım illet insan kim tahmin ediyim mi kaynana olabilir miAynen liderlik savaşı başlıyor. Neyseki kazandımama benimki benden gitti. Neler yaptılar neler. Aynı sofrada otururken, eşim o an yoktu, bana tabağı uzatmadılar ya. Canım da cekti oysaki. Benim evimde benden sakladılar. Ya herru ya merru dedim sonunda canıma tak etti işte. Doğumdan sonra giderlerken kovmaktan beter ettim. Ya oğlum doğdu 5 aylık anca işte evimizde kıbrıstayız. İlk gebeliğim erken doğumla sonuçlandı dıyorum ya hani, mezarı memlekette tr de. Benim ve eşimin haberi yokken, mezar yaptırmaya kalkmış kv ve kp. Ya buna bile karışılmaz , ben yaptım zaten herseyı. Bu şekilde kalsın dedim. Habersizken , beni eşek yerine bile koymadan yaptıracaktılar az daha , acımdan bayıldım ilk kez hayatımda. Valla bacım inş siz yaşamayın böyle şeyler ama illet insanlar
İiii valla bende kv olayından korkuyorum inanYa ya ben bunları okuyunca çok korkuyorum. Doğuma bi tek annemi çağırmayı düşünüyorum ama eşimin ailesine nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Herşeyi geçtim kayınpeder ne cüret memeye karışıyor yaaa, bebe benim meme benim
Ay nefret ediyorum yemin ederim ya böyle şeylerden. Bu kv ler nerden alıyor bu cesareti ya . Valla herkese diyirum ki kaynanaya bak oğlunu al eğer ailede iş yoksa oğlan pırlanta olsun yine de huzurun olmuyor vallahi .kv psikolojik siddetlerine neden gelinler maruz kalıyor ya.Canım korkuttuysam kusura bakma. İçimi döktüm. Elim boş tabi hasta olunca.
Ama zaten normalde de her günümüz bir değil. Bazen daha gergin olabiliriz bazen daha mutlu. Ama lohuslaıkta kim sana iyi gelecekse onunla olmaya ikna et eşini de. Çünkü unutulmayabiliyor. Kendi öz annenle de sürtüşme yaşayabilirsin ki zaten. Ama bi başkası üstüne gelince psikolojin kaldırmıyor.
Doğumdan bi süre sonra mememin birinin ucu acıdı, yanlış emzirmişim. Memedeki tüm kahverengi kısmın, bebeğin ağzına girmesi lazım aklında olsun, sadece meme ucu verirsen süt kabarcığı oluyor ve hassasiyet oluyor. Doktoruma mesaj attım. Çok normal yakında geçer sagmaya devam et, emziremesen bile dedi. Çocuk azcık kusuyo emdikten sonra. Kv dedi ki, senin sütün bu çocuğa dokunuyor mu acaba ? Ya bu denilcek laf mı ?
Ya da işte , bebekler inek sütü proteinine karşı zayıf olurlar. Ben de yulafla sütü haşlayıp içine bi şeyler atıp yiyorum sütüm artsın diye. Göğsüm şişiyor, tişörtümün onu ıslanıyor sütün fazlalığından . Kv, mamayı yeni yaptım onu içsin diyor bana. Ben süt içince , bebeğin kakasında minik bi kan oldu. Meğer nerdeyse yüzde 90 bebekte olurmuş. Annenin inek sütü içmemesi gerekirmiş bi müddet. Bana dio ki kv, senin sütüne alerjisi var bu çocuğun ? Ya ne diosun aç bak internetten diyip ekran fotosu attım. Badem sütü içtim sonraki dönemde, sorun kalmadı.
Bebeğimin 3 günlük resmini uyarmama rağmen her sosyal medya kanalında paylaştı. Sallama dedim diye sofradan ağlayarak kalktı.
Bak canım bunlar oldu. Ama sonu güzel oldu. Ben en kötüsünü yaşadım. Eminim kimse yaşamaz bu kadarını. Ben sessizim biraz. Sesim ancak sonra çıkar. Sonra acısını çıkardım zaten. Ama bana ders oldu. Cagırmıcam kimseyi. Sen kendi kalbini dinle
Kuzum kocana siyle lohusayken ağzımdan cikacaklara hakim olamayabilirim ona göre gelsinler de tembihlevetliye sütlüye karismasinlar deValla merakımı mazur görün de ben de aynı şey olursa çok uzun kalmadan nasıl postalarım diye düşünüyorum. Siz nasıl postaladınız? Dönüş biletini geliş biletleriyle birlikte maximum bir hsfta kalacak şekilde almak aklımdaki tek plan
Offf offfGitmek istemiyorlardı rowenamdüşün tüm gün dip dibeyiz ya. Evde beni sayan yok.
İki kez hastaneye gittik. Bebeğin kontrolü için. Eşim ben ve yağız. Giderken on kere gelelim mi diye sordukları yetmedi, hastane dönüşü bana dedi ki, ama eltin beni hep yanında götürürdü hastaneye giderken dedi. İyi boğmadım haKız çekilecek çilem varmış
Ariiii eltiler savaşı açar bu sözGitmek istemiyorlardı rowenamdüşün tüm gün dip dibeyiz ya. Evde beni sayan yok.
Ama cok haklısın o memeler hep açıkta. İlikler genişliyor sürekli aç kapa aç kapa.aslında sen demesen de, hadi esin anlamayabilir ama , anneler ve kayınvalideler bunu anlayıp ona göre davranmalı. Ortada koca bi tecrübe var ya. Ama nerde !
Çok haklısınOfff offfya neden seni yanımda isteyim. Sevsem gel derim demi. Hiç mi anlamazlar anlamıyorum ya. Gelin sevmiyorsa seni sevdirecek şeyler yap biraz itici davranma
Ayy buna sevindim bende bu bebek mi baska bisey mi diye dusunup duruyodum ama 2 gundur boyle portledigi icin artik buyuyor galiba bebek bu diye kendimi ikna ediyodum yalniz degilmisim sukur ki patlak top gibi geziyozYa benimde yamuuk sağ taraf şiş hahahah neden öylee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?