- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
Canim hakli haksiza bisey diyemedim cunku mevzuyu tam anlamadim yani annem neden o sekilde davrandi. Benimde annem bi gun geliyim camlarini siliyim dedi( geri kalan her seyi ben yavas yavas yapiyorum cunku bi camlari silmeye kadin cagircam dedim) olur dedim ben de bezlerini yikar veririm beraber konusa konusa yapariz sonra da yemek yapar bizimkileri cagirir yeriz dedim( esim kardesim babam) yani anne kizsiniz dboyle bi donemde diyalogunuzun daha guclu olmasi lazim aslindaMerhaba biraz içimi dökmek hem de haklı mı haksız mı olduğumu anlamak istiyorum.. benim hamileliğim baştan beri biraz sıkıntılıydı kanamalar hastalıklar vs.ayrıca huy olarak da en ufak hastalık çay strese girdiğim için hamilelik benim için baya stresli geçiyor iş yerim zaten sorunlu işterimdeki şef konumundaki kadın hamile olduğumu öğrendiğinden beri bi defa hayırlı olsun demediği gibi türlü eziyetler etmeye başladı bana yardımcı olan memura bile yardımcı olmamasını falan söylüyormuş gibi.. ayrıca doktorlar da çok hareket etme yat vs dediği halde yemek bulaşık temzlik vs hiç duramıyorum annem de bu arada 3 aydır yaz işleriyle uğraşıyor bağ bahçe kendi annesi vs arada da sürekli bana hiç yardım edemediğini falan söylüyor ama bende ya benim için zor olan hergün yemek yapmak arada ona yardım etsen yeter neyse deyip içime atıyodum bu arada ben nihayet 1 hafta rapor alabildim ve dinlenmeye de ihtiyacım vardı annem de bağ bahçe işleri bittiği için bugün raporlu da olduğumdan benim eve gelip temizlik yapacağını söyledi ( arada da sürekli ben senin evine mi geliyorum en son ne zaman geldiğimi bilmiyorum ben geleceğim diye ödün kopuyor vs diye laflar soktuğu için tamam dedim gelsin içi rahat etsin madem) bu şekilde annem sabah 8.30 da geldi bende önce kahvaltı yapar diye kahvaltı hazırlamıştım ama ona bile yok dedi gelir gelmez bezlerini çıkardı üstünü değişti hemen cam falan silmeye başladı ben sinirlendim ya sen cam silmekle niye uğraşıyorsun benim için elzem olanları yapalım beraber dediysem de He He deyip kafasına koyduğu şekilde temizliğe gelen hanımlar nasıl yapıyosa o şekilde temzilk yaptı tabi annem o şekilde temizlik yaptıkça ben nasıl yatayım yatamıyorum dur diyorum durmuyor benim şunlara ihtiyacım var onları yapalım diyorum bi dinleyip gidiyor banyoyu dün iyice yıkadım ovdum tekrar banyoyu yıkıyor çok sinirlendim hem yatıp dinlenemediğim gibi hem de vicdan azabı çektim hem de kaç saat yemek yapmakla uğraştım hem de asıl planladığım zor olan işleri yine kendim yaptım neyse annem sabahın 8-30yndan akşamın 20.30una kadar uğraştı bir defa yatıp dinlenmedi o kadar sinirlerim bozuldu ki teşekkür edip benim mutlu olmamı bekliyor sanırım ama o gitti ben sinirim vicdan azabım ve yorgunluğumla kaldım ben haklı mıyım haksız mıyım
Doğru canım bende öyle davranabilirdim ama sinirlendim hem anneme bağırdım hem de teşekkür bile etmedimCanim hakli haksiza bisey diyemedim cunku mevzuyu tam anlamadim yani annem neden o sekilde davrandi. Benimde annem bi gun geliyim camlarini siliyim dedi( geri kalan her seyi ben yavas yavas yapiyorum cunku bi camlari silmeye kadin cagircam dedim) olur dedim ben de bezlerini yikar veririm beraber konusa konusa yapariz sonra da yemek yapar bizimkileri cagirir yeriz dedim( esim kardesim babam) yani anne kizsiniz dboyle bi donemde diyalogunuzun daha guclu olmasi lazim aslinda
Bana insanlardan çok beklenti içindesiniz gibi geldi. Annenizin gönlünü alın. Kadın 12 saat temizlik etmiş. Kalanına siz kadın tutardınız keşke siz yapmasaydınız. Bide bu arada bu yemek işi neden sürekli sizde eşiniz hiç destek olmuyor mu?Merhaba biraz içimi dökmek hem de haklı mı haksız mı olduğumu anlamak istiyorum.. benim hamileliğim baştan beri biraz sıkıntılıydı kanamalar hastalıklar vs.ayrıca huy olarak da en ufak hastalık çay strese girdiğim için hamilelik benim için baya stresli geçiyor iş yerim zaten sorunlu işterimdeki şef konumundaki kadın hamile olduğumu öğrendiğinden beri bi defa hayırlı olsun demediği gibi türlü eziyetler etmeye başladı bana yardımcı olan memura bile yardımcı olmamasını falan söylüyormuş gibi.. ayrıca doktorlar da çok hareket etme yat vs dediği halde yemek bulaşık temzlik vs hiç duramıyorum annem de bu arada 3 aydır yaz işleriyle uğraşıyor bağ bahçe kendi annesi vs arada da sürekli bana hiç yardım edemediğini falan söylüyor ama bende ya benim için zor olan hergün yemek yapmak arada ona yardım etsen yeter neyse deyip içime atıyodum bu arada ben nihayet 1 hafta rapor alabildim ve dinlenmeye de ihtiyacım vardı annem de bağ bahçe işleri bittiği için bugün raporlu da olduğumdan benim eve gelip temizlik yapacağını söyledi ( arada da sürekli ben senin evine mi geliyorum en son ne zaman geldiğimi bilmiyorum ben geleceğim diye ödün kopuyor vs diye laflar soktuğu için tamam dedim gelsin içi rahat etsin madem) bu şekilde annem sabah 8.30 da geldi bende önce kahvaltı yapar diye kahvaltı hazırlamıştım ama ona bile yok dedi gelir gelmez bezlerini çıkardı üstünü değişti hemen cam falan silmeye başladı ben sinirlendim ya sen cam silmekle niye uğraşıyorsun benim için elzem olanları yapalım beraber dediysem de He He deyip kafasına koyduğu şekilde temizliğe gelen hanımlar nasıl yapıyosa o şekilde temzilk yaptı tabi annem o şekilde temizlik yaptıkça ben nasıl yatayım yatamıyorum dur diyorum durmuyor benim şunlara ihtiyacım var onları yapalım diyorum bi dinleyip gidiyor banyoyu dün iyice yıkadım ovdum tekrar banyoyu yıkıyor çok sinirlendim hem yatıp dinlenemediğim gibi hem de vicdan azabı çektim hem de kaç saat yemek yapmakla uğraştım hem de asıl planladığım zor olan işleri yine kendim yaptım neyse annem sabahın 8-30yndan akşamın 20.30una kadar uğraştı bir defa yatıp dinlenmedi o kadar sinirlerim bozuldu ki teşekkür edip benim mutlu olmamı bekliyor sanırım ama o gitti ben sinirim vicdan azabım ve yorgunluğumla kaldım ben haklı mıyım haksız mıyım
20. Haftam bitiyor bugünGünaydınnn
Bana 20. Haftada çağıracaklarını söylediler
Annenizle ilgili konu hakkında bişey diyemiycem annenizde bu dönemde sizi üzmemeli ama işyerinizle alakalı konuda kendinizi sakın ezdirmeyin aiz hamilesiniz mobing uygulamaya hakları yok gerekirse üst amirlernizde söyleyin bişey çıkmazsa cimere bile yazabilirsiniz..Merhaba biraz içimi dökmek hem de haklı mı haksız mı olduğumu anlamak istiyorum.. benim hamileliğim baştan beri biraz sıkıntılıydı kanamalar hastalıklar vs.ayrıca huy olarak da en ufak hastalık çay strese girdiğim için hamilelik benim için baya stresli geçiyor iş yerim zaten sorunlu işterimdeki şef konumundaki kadın hamile olduğumu öğrendiğinden beri bi defa hayırlı olsun demediği gibi türlü eziyetler etmeye başladı bana yardımcı olan memura bile yardımcı olmamasını falan söylüyormuş gibi.. ayrıca doktorlar da çok hareket etme yat vs dediği halde yemek bulaşık temzlik vs hiç duramıyorum annem de bu arada 3 aydır yaz işleriyle uğraşıyor bağ bahçe kendi annesi vs arada da sürekli bana hiç yardım edemediğini falan söylüyor ama bende ya benim için zor olan hergün yemek yapmak arada ona yardım etsen yeter neyse deyip içime atıyodum bu arada ben nihayet 1 hafta rapor alabildim ve dinlenmeye de ihtiyacım vardı annem de bağ bahçe işleri bittiği için bugün raporlu da olduğumdan benim eve gelip temizlik yapacağını söyledi ( arada da sürekli ben senin evine mi geliyorum en son ne zaman geldiğimi bilmiyorum ben geleceğim diye ödün kopuyor vs diye laflar soktuğu için tamam dedim gelsin içi rahat etsin madem) bu şekilde annem sabah 8.30 da geldi bende önce kahvaltı yapar diye kahvaltı hazırlamıştım ama ona bile yok dedi gelir gelmez bezlerini çıkardı üstünü değişti hemen cam falan silmeye başladı ben sinirlendim ya sen cam silmekle niye uğraşıyorsun benim için elzem olanları yapalım beraber dediysem de He He deyip kafasına koyduğu şekilde temizliğe gelen hanımlar nasıl yapıyosa o şekilde temzilk yaptı tabi annem o şekilde temizlik yaptıkça ben nasıl yatayım yatamıyorum dur diyorum durmuyor benim şunlara ihtiyacım var onları yapalım diyorum bi dinleyip gidiyor banyoyu dün iyice yıkadım ovdum tekrar banyoyu yıkıyor çok sinirlendim hem yatıp dinlenemediğim gibi hem de vicdan azabı çektim hem de kaç saat yemek yapmakla uğraştım hem de asıl planladığım zor olan işleri yine kendim yaptım neyse annem sabahın 8-30yndan akşamın 20.30una kadar uğraştı bir defa yatıp dinlenmedi o kadar sinirlerim bozuldu ki teşekkür edip benim mutlu olmamı bekliyor sanırım ama o gitti ben sinirim vicdan azabım ve yorgunluğumla kaldım ben haklı mıyım haksız mıyım
Bende zaten öyle dedim temizlik için çağırcm birilerini sen yorulma diyorum onun kendisini parçalamasına sinir oldum zaten..eşim çok tembeldir hiçbir şeye elini sürmez bu zamanda nadir böyle erkekler genelde hep yardım ediyorlar ama benimki öyle değilBana insanlardan çok beklenti içindesiniz gibi geldi. Annenizin gönlünü alın. Kadın 12 saat temizlik etmiş. Kalanına siz kadın tutardınız keşke siz yapmasaydınız. Bide bu arada bu yemek işi neden sürekli sizde eşiniz hiç destek olmuyor mu?
Sıkma canını. Annen de kim bilir neye alındı. Bazen anneler onları hizmetçisi olarak gördüğümüzü düşünüyorlar. Peki seninle konuşmuyor mu sebebini.Bende zaten öyle dedim temizlik için çağırcm birilerini sen yorulma diyorum onun kendisini parçalamasına sinir oldum zaten..eşim çok tembeldir hiçbir şeye elini sürmez bu zamanda nadir böyle erkekler genelde hep yardım ediyorlar ama benimki öyle değil
hazırlanan kahvaltıya oturmaması acaba tripli olduğu anlamına mı geliyor. insan neden sabahın o saatinde kızıyla oturup bi çay içip muhabbet etmez ki. normalde de böyle mi?Merhaba biraz içimi dökmek hem de haklı mı haksız mı olduğumu anlamak istiyorum.. benim hamileliğim baştan beri biraz sıkıntılıydı kanamalar hastalıklar vs.ayrıca huy olarak da en ufak hastalık çay strese girdiğim için hamilelik benim için baya stresli geçiyor iş yerim zaten sorunlu işterimdeki şef konumundaki kadın hamile olduğumu öğrendiğinden beri bi defa hayırlı olsun demediği gibi türlü eziyetler etmeye başladı bana yardımcı olan memura bile yardımcı olmamasını falan söylüyormuş gibi.. ayrıca doktorlar da çok hareket etme yat vs dediği halde yemek bulaşık temzlik vs hiç duramıyorum annem de bu arada 3 aydır yaz işleriyle uğraşıyor bağ bahçe kendi annesi vs arada da sürekli bana hiç yardım edemediğini falan söylüyor ama bende ya benim için zor olan hergün yemek yapmak arada ona yardım etsen yeter neyse deyip içime atıyodum bu arada ben nihayet 1 hafta rapor alabildim ve dinlenmeye de ihtiyacım vardı annem de bağ bahçe işleri bittiği için bugün raporlu da olduğumdan benim eve gelip temizlik yapacağını söyledi ( arada da sürekli ben senin evine mi geliyorum en son ne zaman geldiğimi bilmiyorum ben geleceğim diye ödün kopuyor vs diye laflar soktuğu için tamam dedim gelsin içi rahat etsin madem) bu şekilde annem sabah 8.30 da geldi bende önce kahvaltı yapar diye kahvaltı hazırlamıştım ama ona bile yok dedi gelir gelmez bezlerini çıkardı üstünü değişti hemen cam falan silmeye başladı ben sinirlendim ya sen cam silmekle niye uğraşıyorsun benim için elzem olanları yapalım beraber dediysem de He He deyip kafasına koyduğu şekilde temizliğe gelen hanımlar nasıl yapıyosa o şekilde temzilk yaptı tabi annem o şekilde temizlik yaptıkça ben nasıl yatayım yatamıyorum dur diyorum durmuyor benim şunlara ihtiyacım var onları yapalım diyorum bi dinleyip gidiyor banyoyu dün iyice yıkadım ovdum tekrar banyoyu yıkıyor çok sinirlendim hem yatıp dinlenemediğim gibi hem de vicdan azabı çektim hem de kaç saat yemek yapmakla uğraştım hem de asıl planladığım zor olan işleri yine kendim yaptım neyse annem sabahın 8-30yndan akşamın 20.30una kadar uğraştı bir defa yatıp dinlenmedi o kadar sinirlerim bozuldu ki teşekkür edip benim mutlu olmamı bekliyor sanırım ama o gitti ben sinirim vicdan azabım ve yorgunluğumla kaldım ben haklı mıyım haksız mıyım
Benim bebiste barsakta parlaklık gördü doktorum ayrıntılı ultrason yapacak doktora sormamı istedi o da inceledi baktı barsak parlaklığı diğer bulgularla beraber değerlendirilir diğer her şey normal gözüktüğü için kafana takacak bir şey yok minimal düzeyde önemseme onu dedi. Ama tabi kendi doktorum her kontrolde yine de takip edecek.Kızlar bebişin kalbinde yada barsakta parlaklık gören anne kimdi acaba fetal mi istemişlerdi ben kalp opak parlaklığı araştırdım zamanla kapanacak dedi iki doktor normal gebelerin %4 lük kısmında görülebiliyormuş ister istemez takılıyorum 25 ekim detaylı organlara bakılcak daha da çok var sağlıcakla kavuşalım inşallah.
Ay çok tatlısın benim ki ooo iyi iyi tamam o zaman der sülalesini eve doldurur parti düzenler. Daha bir haftalık gelinken tüm.sulalesini tek tek yemekli bana agirlatti tüm arkadaşlarını bana getirdi . Günlerini bende yaptı. Bende de ne sabır varmıştı o zamanlar ama nasıl aşktan gözüm donmussebunlara tahammül edebilmisim ama bu yeni başlangıç zulumleriydi
Hayat cok zor hersey cok pahalı tamam. Ama bak memursun sen de. Eve çift maaş giriyor ne mutlu. Hamilelik insanın hayatında 2 ya da 3 kez yaşadığı bi durum. Bazılarımız için evet daha zor geçiyor bu da kabul. Neden sürekli birilerinden bi şey umuyorsun ki. Parana gecsin sözün. Madem rapor aldın, al iki temizlikçi. Varsın paran gitsin, sen mutlu ol. Annenin içi de ; işlerin halledildiğinden rahat etsin. Kadın asıl gorevını seni okutup, meslek sahibi yaparak tamamlamış. Ekstra temizlikmiş, silme süpürmeymiş bunları beklememek gerek bence.Merhaba biraz içimi dökmek hem de haklı mı haksız mı olduğumu anlamak istiyorum.. benim hamileliğim baştan beri biraz sıkıntılıydı kanamalar hastalıklar vs.ayrıca huy olarak da en ufak hastalık çay strese girdiğim için hamilelik benim için baya stresli geçiyor iş yerim zaten sorunlu işterimdeki şef konumundaki kadın hamile olduğumu öğrendiğinden beri bi defa hayırlı olsun demediği gibi türlü eziyetler etmeye başladı bana yardımcı olan memura bile yardımcı olmamasını falan söylüyormuş gibi.. ayrıca doktorlar da çok hareket etme yat vs dediği halde yemek bulaşık temzlik vs hiç duramıyorum annem de bu arada 3 aydır yaz işleriyle uğraşıyor bağ bahçe kendi annesi vs arada da sürekli bana hiç yardım edemediğini falan söylüyor ama bende ya benim için zor olan hergün yemek yapmak arada ona yardım etsen yeter neyse deyip içime atıyodum bu arada ben nihayet 1 hafta rapor alabildim ve dinlenmeye de ihtiyacım vardı annem de bağ bahçe işleri bittiği için bugün raporlu da olduğumdan benim eve gelip temizlik yapacağını söyledi ( arada da sürekli ben senin evine mi geliyorum en son ne zaman geldiğimi bilmiyorum ben geleceğim diye ödün kopuyor vs diye laflar soktuğu için tamam dedim gelsin içi rahat etsin madem) bu şekilde annem sabah 8.30 da geldi bende önce kahvaltı yapar diye kahvaltı hazırlamıştım ama ona bile yok dedi gelir gelmez bezlerini çıkardı üstünü değişti hemen cam falan silmeye başladı ben sinirlendim ya sen cam silmekle niye uğraşıyorsun benim için elzem olanları yapalım beraber dediysem de He He deyip kafasına koyduğu şekilde temizliğe gelen hanımlar nasıl yapıyosa o şekilde temzilk yaptı tabi annem o şekilde temizlik yaptıkça ben nasıl yatayım yatamıyorum dur diyorum durmuyor benim şunlara ihtiyacım var onları yapalım diyorum bi dinleyip gidiyor banyoyu dün iyice yıkadım ovdum tekrar banyoyu yıkıyor çok sinirlendim hem yatıp dinlenemediğim gibi hem de vicdan azabı çektim hem de kaç saat yemek yapmakla uğraştım hem de asıl planladığım zor olan işleri yine kendim yaptım neyse annem sabahın 8-30yndan akşamın 20.30una kadar uğraştı bir defa yatıp dinlenmedi o kadar sinirlerim bozuldu ki teşekkür edip benim mutlu olmamı bekliyor sanırım ama o gitti ben sinirim vicdan azabım ve yorgunluğumla kaldım ben haklı mıyım haksız mıyım
Kuzum annedir gelmis o kadar yardimci olmus yine bence gonlunu al araniz bozuk olmasin anne şu şu sebeplerle ben zaten gergin gunler geciriyorum tavrim sana degildi anla beni falan diye konusunDoğru canım bende öyle davranabilirdim ama sinirlendim hem anneme bağırdım hem de teşekkür bile etmedim
Ben de annem yokken gider annemin evini temizlerdim alt ust dubleks ev calisirken bile yemeklerini yapardim. Babam kardeslerim sikinti yasamasin diye, annem kanser gecirdi bebek gibi baktim bekardim 2 sene elini hicbir seye vurdurmadim. Ben kadin tutacam diyorum israrla o sen zaten yapmissin islerini bi camin kalmis ona da yabanci cagirma sen sevmezsin gelir silerim diyo anne yok canim ben hallederim diyorum yok senin bana emegin cok diyoBende zaten öyle dedim temizlik için çağırcm birilerini sen yorulma diyorum onun kendisini parçalamasına sinir oldum zaten..eşim çok tembeldir hiçbir şeye elini sürmez bu zamanda nadir böyle erkekler genelde hep yardım ediyorlar ama benimki öyle değil
Çok özür dilerim , hamilesiniz diye yumuşak konuşmaya çalışıyorum. Ama eşiniz çok tembelse ve ortak bir evde yaşıyorsanız ben Annemi oraya temizlik ettirmezdim. Benim annem eşimin pisliğini temizlemek zorunda değil. Temizlikçi çağıracaktım değil, çağırdım temizledi anne senin gelmene gerek yok. Olay bu kadar basit aslında. Kadın nerden baksanız 50 yaş üstüdür. Bağ bağçe işlerinde çalışıyor bide üstüne üstlük kendi annesine de bakıyor bide ben neden anneme temizlik yaptırayım ki? Yazık değil mi o kadına?Bende zaten öyle dedim temizlik için çağırcm birilerini sen yorulma diyorum onun kendisini parçalamasına sinir oldum zaten..eşim çok tembeldir hiçbir şeye elini sürmez bu zamanda nadir böyle erkekler genelde hep yardım ediyorlar ama benimki öyle değil
Bebik sen kaç yaşındasın ya? tam olarak bunları söylemek istiyorum ama daha sert konuşuyorum ben nedenHayat cok zor hersey cok pahalı tamam. Ama bak memursun sen de. Eve çift maaş giriyor ne mutlu. Hamilelik insanın hayatında 2 ya da 3 kez yaşadığı bi durum. Bazılarımız için evet daha zor geçiyor bu da kabul. Neden sürekli birilerinden bi şey umuyorsun ki. Parana gecsin sözün. Madem rapor aldın, al iki temizlikçi. Varsın paran gitsin, sen mutlu ol. Annenin içi de ; işlerin halledildiğinden rahat etsin. Kadın asıl gorevını seni okutup, meslek sahibi yaparak tamamlamış. Ekstra temizlikmiş, silme süpürmeymiş bunları beklememek gerek bence.
Bak kadının yardımcı olduğu bi de kendi annesi var. Kolay mı. Bak bağ bahçe diyorsun bi de. Nerden baksan 50 yaşın üstündeki bi kadından bahsediyoruz. Ben 30 lu yaslarımdayım ama hamile olmadığım zamanlarda da yorgun olabiliyorum. Kaldı kı onca saat evini temizlemiş. Tamam istediğin işleri yapmamış ama kendine göre zor olan işleri yapmış. Cam silmek cok kolay bi sey değil hepimizin malumu. Üzgünüm sen cok haklısın demeye varmıyor dilim. Ama hormonların etkısıyle fazla sey umuyorsun bence etrafındakılerden.
Su serklajlı halimle dün iki çeşit yemek, çorba yaptım. Çocuğum var bi yandan. Oğlumun kıslıklarını çıkardım. Temizlikçi gelse de durmadım yatamadım pek. Sürekli bacak bacak üstüne atarak, yatarak bi hayat geçirmemiz için, fazla hayalci ya da fazla fazla zengin olmamız gerekiyor maalesef. Herkesin kendince haklılıkları var. Raporlusun bak madem yat uzan dinlen. Kafana takma. Bebek alışverişi yap yaygın yerden telefon bak. Ne diyim bilemedim.
ÇOK hak verdim size. annemi çok kısa süre önce sinsi hastalıktan kaybettim. eve temizliğe abla gelse içim sızlar keşke annem hiç bi işe elini sürmeseydi zamanında diye.Hayat cok zor hersey cok pahalı tamam. Ama bak memursun sen de. Eve çift maaş giriyor ne mutlu. Hamilelik insanın hayatında 2 ya da 3 kez yaşadığı bi durum. Bazılarımız için evet daha zor geçiyor bu da kabul. Neden sürekli birilerinden bi şey umuyorsun ki. Parana gecsin sözün. Madem rapor aldın, al iki temizlikçi. Varsın paran gitsin, sen mutlu ol. Annenin içi de ; işlerin halledildiğinden rahat etsin. Kadın asıl gorevını seni okutup, meslek sahibi yaparak tamamlamış. Ekstra temizlikmiş, silme süpürmeymiş bunları beklememek gerek bence.
Bak kadının yardımcı olduğu bi de kendi annesi var. Kolay mı. Bak bağ bahçe diyorsun bi de. Nerden baksan 50 yaşın üstündeki bi kadından bahsediyoruz. Ben 30 lu yaslarımdayım ama hamile olmadığım zamanlarda da yorgun olabiliyorum. Kaldı kı onca saat evini temizlemiş. Tamam istediğin işleri yapmamış ama kendine göre zor olan işleri yapmış. Cam silmek cok kolay bi sey değil hepimizin malumu. Üzgünüm sen cok haklısın demeye varmıyor dilim. Ama hormonların etkısıyle fazla sey umuyorsun bence etrafındakılerden.
Su serklajlı halimle dün iki çeşit yemek, çorba yaptım. Çocuğum var bi yandan. Oğlumun kıslıklarını çıkardım. Temizlikçi gelse de durmadım yatamadım pek. Sürekli bacak bacak üstüne atarak, yatarak bi hayat geçirmemiz için, fazla hayalci ya da fazla fazla zengin olmamız gerekiyor maalesef. Herkesin kendince haklılıkları var. Raporlusun bak madem yat uzan dinlen. Kafana takma. Bebek alışverişi yap yaygın yerden telefon bak. Ne diyim bilemedim.
Sıkma canını. Annen de kim bilir neye alındı. Bazen anneler onları hizmetçisi olarak gördüğümüzü düşünüyorlar. Peki seninle konuşmuyor mu sebebini.
Hiperaktif mi yoksa kendisini her yerde iş yapmak zorunda mı hissediyo değişik bi düşüncesi var bende buna sinir oluyorum kayınvalidem geldiğinde nasıl kraliçe gibi oturuyosa annem de otursun istiyorum o hizmetçi gibi davranıyor benim de çok zoruma gidiyor ona evimi temizletmekhazırlanan kahvaltıya oturmaması acaba tripli olduğu anlamına mı geliyor. insan neden sabahın o saatinde kızıyla oturup bi çay içip muhabbet etmez ki. normalde de böyle mi?
Bence arkadaş iş hayatındaki sıkıntıları atamıyor ne yazıkki evine ailesine yansıtıyor, önce herşeyden uzaklaşmalı derin nefes almalı ve kimseden birşey beklememeli,, dediğin gibi şu serklajlı halimle yemeğimi yapıyorum kızımın ödevleri anne özlemini gidermek için o gelmeden az az işleri bitiriyorum, eşim dışında kimseden bişey beklemiyorum, ki sağolsun istesem herşeyi yapacak insanda çok ama birinden bişey istemek karakterime ters Allah muhtaç etmesin eşime sağlık versin en büyük destekçim o Allah yanımdan eksiketmesin.Hayat cok zor hersey cok pahalı tamam. Ama bak memursun sen de. Eve çift maaş giriyor ne mutlu. Hamilelik insanın hayatında 2 ya da 3 kez yaşadığı bi durum. Bazılarımız için evet daha zor geçiyor bu da kabul. Neden sürekli birilerinden bi şey umuyorsun ki. Parana gecsin sözün. Madem rapor aldın, al iki temizlikçi. Varsın paran gitsin, sen mutlu ol. Annenin içi de ; işlerin halledildiğinden rahat etsin. Kadın asıl gorevını seni okutup, meslek sahibi yaparak tamamlamış. Ekstra temizlikmiş, silme süpürmeymiş bunları beklememek gerek bence.
Anneler böyle malesef. Benim annem de 72 yaşında ama benden çok enerjisi var. Köye koşar, eşe dosta koşar, 3 gelini var onlara koşar. Allahtan ben uzaktayım yoksa bide benle uğraşacaktı. Evime geldiğimde sandalyenin ucuna oturur, sofrada birinin çayı bitse o atlar hemen doldurmak ister. Ama onlara o rahatlığı sağlayacak olan da bizleriz. Temizlikçi kadın al ertesi gün anneni çağır söyle dün ev temizlendi bugün güzel bi kahvaltı yapalım diye. Bak o zaman oturuyor mu oturmuyor mu?Hiperaktif mi yoksa kendisini her yerde iş yapmak zorunda mı hissediyo değişik bi düşüncesi var bende buna sinir oluyorum kayınvalidem geldiğinde nasıl kraliçe gibi oturuyosa annem de otursun istiyorum o hizmetçi gibi davranıyor benim de çok zoruma gidiyor ona evimi temizletmek
Siz beni yanlış anladınız bence evime geldiğinde de durduramıyorum hep böyle otursun hiçbişey yapmasın istiyorum zaten sinirim bundan bu yüzden diyorum hem iş yapıyor hem ben ona sinirli davranmış oluyorum sonra vicdan azabı çekiyorım diyorum durmuyo hiç ev hanımı olduğu için nereye giderse gitsin kendisini kabul ettirmek için herkesin bi işini görmek zorunda hissediyor kendisini bu düşünceleri beni çok üzüyor o yüzden sinirleniyorum benim eve gelince durmadığı bi de benim evimin işini yapmaya çalıştığı için ben yanına gidiyorum sürekli bu sefer de sen benim evine gelmemi istemiyorsun diyor …Çok özür dilerim , hamilesiniz diye yumuşak konuşmaya çalışıyorum. Ama eşiniz çok tembelse ve ortak bir evde yaşıyorsanız ben Annemi oraya temizlik ettirmezdim. Benim annem eşimin pisliğini temizlemek zorunda değil. Temizlikçi çağıracaktım değil, çağırdım temizledi anne senin gelmene gerek yok. Olay bu kadar basit aslında. Kadın nerden baksanız 50 yaş üstüdür. Bağ bağçe işlerinde çalışıyor bide üstüne üstlük kendi annesine de bakıyor bide ben neden anneme temizlik yaptırayım ki? Yazık değil mi o kadına?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?