2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Canim hakli haksiza bisey diyemedim cunku mevzuyu tam anlamadim yani annem neden o sekilde davrandi. Benimde annem bi gun geliyim camlarini siliyim dedi( geri kalan her seyi ben yavas yavas yapiyorum cunku bi camlari silmeye kadin cagircam dedim) olur dedim ben de bezlerini yikar veririm beraber konusa konusa yapariz sonra da yemek yapar bizimkileri cagirir yeriz dedim( esim kardesim babam) yani anne kizsiniz dboyle bi donemde diyalogunuzun daha guclu olmasi lazim aslinda

Doğru canım bende öyle davranabilirdim ama sinirlendim hem anneme bağırdım hem de teşekkür bile etmedim

Bana insanlardan çok beklenti içindesiniz gibi geldi. Annenizin gönlünü alın. Kadın 12 saat temizlik etmiş. Kalanına siz kadın tutardınız keşke siz yapmasaydınız. Bide bu arada bu yemek işi neden sürekli sizde eşiniz hiç destek olmuyor mu?

Annenizle ilgili konu hakkında bişey diyemiycem annenizde bu dönemde sizi üzmemeli ama işyerinizle alakalı konuda kendinizi sakın ezdirmeyin aiz hamilesiniz mobing uygulamaya hakları yok gerekirse üst amirlernizde söyleyin bişey çıkmazsa cimere bile yazabilirsiniz..

Bende zaten öyle dedim temizlik için çağırcm birilerini sen yorulma diyorum onun kendisini parçalamasına sinir oldum zaten..eşim çok tembeldir hiçbir şeye elini sürmez bu zamanda nadir böyle erkekler genelde hep yardım ediyorlar ama benimki öyle değil

Sıkma canını. Annen de kim bilir neye alındı. Bazen anneler onları hizmetçisi olarak gördüğümüzü düşünüyorlar. Peki seninle konuşmuyor mu sebebini.

hazırlanan kahvaltıya oturmaması acaba tripli olduğu anlamına mı geliyor. insan neden sabahın o saatinde kızıyla oturup bi çay içip muhabbet etmez ki. normalde de böyle mi?

Benim bebiste barsakta parlaklık gördü doktorum ayrıntılı ultrason yapacak doktora sormamı istedi o da inceledi baktı barsak parlaklığı diğer bulgularla beraber değerlendirilir diğer her şey normal gözüktüğü için kafana takacak bir şey yok minimal düzeyde önemseme onu dedi. Ama tabi kendi doktorum her kontrolde yine de takip edecek.

Evliliğin ilk zamanları , normalde oğullarına değer vermeyen aileler, evlenince paha biçilemez pırlantaya dönüşüyor oğulları nedense, ve bi diş geçirme baskısı başlıyor geline karşı. Her istediğimizi yaptıralım, baştan nasıl başlarsa öle gider diye. Ama bu da tam tersi etki yaratıyor. Nerdeyse gelin ve damadın aılesi arasında selam verilmeyecek ya da dusmanlık derecsınde gelişiyor duygular.
Noldu sankı sana yeni evliyken misafir ağırlattı da ne gectı eline ? Sen soğudun, kullanıldığını farkettin bi kere. Ve gözünü açman gerektıgını, karsındakının ıyı nıyetlı olmadığını keşfettin. Oğlunu sevdiğin için bi süre sessiz kaldın tmm ama sonrasında bak genişleyen bi aile oluyorsunuz. Kendisi kaybetti yazık. Her türlü sen kazandın bebeğim

Hayat cok zor hersey cok pahalı tamam. Ama bak memursun sen de. Eve çift maaş giriyor ne mutlu. Hamilelik insanın hayatında 2 ya da 3 kez yaşadığı bi durum. Bazılarımız için evet daha zor geçiyor bu da kabul. Neden sürekli birilerinden bi şey umuyorsun ki. Parana gecsin sözün. Madem rapor aldın, al iki temizlikçi. Varsın paran gitsin, sen mutlu ol. Annenin içi de ; işlerin halledildiğinden rahat etsin. Kadın asıl gorevını seni okutup, meslek sahibi yaparak tamamlamış. Ekstra temizlikmiş, silme süpürmeymiş bunları beklememek gerek bence.

Bak kadının yardımcı olduğu bi de kendi annesi var. Kolay mı. Bak bağ bahçe diyorsun bi de. Nerden baksan 50 yaşın üstündeki bi kadından bahsediyoruz. Ben 30 lu yaslarımdayım ama hamile olmadığım zamanlarda da yorgun olabiliyorum. Kaldı kı onca saat evini temizlemiş. Tamam istediğin işleri yapmamış ama kendine göre zor olan işleri yapmış. Cam silmek cok kolay bi sey değil hepimizin malumu. Üzgünüm sen cok haklısın demeye varmıyor dilim. Ama hormonların etkısıyle fazla sey umuyorsun bence etrafındakılerden.
Su serklajlı halimle dün iki çeşit yemek, çorba yaptım. Çocuğum var bi yandan. Oğlumun kıslıklarını çıkardım. Temizlikçi gelse de durmadım yatamadım pek. Sürekli bacak bacak üstüne atarak, yatarak bi hayat geçirmemiz için, fazla hayalci ya da fazla fazla zengin olmamız gerekiyor maalesef. Herkesin kendince haklılıkları var. Raporlusun bak madem yat uzan dinlen. Kafana takma. Bebek alışverişi yap yaygın yerden telefon bak. Ne diyim bilemedim.

Doğru canım bende öyle davranabilirdim ama sinirlendim hem anneme bağırdım hem de teşekkür bile etmedim
Kuzum annedir gelmis o kadar yardimci olmus yine bence gonlunu al araniz bozuk olmasin anne şu şu sebeplerle ben zaten gergin gunler geciriyorum tavrim sana degildi anla beni falan diye konusun
Ben de annem yokken gider annemin evini temizlerdim alt ust dubleks ev calisirken bile yemeklerini yapardim. Babam kardeslerim sikinti yasamasin diye, annem kanser gecirdi bebek gibi baktim bekardim 2 sene elini hicbir seye vurdurmadim. Ben kadin tutacam diyorum israrla o sen zaten yapmissin islerini bi camin kalmis ona da yabanci cagirma sen sevmezsin gelir silerim diyo anne yok canim ben hallederim diyorum yok senin bana emegin cok diyo

Çok özür dilerim , hamilesiniz diye yumuşak konuşmaya çalışıyorum. Ama eşiniz çok tembelse ve ortak bir evde yaşıyorsanız ben Annemi oraya temizlik ettirmezdim. Benim annem eşimin pisliğini temizlemek zorunda değil. Temizlikçi çağıracaktım değil, çağırdım temizledi anne senin gelmene gerek yok. Olay bu kadar basit aslında. Kadın nerden baksanız 50 yaş üstüdür. Bağ bağçe işlerinde çalışıyor bide üstüne üstlük kendi annesine de bakıyor bide ben neden anneme temizlik yaptırayım ki? Yazık değil mi o kadına?

Bebik sen kaç yaşındasın ya? tam olarak bunları söylemek istiyorum ama daha sert konuşuyorum ben neden bana usul öğret pilizzzz

ÇOK hak verdim size. annemi çok kısa süre önce sinsi hastalıktan kaybettim. eve temizliğe abla gelse içim sızlar keşke annem hiç bi işe elini sürmeseydi zamanında diye.

Sıkma canını. Annen de kim bilir neye alındı. Bazen anneler onları hizmetçisi olarak gördüğümüzü düşünüyorlar. Peki seninle konuşmuyor mu sebebini.
hazırlanan kahvaltıya oturmaması acaba tripli olduğu anlamına mı geliyor. insan neden sabahın o saatinde kızıyla oturup bi çay içip muhabbet etmez ki. normalde de böyle mi?
Hiperaktif mi yoksa kendisini her yerde iş yapmak zorunda mı hissediyo değişik bi düşüncesi var bende buna sinir oluyorum kayınvalidem geldiğinde nasıl kraliçe gibi oturuyosa annem de otursun istiyorum o hizmetçi gibi davranıyor benim de çok zoruma gidiyor ona evimi temizletmek

Bence arkadaş iş hayatındaki sıkıntıları atamıyor ne yazıkki evine ailesine yansıtıyor, önce herşeyden uzaklaşmalı derin nefes almalı ve kimseden birşey beklememeli,, dediğin gibi şu serklajlı halimle yemeğimi yapıyorum kızımın ödevleri anne özlemini gidermek için o gelmeden az az işleri bitiriyorum, eşim dışında kimseden bişey beklemiyorum, ki sağolsun istesem herşeyi yapacak insanda çok ama birinden bişey istemek karakterime ters Allah muhtaç etmesin eşime sağlık versin en büyük destekçim o Allah yanımdan eksiketmesin.

Anneler böyle malesef. Benim annem de 72 yaşında ama benden çok enerjisi var. Köye koşar, eşe dosta koşar, 3 gelini var onlara koşar. Allahtan ben uzaktayım yoksa bide benle uğraşacaktı. Evime geldiğimde sandalyenin ucuna oturur, sofrada birinin çayı bitse o atlar hemen doldurmak ister. Ama onlara o rahatlığı sağlayacak olan da bizleriz. Temizlikçi kadın al ertesi gün anneni çağır söyle dün ev temizlendi bugün güzel bi kahvaltı yapalım diye. Bak o zaman oturuyor mu oturmuyor mu?

Siz beni yanlış anladınız bence evime geldiğinde de durduramıyorum hep böyle otursun hiçbişey yapmasın istiyorum zaten sinirim bundan bu yüzden diyorum hem iş yapıyor hem ben ona sinirli davranmış oluyorum sonra vicdan azabı çekiyorım diyorum durmuyo hiç ev hanımı olduğu için nereye giderse gitsin kendisini kabul ettirmek için herkesin bi işini görmek zorunda hissediyor kendisini bu düşünceleri beni çok üzüyor o yüzden sinirleniyorum benim eve gelince durmadığı bi de benim evimin işini yapmaya çalıştığı için ben yanına gidiyorum sürekli bu sefer de sen benim evine gelmemi istemiyorsun diyor …

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…