2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230

Vala ilk trimester bitene dek biz de ara verdik ama sonra dewamke Tabi gebelikten önceki süreçte olduğu kadar değil daha seyrek ama hepten kesmedik.genel anlamda sorun yaşamadık. Eşim benden daha tedirgin yaklaşıyor konuya ama pozisyon ve yaklaşımı doğru seçtikten sonra sorun olacağını sanmıyorum açıkçası.

ben de dün depoma kaldırdığım bebek kalıplarımı çıkarttım. Gidip kumaş aldım. Çok pahalıydı kumaşlar pek fazla da almadım. Biraz piyasada ki modellere baktım olmayan şeyleri bari yapayım dedim. Çünkü kumaş alıp yapınca aynı fiyata gelicek bir de uğraşmak var. Dikiş kalıp yapmayalı 3 sene olmuş takılırsam sana sorarım . bir de kalıp çıkartıcam onları istersen Seve seve paylaşırım.

Annem hep der ki hareket geç eden bebek uslu olurmuş. 24 haftaya kadar normal kabul ediliyor canım içini ferah tut
Eyvah yandık ozaman 17. Haftadan beri asla durmuyor ve ilk gebelikte geç hissedilirmiş ona rağmen erken hissettim ultrason da da 11. Haftadan beri doktorlar acayip hareketli olduğumu söylüyorlar

Kızlar bir kaç gündür üzgün olduğum bir mevzu var. 6 yıldır evliyim 5 yıldır da çocuk düşünüyorduk ancak 3 yıldır tedavilere rağmen gebelik olmamıştı. Taa ki minnosum nasip olana dek . Tabi bu süreçte aileden çevreden süresiz sınırsız çocuk baskısı yedim. Ama kimseye gönül koymadım onlar da mutluluğumu istiyor diye düşündüm. Neyse ben mühendisim çalışıyorum ve sağlığımız el verdiği sürece çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum. Gurbette olduğum için kendi annem de memlekette olduğu için çocuk bakımı ile senelerdir kayinvalidem üzerinden planlar konuşuluyor ki KV sürekli 'torun olsun size vermem' diye sahiplenerek konuşuyordu. Ancak iş başa düşünce öyle olmuyormuş. Kayınvalidemler memlekete taşınmaya karar verdiler . Hem de torun geleceğini bile bile. kayınbiraderim (28 yaşında) memlekette yalnız kalmış KV nin aklı onda kalıyormuş. O yüzden memlekete taşınıyorlar. Eşim çok üzüldü ve bozuldu size ihtiyacım olduğu halde bırakıp gidiyorsunuz diye. Konu biraz dallanıp budaklaninca uzamasin diye bende bu çocuğu kimseye güvenerek yapmadığımı,gerekirse çalışmayıp çocuğuma bakacağımı, kimsenin hayatını bizim yüzümüzden değişmesine gerek olmadığını söyledim. Bu hafta sonu gidiyorlar. Benim üzüntüm bı kenara eşim çok üzgün. Araları bozulsun istemiyorum. KV mi çok severim kızı gibi sever beni bilirim bende onu annemden ayırt etmem ama bu durum cidden üzdü bizi

Aralarının bozulacağı birşey yok sonuçta kendi ailesi 2 gün küsse bile 3. Gün barışır ayriyeten sizde çok mantıklı düşünerek cevap vermişsiniz. Çocuğun babanne anneanneden çok anneye ihtiyacı var siz ve eşiniz üstesinden gelebilirsiniz. Burda bir çok kişi kayınvalidesi annesi olduğu halde kimseyi yanında istemiyor. Mücadele ederek öğreneceğiz birşeyleri zor olur illaki ama alışılamayacak gibi değil.

Durumlarımız biraz benzer bizde 5 yıldır özlemle bekledik bu bebeği çok şükür nasip oldu allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin. Severek çalıştığım çok emek vererek bi yerlere geldiğim bi işim var çocuğumuza bakacak kimse yok maalesef annem ve kv uzaktalar. Kimse bakmak için gelmek zahmetinde bulunmaz biliyoruz ne annem ne kv ben özellikle çok beklediğim için iş hayatımı kenara atıyorum iş kriyer daha sonra da olur ama bebik nasip kısmet istediğimiz an olmadı şimdi başkasının büyütmesindense kendim büyüteceğim içinde mutluyum. Bu yüzden kimseye ısrar edip gönülde koymadım bebeğim için seve seve işime 2 3 yıl ara veririm. Her şeyde bi hayırdır vardır sende hayatının bu yeni döneminde bebeğine odaklan onunla vakit geçirince eminim işi kariyer hayatını hiç özlemiceksin

Geçmiş olsun cnm bizede mutlaka haber ver. Benimde bi kaç gün bel ağrım vr kasılmam oldu magnezyum içememiştim o ara tekrar başlayınca geçti. Güzel haberlerle dön inşallah

Sakın korkma canım. Sorun olacağını düşünmüyorum ben Allah izin verirse. Güzel haberlerle gel inşallah

hiç merak etme canım içini ferah tut.günlerimiz yakın geçen gün bende öyle oldum ertesi gün bebek baya yukarı çıktı daha sert haraket etmeye başladı.magnezyum 1 se günde 2 ye çıkarabilir doktor

Geçmiş olsun cnm bizede mutlaka haber ver. Benimde bi kaç gün bel ağrım vr kasılmam oldu magnezyum içememiştim o ara tekrar başlayınca geçti. Güzel haberlerle dön inşallah

Sakın korkma canım. Sorun olacağını düşünmüyorum ben Allah izin verirse. Güzel haberlerle gel inşallah

İnsaAllah her sey yolundadir kuzum bizi de haberdar et lutfen

Çok geçmiş olsun güzel haberlerle dön inşaAllah
Çok sağ olun kızlar 3 saat sonra gidicem yazarım size

hiç merak etme canım içini ferah tut.günlerimiz yakın geçen gün bende öyle oldum ertesi gün bebek baya yukarı çıktı daha sert haraket etmeye başladı.magnezyum 1 se günde 2 ye çıkarabilir doktor
Ben artık yukarda hissediyordum ama son günlerde yürürken bebek içimden çıkıverecek gibi oluyor, vajinada baskı oluyor oraya doğru tekme atıyor sanki beslenme düzenim çok kötü bu yüzden mi oluyor bilmiyorum. 1-2 kere olsa korkmazdım sürekli top gibi yapıyor kendini, yatmaktan korkuyorum. Regl sancısı bel ağrısı da olunca normal değil gibi geliyor

İlla ki orası öyle alışılır tabi ki. Sorun yaptığım şeylerden biri şu ki kayınvalidemler yaşadığım ilde olduğu için kendimi güvende hissettim her zaman. Ben evlenene dek ailemin yanından ayrılmadım o yüzden hep bir anne figürünün varlığı kendimi çok rahat hissetmemi sağladı. Şimdi gidiyor olmaları ayrı üzüyor. Benim ilk bebeğim o yüzden endişeliyim tecrübemin olmaması beni tedirgin ediyor. Altından kalkarız tabi ki. Ama yine gurbet elde yalnız kalmanın üzüntüsü de var malesef

Bennn az önce çıktım hatta. Bir saat sürdü çıktığımda dayak yemiş gibiydim simdi uzandim dinleniyorum. Senin ne zaman?
Hadi geçmiş olsun umarım güzel haberlerle çıktın
Niye dqyak yemiş gibi oldun? Yoruyor mu? Benim yarın detaylı ultrasondan hemen sonra önemli bi toplantım var çok erteleme şansım da yok ama yine de ertelemeyi deneyeyim mi?

Valla iş hayatı hiç umrumda değil. Özlemem bile. Ama bı yandan manevi boyutu çok fazla. Bı yandan ekonomik boyutu da var. Bebeğim sağlıkla vaktinde gelsin diye çok dua ettik nasip oldu çok şükür. Asla şikayetim olamaz. Sadece en çok ihtiyacımızın olduğu dönemde saçma bahaneyle gidiyor olmaları üzüyor. Benim yanımda anneye ihtiyacım var. Hiç birşey yapmasa da yanımda olmasına ihtiyacım var. Belki de hormon etkisiyle duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum

Gerçekten de bebeğin anneanne babaanneden çok size ihtiyacı var ücretsiz izinle zaten 6 ay uzatırsınız sonrasında annenizin gelip kalma şansı olur mu? Olmazsa da bebek bakım evlerinden korkmayın gönderen iki arkadaşım da çok memnun kaldı

magnezyum kullanımın nasıl canım düzenli mi günde bir mi iki mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…