- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
gitmelerinde sorun yok canım kararları böyle ise diyecek birşeyin olmaz.Ama anlamadığım oğulları yeni mi yalnız kaldı bayadır mı öyle.Bu karar doğumdan 1-2 ay sonrasına ertelenemez miydi en azından ilk dönemlerde yanında kalsaydılar.Ben ilk doğumumu 24 yaşında yaptım ve hiç bebek bakmamıştım annemde kayınvalidem de yakındı annem ayıp olur ben gelirsem yanlış anlarlar dedi kayınvalidem de hiç gelmediİlla ki orası öyle alışılır tabi ki. Sorun yaptığım şeylerden biri şu ki kayınvalidemler yaşadığım ilde olduğu için kendimi güvende hissettim her zaman. Ben evlenene dek ailemin yanından ayrılmadım o yüzden hep bir anne figürünün varlığı kendimi çok rahat hissetmemi sağladı. Şimdi gidiyor olmaları ayrı üzüyor. Benim ilk bebeğim o yüzden endişeliyim tecrübemin olmaması beni tedirgin ediyor. Altından kalkarız tabi ki. Ama yine gurbet elde yalnız kalmanın üzüntüsü de var malesef
Gelirler kv de gelir annem de gelir sıkıntı yok. Gelmeseler de çalışmam yapacak bişey yok. Süreci rahat atlatırız umarım. Bebek bakım evlerine güvenemiyorum malesef Türkiye şartları yüzündenGerçekten de bebeğin anneanne babaanneden çok size ihtiyacı var ücretsiz izinle zaten 6 ay uzatırsınız sonrasında annenizin gelip kalma şansı olur mu? Olmazsa da bebek bakım evlerinden korkmayın gönderen iki arkadaşım da çok memnun kaldı
Aynen öyleGelirler kv de gelir annem de gelir sıkıntı yok. Gelmeseler de çalışmam yapacak bişey yok. Süreci rahat atlatırız umarım. Bebek bakım evlerine güvenemiyorum malesef Türkiye şartları yüzündendoğsun da hele paşa kuzusu. İlla ki çözüm buluruz.
Hayır işte beni üzen de o. Kayınbiraderim 28 yaşında ve uniden beri genelde tek kalıyor. sorun yaşayacak bir adam değil zaten ki babası ile anlaşamıyorgitmelerinde sorun yok canım kararları böyle ise diyecek birşeyin olmaz.Ama anlamadığım oğulları yeni mi yalnız kaldı bayadır mı öyle.Bu karar doğumdan 1-2 ay sonrasına ertelenemez miydi en azından ilk dönemlerde yanında kalsaydılar.Ben ilk doğumumu 24 yaşında yaptım ve hiç bebek bakmamıştım annemde kayınvalidem de yakındı annem ayıp olur ben gelirsem yanlış anlarlar dedi kayınvalidem de hiç gelmediilk günden tut 40 mış lohusalıkmış hep ben baktım gece çok ağladı dikişlerim var ağrıyor ama yine kalktım.Belki daha iyi öğrendim anne olmayı bilemiyorum.Herşeyde vardır bir hayır.Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inşallah
İşte bunu anlamak çok zor kaçar gibi olmuş birazHayır işte beni üzen de o. Kayınbiraderim 28 yaşında ve uniden beri genelde tek kalıyor. sorun yaşayacak bir adam değil zaten ki babası ile anlaşamıyorneyse artık yapacak bişey yok. Süreç gösterecek neler olacağını
Hakkımızda hayırlısı inşallah. Kolay süreç değil. Alışırız o düzene deAynen öyle
Ben de senin gibi rahat ederim hem annem bakmaya gönüllü hem kayınvalidem diye düşünüyordum. Hatta biri baksa diğeri alınır mı diye korkuyordum. İş dolayısıyla yurtdışına taşındık ne anne kaldı yanımda ne kayınvalide. Doğumdan sonra ben işe dönmeyeceğim tek maaş idare edeceğiz. 2,5 yıl sonra tekrar işe dönerim sanırım
Vala bilmiyorum art niyet aramak istemiyorum. Eşime 'gönül koyma oğlum' diye konuşma yapmış bir sürü. Eşim de en çok ihtiyacım olduğu zaman beni bırakıp gidiyorsunuz illa ki gönül koyarım anne demiş. Ki biz cidden evlenirken ne düğün ne ev eşyaları hiç bişey için destek almadık. Kendi düğünümüzü kendimiz yaptık. Kendi işlerimizi kendimiz bulduk. Evimizi kendimiz bulduk evi alırken dahi 5 kuruş yardım istemedik hiç birinden. Ne yaptıysak hep eşimle el ele verip başardık çok şükür. Tek yardım istediğimiz konu oğlumuzdu. Onda da vardır bir hayır bakalım.İşte bunu anlamak çok zor kaçar gibi olmuş birazbu işin içinde birşey vardır mutlaka düşündükleri başka birşey olmalı seninle alakalı olmasa da
Çalışmak zorunda olmasam bende evde kendim büyütmeyi çok isterdim.Oğlum 2 aylıktı anneme bıraktım işe döndüm.Kızımda nasıl olacak bakalım.Kayınvalidem ordu da oturuyor eşim ikinci evliliğim benim.5 ay olacak biz evleneli.evlenmeden önce bana yakın biryerde kirada oturuyordu o ev duruyor eşyalarla bir dağıtmadılar evlenir evlenmez hamile kalınca da bebeğe biz bakarız dediler kendi annemle alt üst oturuyorum ev kendi evim ama anneme yük olamayacağımı herkese baştan söyledim.iki kardeşimin çocuğuna bakıyor bir benim oğluma kızımıda verirsem kadın mahvolur.buraya gelecekler 10.ayda kayınvalidemler.Bakalım idare edebilecekler mi bakacak mı bırakacak mı o da muallakta bana göreVala bilmiyorum art niyet aramak istemiyorum. Eşime 'gönül koyma oğlum' diye konuşma yapmış bir sürü. Eşim de en çok ihtiyacım olduğu zaman beni bırakıp gidiyorsunuz illa ki gönül koyarım anne demiş. Ki biz cidden evlenirken ne düğün ne ev eşyaları hiç bişey için destek almadık. Kendi düğünümüzü kendimiz yaptık. Kendi işlerimizi kendimiz bulduk. Evimizi kendimiz bulduk evi alırken dahi 5 kuruş yardım istemedik hiç birinden. Ne yaptıysak hep eşimle el ele verip başardık çok şükür. Tek yardım istediğimiz konu oğlumuzdu. Onda da vardır bir hayır bakalım.
ben de dün depoma kaldırdığım bebek kalıplarımı çıkarttım. Gidip kumaş aldım. Çok pahalıydı kumaşlar pek fazla da almadım. Biraz piyasada ki modellere baktım olmayan şeyleri bari yapayım dedim. Çünkü kumaş alıp yapınca aynı fiyata gelicek bir de uğraşmak var. Dikiş kalıp yapmayalı 3 sene olmuş takılırsam sana sorarım . bir de kalıp çıkartıcam onları istersen Seve seve paylaşırım.
Allah yardımcın olsun canım. Çalışmak tercih olmaktan çıkıyor malesef bazen. Malum ülke ekonomisi ortada. Tek maaş yetmiyor artık. Bir de insan kendi yaşadığı zorlukları çocuğu yaşasın istemiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Çalışmak zorunda olmasam bende evde kendim büyütmeyi çok isterdim.Oğlum 2 aylıktı anneme bıraktım işe döndüm.Kızımda nasıl olacak bakalım.Kayınvalidem ordu da oturuyor eşim ikinci evliliğim benim.5 ay olacak biz evleneli.evlenmeden önce bana yakın biryerde kirada oturuyordu o ev duruyor eşyalarla bir dağıtmadılar evlenir evlenmez hamile kalınca da bebeğe biz bakarız dediler kendi annemle alt üst oturuyorum ev kendi evim ama anneme yük olamayacağımı herkese baştan söyledim.iki kardeşimin çocuğuna bakıyor bir benim oğluma kızımıda verirsem kadın mahvolur.buraya gelecekler 10.ayda kayınvalidemler.Bakalım idare edebilecekler mi bakacak mı bırakacak mı o da muallakta bana göre
Aro canımOleey bi kızçe daha geliyor çok sevindim cnm allah sağlıkla kavuştursun hayırlı uzun ömürlü evlat olsun inşallah
Aminn canımGözün aydın canımsağ salim kucağına almayı nasip etsin rabbim kızlar bu grupta çok değerli
Elh hersey güzeldi ama burda detaylı ultrason 1 saate yakın sürüyor (100 civarı foto aldım dedi ceken kişi) hem karnımla okadar oynaması hemde ortamın soguk olması yordu beni.Hadi geçmiş olsun umarım güzel haberlerle çıktın
Niye dqyak yemiş gibi oldun? Yoruyor mu? Benim yarın detaylı ultrasondan hemen sonra önemli bi toplantım varçok erteleme şansım da yok ama yine de ertelemeyi deneyeyim mi?
Benim yanımdaydı burda her an yanında olmasına izin veriyorlar, orda ise hastanesine göre değişiyor diye biliyorum.Kızlar ayrıntılı ultrasonda eşiniz yanınızda mıydı yoksa kapıda mı bekledi?
Canım ilk çocuk tecrübesizlik onu hiç dert etme benim eşim Türkiye in öbür ucunda çalışıyordu uçakla bile 2.5 saat. Annem emekli olmamıştı daha. Emmeyen sürekli sağım yap ısıt wcye bile giderken kucağımda her daim bebekle gittiğim zamanlardı.. Her şey yoluna giriyor. Senin zaten daha çok takıldığın konu bu değil farkındayım ama her şeye adapte olunuyor. Keşke imkanımız olsa hepimiz kendimiz büyütsek bebeğimizi. Oğlumda 2 yıl ücretsiz izin almıştım ama bunda öyle bi imkanım olmayacak gibi duruyor ki bu konu da bizi çok üzüyor ama bakalım gün ola harman döne diyoruz şimdilik.İlla ki orası öyle alışılır tabi ki. Sorun yaptığım şeylerden biri şu ki kayınvalidemler yaşadığım ilde olduğu için kendimi güvende hissettim her zaman. Ben evlenene dek ailemin yanından ayrılmadım o yüzden hep bir anne figürünün varlığı kendimi çok rahat hissetmemi sağladı. Şimdi gidiyor olmaları ayrı üzüyor. Benim ilk bebeğim o yüzden endişeliyim tecrübemin olmaması beni tedirgin ediyor. Altından kalkarız tabi ki. Ama yine gurbet elde yalnız kalmanın üzüntüsü de var malesef
Mehmet Fatih Karslı kadin dogum ve perinatoloji uzmani durumuna benzer aileler bu doktorun tavsiye ve tedavileri sayesinde cocuk sahibi oldular bildimiz tedaviden farkli seyler uyguluyor uyarsa dene canim sende instagrami var Rabbim gonlundekini versin isteyen herkeseO kadar içten dua etmişsiniz ki çok samimi geldi bana da edin lütfenamh 005 yaş 36 , Diyarbakır bahçeci Zeki bey olmaz 007 altına dedi iki gündür ağlıyorum , yumurta görünüyor adet oluyorum ama doktorlar çok canımı yakıyor neler tavsiye edersiniz neler yaptınız
Kız yok hayatta yetmedi bize. Ben kendime kızdım az almışım diye. Yenidoğankrn mecbur sonrakı ay aldıklarımı bile mecbur kalınca gıydırdım. Bebek işin makine ayrı çalışıyor malum. Makinenin dolması için üç dört günlük kıyafet lazım. Doktora git gel çıkar, kaka taştı çıkar. Kustu çıkar derken. Bana yetmedi açıkçası. Bu sefer tecrübeliyim cok alcamHayirli olsun canim iyi yapmışsın.. gule gule kullanın.
Benim bu sene derslerimi cocuk giysileri konusunda seçtimbebege hazırlık için değil de kalıp ölçülerini kullanmak adına 1 tane tulum. 1 zinin ve bir altüst takim aldım. Öğrencilere anlatirke yardımcı olmak adına o dersi de isledik bitti bana kaldılar
Ya birsey soracam. Bu yotube deki ablalar ihtiyaç videosu cekiyoar. 3 uzun kollu 3 kısa kollu zibin 4 tane tulum. 2 alt ust 4 tane corap 2 eldive 2 bere cocuk icin yeter dedibu kadar az mı gercekten. Hep kirletecek diye düşünüyorum ben
Hayırlı olsun canım
Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah. İlac dışında başka çaresi yok mu? Dogal yollarla falan.. ilac almak istemiyorsan belki sadece nemlendiriciyle geçerKizlar bu sıralar yuzum cildim.cok kuruyor ve kaşınıyordu. Az once cildiyeye gittim. Rose olmus sende dedibirsuru krem yazdı tabi de. Bide flagyl hap yazdı 2 kutu. Hamilelikte kullanabilirsin ic dedi. Ama antibiyotik olduğunu biliyorum. Ve icinde de zorunlu olmadıkça kullanmayın yazjyor. Hic içesim yok ama.cildim.cok kotu
amin canım çok sağolAllah yardımcın olsun canım. Çalışmak tercih olmaktan çıkıyor malesef bazen. Malum ülke ekonomisi ortada. Tek maaş yetmiyor artık. Bir de insan kendi yaşadığı zorlukları çocuğu yaşasın istemiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?