- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Sağol canımBeenn her dönüşümde uyanıyorum bacağım ağrıyor sırtım ağrıyor koca karı gibiyim
Evet canım serklajlıyım hatta şuan şehir dışına bi Dr a gidiyorum yine belki de 2.setklaj yapılacak. İlki mcdonaldsdı fazla aşağıda kalmış dikişler. Günde 2 progestan vajinal alıyorum 400mg magnezyum ona rağmen kasılmalar benim de vardı ve açılmam artıyor. Daha önce de yazmıştım burada, gıda takviyeleri konusunda çok tecrübeli yim asla soda yetmez. Riskli durum varsa magnorm da yetmez.
Canım biz ayrı yatıyoruz bayadır. Çok özlüyorum beraber yatmayı ama 3 gün önce bi denedik ghiö uyuyamadım onun da he rkımıldamasına uyandım. Başta sabah erken kalkıyordu beni uyandırmamak için ayrı yattık sonra grip oldu derken sanırım biz böyle tamamlıycaz hamileliği. Ama dün bende kapıya sıkıştırdım kendimi genişleyen ebatlarıma alışamadmbaşta acıdı karnım ama geçti sonra da. Sana da bi şey olduğunu sanmam içini ferah tut
İlk gebeliğim çok şükür hiç düşük ya da başka bir hikayem yok sadece hamile kalma sürecim biraz sancılıydı. 1.5senelik evliyiz. Eşimde ben de ilk günden beri bebek istiyoruz. O hiç acelesi yok dese de ben 3. Aydan itibaren kontrole gittim her gittiğimde de bambaşka sıkıntılarla karşılaştım. Şubat ayında histeroskopi yapıldı rahmimde anomali vardı. Bir de polip gördü doktorum onu alıp biraz Rahmi genişletti. Sonra 3 ay normal deneyin dedi kendi annemin ve ablamın baskısıyla tüp bebek yaptırmaya gidecektim ki tüp bebek merkezinde Mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim. Doktorum rahim ağzımı kontrol ederek devam ediyordu serklaj için histeroskopi yapan hocadan görüş almamı istedi. Histeroskopi yapan doktorum (kendisine çok güveniyorum) rahim ağzımı kontrol bile etmedi. Rahim ağzın şuan gayet yeterlidir bakmama gerek yok ama 20-24lü haftalarda aniden kısalır o zaman çok zorlaşır ameliyat bebeği tehlikeye atarız bence yapmalısın dedi. 13. Haftada serklaj yapıldı. Bir gün acısını çektim ama sonra sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim zerre acı filan olmadı. Her kontrolümde muhakkak rahmimin durumunu dikişlerimi plasentayı bebeğin rahatını soruyorum. Elhamdulillah sorunsuz ilerliyoruz. Gebelik boyunca hiç kanamam filan da olmadı çok şükür.Ben sizin de serklajlı olduğunuzu da bilmiyordum ; hatta isminize de cok asına değilim. Geçmiş olsun.
Kaçıncı haftada yapıldı operasyonunuz ? Kaç tane progestan alıyorsunuz ? Erken doğum hıkayeniz var mı ?
Her cuma pruloton iğne vuruluyorum. Sabah akşam vajinal 100mg progesteron hap var. Hep takip ediyordum ama yazmıyordum gizli takipteydim bide bulantılardan halim olmuuordu yeni yeni yazıyorumBen sizin de serklajlı olduğunuzu da bilmiyordum ; hatta isminize de cok asına değilim. Geçmiş olsun.
Kaçıncı haftada yapıldı operasyonunuz ? Kaç tane progestan alıyorsunuz ? Erken doğum hıkayeniz var mı ?
Qeen_bee17 benim ilk 2 ay çok doktor değiştirdim. Hep ilaçlarım katlanarak gitti. Yaş 34 ilk gebeliğim. İlk gittiğim doktor tüp bebek merkezindeydi herşey mükemmel diyordu beni huzursuz ediyordu. Sonra riskli gebelik uzmanına gittim. Hikayemi anlattım tedbiren kan sulandırıcı yazdı. Birde tsh normal olmasına rağmen troid ilacı yazdı. Sonra kullandığım vitamin ve folik asidi değiştirdi. (Özel bir yer) bulantı ilacı verdi filan. Sigortam karşılamadığı için başka bir uzman araştırdım. Bu sefer o da diğerinin verdiği herşeyi değiştirdi. Kan sulandırıyorsa gerek yok dedi. Kan aldı ths aşırı düşmüş dahiliyeye gönderdi tsh normal kullanma ilaç dedi. Yeni yeni ilaçlar verdi folik asidim değişti. 12 hafta bitince folik asit bitti multivitamin, d vitamini, Efa b12, Demir, magnezyum verdi. Magnezyumu tedbiren veriyorum dedi. Sonra idrar yolu enfeksiyonunu engellemek için bir tane köpük aldırdı tuvaletten sonra kullan dedi. Neyse serklaj olduğum doktora gittim(Prof kendisi) ona nedense çok güveniyorum adamın her dediği çıkıyor çünkü. Hangi ilaçları kullandığımı söyledim midemi bulandırıyor dedim. Kusmaktan bişey yiyemez oldum dedim. D vitaminini kesin al dedi köpüğe güldü. Magnezyuma çok erken başlamış şimdilik magnezyumduk bişey yok dedi. Ben yine de ara ara kullandım. Efa b12 de midemi çok bulandırdığı için pek düzenli kullanamadım hala fobi tam kullanmıyorum ama bugün ki korkudan sonra içim dışıma çıksa hepsini kullanırım Allah’ın izniyleBeenn her dönüşümde uyanıyorum bacağım ağrıyor sırtım ağrıyor koca karı gibiyim
Evet canım serklajlıyım hatta şuan şehir dışına bi Dr a gidiyorum yine belki de 2.setklaj yapılacak. İlki mcdonaldsdı fazla aşağıda kalmış dikişler. Günde 2 progestan vajinal alıyorum 400mg magnezyum ona rağmen kasılmalar benim de vardı ve açılmam artıyor. Daha önce de yazmıştım burada, gıda takviyeleri konusunda çok tecrübeli yim asla soda yetmez. Riskli durum varsa magnorm da yetmez.
Canım biz ayrı yatıyoruz bayadır. Çok özlüyorum beraber yatmayı ama 3 gün önce bi denedik ghiö uyuyamadım onun da he rkımıldamasına uyandım. Başta sabah erken kalkıyordu beni uyandırmamak için ayrı yattık sonra grip oldu derken sanırım biz böyle tamamlıycaz hamileliği. Ama dün bende kapıya sıkıştırdım kendimi genişleyen ebatlarıma alışamadmbaşta acıdı karnım ama geçti sonra da. Sana da bi şey olduğunu sanmam içini ferah tut
Önlem amaçlı olmuş senin o zmn. Ama doktorunu da tebrik ederim. Şöyle ki, ilk zamanlar gerçekten sıkıntı yok. Asıl sıkıntı 18-28 haftalar arasında. Kasılmanın sıddeti ve sıklığı da bu haftalarda artıyor zaten. Sen de rahminle ilgili bi çok işlem yaşamışsın. Doktorun öngörülü davranmış. Bence iyi de yapmış. Şifa olsun. O ip bizi bebeğimizle bağlıyor aslında. Acı agrı ya da kanama olmaz zaten serklaja bağlı. Ama kasılmalar, enfeksıyonlar bas dusmanımız. Vücudumuzu iyi dinlemeliyiz. Normal gebeliklerin sancılarıyla bizimki bir değil. Ki doktorun kontrol esnasında farkederse seni bilgilendirir zaten.İlk gebeliğim çok şükür hiç düşük ya da başka bir hikayem yok sadece hamile kalma sürecim biraz sancılıydı. 1.5senelik evliyiz. Eşimde ben de ilk günden beri bebek istiyoruz. O hiç acelesi yok dese de ben 3. Aydan itibaren kontrole gittim her gittiğimde de bambaşka sıkıntılarla karşılaştım. Şubat ayında histeroskopi yapıldı rahmimde anomali vardı. Bir de polip gördü doktorum onu alıp biraz Rahmi genişletti. Sonra 3 ay normal deneyin dedi kendi annemin ve ablamın baskısıyla tüp bebek yaptırmaya gidecektim ki tüp bebek merkezinde Mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim. Doktorum rahim ağzımı kontrol ederek devam ediyordu serklaj için histeroskopi yapan hocadan görüş almamı istedi. Histeroskopi yapan doktorum (kendisine çok güveniyorum) rahim ağzımı kontrol bile etmedi. Rahim ağzın şuan gayet yeterlidir bakmama gerek yok ama 20-24lü haftalarda aniden kısalır o zaman çok zorlaşır ameliyat bebeği tehlikeye atarız bence yapmalısın dedi. 13. Haftada serklaj yapıldı. Bir gün acısını çektim ama sonra sanki hiç ameliyat olmamış gibiydim zerre acı filan olmadı. Her kontrolümde muhakkak rahmimin durumunu dikişlerimi plasentayı bebeğin rahatını soruyorum. Elhamdulillah sorunsuz ilerliyoruz. Gebelik boyunca hiç kanamam filan da olmadı çok şükür.
İlaçların şifa olsun; proluton gayet güzel ipne ama cok acıtıyorHer cuma pruloton iğne vuruluyorum. Sabah akşam vajinal 100mg progesteron hap var. Hep takip ediyordum ama yazmıyordum gizli takipteydim bide bulantılardan halim olmuuordu yeni yeni yazıyorum.
Canım ilk kez duyuyorum, gerçekten ikinci serklaj atılacak gibi miEvet canım serklajlıyım hatta şuan şehir dışına bi Dr a gidiyorum yine belki de 2.setklaj yapılacak. İlki mcdonaldsdı fazla aşağıda kalmış dikişler. Günde 2 progestan vajinal alıyorum 400mg magnezyum ona rağmen kasılmalar benim de vardı ve açılmam artıyor. Daha önce de yazmıştım burada, gıda takviyeleri konusunda çok tecrübeli yim asla soda yetmez. Riskli durum varsa magnorm da yetmez.
Ne çıktı ki kuzumSonucun nasıl çıktı canım ben hocaya bugün ulaşamadım yarın arıycam sonucun değerini görüyorum ama yorumlayamadım
Canım ben Mom testinin 3 lü olduğunu bilmiyordum keşke yaptırmasaydım direk Mom testi diyince ben farklı sandım .
Canım üstteki benim ultrason görüntüm. Sol alt başka bir açıklık görüntüsü ve işlem sonrası sımsıkı kapalı sağda. Brnim kocaman açığım dikiş in üstünde duruyor. Üste atılan dikiş risklidir bebeğin kesesi annenin mesane ve Kalın bağırsakları riske girer her Dr yapamaz dedi. Kendi operasyonu harika olmuş.Canım ilk kez duyuyorum, gerçekten ikinci serklaj atılacak gibi miacıklık nasıl artar ya anlamıyorum. Zaten açıklığı kapatması lazım bunun ya of
canım benim ergenlikte oluşan çatlaklarım var göğüslerimde. her yerimde hatta olmayan tek yerim göbeğim göğüstekiler daha kolay beyazlıyor. sen şimdiden önlemini al bio oil vs yeni oluşan çatlakları sakinleştirme de azaltmada başarılı.Günaydın kıslar
benim göğüslerim çatlamış hem de çok
hayatımda ilk kez çatlak yaşıyorum
şu an karnımda veya başka bir yerimde hiçbir şey yok ama göğüslerime şok oldum, farketmemiştim bir de.
çok moralim bozulmadı ama keşke daha erken önlem alsaydım dedim, göbeğime odaklandığım için orda bir şey yok diye başka yerimde de olmaz sandım. göğüslerim normalde çok küçüktü, o yüzden dayanamadı sanırım
Başıma bi de kamera çıkarmayınel kadar bebeğin dünya eksiği çıkıyor aklımı kaçırcam yakında
ZATEN NORMAL OLMASa HEMEN MAGNEZYUM BAŞLAMAZLARDI. BENCE DE NORMAL. ama üşütmelere dikkat etmek lazım o da kasık agrısı yapıyorAdenliya Cevap için teşekkürler dünden beri sanki yoğun bir şekilde hissediyorum. Birde kaç gündür terliklerim yıkanacak hep yere basıyorum havalarda soğudu abdest filan derken sağ kaşığımda ağrı var üşütmekten olabilir mi acaba. Bugün olmadı doktora gideceğim. Allah yaşatmasın. Kötü düşünmek istemiyorum ama tedbirli olmakta fayda var sabahta bacağıma kramp girdi. Annem normal ben tüm hamilelikler de krampla geçirdim diyor ama bilemedim.
Allah korktuğuna uğratmasın ya. Cok zor valla. Rabbim yardımcın olsun. Acıklık olunca da işte, vücut otomatik doğumu başlatmak istiyor. Sen ikinci dikiş konusunda ne düşünüyorsun ?Canım üstteki benim ultrason görüntüm. Sol alt başka bir açıklık görüntüsü ve işlem sonrası sımsıkı kapalı sağda. Brnim kocaman açığım dikiş in üstünde duruyor. Üste atılan dikiş risklidir bebeğin kesesi annenin mesane ve Kalın bağırsakları riske girer her Dr yapamaz dedi. Kendi operasyonu harika olmuş.
ben de ne zamandır merak ediyordum naptın diye. 2 hafta geriye mi aldı sat tarihini. bir de kaç dk sürdü toplamda :)Selam kızlar, bugün detaylı ultrason a girdim tospik yüzünü eliyle kapattı maalesef göremedikdoktorumuz sat tarihini değiştirdi 19 haftalık şuan , o yüzden radyoloji uzmanı 3 hafta sonraya tekrar randevu verdi detaylı için daha küçük dedi A adenliya canım sen bana haber et demiştin medinovada girdim ultrason a çok memnun kaldım detaylı her şeyi sohbet eder gibi anlatıyor tavsiye ederim
neden rahat olmasın ki . bende xiaomi kamera var telefondan çok rahat zaten hep yanımızda telefonlar ne zaman merak etsek açıp eve bakıyoruz. makinayı 360 derece döndürebiliyorsun. sesi de çok iyi bazen eşimle birbirimize kameradan konusuyoruz. o işteyken ya da ben işte o evdeyken ben ona ordan talimat veriyorumHahah canım inan ben de kamera istiyorum ekranlı ama telefona bağlananlar rahat olmuyormuş. Welwel in kamerasını öneriyorlar çoğunlukla. Ama fiyatı 1600 tl civarı
gözün aydın canım herşeyin yolunda olmasına sevindimSelam kızlar, bugün detaylı ultrason a girdim tospik yüzünü eliyle kapattı maalesef göremedikdoktorumuz sat tarihini değiştirdi 19 haftalık şuan , o yüzden radyoloji uzmanı 3 hafta sonraya tekrar randevu verdi detaylı için daha küçük dedi A adenliya canım sen bana haber et demiştin medinovada girdim ultrason a çok memnun kaldım detaylı her şeyi sohbet eder gibi anlatıyor tavsiye ederim
kışlıklar gelsin de azıcık kilolarımı kapatayımSu an Kıbrıs’a yağmur yağıyor. Hava kapalı. Asırı mutluyumaslında güneşli gün ve sıcağı severim ama az önceye kadar klima açıktı sıcak ve nemden ve bıktık artık kıslıklarımı giymeyi özledim
Şöyle düşündüm. Mesela evde olacağım için telefonla çok ilgilenince ekran önümde olmuş oluyor. Diğer türlü gir çık uğraştırır diye düşündüm. Evin her noktasından WiFi çekmediği ihtimali de düşünmek lazım dedim. Tabi siz kullanıyorsanız tecrübeyle sabittirneden rahat olmasın ki . bende xiaomi kamera var telefondan çok rahat zaten hep yanımızda telefonlar ne zaman merak etsek açıp eve bakıyoruz. makinayı 360 derece döndürebiliyorsun. sesi de çok iyi bazen eşimle birbirimize kameradan konusuyoruz. o işteyken ya da ben işte o evdeyken ben ona ordan talimat veriyorummesela mutfaktaysa ordan onu al şuraya bırak falan gibi. normal ayrı ekranı olsa yanımda ekran taşımazdım şahsen .telefon da uygulama olması daha kullanışlı
Normalde 40-45 dk falan ama yüzünü göstermediği icin birde 19 haftalık çıktığı icin 20 dk sürdü , evet ben 21 biliyordum boy kilo oranlarına göre bide geç döllenme falan 19 a çekildi zaten her gittiğimde 1 hafta ilerde çıkıyordu gelişimi şimdi yerine oturduben de ne zamandır merak ediyordum naptın diye. 2 hafta geriye mi aldı sat tarihini. bir de kaç dk sürdü toplamda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?