2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Ben de lansinoh organik balm dan alacağım, 60 ml, yakınımda doğuracak biri olsa da 30-30 ikiye bölsek yeter diye düşünmüştüm

Enseyi karartma güzel Rowena tüp bebek paralarını gözün görmediyse ; bunlar o kadar da tutmaz zaten. Kaldı ki, bebek arabası, mama sandalyesi, oto koltuğu gibi büyük sağlam parçaları ikinci cocuk düşünürsen , onun için de kullanabilirsin zaten. Eger onlar da cok büyük paralar değil bana göre dersen, ver bi ihtiyacı olana , sevindir.
Ben oğlumun bir tane kıyafetini bırakmadım. Hep verdim. Şimdi sıfırdan alıyorum onları. Haksızlık yapmamak adına ; bu konuda cok hassasım, yağıza ne yaptıysam yiğit oğlana da onu yapcam inş. Üç beş bebek kıyafetinden bi sey olmaz zaten. Kaldı ki, gruptaki kızlar harıka, saolsunlar indirim haberi paylaşıyorlar saolsunlar.
Hamama giren terler azcık zaten ama gözün görmez. Kaldı ki, şansıyla bereketiyle gelir diye düşünenlerdenim bende.
Hersey cok pahalı ama karamsar da değilim, umutsuz da. Dünya ekonomisinde de sıkıntılar var. Kıbrıs zaten cok pahalı her anlamda, ama bende sen gibi turkıyeden alışveriş yapıyorum. Bi şekilde oluyor , kafanı cok meşgul etme bunlarla bence

1100 Euro doğum parası var da onunla bebek arabasını ve babybjorn anakucağını alacağım hiç değilse onların parası hazır

Yaa daire boş tutulur mu? Bebişin rızkı gelsin ordan diye ikna etsin bari ailesini . Aile apartmanı diye mi başkası girmesin istiyorlar?
Aslında 1. Katta kiracılar var. Hatta babası ona soruyormuş verim mi diye ama parayı o alacak. Evlendiğimde biz şuan oturduğumuz evi gizlice aldık o binayı bıraktırmazlar bize diye. Başından beri eşime hep senin senin diyorlar ama bir parçasını ondan habersiz yerinden oynayamadım evinin. Valla kendi malın olacak bu hayatta. Düşünseler düşünürlerdi biz demeden. 2 yıldır boş duruyor. Ama ben karışmıyorum hiç başımı ağrıtamam babasının malı sonuçta istediği gibi kullansın. Ha Bi de onun ismini koymamı istiyorlar bi de. Daha çok beklerler.

Ayh geçim muhabbetleri dönmüş benimde içim sıkılıyor bu konuda işten ayrılıcam ev kredimiz var tek mayış napcaz allahım bu arada alışverişe ve borçlanmaya devam ediyorum hmde sadece bülten aboneliğinden gelen %10luk infirim kodu mj var ya başka kod yok mu

Ayni seyi bende yasadim eşim hic kendinde olmuyor uyurken ama artik ben ona devamli arkami donuyorum tek tarafli yatmaktan yanim curudu o gider gitmez o tarafa donup uyumaya devam ediyorum
Ayy çok zor benim eşim de hamilelikten önce tüm yataği kaplayarak uyurdu . Ben küçücük yerde uyumak zorunda kalırdim . Hamilelikle birlikte şimdi adam minicik yerde uyuyor bana olurda carparim korkusundan demekki uyuyabiliyormus garezi banaymis diyorum

Canım benim doktorum Ankara başkent üni hastanesi Prof dr Mehmet Göğşen ÖNALAN. Aslında çatlak biri eşim pek sevmiyor ama ben seviyorum kendisini. Biraz ters konuşabiliyor. Ağustosta 4500tl ye yaptırdım. Takibim MedicalPark’ta orası 16bin gibi bir fiyat çıkardı yatılı olacak filan dedi. Göğşen hoca aynı gün çıkaracağız dedi. Göğşen hocayı tercih ettim.

Kızlar bebek alışverişine ben daha tam başlamadım. Sadece a101de çok güzel şeyler gördüm ve piyasanın inanılmaz altındaydı bir onları aldım. Birde bizim kurum hediye kart vermişti anlaşmalı olduğu mağazalarda bebek ürünleri bulunca onlardan aldım. Yeğenim var benim. Onun inanılmaz kıyafeti vardı annem ve ablamla birlikte güzel lekesiz olan şeyleri seçtik neredeyse hiç kıyafet almayı düşünmüyorum. İnşaallah temiz güzel kullanırsam bir sonraki çocuğuma ve hatta erkek kardeşimin bebeklerine bile kalır kıyafet konusunda aşırıya gitmeyi düşünmüyorum. Ki sıfırda bir sürü şey almış oldum. Artık eksik çıkarsa ya da çok hoşuma giderse öyle alacağım. Ablam bana aventin pompasını getirdi. Kamera verdi. Haşlama makinesi ve biberon yıkama makinesi. Hepsi de aventin kamera hariç. Onun dışında biberon, emzik, işte bakım eşyaları, ve asıl para tutacak şeyler (bebek arabası, puset otokoltupu, anakucağı, mamasandalyesi filan) marka araştırması yaptınız mı? Hangisini almak daha mantıklı ne düşünüyorsunuz? Yani neye göre seçeceğimi bilemedim gerçekten. Bebek arabası 1000-30000e kadar var anakucağı 300-5000e kadar var. Tabi bütçe meselesi ama tercih ederken illaki kriterler vardır. Hem birlikte bir liste yapıp fikirlerimizi mi paylaşsak acaba. İhtiyaç listesi ve marka model. Ne dersiniz?

Ben de ücretsiz ayrılmak istiyorum oğluma da 2 yaşına kadar ben bakmıştım. Krediyi öderiz zorlanmayız bence biraz kemer sıkarsa ama el borcumuz var bizim bide. Hiç ödemediğimiz hala. Ve altın dolar olarak almıştık tefeciden alsaydık daha iyiydi doğrusu annem ve kardeşime acelesi yok ama bilemiyorum.. Tüm dünyadan ekonomi 2 kötüyse ülkemizde 22 kötü malesef. Daha da sıkıntılı günler gelecek durmayan kur fiyatları yansıdıkça.. Doğalgaz faturası bu sene 2000i geçeceğiz soğuk aylarda muhtemelen.. Amann neyse aç kalmayız işte de sürünebiliriz
Çok çok iyiymiş fiyat canım. İvf de maddi olarak canımıza okudu bizim suyunu çekti tüm birikimler. Buradaki Dr um sadece ve sadece perinatolog yapabilir artık riskin çok arttı dedi. Yenidoğan yoğunbakımını sordum. En yakın Ankara şehir hastanesi dedi çok iyi olan. Sabah baktım da 10dan fazla prof var sadece yenidoğan yoğunbakımda. 20 30 perinatolog var. Doğum erken başlarsa oraya mı gitmeliyim diye düşünüyorum. Doğumdan sonra küvözde nakletmek başka bir şey orada doğum olması başka. Dr çok olduğundan muayene de var baya mhrsde. Biara belki görünüp bir kayıt açtırsam orda da diyorum.. Kafamda 40 tilki.. Bebeğim için en iyisini düşünmekten anksiyeteden mutsuzluğa boğuyorum günlerimi.. Sürekli pazar günü olsun haftam artsın diye bekliyorum bi an önce 30ları geçiyim istiyorum..

Size A101’den aldığım şeyleri göstermek istiyorum. Foto da ekli müflin bez aldım 2 takım 5li biri 9tl biri 15tl 3 paket atlet zıbın aldım 2li 29 TL (ay ay). 3 paket tekli zıbın aldım tanesi 14tl (ay ay). 1 adet hastane çıkışı aldım 59tl. Birde alt pijama aldım 2li 29tlydi yanlış hatırlamıyorsam 3 aşağı bel yukarı toplam 300tl bile tutmadı. Ben en uygun sitede bile sadece müflin bezi 10lu 60tlnin altında bulamadım.

Eklentiler

• A90785FF-5ABB-4A36-BCE2-27A541F9B171.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 77
  • 1CDDC3E3-C71A-4774-A9B0-DCC66822E8A9.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 73
  • 511DF2E8-1C82-4042-8AA9-A1727BF37B45.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 74
  • D4C072E1-027F-4EED-A13F-6AE178C56D2E.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 77
  • B1C2B1EF-099C-4671-9DEC-2B74ED56DA53.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 83
İşten ayrılırken 4 aylık ücretli izin ödemesini ay ay mı alıyoruz? Toplu alınabiliyor mu bilen var mı

Canım şehir hastanesine bende gittim tüp bebek merkezine gitmeden önce. İnan bizimde maddi çok sıkıntımız var. Orayı iyi diye duyduk düşünüyordum orada yaptırmayı. Gerek kalmadı çok şükür. Biz 1.5 senelik evliyiz salak gibi eşimle evlenirken aileleri yormayalım ikimizde çalışıyoruz kendimiz yapalım dedik onlara da kolay geldi hiçbirşeyi el atmadılar o gün bugündür 2miz çırpınıyoruz çift maaş diye kimse önünü dönüp yardım etmiyor bir kuruş biriktiremedik Allah’a şükür tüp bebek olsaydı zaten düğünden sonra bir araba almıştık onu da satardık herhalde. Hsg, histeroskopi, özel muayeneler, ameliyat filan derken geçen seneden beri 20bin buldu. Tüp bebeği düşünemiyorum. Allah hepimize yardım etsin.

Ama şehir hastanesi imkanları olan bir yer. Ve çok kibarlar ben gittiğimde şaşırmıştım. En azından tüp bebek kısmı öyleydi zaten Birsel onun için gittim. Düşünebilirsin bence. Kendini yıpratma. Hem bebek hisseder. Alternatifleri bir kağıda yaz. Öyle daha iyi sonuç elde edersin ben kararsız kalınca öyle yaparım. Erken doğum riskin varsa eğer kesinlikle yenidoğan yoğunbakım olan bir yerde doğum yap. Ben 2 hafta önce doktoruma sordum hastanede varmı diye olmasaydı hastaneyi değiştirmeyi düşünüyordum cidden. Varmış. Eğer imkanın var ise yolculukta yormayacaksa şehir hastanesinde takip düşünebilirsin. Bolu da peki yenidoğan yoğunbakım yok mu? Allah yardımcın olsun.

Doğum yapmayı düşündüğüm hastanede de tek özel hastane var orada da 1. Basamak yoğun bakım yani 35 hafta sonrası. Üniversite 2.basamak yani 32 hafta sonrası. Bana her ihtimale karşın 3.basamak yoğun bakımı olan bir hastane gerekiyor. Buralarda doğum olursa en yakın 3.basamağı olan yere sevk ediliyor ama ambulansla hırpalanıyor tabi bebek cerebral palsy gibi engellilik ihtimalleri artıyor. İnşallah gerek kalmaz bu hesaplara da ben pimpirikliliğimden düşünüyor olurum

Ne güzel yeğenden eşyalar kalmış. Bizimki iki tarafın da tek torun o yüzden küçülenlerini alacağımız önden başka bi bebek yok. Bi tek haşlama ve biberon Sterilizasyon makinesi bi arkadaştan gelecek.
Para tutacak şeylerden anakuağına karar verdim: babybjorn! Kullanan arkadaşlarım bebeğinin çok sevdiğini söylüyor bi de bebek kendi kendini sallamayı öğrendiği için motor gelişimine katkısı var.
Bebek arabasına çok eğilemedim henüz Doona inglesina ve bugaboo arasından detaylı inceleyip seçim yapacağım. Emzik bi difrax aldım bi de avent alacağım bakalım hangisini severse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…