2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    231
Çok teşekkür ederim çok iyi geldi yine duymak ☺☺kıyamam o kadar minige prematüre kıyafet bile olmaz. Bende şimdi alışveriş yapmaya korkuyorum oğlumun hicbir şeyi yok ama durumum ne olacak bilemiyorum dün yine sancılar girdi pozisyon değiştirmekle de geçmedi uzun da sürdü ama gittikçe artmadığı için doktora gitmedim. Her seferinde doktora gitmek beni daha da yorar bu da daha çok sancı demek diye düşünüyorum. Inşallah oğlum bekler serklajdan sonra belki daha iyi olur. Umut etmek istiyorum.
Sende sağlıcakla al kucağına inşallah

Hiç işine geldiği gibi düşünmüyorsun bebeğini düşünüyorsun canım ve çok haklisin. Ben başından beri çok kötüyüm elimi kaldırınca hava da tutamayacak kadar halsizdim. Allahtan ilk zamanlarım yaz tatile denk gelmişti ama yine de düzelemeyince doktora danıştım bana "sadece bebekte risk varsa heyet veririz" dediler. Anneye ne olursa olsun yani ne saçma. Ben ogretmenim istersem normal rapor 10 gün şeklinde 40 güne kadar alabilirdim özelde tanıdık doktorlar da var eşimin ama çocukların dersi boş geçecek diye vicdan yaptım. Heyet alabilirsem yerimize ücretli gönderiyorlar uzun süreli olunca ama kısa sürede böyle olmuyor. O yüzden içime sinmedi ama gerçekten çalışamayacak durumdaydım, ücretsiz izne ayrıldım kafam rahat etsin dedim. Calisabilecek olsam ne diye kendimi zorda bırakayım, eşim memur değil ve maaşı benden az. En masraflı zamandayiz yine de çalışamayacağım için mecbur ayrıldım. Okulumuz 5 katlı ve erkek lisesi o ayrı yoracaktı zaten riskli gebelik durumum varmış iyi ki çalışmamışım yoksa belki daha erken zamanlarda sorun yaşardım. Şimdiki doktorum sana heyet vereceğim dedi bozdurdum ücretsiz iznimi. Hakkım varken kullanmak istedim. Riskli durum devam ederse yine yazar diye düşünüyordum ben üst üste veremiyorlar diye bilmiyordum umarım öyle değildir. Seninde mi servikal yetmezlik var Elif?

Akasya avm nin karşısında e 5 e yakın. Adam demiş ki pazarın girişine yakındayım. Sakın gitme ben de gitmedim zaten… orda kadınlar 10 tl yi duyunca tabii birbirini eziyormuş.
Çok teşekkür ederim ☺aklımda bulunsun gidebilecek birini bulursam rica edeyim bende.

Herkese günaydın
Hoşbulduk, ailem beni ilk kez hamile gördü çok mutlular bi de iki tarafın da ilk torunu herkes çok heyecanlı
Bi parti yıkanan giysiler fotosu gelsin o halde
Yıkandı ama daha ütülenmedi o yüzden kırış kırış
Müslinlerimizin bi kısmı hazır bi kısmı kumaş olarak kesildi anneannemiz dikecek

Hoşgeldin canım bebişi görünce ne yaptılar sevinmişlerdir az çok belli oluyorlar artık

At tabi ya ilk foto senden gelecek desene çamaşırlıktan at hatta

Eklentiler

• FFB39A08-9171-4A50-90A0-786C7D87E3B9.webp
    95,7 KB · Görüntüleme: 83
  • CAEF40A5-DF96-4B53-BFE6-907420B3C1C7.webp
    82,8 KB · Görüntüleme: 82
O kadar tatlılar kiii güzel günlerde giysin bebeğin.

Canım ben her gittiğimde kocaman bir yarık gibi duran o açığı görüyorum ultrasonda, ona rağmen ben durmuyorum alışverişte. İnşallah 10 12 hafta daha beklesin ama zor olsa da ben umutluyum yani 25 26 da bile gelse yaşam şansları çok yüksek. Sen de böyle düşün lütfen. Bak içimizde bile varmış 26da doğan
Bence üst üste verebiliyorlar ama vermek istemiyorlar. Biraz şu rapor işini suistimal edenlerin de parmağı var tabi bu işte ama koca prof olmuşsun hangisi suistimal hangisi ciddi risk ayırt edebil yani bi zahmet! 13 gün yıllık iznim 5 gün de normal tek hekim rapor hakkım var 3 hafta kendim halledebilirim yeterki 29 a kadar beni getirebilecek rapor bulayım. İnşallah tabi görelim o günleri şurda şey yazalım istiyorum tüm riskli olanlarımız: "kızlar 28 30 lar gelse diyorduk o bile yeter ama 35 36 olduk hala doğmadılar" lütfen nasip olsunnmn

Ne güzel bakarlar şimdi size oğlum da annemlerin ilk torunuydu babamda annemde herkes üstüne titredi hala da yeri ayrıdır oğlumun. Güle güle sağlıkla giysin inşallah

Raporla konusunda cok cok hak veriyorum. Sonuçta bir can var içinde ve stresle yatmak zorunda kalmak cok ağır bi şey. Sen bi şekilde şartları zorla, öyle böyle hallet. Yani sonuçlarını görüp, sana verilmeyecek de kime verilecek ! Nasıl ki, bazı durumlarda hastaneden çıkarken imza attırıyorlar ya, tüm sorumluluğu üstleniyorum diye. O doktorlar heyet vermeyeceklerse, rapor şmzalayamayacaklarsa, biz tüm sorumluluğu üstleniyoruz ; queen gayet de çalışabilir diye.
Ama serklajsız olup , riski olmayıp bunu kötüye kullananlar da var, neymiş hem maaş alacakmış hayat cok zormus çünkü. Haram helal kavramı kişiden kişiye değişir oldu. Mesela öğretmenlikte yazın ıkı ay maaş alınır ok ama eger sen Eylül’de göreve baslayamayacagını bile bile , cocuk bakacağın kesinken, o maaşı almamalısın. Bi arkadaşa doğumdan sonra gittik ; bi öğretmen kadın nasıl rapor alınır , nasıl okula gitmeden maaş alınır bunları anlatıyordu ki, arkadaş ben alamam o maaşı, çünkü hakkım olduğunu düşünmüyorum ben Eylül’de başlamam bebeğime bakarım dedi. O akıl verenin durumu da cok iyiydi oysaki. Böyle olan insan sayısı cok az, boşluk varsa bi maddede; işlerine nasıl yarayacaksa o yönde kötüye kullanıyorlar.
Ayak bakımı yorumuna da cok sevindim su an. Akşam halletcem bendeeee stok yapmıştım zaten

Cok geçmiş olsun. Düşme çarpma illa ki oluyor. Oğlum karnıma atladı, bikaç tekme fln attı bu süreçte, bi sey de denmiyor çünkü o da bebek daha. Karnımda bebek olduğunu biliyor ama zarar vermek için vurmuyor sonuçta, benimle oynamaya çalışıyor. Cok keskin bi agrı, harekeketlerde azalma, sancı olursa risk oluşturur. Onun dışında pek düşmeyle sıkıntı olmuyor için rahat olsun.

Canım progestan kullanımın nasıl, kaç kez ? Başka ilaç kullanıyor musun ? Serklaj olacağın kesinleşti mi canım ?
Doktora gitmek konusunda cok haklısın, bi de elle muayene fln da ederler gerek yok ama sancı kesici bi şeyler al bebeğim ya, nolur nolmaz. Suyu azaltsa da, havuç suyu kürüyle desteklersin yağızını annesi. Bekler Allah’ın izniyle ; biz elimizden geleni yapalım. Bu arada önemli olan bebeğin haftası, yani kg olarak az olsa bile , hafta gelişimi daha önemli.
Bu arada bende prematureyim. 900 gr doğmuşum. Yaklaşık iki ay küvezde kalmışım. Rabbim inş bunları tecrübe ettirmesin bizlere; hiç ama hiçbirimize.
Sen temkinli kadınsın. Farklı doktor görüşü alıyorsun, uyanıksın bi kere ki bu cok önemli. O yüzden gönlüm rahat. Senin haftanda serklaj yapılan arkadaşım, normal doğurmak istedi diye doktoru 37 de dıkışı aldı, kadın 40+da zorla doğurdu duamdasın güzel anne

Müslüninize bayıldımmmm güle güle sağlıkla giysin

Sendeki bu umut bana önce, sen kaygısızmışsın gibi gelmişti bi ara acıklık var evet diyip doktor bekledin ya burda içim içimi yedi resmen. Kıbrıs’tan uçup, seni doktor doktor gezdiresim gelmişti
Ama sonra sen ayarladın, hallettin durumları. Su an elinden gelenin de fazlasını yapıyorsun zaten. Ve alışverişe başlamakla en doğrusunu da yaptın cunku , artık prematüre bakımları, şartları daha iyi. Bu ımkanlara ulaşma şansın da var ne ala.
Ama son cümlen için cok cok ama cok amin

Kız ben kaygı ve anksiyeteden sorumlu devlet bakanıyım annelik bunu gerektirir ama benim endişelerim olmasaydı şimdiye kadar farkedilemezdibu durum ve belki de çoktan kaybetmişolurdum bebeğimi. Oğlumda da ne hastalıklar kondurdum ben yok otizm mi yok cerebral palsy mi neden emzirmeye çalışırken geri atıyor o mu bu mu.. Devlet her ay 1000lerce TL kesiyor maaşımızdan sağlık hizmeti de alalım yani(zaten alabildiğim kısmı. Kalitesi şaibeli) incik cincik tahlilleri izi görüntülemelerimizi yaptırırm hep. Şimdi Yine () Dr dan çıktım 630 g olmuş minik kızım Allahım kalbim eriyor böyle derken bile. Proluton progestan devam salı da devlet kadın doğuma gidicem. Zavallı bebe ses dalgaları altında büyüyor

Bende ayrıntılı ultrasondan geldim kızlar. Rabbime şükürler olsun herşey yolunda tek tek inceledi doktor güzel bilgilendirme yaptı içim çok rahatladı. Bir doktora gitmiştim rahim kısalığı var progestan kullan demişti hatırlarsanız sonra kendi doktoruma gittim hem alttan bakmıştı hem göbekten hayır kullanma gayet iyi yeterli demişti. Bugün rahim uzunluğunu 44.5 ölçtü doktor çok güzel buldu. Yani bana rahim kısalığı var diyen de bir doktor herşeyde canınızı sıkmayın sakın pamuk kızım çok güzeldi bakmalara doyamadım

Eklentiler

• 20221015_130437.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 62
  • 20221015_130425.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 60
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…