- 24 Mayıs 2008
- 3.723
- 5.939
- 683
Bu örnekler öyle güzel geliyor ki Rabbim razı olsun kuzum demek sende o miniklerdensinCanım progestan kullanımın nasıl, kaç kez ? Başka ilaç kullanıyor musun ? Serklaj olacağın kesinleşti mi canım ?
Doktora gitmek konusunda cok haklısın, bi de elle muayene fln da ederler gerek yok ama sancı kesici bi şeyler al bebeğim ya, nolur nolmaz. Suyu azaltsa da, havuç suyu kürüyle desteklersin yağızını annesi. Bekler Allah’ın izniyle ; biz elimizden geleni yapalım. Bu arada önemli olan bebeğin haftası, yani kg olarak az olsa bile , hafta gelişimi daha önemli.
Bu arada bende prematureyim. 900 gr doğmuşum. Yaklaşık iki ay küvezde kalmışım. Rabbim inş bunları tecrübe ettirmesin bizlere; hiç ama hiçbirimize.
Sen temkinli kadınsın. Farklı doktor görüşü alıyorsun, uyanıksın bi kere ki bu cok önemli. O yüzden gönlüm rahat. Senin haftanda serklaj yapılan arkadaşım, normal doğurmak istedi diye doktoru 37 de dıkışı aldı, kadın 40+da zorla doğurduduamdasın güzel anne
AminnCanım ben her gittiğimde kocaman bir yarık gibi duran o açığı görüyorum ultrasonda, ona rağmen ben durmuyorum alışverişte. İnşallah 10 12 hafta daha beklesin ama zor olsa da ben umutluyum yani 25 26 da bile gelse yaşam şansları çok yüksek. Sen de böyle düşün lütfen. Bak içimizde bile varmış 26da doğan
Bence üst üste verebiliyorlar ama vermek istemiyorlar. Biraz şu rapor işini suistimal edenlerin de parmağı var tabi bu işte ama koca prof olmuşsun hangisi suistimal hangisi ciddi risk ayırt edebil yani bi zahmet! 13 gün yıllık iznim 5 gün de normal tek hekim rapor hakkım var 3 hafta kendim halledebilirim yeterki 29 a kadar beni getirebilecek rapor bulayım. İnşallah tabi görelim o günlerişurda şey yazalım istiyorum tüm riskli olanlarımız: "kızlar 28 30 lar gelse diyorduk o bile yeter ama 35 36 olduk hala doğmadılar" lütfen nasip olsunnmn
Canım 1 haftadır yok benim de kasılmalarım acı verecek kadar oluyordu bazen o toplanmalarkigeçen hafta acile de gitmiştim akşam kasılmalar yüzünden. Haftada 1 proluton başlandı günde 2 progestan ın yanına o mu kesti bilemiyorum ama bu hafta çok az oldu günde 2 3 ancaBu örnekler öyle güzel geliyor ki Rabbim razı olsun kuzum demek sende o miniklerdensinbir kez iğne oldum, progestaran 200 mg günde bir kez dedi doktorum. Bir tane de fitil verdi cok agrin olursa kullan diye ama onu hiç kullanmadım. Suyuna iyi demişti doktor canım inş öyle de gider. Serklaj pazartesi kesinleşecek ama yapar gibi düşündüm sorunlar devam edince. Arkadaşın hakkında çok sevindim inşallah benim bebeğim de bekler ama sancıları var mıydı beni en çok o korkutuyor. Rahim ağzı açıklığı olup serklaj yaptıranlar evet başarıya ulaşıyor ama şu grupta da bir benim sancim var sanırım böyle çok. Dün sadece sanci da değil, toparlanma bir yerde sertlikte üst üste oldu kasıldığını hissediyorum maalesef onu bile hissetmeye başladım tabi inşallah son haftalara ulaşırız bizde ama şu anki en büyük derdim yaşayacak duruma gelmesi oldu.
Dikişin aşağı atıldığını söyledi gittiğim 2 perinatolog da. Ama son gittiğim enfeksiyon ihtimaline karşın kısalma artarsa 2. operasyon dedi. Takipte kal her hafta dedi. Bize de mantıklı geldi. Bugün gittiğim Dr da aynı perinatoloğa bi hastasını yönlendirmiş. 29.haftaxa serklaj attığını (kii çok riskli hiçbir Dr o haftada atmayı kabul etmemiş, atsak bile 1 hafta sonra doğar demişler) ama 36.haftada doğum yapmış o kadın. İşinin ehli insanlara rast gelelim inşAminnsenin neden kapanmadi canım serklaj mi tutmadı? Perinatalog yeniden yaparım diyordu sanki. Neye karar verildi? Kesinlikle katılıyorum mesela ben artık umutsuz olduğum için gündeme bile getirmedim perinatolog kendisi dedi sana rapor verelim diye. Riski görüp ona gore hareket etmeleri daha doğru senin çalışma durumun olamaz yürümemiz bile kisitli olmalı. Inşallah olumlu cevap alırsın. 32'ye gelsek her acıdan rahatliycaz. Hem bebelerimiz büyümüş olacak çok şükür deriz hem de rapor sorunu olmayacak.
Maşallah canımKızlaar bizde bebişimizi gördük her şey güzel çok şükür yanaklanmış artık minnam 700 gr olmuşrahim boyuna 42 mm iyi dedi kasılmalar için sadece magnezyum içebilirsin dedi ekstra bişi önermedi bi yorumda yapmadı şeker ölçümü yaptırmadım ama şeker takibi istedi suyum biraz fazla gözüktü 19 mm di sanırım ölçüsü. Bu konuda fikri olan var mı su fazlalığı önemli bir sorun mu?
Gözün aydın olsun canım. Şekerli ve hamur işi beslenmemelisin. Yani şeker hastası gibi beslenmelisin. Bebeğin suyundan anlaşılıyor gebelik şekerinin olduğu. Beslenmene dikkat ettiğin sürece sorun yok canım merak etme. Diyetisyen liste verebiliyor bu şekilde de kendin sağlıklı beslenip bebeğin de aynı zamanda kilo almış oluyor. Arkadaşım öyle yaptı gebelik şekeri çıkınca onda. Sadece beslenmesini düzenledi. İlerleyen haftalarda iri bebek filan oluyor bebek ve sıkıntı oluyor şekeri hamur işini kesmezsen canım merak etme bu kadar basitKızlaar bizde bebişimizi gördük her şey güzel çok şükür yanaklanmış artık minnam 700 gr olmuşrahim boyuna 42 mm iyi dedi kasılmalar için sadece magnezyum içebilirsin dedi ekstra bişi önermedi bi yorumda yapmadı şeker ölçümü yaptırmadım ama şeker takibi istedi suyum biraz fazla gözüktü 19 mm di sanırım ölçüsü. Bu konuda fikri olan var mı su fazlalığı önemli bir sorun mu?
Anladım başka bi sebepten olmaz değil mi bebekle alakalı dikkat edicem artık yediklerime . Bi tık fazla dedi ama takip edicez bakalım sağ olMaşallah canımbebiş de serviks de çok iyiymiş. Gebelik şekeri olanlarda amniyon sıvısı fazlalığı olabiliyor, şeker yüklemesi yapılmayacaksa bile sen dikkat et bence hafif şeker varmış gibi düşünerek beslen. Şeker, makarna, pilav, glisemik indeksi yüksek meyveler ve hamurişini kısabildiğin kadar kısabilirsin. İlla ki şekerden olmuyordur tabi ama tedbiren ben böyle yapardım kuzucum
Bana şu an dakilosu biraz fazla gibi geldi göbek çevresi falan haftayla uyumlu şükür ama ben kendimde çok kilo aldım dikkat etmem gerekiyor sanırım özellikle son 2 3 hafta abarttım yemek işiniGözün aydın olsun canım. Şekerli ve hamur işi beslenmemelisin. Yani şeker hastası gibi beslenmelisin. Bebeğin suyundan anlaşılıyor gebelik şekerinin olduğu. Beslenmene dikkat ettiğin sürece sorun yok canım merak etme. Diyetisyen liste verebiliyor bu şekilde de kendin sağlıklı beslenip bebeğin de aynı zamanda kilo almış oluyor. Arkadaşım öyle yaptı gebelik şekeri çıkınca onda. Sadece beslenmesini düzenledi. İlerleyen haftalarda iri bebek filan oluyor bebek ve sıkıntı oluyor şekeri hamur işini kesmezsen canım merak etme bu kadar basit
Kızlar manikür pedikür yaptıran var mı ? Ben dışarda yaptırmayı sağlıklı bulmuyorum. Tırnak şekli kesimi fln da değil sorunum zaten, topuk derisinde hafif pütürlü bi his var o yüzden. Su misshanın soyulabilen ayak maskesinden yapıyorum normalde ama kimyasal ya. Yani arada kaldım ama ihtiyacım var cokk gerçektenbiri hadi yap dese iyi gelir aslında
Kuzum su fazla olunca seker ihtimali dusunuluyor yediklerine dikkat edersen bence etkili olurKızlaar bizde bebişimizi gördük her şey güzel çok şükür yanaklanmış artık minnam 700 gr olmuşrahim boyuna 42 mm iyi dedi kasılmalar için sadece magnezyum içebilirsin dedi ekstra bişi önermedi bi yorumda yapmadı şeker ölçümü yaptırmadım ama şeker takibi istedi suyum biraz fazla gözüktü 19 mm di sanırım ölçüsü. Bu konuda fikri olan var mı su fazlalığı önemli bir sorun mu?
Ayin 28 ini heyecanla bekliyorum gormek icinYa bu arada kızı olup kendisine benzeyen var mı etrafımda bakıyorumda annesine benzeyen kız çocuğu hiç yok bizim sıpada aynı babası kopya
Evet bende en son ayrıntılıda görmüştüm 21. Haftada 3 haftada çok değişmiş baya bebek olmuş ya inanamadım bu bizim mi diyeAyin 28 ini heyecanla bekliyorum gormek icinayrintilida daha ufakti ikimize de benziyo gibiydi ama bu sefer 1 aydan fazla gecmis olacak epey buyumus olur minnakim
Ay ben de 24 te görecem inşallah. 21 de detaylıda sakladı elleriyle kendini. Çok duygusalEvet bende en son ayrıntılıda görmüştüm 21. Haftada 3 haftada çok değişmiş baya bebek olmuş ya inanamadım bu bizim mi diyeseninde baya zaman geçmiş son randevudan yanakları dombiklemiştir şimdi
Ya anlıyolar gibi dimi neden hep yüzlerini kapatıyolar bizim sıpada hep kapadı bir iki poz alabildikAy ben de 24 te görecem inşallah. 21 de detaylıda sakladı elleriyle kendini. Çok duygusal
Oyy yerim ben onun yanaklariniiiiEvet bende en son ayrıntılıda görmüştüm 21. Haftada 3 haftada çok değişmiş baya bebek olmuş ya inanamadım bu bizim mi diyeseninde baya zaman geçmiş son randevudan yanakları dombiklemiştir şimdi
Inşallah ilaçların iyi gelmiştir de bir daha yaşamazsın. Kesilmesine çok sevindim ☺ bende 24'ten sonra olmuyor diye biliyordum ama demekki işin ehli ve insiyatif alabilen bir doktor.Canım 1 haftadır yok benim de kasılmalarım acı verecek kadar oluyordu bazen o toplanmalarkigeçen hafta acile de gitmiştim akşam kasılmalar yüzünden. Haftada 1 proluton başlandı günde 2 progestan ın yanına o mu kesti bilemiyorum ama bu hafta çok az oldu günde 2 3 anca
Dikişin aşağı atıldığını söyledi gittiğim 2 perinatolog da. Ama son gittiğim enfeksiyon ihtimaline karşın kısalma artarsa 2. operasyon dedi. Takipte kal her hafta dedi. Bize de mantıklı geldi. Bugün gittiğim Dr da aynı perinatoloğa bi hastasını yönlendirmiş. 29.haftaxa serklaj attığını (kii çok riskli hiçbir Dr o haftada atmayı kabul etmemiş, atsak bile 1 hafta sonra doğar demişler) ama 36.haftada doğum yapmış o kadın. İşinin ehli insanlara rast gelelim inşsalı netleşecek rapor işimde. O gün işbaşı normalde bakalım
Canim inşallah kolaylıkla atlatirsin benim hamile olduğumu öğrendiğimden beri agrim sancim var Bi ayarda sabit 24 haftayı gectik hala devam sürekli evdeyim mümkün olduğunca dinleniyorum bide aminosentez yaptirdim ama doktorumun tespit ettiği herhangi Bi riskim yok şu haftada gecer bu haftada azalır derken ümidimi kestim valla üstüne bide kabizlikla uğraşıyorum bakalim bebisler sağlıklı olsunlar hayirlissiyla bugünlerde bitecek gecicek diyorum bide benim bu ikinci hamileliğim ilki acayip rahattı kizim karnımda hareket etmese hiç hamile olduğumu unutuyodum bu çok farklı ilerliyoBu örnekler öyle güzel geliyor ki Rabbim razı olsun kuzum demek sende o miniklerdensinbir kez iğne oldum, progestaran 200 mg günde bir kez dedi doktorum. Bir tane de fitil verdi cok agrin olursa kullan diye ama onu hiç kullanmadım. Suyuna iyi demişti doktor canım inş öyle de gider. Serklaj pazartesi kesinleşecek ama yapar gibi düşündüm sorunlar devam edince. Arkadaşın hakkında çok sevindim inşallah benim bebeğim de bekler ama sancıları var mıydı beni en çok o korkutuyor. Rahim ağzı açıklığı olup serklaj yaptıranlar evet başarıya ulaşıyor ama şu grupta da bir benim sancim var sanırım böyle çok. Dün sadece sanci da değil, toparlanma bir yerde sertlikte üst üste oldu kasıldığını hissediyorum maalesef onu bile hissetmeye başladım tabi inşallah son haftalara ulaşırız bizde ama şu anki en büyük derdim yaşayacak duruma gelmesi oldu.
Doktor dedi ki muayene edeyim en son resim çekeriz dedi. Neyse her şeyi yaptık tam resime zaman geldi ellerini yüzüne götürdü. O kadar dakika hep eli aşağıdaydı nasıl denk geldi anlamadık gitti. Aslında önce resim çekilmeliYa anlıyolar gibi dimi neden hep yüzlerini kapatıyolar bizim sıpada hep kapadı bir iki poz alabildik
Teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun. Benimde başından beri oluyordu sancı ama ara ara normal deyince doktor onemsememistim. Rahim ağzı uzunluğun iyi açıklık yoksa korkma tabi canım ☺Canim inşallah kolaylıkla atlatirsin benim hamile olduğumu öğrendiğimden beri agrim sancim var Bi ayarda sabit 24 haftayı gectik hala devam sürekli evdeyim mümkün olduğunca dinleniyorum bide aminosentez yaptirdim ama doktorumun tespit ettiği herhangi Bi riskim yok şu haftada gecer bu haftada azalır derken ümidimi kestim valla üstüne bide kabizlikla uğraşıyorum bakalim bebisler sağlıklı olsunlar hayirlissiyla bugünlerde bitecek gecicek diyorum bide benim bu ikinci hamileliğim ilki acayip rahattı kizim karnımda hareket etmese hiç hamile olduğumu unutuyodum bu çok farklı ilerliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?