2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Birebir kitaplara göre büyütülen çocuklara hayran kaldım hep. Oğlum kolik bir bebekti tüm ezberleri bozdu uyku eğitimi yemek düzeni hepsi kaydı. Birde 40 çıkınca odasını ayıran var anne kokusu alıp uyanmasın diye ben yapamam uykusuzluğa dayanırım ama el kadar bebeği başka odaya bırakamam. Büyüdüklerinde bizimle yatmayacaklar ne kadar sarılıp öpsem kardır bana göre
40ı çıkınca oda ayırmak mı? Bu anneye de eziyet bence. Büyük konuşmayayım ama 8-9 ay belki 1 yıl aynı odada gideceğim sanırım

Olsun ya bir şey olmuyor terden ama çıkıyorsun yürüyorsun bol bol valla daha iyiydi sanki.
Erzurum’da ne teri ne sıcağı be yavrum 😂😂 Kıbrıs bugün bile sıcak düşün ocaktayız 😂😂 yaza denk gelseydi mahvolurdum net. Ne klimasız oturulur ne dışarı çıkılırdı. Bana iyi oldu valla zmnlama olarak 😍

Kızlar belki konuşulmuştur, uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karışık. Burda 4 aylıkken başlanıyormuş 😳 geçe kalırsan çok ağlar diyor herkes
Kimisi de bu bebeğe öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor diye düşünüyor ne yapacağım bilmiyorum 🤷‍♀️
Çoğu iyi pedagog tavsiye etmiyor diye biliyorum. Ben de ilk kızımda çok zorlandım, çok gittim geldim. İyi ki öyle bir şeye girişmemişim. Zaman öyle çabuk akıyormuş ki... Şimdi biri 5 yaşında diğeri 2 yaşında kendi odalarında uyuyorlar sabaha kadar. Arada tek tük uyandıkları oluyor tabi, anne babayız neticede o kadar destek olamayacaksak da çocuk sahibi olmayalım. Evet geceleri uyanmak çok zor, meme ile uyuyan çocuk çok zor, sürekli uykusuz kalıyorsunuz ama geçip gidiyor bu da bir süreç diyorum hep. Çok kucağına alma alışmasın filan diyorlar. Büyünce zaten alamayacaksın mesela, onu çok net anlıyorsun büyüdükçe ve geçmişe dönmek istiyorsun. Keşke hep minnacık kalsalar filan diyorsun 😁 Bebek bakmak zor bir süreç ama tadını çıkarmak lazım. Çünkü bir daha asla o kadar tatlı, yumuşacık, mis kokulu olmuyorlar. 😢

Ay mümkünse biz doğurunca güncellensin çünkü maddiyat bitti ala ala sıfırlara geldik 😊 1-2 bin bile önemli şuan
Hem de nasıl, ki ben büyük kısmını kardesimden almama rağmen, herşey ateş pahası, muayene ücretleri artmış bugün neyse ki eski fiyattan aldı beni, 15 gün sonra kontrol var o da ücretsiz olcak ben de 34 olcam o zaman valla herşeyi hesap eder oldum, ama.ben her türlü yeni fiyattan dogururum çünkü tahmini tarihim 28 Şubat ( hep de 28 Şubat bana çok garip gelirdi küçüklüğümden beri minnacık ay gibi 😂 ay olmayacakmış da sonradan olmuş gibi o gün doğanlar garip gelirdi şansa bak)

Çoğu iyi pedagog tavsiye etmiyor diye biliyorum. Ben de ilk kızımda çok zorlandım, çok gittim geldim. İyi ki öyle bir şeye girişmemişim. Zaman öyle çabuk akıyormuş ki... Şimdi biri 5 yaşında diğeri 2 yaşında kendi odalarında uyuyorlar sabaha kadar. Arada tek tük uyandıkları oluyor tabi, anne babayız neticede o kadar destek olamayacaksak da çocuk sahibi olmayalım. Evet geceleri uyanmak çok zor, meme ile uyuyan çocuk çok zor, sürekli uykusuz kalıyorsunuz ama geçip gidiyor bu da bir süreç diyorum hep. Çok kucağına alma alışmasın filan diyorlar. Büyünce zaten alamayacaksın mesela, onu çok net anlıyorsun büyüdükçe ve geçmişe dönmek istiyorsun. Keşke hep minnacık kalsalar filan diyorsun 😁 Bebek bakmak zor bir süreç ama tadını çıkarmak lazım. Çünkü bir daha asla o kadar tatlı, yumuşacık, mis kokulu olmuyorlar. 😢
Bende ilk 6 ayda ayırırım diyordum hamileliğin başında sonra bi analık yüklendi neden ayırayım ki diyorum özlerim hem 🥹 iki yaşına kadar dursun yavrucak zamanla oturur düzen illaki bi de kucağımdan hiç indirmem bende ya dediğin gibi büyüyünce kucağa alamayacağız zaten 🥲

Kızlar belki konuşulmuştur, uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kafam çok karışık. Burda 4 aylıkken başlanıyormuş 😳 geçe kalırsan çok ağlar diyor herkes
Kimisi de bu bebeğe öğrenilmiş çaresizlik yaşatıyor diye düşünüyor ne yapacağım bilmiyorum 🤷‍♀️
Ben kafa karışacak bir durum olarak görmüyorum bu tarz şeyleri. Tamamen vicdan meselesi. Kimi önce ben, kimi önce bebeğim diyerek davranıyor. Kimi bugünler bir daha ele geçmeyecek kıymetini bileyim diyip dolu dolu evladıyla oluyor, kimi de ben bi daha bu günleri göremeyeceğim diyip devam ediyor. Umarım kalbinin sesini dinlersin

Hem de nasıl, ki ben büyük kısmını kardesimden almama rağmen, herşey ateş pahası, muayene ücretleri artmış bugün neyse ki eski fiyattan aldı beni, 15 gün sonra kontrol var o da ücretsiz olcak ben de 34 olcam o zaman valla herşeyi hesap eder oldum, ama.ben her türlü yeni fiyattan dogururum çünkü tahmini tarihim 28 Şubat ( hep de 28 Şubat bana çok garip gelirdi küçüklüğümden beri minnacık ay gibi 😂 ay olmayacakmış da sonradan olmuş gibi o gün doğanlar garip gelirdi şansa bak)
Benim oğlum 28 Şubat doğumlu 🥰

2023 vizyon panomu uyuyan bebek fotoğraflarıyla doldurduğum için inşallah ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum 😀

Bende ilk 6 ayda ayırırım diyordum hamileliğin başında sonra bi analık yüklendi neden ayırayım ki diyorum özlerim hem 🥹 iki yaşına kadar dursun yavrucak zamanla oturur düzen illaki bi de kucağımdan hiç indirmem bende ya dediğin gibi büyüyünce kucağa alamayacağız zaten 🥲
Valla eğer meme emen bebekse ayırmak çok mantıklı değil gibi çünkü gece uyanınca sen sürekli koştur koştur başka odaya gideceksin. Sana da eziyet. Benim bebeler 2 yaşına kadar bizim odada kendi park yataklarında yattılar hep. Sonra ayırdık. Pek sıkıntı yaşamadık.

Selam kızlar benim de bugün kontrolüm vardı tansiyonum 14 9 çıktı ve şekerim de var zaten doktor kan ve idrar istedi sonuçlara göre hastaneye yatirabilirmiş 🥺 erken doğum olur mu 32+1 deyim 1800 bebe de
Selam kızlar benim de bugün kontrolüm vardı tansiyonum 14 9 çıktı ve şekerim de var zaten doktor kan ve idrar istedi sonuçlara göre hastaneye yatirabilirmiş 🥺 erken doğum olur mu 32+1 deyim 1800 bebe de
Geçmiş olsun canım olmaz inşallah erken doğum filan, dur bakalım hemen panik yapma 🙏

Bu hafta gittiğimde konuşayım inşallah kan sulandırıcı işi beni tırsıtıyor 😂
Ben de ilk hamilegimde kan sulandırıcı ekoprin kullandim sabah ilacımı içmiştim gündüz 15.00 gibi sancım başladı 19.00 hastaneye gittik ilacı kullanıp kullanmadığimi sordu biraz sancı çektim sonra sezeryan alındım genel anestezi ile doğuma aldı doktorum bir sıkıntı çıkmadı bir sekilide ayarliyolar

Tam 28 inde doğmaz inşallah 😂 Neyseki bu sene 29 değil şubat 29 u da olabilirdi. İki haftada bir gidiyorum doktora her gidişte muayene 400 nst 110 verip geliyorum doğum için 15 gözden çıkardım ama daha da artarsa ne yaparım bilmem.

Tam 28 inde doğmaz inşallah 😂 Neyseki bu sene 29 değil şubat 29 u da olabilirdi. İki haftada bir gidiyorum doktora her gidişte muayene 400 nst 110 verip geliyorum doğum için 15 gözden çıkardım ama daha da artarsa ne yaparım bilmem.
Nst de mi paralı 🙃

Ay iki dakika kalkıp iş yapıyorum, 10 dakika oturup nefesleniyorum resmen 🤣 Ben neden 10 yıl yaşlandım birden bire yahu 😑 Kış hamileliği zormuş, yaz hamileliklerim çok sağlıklı hareketli geçti. Bunda öyle olmadı resmen 80 yaşında nine gibiyim.
Senmi benmi ağır vasıta gibi dur kalk dur kalk hergun bir yerim ağrıyor daha 17 ay öncede hamileydim ben hiç böyle değilim bazen oturup kalkarken abow diyormusum kızım taklidimi yapıyor kalkıyor abowww diyor yaslandikmi vücut kendini yenilemedenmi doğum yaptik anlamadım gitti sağlıcakla zamanında kucağımıza alaydik🤲🤲🤲

Ah kıyamam kuzuma aç doğacak çocuk 😂😂 inşallah fiziği çok düzgün olurda ömür boyu diyet yapmaz
İnşallah 🙏 kadınlar zayıf olsa da hep kg ile dertli babasının da benimde maşallahımız var bilemedim umarım teyzesine falan çeker 😂

Güvenli bağlanma ve bebek güvenliği için en erken 2-2,5 yaş diyorlar ben zaten yapamadım daha erkenini de yapamam da :)

Birebir kitaplara göre büyütülen çocuklara hayran kaldım hep. Oğlum kolik bir bebekti tüm ezberleri bozdu uyku eğitimi yemek düzeni hepsi kaydı. Birde 40 çıkınca odasını ayıran var anne kokusu alıp uyanmasın diye ben yapamam uykusuzluğa dayanırım ama el kadar bebeği başka odaya bırakamam. Büyüdüklerinde bizimle yatmayacaklar ne kadar sarılıp öpsem kardır bana göre
Bir gün bizimle aynı oda da uyumak istemeyecek, bir gün kendi yemek isteyecek,bir gün kendi yıkanacak ve giyinecek bende tadını çıkarmak istiyorum ihtiyacı olan her an yanındayım zaten o kendini hazır hissettiğinde kendisi istemeyecek

Back
X