2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Ben de sordum benzer durumdayım bende kasılma sertleşme belde ağrı aşağıya doğru bir baskı ben de önceki doğumda ağrısız olduğu için anlayamıyorum şuan

Ben de sordum benzer durumdayım bende kasılma sertleşme belde ağrı aşağıya doğru bir baskı ben de önceki doğumda ağrısız olduğu için anlayamıyorum şuan
Evet hatta alttan öyle zorladı ki bugün kesin dedim suyum gelecek galiba çıkışa o kadar yakın oynuyor ki hani ağrı mı sayacağız kasılma mı bilemiyorum öyle şiddetli bi sancı da değil karnım taş oluyor ve aşağıya aşırı baskı oluyor

Bende öyle zannettim bugün bir ara. Ben doktoruma sordum beş dakika da bir olur ve şiddetlenirse haberim olsun dedi. Doğum sancısı ise zaman kısalır ve şiddetlenir ağrı hissi dedi Düzensiz olduğunda yalancı sancı olabiliyormuş ama anlamak zor geliyor bana takip ediyorum şimdi dakika olarak

Canim uzulme, valla anneler stresse girmesin diye hollandada boyu 30cu haftadan sonra olculmuyo.
Anne rahmi buyudugu surece sorun yok. Yanlis olcmuste olabilir doktor. Sen yemene icmene dikkat et, stress yapma insallah saglikla gelir bebisin.
Bikaç kez ölçtü cihazları da iyi oldugu için yanlış ölçmemiştir diye düşünüyorum ama bakalm pzt ne çıkacak merak ediyorum beslenemedim mi acaba ondan mı diye düşünüyo insan

İnşallah öyledir bakalm belki büyümüştür bu ay inşallah

Benim kasıkta batma oluyordu doktora gittim büyüdüğü için baskı yapıyordur dedi doğum sancısı nasıl diye sordum bilmiyorum çünkü ilk bebeğim adet sancısı gibi başlar ama çok çok fazlası ve bele vurur demişti makata vurdugunda doğum zamanı gelmiş oluyor demişti doktor

Benim kızımın boyu son ayda Türkiye ortalaması altı idi, 38+larda sezeryan olmuştum 3100kg a 48cm boyu vardı
Şimdi ama akranları arasında boyu en uzunlar arasında
Doktor bir sıkıntı görmedi ise sende içini ferah tutmaya çalış
(yengeminde 3700kg boy 56cm idi şimdi çocuk çok zayıf belli olmuyor yani)

Evet yaa aynen bide eskaza o gazlar ciktiysa midesi bos karni bos yine emmek istiyo hop sil bastan

Kizlaaaar gazla nasil bas ediyosunuz var mi taktik maktik bambambam yapalim? Kuzum aksam cok kivraniyo iki gundur
Öncelikle sen emzirdigin için yediklerine içtiklerine dikkat etmelisin , örneğin gaz yapan ,acı , baharatlı, soğuk vb gibi bir çok unsur var yemeyip, yemeklerinde kimyon kullanabilirsin,emzirdikden sonra gaz bağırsaklara inmeden daha midedeyken hemen gazı cikartmayi dene,bağırsaklara inince karnına saat masajı ,bacaklara masaj yaptırabilirsin ,gaz damlalarindan alıp sırayla deneyebilirsin hangisinin hangi çocuğa iyi geleceği meçhul :) ama en etkili yöntem hemen emzirip hemen Gazi cikart sonra sevin oynayın:)

Evet yaa aynen bide eskaza o gazlar ciktiysa midesi bos karni bos yine emmek istiyo hop sil bastan
Eğer sen yeteri kadar emdigine eminsen , sindirmesi için yeniden yeniden emzirmedeb belli araliklarla emzirmelisin yoksa o döngü devam eder,bazı bebekler anneyi emzik olarak da kullanıyor sadece aç olduğu için emmiyorlar onu bir şekilde anlayabilirsen süper olur

Kızlar gümüş kapak gerçekten mucize emzirme dışında hep takıyorum lansinoh aldım ama kullanmama gerek bile kalmıyor gümüş kapak sayesinde bazen çok emince kızarıyor ucu sızlıyor kesin yara olacak diyorum açıyorum ki düzelmiş, bazen oğlum saldırınca ilk birkaç sn acıma hissediyorum sonra geçiyor çok şükür yoksa yara çok zor anneninde bebeğin de emme kalitesi düşüyor

Kesinlikle emzik olarak emiyor bir süre sonra karnı tok ama emmek onun için büyük zevk

Peki kızlar emzik tecrübeleriniz nasıl doktor 2. Aydan sonra tavsiye ediyoruz meme reddi yapmasın diye dedi ama karnı tok olmasına rağmen emmek istiyor memeyi emzik yapıyor yani, ayrıca 2.aydan sonra emziğe alışır mı çocuk sonradan alıştıran çok nadir duydum

Çok iyi diyorlardı pahalı diye almamıştım alırım olmadı canım acirsa

Ben emzik aldım kizimda da kullanmistim rahat oluyor emzik alan bebek ,Philips awent Air serisini aldım yine , bakalım bunda da deniycem inşallah meme reddi olmaz ,kızım 3.5 ay emdi hem emzik aldi sonra biberon dan mi doğal bir red süreci varmış ondan mı bilmiyorum bıraktı

Kızlar bebişlerin usg tahmini kilosu ile gerçek kilosu yakın mı, bizimki çok farklı çıktı, 4100 g usg kilosu doğum kilosu 3350 g doktor bile şok oldu şekerim olduğu için usg den bile çok bekliyormuş, benim oğlan iri beklerken minnoş bişey çıktı ama çok tatlı ağzı burnu hokka gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…