- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #24.341
Ben de sordum benzer durumdayım bende kasılma sertleşme belde ağrı aşağıya doğru bir baskı ben de önceki doğumda ağrısız olduğu için anlayamıyorum şuanYa arkadaşlar bu kasılmalar sancı mı oluyor karnın taş gibi olması ve aşağıya baskı olması.
Yani ben 1 tane doğurdum ama hastanede başladı sancım zaten onlar da üst seviyeydi bu kasılmaların ne olduğunu anlayamıyorum
Evet hatta alttan öyle zorladı ki bugün kesin dedim suyum gelecek galiba çıkışa o kadar yakın oynuyor ki hani ağrı mı sayacağız kasılma mı bilemiyorum öyle şiddetli bi sancı da değil karnım taş oluyor ve aşağıya aşırı baskı oluyorBen de sordum benzer durumdayım bende kasılma sertleşme belde ağrı aşağıya doğru bir baskı ben de önceki doğumda ağrısız olduğu için anlayamıyorum şuan
Nişan olabilir dediğiniz akıntı kıvamlı iseSu gibi değil kıvamlı akıntı gibi geldi suyum gelse heyecandan naparım bilmiyorumbence benimkide girmeye çalışıyor pazartesi kontrolüm var bakalım gelişmeler nasıl olacak
Bende öyle zannettim bugün bir ara. Ben doktoruma sordum beş dakika da bir olur ve şiddetlenirse haberim olsun dedi. Doğum sancısı ise zaman kısalır ve şiddetlenir ağrı hissi dedi Düzensiz olduğunda yalancı sancı olabiliyormuş ama anlamak zor geliyor bana takip ediyorum şimdi dakika olarakEvet hatta alttan öyle zorladı ki bugün kesin dedim suyum gelecek galiba çıkışa o kadar yakın oynuyor ki hani ağrı mı sayacağız kasılma mı bilemiyorum öyle şiddetli bi sancı da değil karnım taş oluyor ve aşağıya aşırı baskı oluyor
Bikaç kez ölçtü cihazları da iyi oldugu için yanlış ölçmemiştir diye düşünüyorum ama bakalm pzt ne çıkacak merak ediyorum beslenemedim mi acaba ondan mı diye düşünüyo insanCanim uzulme, valla anneler stresse girmesin diye hollandada boyu 30cu haftadan sonra olculmuyo.
Anne rahmi buyudugu surece sorun yok. Yanlis olcmuste olabilir doktor. Sen yemene icmene dikkat et, stress yapma insallah saglikla gelir bebisin.
İnşallah öyledir bakalm belki büyümüştür bu ay inşallahÖnde başlayan bebeğim sonra kendi haftasına en son kontrolde de 1 hafta geriye düşmüştü bir problem mi var diye sorduğumuz da aynı senin gibi bazı ölçümleri geride bazıları haftasıyla uyumlu bazısıda ilerde çıkıyor sorun yok dedi doktor bence dert etmedoktorda eşinle sana bakınca bu bebek minyon diyor sürekli canım sıkılıyor ama olsunduuu minyonda olsa sağlıkla gelsinler
Benim kasıkta batma oluyordu doktora gittim büyüdüğü için baskı yapıyordur dedi doğum sancısı nasıl diye sordum bilmiyorum çünkü ilk bebeğim adet sancısı gibi başlar ama çok çok fazlası ve bele vurur demişti makata vurdugunda doğum zamanı gelmiş oluyor demişti doktorYa arkadaşlar bu kasılmalar sancı mı oluyor karnın taş gibi olması ve aşağıya baskı olması.
Yani ben 1 tane doğurdum ama hastanede başladı sancım zaten onlar da üst seviyeydi bu kasılmaların ne olduğunu anlayamıyorum
Evet kilosuna bişey demedi boyu 33. Haftada kalmış dedi bu hafta yine aynı çıkarsa perinatolojiye yönlendircem dedi. Neden olabilir ki bu aya kadar hep haftasıyla uyumluydu kilosu önde gidiyordu hatta düzgün beslenemedim mi ondan mı uzamadı acaba
Çok teşekkürler canımEveeetsutten yana bilgilendim baya ihtiyaci olan her zaman yazabilir yardimci olurum
Evet yaa aynenNurse Harvey damla e bebekten alıyordum, evet beslenmeden sonra hemen gazını çıkarabilseler keşke ama bizimde bazen hemen çıkıyor emzirince bazende ne yaparsam yapayım çıkmıyor, sonra karnı gur gur pata pat sesler geliyor kıvranıyor tam çıkmadan 2 sn önce çığlık atıyor resmen pırtlatınca huzura kavuşuyor, bebekte gaz sorunu çok zor
Döngüye giriyor işte alttan pırt üstten gak emzir sil baştanEvet yaa aynenbide eskaza o gazlar ciktiysa midesi bos karni bos yine emmek istiyo hop sil bastan
Öncelikle sen emzirdigin için yediklerine içtiklerine dikkat etmelisin , örneğin gaz yapan ,acı , baharatlı, soğuk vb gibi bir çok unsur var yemeyip, yemeklerinde kimyon kullanabilirsin,emzirdikden sonra gaz bağırsaklara inmeden daha midedeyken hemen gazı cikartmayi dene,bağırsaklara inince karnına saat masajı ,bacaklara masaj yaptırabilirsin ,gaz damlalarindan alıp sırayla deneyebilirsin hangisinin hangi çocuğa iyi geleceği meçhul :) ama en etkili yöntem hemen emzirip hemen Gazi cikart sonra sevin oynayın:)Kizlaaaar gazla nasil bas ediyosunuz var mi taktik maktik bambambam yapalim? Kuzum aksam cok kivraniyo iki gundur
Eğer sen yeteri kadar emdigine eminsen , sindirmesi için yeniden yeniden emzirmedeb belli araliklarla emzirmelisin yoksa o döngü devam eder,bazı bebekler anneyi emzik olarak da kullanıyor sadece aç olduğu için emmiyorlar onu bir şekilde anlayabilirsen süper olurEvet yaa aynenbide eskaza o gazlar ciktiysa midesi bos karni bos yine emmek istiyo hop sil bastan
Kesinlikle emzik olarak emiyor bir süre sonra karnı tok ama emmek onun için büyük zevkEğer sen yeteri kadar emdigine eminsen , sindirmesi için yeniden yeniden emzirmedeb belli araliklarla emzirmelisin yoksa o döngü devam eder,bazı bebekler anneyi emzik olarak da kullanıyor sadece aç olduğu için emmiyorlar onu bir şekilde anlayabilirsen süper olur
Çok iyi diyorlardı pahalı diye almamıştım alırım olmadı canım acirsaKızlar gümüş kapak gerçekten mucize emzirme dışında hep takıyorum lansinoh aldım ama kullanmama gerek bile kalmıyor gümüş kapak sayesinde bazen çok emince kızarıyor ucu sızlıyor kesin yara olacak diyorum açıyorum ki düzelmiş, bazen oğlum saldırınca ilk birkaç sn acıma hissediyorum sonra geçiyor çok şükür yoksa yara çok zor anneninde bebeğin de emme kalitesi düşüyor
Ben emzik aldım kizimda da kullanmistim rahat oluyor emzik alan bebek ,Philips awent Air serisini aldım yine , bakalım bunda da deniycem inşallah meme reddi olmaz ,kızım 3.5 ay emdi hem emzik aldi sonra biberon dan mi doğal bir red süreci varmış ondan mı bilmiyorum bıraktıPeki kızlar emzik tecrübeleriniz nasıl doktor 2. Aydan sonra tavsiye ediyoruz meme reddi yapmasın diye dedi ama karnı tok olmasına rağmen emmek istiyor memeyi emzik yapıyor yani, ayrıca 2.aydan sonra emziğe alışır mı çocuk sonradan alıştıran çok nadir duydum
E bebekte ara ara indirime giriyor %40 indirimli almıştım lansinohtan ucuza gelmişti hattaÇok iyi diyorlardı pahalı diye almamıştım alırım olmadı canım acirsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?