- 17 Nisan 2016
- 1.034
- 2.647
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.241
Bu yazdığınız bana bu sabah çok iyi geldi ya genel anlamdaCanım saatlerdir ağlarsan nasıl süt üreteceksin? Emzirmek istemiyorsan mama vermeye devam et bu senin psikolojini etkiliyor mutsuz oluyorsan zorlamanın alemi yok. Bebek 9dan beri hiç çiş yapmadıysa bu pekte birşey emememiş anlamına gelebilir. Çünkü böbrekler bu kadar zamanda içtğini süzerdi. Sen mamayı yap ver mama verdim diye üzülme ne bu herkesin mamayla alıp veremediği anlamadım. Anneler siz artık bebelerle duygusal olarak bağlısınız sizin stresinizi o da çekiyor yapmayın bunu sakinleşin ve bırakın hayat aksın. Siz düşünmeyi bırakıp yaşamaya başlayınca herşey olacağına varıyor zaten değiştiremeyeceğiniz şeyler içinde üzülmeyi bırakın.
Ayy evet cidden zormuş ya bu alerji olayı bizimde ciltte baktı süt ve domatese çıktı sadece alerji ama 1 aydır yemediğim halde gene geliyor kan anlamadım gitti bende ama alerji Dr kanı önemsemedi nedense çocuk Dr da önemsemedi nasılsa geçer diye çok önemsemiyor bu Dr lar alerjiyi benimde taktığım nokta kan değilde nefesteki hırıltı ya o geçse kana takılmıycam artık sanki çok zor nefes alıyor ya ciğerleri gelilemiycek korkum varAslında ben buraya upuzun yazmıştım süt alerjisi olan anneler artınca, çok stresli bir süreç ve benim çevremde bilende yoktu çok çektik. İlk olarak burnu hep tıkalı gibiydi sürekli serum fizyolojik damlatıyorduk ama hiç o geçmiyordu ne zaman beni emse kırmızı benekler artıyordu yüzünde vücudunda. İlk seferinde doktor sütün yağlıdır dedi önemsemedi, sonra tabii şikayetler arttı hep önce kaka mukuslandı sonra yeşerdi. Amip antijeni sandılar o normal çıktı, üşütmüştür emmesi normal dediler ateşi yok dediler. Sonra bizim komşumuzun çocuğunda böyle bir sorun vardı ve onun söyledikleri aklıma gelince ben diyete başladım her gün ne yesem yazıyordum bir defter yaptım. Bunu yedim şu kadar kakası oldu mukus geldi kan geldi vs derken her şeye alerjisi olduğunu anladım. 2 yıl boyunca sadece haşlanmış havuç patates pirinç zeytin kayısı reçeli mısır ekmeği ve yeşillik tüketebildim. Zor günlerdi ama zamanla hafifliyor. Bir de cidden 10 sene önce böyle değildi şimdi hemen deriden basit bir testle buluyorlar. Ben o zaman delik deşik ediyorlar diye böyle yediklerimi kalem kalem yazıp öyle gittim. Şimdi cidden çok daha basit, umarım değildir ama öyle bile olsa 2 yaştan sonra çok hafifliyor. Yazımı bulursam tekrar kopyalayıp atayım birçok anneye belki yol gösterir
Deri testi büsürü alerji yapıcı besinler var tek tek biley damlatıyolar çocuğun sırtına öğle acı verici bişey değil bu arada hangisi çok kızarırsa alerji o besinde diyor Dr bence sizde yaptırın en azından neye olduğunu anlayınca rejim yapması kolay ha bir tek yumurta çıkmıyormuş 1 yaş öncesi eğer rejim yaptığınız halde belirtiler devam ediyorsa yumurtayıda kesiyor drBenim kızımın da burnu hep tıkalı gibi aynı şekilde ben de sürekli açıyorum. Yüzünde vucudunda aynı şekilde döküntüler oldu hatta biz İsilik sandık doktoru da öyle demişti. Şimdi sadece yüzünde oluyor ama nasıl desem eskiye göre daha soluk ve daha çok sabah memesinde oluyor sanki, gün içinde çok olmuyor. Kakasında başından beri mukus var, kimi gün daha az kimi gün daha yoğun. Kan hiç olmadı, olmaz da umarım. Malesef ben de alerjik bir durum olduğunu düşünüyorum, baya araştırdım. Ve asıl canımı sıkan ben mama ağırlıklı besliyorum çocuğumu, böyle bir durumda benim diyet yapmam yeterli değil. Mamayı da hipoalerjenik mama ile değiştirmem gerekiyor. Daha önce denedim o kadar berbat bir tadı varki çocuğum o iğrenç şeyi içmek zorunda kalacak. İçinde glikoz şurubu, palm yağı var. Siz de çok zorlu bir süreçten geçmişsiniz, o kadar çok yiyecekten mahrum kalmak çok zor olmuştur eminim. Bu arada biz kandan test de yaptırdık ama negatif çıktı fakat testte doğru sonuç çıkma ihtimali düşükmüş. Deri testinden nasıldır bilemiyorum. Yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim.
Çok haklısın ama doktor mama yok bitti o yüzden kilo almıyor uyuyor diyince ne yspsyım mana arttır diye bekliyordum ben tam kes diyor sabaha karşı verdim ve yazık hepsini içtiCanım saatlerdir ağlarsan nasıl süt üreteceksin? Emzirmek istemiyorsan mama vermeye devam et bu senin psikolojini etkiliyor mutsuz oluyorsan zorlamanın alemi yok. Bebek 9dan beri hiç çiş yapmadıysa bu pekte birşey emememiş anlamına gelebilir. Çünkü böbrekler bu kadar zamanda içtğini süzerdi. Sen mamayı yap ver mama verdim diye üzülme ne bu herkesin mamayla alıp veremediği anlamadım. Anneler siz artık bebelerle duygusal olarak bağlısınız sizin stresinizi o da çekiyor yapmayın bunu sakinleşin ve bırakın hayat aksın. Siz düşünmeyi bırakıp yaşamaya başlayınca herşey olacağına varıyor zaten değiştiremeyeceğiniz şeyler içinde üzülmeyi bırakın.
Valla cnm doymuyorsa vermek gerek cocuk acliktan aglayabiliyor ve mamayi bitirince susuyorsa acliktandir. Ben bastan beri mama veriyorum. Ve gercekten mamaya bu kadar takilinmasini ben de garipsiyorum. Evet tabii ki sadece anne sütü alsa en guzeli en sagliklisi ama bebekte ac kaliyorsa yapacak bisey yok.Çok haklısın ama doktor mama yok bitti o yüzden kilo almıyor uyuyor diyince ne yspsyım mana arttır diye bekliyordum ben tam kes diyor sabaha karşı verdim ve yazık hepsini içti
ben etini kestim daha 10 günlük falandı yüzünü çiziyor diye keseyim dedim annem çok küçük yapma kendi kendine kırılır düşer dedi dinlemedim. Et kesilince ben resmen bayılıyordum elim ayağım gitti koltuğa düştüm ilk defa böyle birşey yaşadım. Sonra kesmedim cidden kırıldı kendi kendine törpüledim bende. Çok fenaydı ya bayılmama ramak kakmıştı içim çekildi resmen.Gecenlerde tirnagini keserken etini sıktım biraz aglamadi ama dudak buktu
benden soguk terler bosaldi aglayacaktim
İnsanin ici cekiliyo gercektenben etini kestim daha 10 günlük falandı yüzünü çiziyor diye keseyim dedim annem çok küçük yapma kendi kendine kırılır düşer dedi dinlemedim. Et kesilince ben resmen bayılıyordum elim ayağım gitti koltuğa düştüm ilk defa böyle birşey yaşadım. Sonra kesmedim cidden kırıldı kendi kendine törpüledim bende. Çok fenaydı ya bayılmama ramak kakmıştı içim çekildi resmen.
Elbette doktorların tavsiyesi önemli ama annelik içgüdüsüne güvenim daha çok beslenme uyku gibi konularda, akıl veren doktor gelsin emzirsin uyutsun bakalım teorik olarak verdiği bilgiyi uygulamak kolaymı. Doktorlar genel konuşur her çocuk özeldir anne olarak sen çocuğunu daha iyi tanıyorsun, çocuğu emzirdin baktın çiş yapmıyor ver mamayı bide öyle dene, zaten o kadar üzülmeye sütün varsada şuan olmaz, ben ilk çocuğumu mamayla büyüttüm şimdikini emziriyorum benim için fark yok önemli olan bebek doysun, illa anne sütü alacak diye aç mı kalsın çocuk, hatta ilk çocuğum da sütüm o kadar çoktu ki ama asla istemiyordu o halde mama verdim bebeyle inatlaşmak çözüm olmuyor. Bence 1 hafta düzenli emzirip peşine mama ver dene sonuca göre devam edersin.Çok haklısın ama doktor mama yok bitti o yüzden kilo almıyor uyuyor diyince ne yspsyım mana arttır diye bekliyordum ben tam kes diyor sabaha karşı verdim ve yazık hepsini içti
Aksine mama arttırmıyor mu kiloyu neden tamamen kesti acaba..Çok haklısın ama doktor mama yok bitti o yüzden kilo almıyor uyuyor diyince ne yspsyım mana arttır diye bekliyordum ben tam kes diyor sabaha karşı verdim ve yazık hepsini içti
Ben rota yapmicamRotanin ilk dozu 15 haftaliktan once yapilmali diye biliyorum onu kacirmayin. Rota salgin ishal ve kusma ama cok agir seyrediyo. Menenjit direkt beyini etkileyen bir hastalik Allah korusun. Rota 2 veya 3 doz agizdan yapiliyo biz hastanede yaptirdik asiyi almadik
Yani doktoru hiç anlayamadım ben mantığı ne bunun. Bence siz çocuğunuzun verdiği işaretler göre gidin açsa, idrar yapmıyorsa verin mamasını, ya gerekirse sırf mama yer ölüm yok ucunda sizin bu kadar üzülmeniz daha zararlı onun için. Sütünüzün olmaması bir eksiklik değil kendinizi yargılamayın. Daha öncce de konuşmuştuk ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum, siz de benim gibi biraz stres yönetiminde zorlanıyorsunuz. Bu da daha da azaltıyor sütü inanın. Doktorların mesleğine saygı duyuyorum tabi ama bi çoğu yeni doğum yapmış hassas bi anneye nasıl yaklaşacağını bilemiyor malesef. Teoride konuşmak kolay, çocuğunuz katıla katıla ağlarken gel de yedirme mamayı.Niye kimse bir şey demiyor saatledir ağlıyorum bir saattir emziriyorum çekince ağlıyor ne yapayım kilo almayan çocuğa mamayı tamamen kesti ya bilmiyorum doğru mu bu
Evet o mama cidden çok iğrenç kokuyor neocate vermişlerdi benim zamanımda şimdi nasıl mamalar var bilmiyorum ama aptamilin falan da var sanki. Doğal vanilya özü katıyordum ben kokusu hafiflesin diye. Benim oğlumundaBenim kızımın da burnu hep tıkalı gibi aynı şekilde ben de sürekli açıyorum. Yüzünde vucudunda aynı şekilde döküntüler oldu hatta biz İsilik sandık doktoru da öyle demişti. Şimdi sadece yüzünde oluyor ama nasıl desem eskiye göre daha soluk ve daha çok sabah memesinde oluyor sanki, gün içinde çok olmuyor. Kakasında başından beri mukus var, kimi gün daha az kimi gün daha yoğun. Kan hiç olmadı, olmaz da umarım. Malesef ben de alerjik bir durum olduğunu düşünüyorum, baya araştırdım. Ve asıl canımı sıkan ben mama ağırlıklı besliyorum çocuğumu, böyle bir durumda benim diyet yapmam yeterli değil. Mamayı da hipoalerjenik mama ile değiştirmem gerekiyor. Daha önce denedim o kadar berbat bir tadı varki çocuğum o iğrenç şeyi içmek zorunda kalacak. İçinde glikoz şurubu, palm yağı var. Siz de çok zorlu bir süreçten geçmişsiniz, o kadar çok yiyecekten mahrum kalmak çok zor olmuştur eminim. Bu arada biz kandan test de yaptırdık ama negatif çıktı fakat testte doğru sonuç çıkma ihtimali düşükmüş. Deri testinden nasıldır bilemiyorum. Yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim.
Evet öyle hissediyor insan, ben aklımı kaçırıyordum kanı gördükçe korkudan. Aslında bağırsak tepkili alerji en iyisiymiş. Çünkü hemen tepkiyi verdiği için bulmak analiz etmek kolay. Doktorda öyle demişti şanslısın diye, arkadaşımın kızında büyüme geriliği yaptı asla kilo almadı boyu uzamadı ve sadece hırıltı vardı. Ama sütü, proteini kesince kilosunu falan aldı. Biz bir nevi şanslıyız kilo almasa sütün yaramıyor sanarsın ki o aylarca öyle sandı alerji kimsenin aklına gelmedi. Doktor değilim ama çok araştırdım çok uğraştım ne yazık ki, şansıma sonradan denk geldiğim çocuk doktorunun çocuğu da öyleydi o da bana yardımcı oldu. Testler doğru sonucu vermiyor yani benim oğluma o neocate mamayı başlamak için mecburi tahlil yapıldı ama alerjisi yok çıktıAyy evet cidden zormuş ya bu alerji olayı bizimde ciltte baktı süt ve domatese çıktı sadece alerji ama 1 aydır yemediğim halde gene geliyor kan anlamadım gitti bende ama alerji Dr kanı önemsemedi nedense çocuk Dr da önemsemedi nasılsa geçer diye çok önemsemiyor bu Dr lar alerjiyi benimde taktığım nokta kan değilde nefesteki hırıltı ya o geçse kana takılmıycam artık sanki çok zor nefes alıyor ya ciğerleri gelilemiycek korkum var
Benim bebeğimin de sürekli burnunda hırıltı var doktora gittik bunun için ama hiç alerjiden bahsetmedi. Kanlı kaka veya kızarıklıkta yok ama şimdi senin söylediklerinden endişe ettimEvet o mama cidden çok iğrenç kokuyor neocate vermişlerdi benim zamanımda şimdi nasıl mamalar var bilmiyorum ama aptamilin falan da var sanki. Doğal vanilya özü katıyordum ben kokusu hafiflesin diye. Benim oğlumunda
Evet öyle hissediyor insan, ben aklımı kaçırıyordum kanı gördükçe korkudan. Aslında bağırsak tepkili alerji en iyisiymiş. Çünkü hemen tepkiyi verdiği için bulmak analiz etmek kolay. Doktorda öyle demişti şanslısın diye, arkadaşımın kızında büyüme geriliği yaptı asla kilo almadı boyu uzamadı ve sadece hırıltı vardı. Ama sütü, proteini kesince kilosunu falan aldı. Biz bir nevi şanslıyız kilo almasa sütün yaramıyor sanarsın ki o aylarca öyle sandı alerji kimsenin aklına gelmedi. Doktor değilim ama çok araştırdım çok uğraştım ne yazık ki, şansıma sonradan denk geldiğim çocuk doktorunun çocuğu da öyleydi o da bana yardımcı oldu. Testler doğru sonucu vermiyor yani benim oğluma o neocate mamayı başlamak için mecburi tahlil yapıldı ama alerjisi yok çıktıbenim elimdeki veriler kaka fotoları deftere aldığım notlarla doktor rapor çıkardı mecburen. Yediklerini yaz hep o gün kaç kaka mukusluydu kanlıydı sonra onu yeme çıkar hayatından en az bir hafta düzelirse bil ki o alerji yapıyor. Ben iki yıl haşlanmış pirinç mısır ekmeği zeytin yeşillikler patates havuç kabak bir de kayısı reçeli ve bakliyatdan yiyebildim. Canım bir şey çektimi memelerim şişer kitlenirdi, yediğim an lokma alsam hatta dokunsam (özellikle süt ürünü) kabarıyordu çocuk. Kuruyemişler çok alerjik, sonsuz zor bir döngü ama kan vs insanı korkutuyor olsa da bana da doktorlar onun canını yakan bir şey değil bu aksine şanslısın bağırsak ezemediği sindiremediği için tepkiyle atıyor ki fark ediyorsun demişti. Allah yardımcın olsun ama geçiyor, umarım daha erken geçer 1.5 yaşında keçi yoğurdu yiyebilmiştik biz, o anne sütüne daha yakın ve içinde inek sütündeki proteinden yokmuş, zamanla hafifledikçe çeşit artıyor. Ek gıdaya direkt yulafla başladım. İçine zamanla meyve püresi ekledim elma, armut vs. Suyla pişiriyordum yulafı. O zaman bitkisel sütler çok pahalıydı, yulaf bile. Buarada ben diyet yaparken önce perişan olsam da sonra inanılmaz sağlıklı bir insana dönmüştüm. Dinç ve fit, şimdi sizde zorlanırsınız ama sonra bünye arınıyor adeta vejeteryan oluyorsun kısmen en sağlam kalsiyum koyu yeşil yapraklı sebzelerde var süt ürünlerinin aksine roka, tere vs. Protein yeşil mercimek de ve tüm bunlara rağmen bebeğimin o zaman tüm vitamin depoları full dü diğer sağlıklı her şeyi yiyebilen arkadaşlarımın bebeklerine göre. Asla eksik kalmıyorlar korkmayın ben çok korktum anne yüreği hep vicdan yapıyorsun ama geçecek gidecek hepsi inşallah
Dişleri hemen çıkacak anlamına gelmiyor bu durum merak etme, benim kızım 2 haftadır böyle eli hep ağzında agular ingalar çok sevimli oluyorlaraaaa yaaaaa
Benim bebem iki gündür çok ses çıkarıyor ve hatta bugün sesi çok gürleşti
Alt dişlerini kaşımaya başlayınca sustu
Yavrum çok erken başladı yahu1 aycık daha keyif yapsaydı keşke
Ekim 1de bir aylık olacak benim yavrumda o zaman yaptıracağız bakalım. Huysuzluk ateş falan yapıyor mu rota aşısı? Normal canım sürekli ağlıyorlar sürekli kucak ilgi bekliyorlarKendime bile zor yetişiyorum ilk çocuk olduğu için mi anlamadımgün içinde baya yoğun tempo halindeyiz çok şükür yolunda rotayı dün yaptırdık ilk dozu tam 3 aylık olmasını bekledi sağlık ocağı canım.
O tıkanık hırıltı benim şu an bebeğimde de var o normal henüz temizleyemiyorlar. Bu daha farklı arkadaşım nasıl anlatsam bilmiyorum ama hem sen hissederdin hem doktor söylerdi. Endişe etme mukus, kan, kabartı, yemyeşil salya salya bir kaka ve geçmeyen şikayetleriniz yoksa. Benim şimdiki bebeğim 2 aylık minik domuzcuk gibi tıkık tıkıkBenim bebeğimin de sürekli burnunda hırıltı var doktora gittik bunun için ama hiç alerjiden bahsetmedi. Kanlı kaka veya kızarıklıkta yok ama şimdi senin söylediklerinden endişe ettim
Bu aralar çok balgamı var o yüzden kakasında balgamsı şeyler var ama daha önce yoktu. Annemde balgamını atıyor dedi. Farklı bir şeyde yemedim hep aynı şeyler. Rengi hep sarı. Burun spreyi verdi bize dr, serum fizyolojik yetmiyor dedi. Bende nebulizatör aldım ama bir kere kullandım daha onu yapayım bari. Maskeyle mi veriyorsun ağızlık ile mi? Uyurken mi kullanıyorsun?O tıkanık hırıltı benim şu an bebeğimde de var o normal henüz temizleyemiyorlar. Bu daha farklı arkadaşım nasıl anlatsam bilmiyorum ama hem sen hissederdin hem doktor söylerdi. Endişe etme mukus, kan, kabartı, yemyeşil salya salya bir kaka ve geçmeyen şikayetleriniz yoksa. Benim şimdiki bebeğim 2 aylık minik domuzcuk gibi tıkık tıkıkserum fizyolojik damlatıyorum. Bir de bazen nebulizatöre koyup koklatıyorum geçiyor ama alerjide geçmiyor o kolay kolay. En azından benim oğlumda öyleydi. Endişelenmeyin hiç
Ya bir doktor mamaya neden bu kadar takar anlamıyorum beni sitrese sokuyor ya bu kadar vereceğim mamayı bir şey söylemediği için ben de kararsız kalıyorumElbette doktorların tavsiyesi önemli ama annelik içgüdüsüne güvenim daha çok beslenme uyku gibi konularda, akıl veren doktor gelsin emzirsin uyutsun bakalım teorik olarak verdiği bilgiyi uygulamak kolaymı. Doktorlar genel konuşur her çocuk özeldir anne olarak sen çocuğunu daha iyi tanıyorsun, çocuğu emzirdin baktın çiş yapmıyor ver mamayı bide öyle dene, zaten o kadar üzülmeye sütün varsada şuan olmaz, ben ilk çocuğumu mamayla büyüttüm şimdikini emziriyorum benim için fark yok önemli olan bebek doysun, illa anne sütü alacak diye aç mı kalsın çocuk, hatta ilk çocuğum da sütüm o kadar çoktu ki ama asla istemiyordu o halde mama verdim bebeyle inatlaşmak çözüm olmuyor. Bence 1 hafta düzenli emzirip peşine mama ver dene sonuca göre devam edersin.
Ben her beslenme sonrası durumuna bakıyorum 90lik mama veriyorum gerekirse mama vermekten cekinnme benceBen de cidden anlamadım ne yapacağımı şaşırıyorum böyle yapınca bir günde kaç kere kaç cc vermem gerekiyor sizce oğlum 2:30 aylık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?