- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.481
- 133
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.201
Kafa boyun tutması kalça çıkığı beni geriyorKafa olayı çok zormuş cidden hiçbirşey beni bunun kadar yormadı
Ohh gözün aydın ama nasıl rahatlar bedenin miss gibi olur artık hormonlarınİyi akşamlar kızlar nasılsınız bakalımadet oldum ben ya ne güzel olmadan gidiyordum oglusumla uyumustum lavaboya gittim kiyafetim hep lekelenmisti
Benimkininde hafif yesile calan bir sari ama degisiyo surekli sanirim yediklerimizle alakali. Bazen yesilimsi bazen sapsari bazen sari ve puturlu derken kivamda degisiyo bazen biraz daha kati bazen tam sivi falan fisman. Bence normaldir seninkiKızlar sizin bebeklerin kakası sapsarı mı? Benim kızın bir süredir hafif yeşile çalıyor böyle kirli sarımsı. Doktor kontrolümüz 3 gün sonra resim falan çektim mukus yok kan yok. İlk çocuğum süt, protein, çoklu besin uçan kuşa kadar alerjikti normal kaka nedir bilmedim hep kanlı mukuslu zordu. Şimdi ki kaka yeşile çalınca bu çocuğumda mı böyle diye tetikteyim ama kan mukus olmayınca da boşa mu telaşlanıyorum anlamadım. Yani sapsarı mı olması lazım sorayım istedim. Sadece anne sütü alıyoruz.
Diğerinde hiç normal kaka ne bilmedim. İlk anneliğimde böyle alerji yaygında değildi elimde kaka resimleri hastane hastane gezdiğimi bilirim. Oh içim öyle rahatladı ki kocaman sarıldım sanaBenimkininde hafif yesile calan bir sari ama degisiyo surekli sanirim yediklerimizle alakali. Bazen yesilimsi bazen sapsari bazen sari ve puturlu derken kivamda degisiyo bazen biraz daha kati bazen tam sivi falan fisman. Bence normaldir seninki
aaaa yaaaaaEğer bebeğin ses çıkarmaya başladıysa diş yerleri kaşınıyormuş o yüzden elleri hep ağzında oluyor. Elini ağzından çekmemek gerekiyor.
Benim kızım ilk günden beri sadece yüzüstü uyuyor. Kendisi öyle istiyor. Hatta bunu anlayana dek birkaç gün uyutamadık düzgünce. Şöyle yapıyoruz. Memede mayışıyor. Gaz çıkarken omzuma yatırıyorum orada uyuyor. Omzumdan yüzüstü yatağa alıyorum. Ellerini yüzüne götüremiyor kendini de uyandırmıyor.Yüzüstü hiç yatırmadım ben arada gün içinde 1 dakika tutuyorum. Düzleştikten sonra mı yüzüstü yatırdın. Birde öyle mi uyutayım uyanıkken durmuyır çünkü
3 kilo olmuş ayda 600-1000 arası almasi beklenir senin bebeğin de. 1250 almış iki ayda yani ayda 650 almış canım normali bu daha az olursa evet az denir. Günde bir kere mama vereblrsn istersen bu ama çocuktan çok anne kendini kötü hissediyor diye bence en dogrusu anne sütü ile devam kendi diyorsn çiş var kaka var kilosuda doğum kilosuna göre bakilirBebegin ksc kilo dogdu
Menenjiti ilk kızımda bir yasinda yaptirmisti doktorumuz salgın yok şu an onun için acele etmeyelim demişti. Bu kızımda da doktor rotanın tarihi önemli zamanında yapılsın menenjit için ilerleyen tarihlerde geldiğinizde konuşuruz dedi. Sanırım belirli bir zamanı yok rota gibi. Ama yapılmazsa kötü sonuclari olabiliyor.kizlar bu menenjit asisi ne zaman yapiliyor saglik ocayi sadece rotayi tek soyledi
Yediğimiz şeylere göre bebegin kakasinin rengi değişiyor. Ispanak yiyince baya yeşil oluyor ya da başka yeşil birşey yediğimde. Mukus kan yoksa endişelenecek birşey yoktur bence.Kızlar sizin bebeklerin kakası sapsarı mı? Benim kızın bir süredir hafif yeşile çalıyor böyle kirli sarımsı. Doktor kontrolümüz 3 gün sonra resim falan çektim mukus yok kan yok. İlk çocuğum süt, protein, çoklu besin uçan kuşa kadar alerjikti normal kaka nedir bilmedim hep kanlı mukuslu zordu. Şimdi ki kaka yeşile çalınca bu çocuğumda mı böyle diye tetikteyim ama kan mukus olmayınca da boşa mu telaşlanıyorum anlamadım. Yani sapsarı mı olması lazım sorayım istedim. Sadece anne sütü alıyoruz.
Olur mu hiç sen mükemmel bir annesin ki dert edip çare arıyorsun kendine, doktor ne dedi bu duruma anne sütü mü alıyor mama mı, çişli bez sayısı kaç, günde kaç kere kaka yapıyorCanımm çoook sıkkın bebeğim bir haftada sadece 20 gram almış ben nasıl bir anneyim böyle ya
Gercekten cok yorucu ve ilk annelik insanin telasi bambaska eminim cok yorucu gunler gecirmissindir dedigin gibi dermansiz dert vermesin Allah yeri gelmisken hic dert vermesin helede bebislere cocuklaraDiğerinde hiç normal kaka ne bilmedim. İlk anneliğimde böyle alerji yaygında değildi elimde kaka resimleri hastane hastane gezdiğimi bilirim. Oh içim öyle rahatladı ki kocaman sarıldım sanaçünkü çok çektim 5 yaşına kadar. Şimdide besin tanımadığı için 9 yaşında her şeyi reddeden bir çocukla yaşıyorum alerjiler bitti ama yemek sorunu çılgınlar gibi. O yüzden bu çocuğumda da yaşamak istemiyorum tabii Allah dermansız dert vermesin de yine hiçbirimize, çok teşekkür ederim
Teşekkür ederim ama besleyemiyırumOlur mu hiç sen mükemmel bir annesin ki dert edip çare arıyorsun kendine, doktor ne dedi bu duruma anne sütü mü alıyor mama mı, çişli bez sayısı kaç, günde kaç kere kaka yapıyor
Hep böyle sarı kaka olması gerekiyor gibi duydum sürekli panik oluyorum, bu evladımda mı öyle diye, cidden içim çok rahatladıYediğimiz şeylere göre bebegin kakasinin rengi değişiyor. Ispanak yiyince baya yeşil oluyor ya da başka yeşil birşey yediğimde. Mukus kan yoksa endişelenecek birşey yoktur bence.
Yeşil kakanın nedenlerinden biri bebeğin aldığı ön süt son süt dengesizliği diye okumuştum. Yani bebeğin sütün emzirmeye başladıktan sonra bir süre geçtikten sonra gelmeye başlayan yağlı kısımdan çok ilk gelen laktoz lu kısmı daha çok alması. Bir memeyi emzirirken tamamen bitirmeden diğerine geçmemeye dikkat ederseniz belki faydası olur. Veya birini emdi bitirdi, ikincisine geçti ama onu tam bitirmeden yorulup bıraktı mesela. Bir sonraki emzirme izde o yorulup bıraktığı memeden devam ederseniz onun yağlı kısmını da alır.Kızlar sizin bebeklerin kakası sapsarı mı? Benim kızın bir süredir hafif yeşile çalıyor böyle kirli sarımsı. Doktor kontrolümüz 3 gün sonra resim falan çektim mukus yok kan yok. İlk çocuğum süt, protein, çoklu besin uçan kuşa kadar alerjikti normal kaka nedir bilmedim hep kanlı mukuslu zordu. Şimdi ki kaka yeşile çalınca bu çocuğumda mı böyle diye tetikteyim ama kan mukus olmayınca da boşa mu telaşlanıyorum anlamadım. Yani sapsarı mı olması lazım sorayım istedim. Sadece anne sütü alıyoruz.
Aslında ben buraya upuzun yazmıştım süt alerjisi olan anneler artınca, çok stresli bir süreç ve benim çevremde bilende yoktu çok çektik. İlk olarak burnu hep tıkalı gibiydi sürekli serum fizyolojik damlatıyorduk ama hiç o geçmiyordu ne zaman beni emse kırmızı benekler artıyordu yüzünde vücudunda. İlk seferinde doktor sütün yağlıdır dedi önemsemedi, sonra tabii şikayetler arttı hep önce kaka mukuslandı sonra yeşerdi. Amip antijeni sandılar o normal çıktı, üşütmüştür emmesi normal dediler ateşi yok dediler. Sonra bizim komşumuzun çocuğunda böyle bir sorun vardı ve onun söyledikleri aklıma gelince ben diyete başladım her gün ne yesem yazıyordum bir defter yaptım. Bunu yedim şu kadar kakası oldu mukus geldi kan geldi vs derken her şeye alerjisi olduğunu anladım. 2 yıl boyunca sadece haşlanmış havuç patates pirinç zeytin kayısı reçeli mısır ekmeği ve yeşillik tüketebildim. Zor günlerdi ama zamanla hafifliyor. Bir de cidden 10 sene önce böyle değildi şimdi hemen deriden basit bir testle buluyorlar. Ben o zaman delik deşik ediyorlar diye böyle yediklerimi kalem kalem yazıp öyle gittim. Şimdi cidden çok daha basit, umarım değildir ama öyle bile olsa 2 yaştan sonra çok hafifliyor. Yazımı bulursam tekrar kopyalayıp atayım birçok anneye belki yol gösterirYeşil kakanın nedenlerinden biri bebeğin aldığı ön süt son süt dengesizliği diye okumuştum. Yani bebeğin sütün emzirmeye başladıktan sonra bir süre geçtikten sonra gelmeye başlayan yağlı kısımdan çok ilk gelen laktoz lu kısmı daha çok alması. Bir memeyi emzirirken tamamen bitirmeden diğerine geçmemeye dikkat ederseniz belki faydası olur. Veya birini emdi bitirdi, ikincisine geçti ama onu tam bitirmeden yorulup bıraktı mesela. Bir sonraki emzirme izde o yorulup bıraktığı memeden devam ederseniz onun yağlı kısmını da alır.
İlk çocuğunuzda alerji açısından başka ne belirtiler vardı acaba, benim bebeğimde de inek sütü proteini alerjisi de şüphelenildi. Pazartesi bir alerji prof undan randevu aldık.
BulduuuumSüt alerjisiyle ilgili epeydir yazmak istiyordum fırsat bulamadım. İlk çocuğum 5 yaşına gelene kadar çektim. Fark ettiğimde 1 aylıktı bir de 10 yıl önce bu kadar yaygın da değildi hayatımın en zor süreciydi diyebilirim. Yaşadıklarımı ve uyguladıklarımı buraya yazayım ki belki lazım olur. Ben fark ettiğimde 1 aylıktı önce yeşil mukuslu kakayı amip antijeni sandılar, araştırma hastanesine yönlendirdiler bebek ufak delik deşik olsun istemedim. Öncelikle bir defter alın canım arkadaşlarım. Ne yediniz yedikten kaç zaman sonra ne nasıl kaka yaptı yazın. Mesela o gün bulgur mu yediniz 3 gün aynısını bir öğünde tüketin. Ben o kakaları fotoluyordum. Böylelikle sadece süt değil, hayvansal protein ve çoklu besin alerjisi olduğunu da buldum. Doktora gittiğimde defteri ve kakaları gösterdimee sen dedi zaten çözmüşsün. İki seçenek sundu emzirmeyi kes neocate diye bir mama var onunla besle ya da elinde kalanlarla hayatına devam et. Tam 2,5 yıl boyunca sadece mısır ekmeği zeytin, haşlanmış patates havuç pirinç kayısı reçeli, kabak ve tüm yeşillikleri yiyebildim. Bir gün soğanla kavur bir gün haşla limon sık. Öyle geçti süreç, günde bir kez de neocate verdim hatta o zaman devlet sayılı veriyordu kadınlar kulübünde kaç anneyle birbirimize yolladık hatırlamıyorum kimin devlette günü önce gelip elinde bitiyorsa birbirine yolluyordu Sütünüz ek gıdada size adeta yol gösterici olacak ben havuç yiyordum mesela emzirince kanlı mukuslu kaka yoksa tabi hep 3 gün maruz bırakıyordum kendimi ne vereceksem bebeğe sonra onu emzirerek reaksiyona bakıyordum sorun yoksa bebeğe veriyordum. Hiç üzülmeyin koyu yeşil yapraklı sebzelerin hepsinde kalsiyum sütten yoğurttan peynirden fazla, onlardan yiyin hep. Ek gıdada oğluma suyla yulaf haşlayarak başladım meyveler dokunmuyordu evet peynir yiyemedi yumurta da ama ne kan değerleri eksildi ne bişi çok korkuyordum. 2 yaşında hafifledi en azından yoğurt yemeye başladı ama o da keçi ve manda inek sütü epey bizi zorladı kanlı kaka olmasa da kırmızı benekler, geçmek bilmeyen burun akıntıları gibi gibi. Uzun uzun yazdım ama öyle iyi anlıyorum ki, yalnız dediğim gibi süt çok da mühim bir şey değil biz insanlar için. Allah çocuklarımızı bize bağışlasın. Umarım bir nebze faydam olur yazdıklarımla. Defter çok önemli sütü kesmenize rağmen hala bişiler etkiliyorsa öyle bulursunuz. Bizim 1 yıl temasta bile alerjisi azıyordu. Mesela eşime illeki sütle bişi yapıyordum elime sıçramış ya da kuruyemiş koymuşum kaseye ellemişim bebeğe dokunduğum anda kabarıyordu. Fıstık, fındık, kuruyemişler efsane alerjik süt olsun diye her şeyi yiyoruz ister istemez. Dilerim sağlıkla büyür bebeklerimiz hepinizi sevgiyle öptüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?