2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Benim kızımın da burnu hep tıkalı gibi aynı şekilde ben de sürekli açıyorum. Yüzünde vucudunda aynı şekilde döküntüler oldu hatta biz İsilik sandık doktoru da öyle demişti. Şimdi sadece yüzünde oluyor ama nasıl desem eskiye göre daha soluk ve daha çok sabah memesinde oluyor sanki, gün içinde çok olmuyor. Kakasında başından beri mukus var, kimi gün daha az kimi gün daha yoğun. Kan hiç olmadı, olmaz da umarım. Malesef ben de alerjik bir durum olduğunu düşünüyorum, baya araştırdım. Ve asıl canımı sıkan ben mama ağırlıklı besliyorum çocuğumu, böyle bir durumda benim diyet yapmam yeterli değil. Mamayı da hipoalerjenik mama ile değiştirmem gerekiyor. Daha önce denedim o kadar berbat bir tadı varki çocuğum o iğrenç şeyi içmek zorunda kalacak. İçinde glikoz şurubu, palm yağı var. Siz de çok zorlu bir süreçten geçmişsiniz, o kadar çok yiyecekten mahrum kalmak çok zor olmuştur eminim. Bu arada biz kandan test de yaptırdık ama negatif çıktı fakat testte doğru sonuç çıkma ihtimali düşükmüş. Deri testinden nasıldır bilemiyorum. Yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim.

Evet ama o mamanın da alternatifi var bizde ilk kızımda alerji olduğu için kötü kokulu diye doktorun yazdığı mamayı yiyemedi sonrasinda Bebelac lf ile değiştirdi mamayı o koku yoktu.

Benimkide yatsada kafası düzelse yüzüstü hemen ağlıyor

hepsi güzelce gelip gelecek inşallah bu günleri vay be ne korkuyorduk diye konuşacağız
Az önce bezini alırken tükürük kaçtı bogazına kaynanam ağlarken açmış bezi ben ağlarken almıyorum çok aglayıp tıkanıyor diye aceleyle bezi değiştirmeye çalışırken fark etmedim öksürüyor sandım eşim çevirsene dedi aklım gitti nefesi gitti bian hıık falan yaptı ya şu büyükler annelere karışmasa yani ağlasın cigeri açılır diye al al dedi çocuk boğulacaktı ya kimseyi duymuycam valla korkuyorum zaten orasından burasından yarım saattir ya bişey olsaydı diye düşünüyorum

Çok gerildim ya çok agladıgında ben hemen alırdım neden almadım ya bişey olsaydı ağlasın cigerleri açılsın bişey olmaz dedi o kadar ağlayınca panikle hızlıca bezi alıp kucagıma alacaktım bi daha kendi bildiğimden şaşmıycam

Menenjit rotaya gore daha tehlike galiba
rotayi daha yapmadim malesef
kac doz yapiliyor bide ezcanedenmi aliyoruz?

Menenjit rotaya gore daha tehlike galiba
rotayi daha yapmadim malesef
kac doz yapiliyor bide ezcanedenmi aliyoruz?
Rotanin ilk dozu 15 haftaliktan once yapilmali diye biliyorum onu kacirmayin. Rota salgin ishal ve kusma ama cok agir seyrediyo. Menenjit direkt beyini etkileyen bir hastalik Allah korusun. Rota 2 veya 3 doz agizdan yapiliyo biz hastanede yaptirdik asiyi almadik

Ahh çok fena oluyor seni çok iyi anlıyorum. Bende öyle dikkat ediyorum ama en ufak bişeyde yaa bişey olsaydı korkusu günlerce gitmiyor aklımdan. Hayırlısı ile delirmeden büyütseydik büyükler ne olursa olsun amaaan bişey olmaz yok yok korkma biz neler yapardık diyor ama herşey eskisi gbi değil bi anlasalar.

Gecenlerde tirnagini keserken etini sıktım biraz aglamadi ama dudak buktu
benden soguk terler bosaldi aglayacaktim

Niye kimse bir şey demiyor saatledir ağlıyorum bir saattir emziriyorum çekince ağlıyor ne yapayım kilo almayan çocuğa mamayı tamamen kesti ya bilmiyorum doğru mu bu

Birden kilo alımı azalınca bi noluyor demiştim neyseki normalmiş, yoksun bayadır yolundadır umarım her şey. Rota aşısı yaptırdın mı?
Kendime bile zor yetişiyorum ilk çocuk olduğu için mi anlamadım gün içinde baya yoğun tempo halindeyiz çok şükür yolunda rotayı dün yaptırdık ilk dozu tam 3 aylık olmasını bekledi sağlık ocağı canım.

Niye kimse bir şey demiyor saatledir ağlıyorum bir saattir emziriyorum çekince ağlıyor ne yapayım kilo almayan çocuğa mamayı tamamen kesti ya bilmiyorum doğru mu bu
Canım saatlerdir ağlarsan nasıl süt üreteceksin? Emzirmek istemiyorsan mama vermeye devam et bu senin psikolojini etkiliyor mutsuz oluyorsan zorlamanın alemi yok. Bebek 9dan beri hiç çiş yapmadıysa bu pekte birşey emememiş anlamına gelebilir. Çünkü böbrekler bu kadar zamanda içtğini süzerdi. Sen mamayı yap ver mama verdim diye üzülme ne bu herkesin mamayla alıp veremediği anlamadım. Anneler siz artık bebelerle duygusal olarak bağlısınız sizin stresinizi o da çekiyor yapmayın bunu sakinleşin ve bırakın hayat aksın. Siz düşünmeyi bırakıp yaşamaya başlayınca herşey olacağına varıyor zaten değiştiremeyeceğiniz şeyler içinde üzülmeyi bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…