- 31 Ağustos 2019
- 49
- 88
- 88
- 35
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.221
Benim kızımın da burnu hep tıkalı gibi aynı şekilde ben de sürekli açıyorum. Yüzünde vucudunda aynı şekilde döküntüler oldu hatta biz İsilik sandık doktoru da öyle demişti. Şimdi sadece yüzünde oluyor ama nasıl desem eskiye göre daha soluk ve daha çok sabah memesinde oluyor sanki, gün içinde çok olmuyor. Kakasında başından beri mukus var, kimi gün daha az kimi gün daha yoğun. Kan hiç olmadı, olmaz da umarım. Malesef ben de alerjik bir durum olduğunu düşünüyorum, baya araştırdım. Ve asıl canımı sıkan ben mama ağırlıklı besliyorum çocuğumu, böyle bir durumda benim diyet yapmam yeterli değil. Mamayı da hipoalerjenik mama ile değiştirmem gerekiyor. Daha önce denedim o kadar berbat bir tadı varki çocuğum o iğrenç şeyi içmek zorunda kalacak. İçinde glikoz şurubu, palm yağı var. Siz de çok zorlu bir süreçten geçmişsiniz, o kadar çok yiyecekten mahrum kalmak çok zor olmuştur eminim. Bu arada biz kandan test de yaptırdık ama negatif çıktı fakat testte doğru sonuç çıkma ihtimali düşükmüş. Deri testinden nasıldır bilemiyorum. Yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim.Aslında ben buraya upuzun yazmıştım süt alerjisi olan anneler artınca, çok stresli bir süreç ve benim çevremde bilende yoktu çok çektik. İlk olarak burnu hep tıkalı gibiydi sürekli serum fizyolojik damlatıyorduk ama hiç o geçmiyordu ne zaman beni emse kırmızı benekler artıyordu yüzünde vücudunda. İlk seferinde doktor sütün yağlıdır dedi önemsemedi, sonra tabii şikayetler arttı hep önce kaka mukuslandı sonra yeşerdi. Amip antijeni sandılar o normal çıktı, üşütmüştür emmesi normal dediler ateşi yok dediler. Sonra bizim komşumuzun çocuğunda böyle bir sorun vardı ve onun söyledikleri aklıma gelince ben diyete başladım her gün ne yesem yazıyordum bir defter yaptım. Bunu yedim şu kadar kakası oldu mukus geldi kan geldi vs derken her şeye alerjisi olduğunu anladım. 2 yıl boyunca sadece haşlanmış havuç patates pirinç zeytin kayısı reçeli mısır ekmeği ve yeşillik tüketebildim. Zor günlerdi ama zamanla hafifliyor. Bir de cidden 10 sene önce böyle değildi şimdi hemen deriden basit bir testle buluyorlar. Ben o zaman delik deşik ediyorlar diye böyle yediklerimi kalem kalem yazıp öyle gittim. Şimdi cidden çok daha basit, umarım değildir ama öyle bile olsa 2 yaştan sonra çok hafifliyor. Yazımı bulursam tekrar kopyalayıp atayım birçok anneye belki yol gösterir
Evet ama o mamanın da alternatifi var bizde ilk kızımda alerji olduğu için kötü kokulu diye doktorun yazdığı mamayı yiyemedi sonrasinda Bebelac lf ile değiştirdi mamayı o koku yoktu.Benim kızımın da burnu hep tıkalı gibi aynı şekilde ben de sürekli açıyorum. Yüzünde vucudunda aynı şekilde döküntüler oldu hatta biz İsilik sandık doktoru da öyle demişti. Şimdi sadece yüzünde oluyor ama nasıl desem eskiye göre daha soluk ve daha çok sabah memesinde oluyor sanki, gün içinde çok olmuyor. Kakasında başından beri mukus var, kimi gün daha az kimi gün daha yoğun. Kan hiç olmadı, olmaz da umarım. Malesef ben de alerjik bir durum olduğunu düşünüyorum, baya araştırdım. Ve asıl canımı sıkan ben mama ağırlıklı besliyorum çocuğumu, böyle bir durumda benim diyet yapmam yeterli değil. Mamayı da hipoalerjenik mama ile değiştirmem gerekiyor. Daha önce denedim o kadar berbat bir tadı varki çocuğum o iğrenç şeyi içmek zorunda kalacak. İçinde glikoz şurubu, palm yağı var. Siz de çok zorlu bir süreçten geçmişsiniz, o kadar çok yiyecekten mahrum kalmak çok zor olmuştur eminim. Bu arada biz kandan test de yaptırdık ama negatif çıktı fakat testte doğru sonuç çıkma ihtimali düşükmüş. Deri testinden nasıldır bilemiyorum. Yazıyı paylaşırsanız çok sevinirim.
Ay inşallah balasjnda rahatlasam leke geldiğinden beri başım ağrıyor ilaç içmek istemiyorumOhh gözün aydın ama nasıl rahatlar bedenin miss gibi olur artık hormonların
Saçmalama sen çok iyi bir annesin illaki kilo alır öyle düşünüp kendini sitrese sokmaCanımm çoook sıkkın bebeğim bir haftada sadece 20 gram almış ben nasıl bir anneyim böyle ya
hepsi güzelce gelip gelecek inşallahKafa boyun tutması kalça çıkığı beni geriyor
Benimkide yatsada kafası düzelse yüzüstü hemen ağlıyorBenim kızım ilk günden beri sadece yüzüstü uyuyor. Kendisi öyle istiyor. Hatta bunu anlayana dek birkaç gün uyutamadık düzgünce. Şöyle yapıyoruz. Memede mayışıyor. Gaz çıkarken omzuma yatırıyorum orada uyuyor. Omzumdan yüzüstü yatağa alıyorum. Ellerini yüzüne götüremiyor kendini de uyandırmıyor.
Az önce bezini alırken tükürük kaçtı bogazınahepsi güzelce gelip gelecek inşallahbu günleri vay be ne korkuyorduk diye konuşacağız
Menenjit rotaya gore daha tehlike galibaMenenjiti ilk kızımda bir yasinda yaptirmisti doktorumuz salgın yok şu an onun için acele etmeyelim demişti. Bu kızımda da doktor rotanın tarihi önemli zamanında yapılsın menenjit için ilerleyen tarihlerde geldiğinizde konuşuruz dedi. Sanırım belirli bir zamanı yok rota gibi. Ama yapılmazsa kötü sonuclari olabiliyor.
İkiside iki dozdu tam hatırlamıyorum ama yanılıyor olabilirim.Menenjit rotaya gore daha tehlike galiba
rotayi daha yapmadim malesef
kac doz yapiliyor bide ezcanedenmi aliyoruz?
Rotanin ilk dozu 15 haftaliktan once yapilmali diye biliyorum onu kacirmayin. Rota salgin ishal ve kusma ama cok agir seyrediyo. Menenjit direkt beyini etkileyen bir hastalik Allah korusun. Rota 2 veya 3 doz agizdan yapiliyo biz hastanede yaptirdik asiyi almadikMenenjit rotaya gore daha tehlike galiba
rotayi daha yapmadim malesef
kac doz yapiliyor bide ezcanedenmi aliyoruz?
Ne zaman alacak bu kiloyuSaçmalama sen çok iyi bir annesin illaki kilo alır öyle düşünüp kendini sitrese sokma
Ahh çok fena oluyor seni çok iyi anlıyorum. Bende öyle dikkat ediyorum ama en ufak bişeyde yaa bişey olsaydı korkusu günlerce gitmiyor aklımdan. Hayırlısı ile delirmeden büyütseydikAz önce bezini alırken tükürük kaçtı bogazınakaynanam ağlarken açmış bezi ben ağlarken almıyorum çok aglayıp tıkanıyor diye aceleyle bezi değiştirmeye çalışırken fark etmedim öksürüyor sandım eşim çevirsene dedi aklım gitti nefesi gitti bian hıık falan yaptı ya şu büyükler annelere karışmasa yani ağlasın cigeri açılır diye al al dedi çocuk boğulacaktı ya kimseyi duymuycam valla korkuyorum zaten orasından burasından yarım saattir ya bişey olsaydı diye düşünüyorum
Gecenlerde tirnagini keserken etini sıktım biraz aglamadi ama dudak buktuAhh çok fena oluyor seni çok iyi anlıyorum. Bende öyle dikkat ediyorum ama en ufak bişeyde yaa bişey olsaydı korkusu günlerce gitmiyor aklımdan. Hayırlısı ile delirmeden büyütseydikbüyükler ne olursa olsun amaaan bişey olmaz yok yok korkma biz neler yapardık diyor ama herşey eskisi gbi değil bi anlasalar.
Kendime bile zor yetişiyorum ilk çocuk olduğu için mi anlamadımBirden kilo alımı azalınca bi noluyor demiştim neyseki normalmiş, yoksun bayadır yolundadır umarım her şey. Rota aşısı yaptırdın mı?
Evt ben basindan beri mama veriyorum ikiz benimkiler. Kapanir cnm sagliikli olsunlar yeter kiKapanır değl mi ya inşallah ben de öyle umuyorum mama veriyor musun
Canım saatlerdir ağlarsan nasıl süt üreteceksin? Emzirmek istemiyorsan mama vermeye devam et bu senin psikolojini etkiliyor mutsuz oluyorsan zorlamanın alemi yok. Bebek 9dan beri hiç çiş yapmadıysa bu pekte birşey emememiş anlamına gelebilir. Çünkü böbrekler bu kadar zamanda içtğini süzerdi. Sen mamayı yap ver mama verdim diye üzülme ne bu herkesin mamayla alıp veremediği anlamadım. Anneler siz artık bebelerle duygusal olarak bağlısınız sizin stresinizi o da çekiyor yapmayın bunu sakinleşin ve bırakın hayat aksın. Siz düşünmeyi bırakıp yaşamaya başlayınca herşey olacağına varıyor zaten değiştiremeyeceğiniz şeyler içinde üzülmeyi bırakın.Niye kimse bir şey demiyor saatledir ağlıyorum bir saattir emziriyorum çekince ağlıyor ne yapayım kilo almayan çocuğa mamayı tamamen kesti ya bilmiyorum doğru mu bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?