- 6 Mayıs 2020
- 1.273
- 3.123
- 83
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.501
Doğduğundan beri hiç kundak yapmayan benAy sagolasinHala uyumadi mesela normalde 7 7.30 gece uykusuna geciyo ellerini yemekle mesgul
Bizimkide yazin dogdu kiz sanki baska zaman dogurmusum gibi geldi ahahah keske bende yapmasaydim ama mecburdum koprucuk kemigi kirilmisti dogumda sipanin kolunu sabit tutmam gerekiyoduYazın doğdu çok sıcaktı bi de güzelce uyuyordu hep o yüzden kundak yapmadım o yüzden o reflekse alıştı olsa da uyanmıyor güçlü şekilde sıçrarsa uyanıyor o zaman pışpış yapıyorm uyumazsa göğsüme yatırıyorum gezerek geri dalıyor
Ay ne guzel yaa kibar cocuk ama belli sevgi istiyo o kadarDoğduğundan beri hiç kundak yapmayan ben
Süt içmese bile illa o anne yatağına uzanılarak yan yana koyniş koyniş olunup uykuya geçilecek bizde de
Yorucu oluyor dışarı çıkma durumunda.
Alışır annesi, o eller bal şerbeti olduğundan vazgeçemez ondan
Benimki yüzüstü yatıyor. O yüzden kendini uyandıramıyır canın. Sırtüstü 1 dk bile durmuyor anında sıçrayarak uyanıyor.Kizlar bebekleriniz hala moro refleksi yapiyo mu? Kundakla mi yatiriyosunuz elleri acik mi?
Ay bana bile iyi geldi ışık. Kırmızı ışıkta uyuyorum. Bebe uyanıksa oynamaktan evi pavyona çeviriyorum resmenO lamba çok iyi gerçekten bende aldım. Ben odada doğduğum ndan beri sarı ışık yakıyorum geceleri. Benimde öyleydi canım yavaş yavaş düşürdüm. Baktın bırakıp almaya başlıyor o zaman indir konuş bebeğinle durmazsa emzik ver. Doyuyorlar memeyi emzik gibi kullanıyorlar
Benim de ellerim öyle olsa ben de yerim.Ay sagolasinHala uyumadi mesela normalde 7 7.30 gece uykusuna geciyo ellerini yemekle mesgul
Hala herhangi bir kötü anda doğum geliyor aklıma. İnsan tuvalette bile doğum anını düşünmemeli ama işte travma böyle bir şey demek ki. Doğum sonrası da sıkıntılıydı benim.ilahi
İlk doğum bende de mükemmel değildi. Bir de bilinmezlik toyluk veeeeee lohusa depresyonu
Detayları vermeyeyim hiç. Aklıma geldikçe kendime ve bebeğime ağlayasım geliyor hala:)
Ve ben asla ikinci doğurmam diyordum. Taa ki covid kapanmasında bir kere bi oturdum düşündüm çocuğuma kardeş değil de kendime evlat istedim. Hani kardeş iyi deniliyor ama o biraz şans işi bence.
Tek çocukluk bence en kralı ya. Ama ben 2 çocuğum olsun istedim arasını da 7 sene koydum ki ikinci çocuğumu da tek çocuk gibi büyütebilirim diye.
Bir de maddi durum var. Önce Allah tabii fakat maddi olarak belli bir seviyeye ulaşmasaydık asla ve kata ikinciyi doğurmazdım (bile isteye)
Çünkü sevgi ile karın doymuyor al bak işte aşılar olmuş 2 bin tl nerdeyse. Çok seviyorum diye diye de koruyamam virüslerden
Koyniş koynişlik hoş ama ateş topuna dönüyoruz bi süre sonraDoğduğundan beri hiç kundak yapmayan ben
Süt içmese bile illa o anne yatağına uzanılarak yan yana koyniş koyniş olunup uykuya geçilecek bizde de
Yorucu oluyor dışarı çıkma durumunda.
Alışır annesi, o eller bal şerbeti olduğundan vazgeçemez ondan
Ben 1 hafta öncesine kadar yarım kundak yapıyordum bıraktım koltuk altından battaniyesini sıkıştırıp kollarını üste çıkarıp yatıyorum çok şükür alıştı gibi. moro devrede 6.aya kadar sürer diyorlar.Kizlar bebekleriniz hala moro refleksi yapiyo mu? Kundakla mi yatiriyosunuz elleri acik mi?
Aynen bende renkli renkli yakıyorum bazen renkleri değiştiriyorum eşim dışardan ne diyorlar acaba diyorAy bana bile iyi geldi ışık. Kırmızı ışıkta uyuyorum. Bebe uyanıksa oynamaktan evi pavyona çeviriyorum resmendışarıdan gören ne düşünüyordur acaba.
Benimki emzik tutmuyor ya. Philips aldım, gelmesini bekliyorum. Bi de onu denicem bakalım. Zaten memeyle oynuyorsa eşimin eline veriyorumbazen yine de ağlamaya devam ediyor. O zamaan tekrar meme
Benim de ellerim öyle olsa ben de yerim.Benimki de 8 buçuk gibi geçiyor ama 2 saat sonra uyanıyor. 2 saat emiyor. Sonra 2 saat sonra tekrar uyanma. 2 saat emmese iyi bebe aslında
Hala herhangi bir kötü anda doğum geliyor aklıma. İnsan tuvalette bile doğum anını düşünmemeli ama işte travma böyle bir şey demek ki. Doğum sonrası da sıkıntılıydı benim.
Şu an düşünmüyorum diyelim. Zaman ne gösterir bilemem tabii ama dediğin gibi tek çocukluk krallık resmen.
Ben bu bebeyi yaparken bile maddi olarak refaha ermeden düşünemedim. En büyük erteleme sebeplerimden biri arabaydı mesela. Ne zaman araba aldık aaa tamaam düşünebiliriz dedik. Psikolojik olarak da hazır hissetmeyi bekledik. Bence zamanında geldi bebem.
Koyniş koynişlik hoş ama ateş topuna dönüyoruz bi süre sonrabebemin de o hoşuna gidiyor. Yanalım kavrulalım istiyor ya. O sıcaklık azaldığı zaman basıyor çığlığı
Kanguru kullanmaya başladım ben. Göbüşler birleşiyor. Sıcaklık oluyor. Onun da pek hoşuna gidiyor bu durum. Uyuyor kanguruda. Ben de o arada yarım saat falan yürümüş oluyorum. İyi geliyor.
Aynen öyle 2.ci dedikçe yapabilirsen buyur doğur diyorumilahi
İlk doğum bende de mükemmel değildi. Bir de bilinmezlik toyluk veeeeee lohusa depresyonu
Detayları vermeyeyim hiç. Aklıma geldikçe kendime ve bebeğime ağlayasım geliyor hala:)
Ve ben asla ikinci doğurmam diyordum. Taa ki covid kapanmasında bir kere bi oturdum düşündüm çocuğuma kardeş değil de kendime evlat istedim. Hani kardeş iyi deniliyor ama o biraz şans işi bence.
Tek çocukluk bence en kralı ya. Ama ben 2 çocuğum olsun istedim arasını da 7 sene koydum ki ikinci çocuğumu da tek çocuk gibi büyütebilirim diye.
Bir de maddi durum var. Önce Allah tabii fakat maddi olarak belli bir seviyeye ulaşmasaydık asla ve kata ikinciyi doğurmazdım (bile isteye)
Çünkü sevgi ile karın doymuyor al bak işte aşılar olmuş 2 bin tl nerdeyse. Çok seviyorum diye diye de koruyamam virüslerden
Şu erkeklerin de hiçbi acı sıkıntı çekmeden kucaklarını doldurdukları yetmiyormuş gibi kadının hislerini fiziki şartlarını düşünmeden zırt diye ikinci üçüncü planlamaları yok mu
Çocuğu kadın isterse erkeği kullanarak yapabiliraksi halde zorrrr kadın öyle böyle korunur yapmaz o çocuğu
Ama doğuruluyor da ben 2.ye hamile kaldığım zaman baya bi oturdum düşündüm “bunu doğurmaya nefesim yeter mi” diye
Yaşlar kaç bilmiyorum da 35-36 ya gelmeden doğurun yoksa zor olur
Biz 1 aydır böyleyiz tam diyorum ki ohh bu defa derin uykuya daldı 5 dakika sonra 3 dakika kestirip gezmeye çıkan dedeler gibi sanki hiç uyumamış gibi gözleri açıyor eşimle gülüyoruz hallerineBizimkide yazin dogdu kiz sanki baska zaman dogurmusum gibi geldi ahahah keske bende yapmasaydim ama mecburdum koprucuk kemigi kirilmisti dogumda sipanin kolunu sabit tutmam gerekiyodusicriyo uyaniyo suan aliyoeum aynen geziyoruz geri yatiriyorim 10 dk anca sanirim bu gece boyle gecicek
Ay bugun denedim bugun tummy time yapiyoruz sandi uyandi hu hu demeye basladiBenimki yüzüstü yatıyor. O yüzden kendini uyandıramıyır canın. Sırtüstü 1 dk bile durmuyor anında sıçrayarak uyanıyor.
E peki gece ne yapiyosun??Benimki yüzüstü yatıyor. O yüzden kendini uyandıramıyır canın. Sırtüstü 1 dk bile durmuyor anında sıçrayarak uyanıyor.
Valla bende bugun kollari acik yatirdim cebellestik ama uyuyi sukur insallah aynen devam ederBen 1 hafta öncesine kadar yarım kundak yapıyordum bıraktım koltuk altından battaniyesini sıkıştırıp kollarını üste çıkarıp yatıyorum çok şükür alıştı gibi. moro devrede 6.aya kadar sürer diyorlar.
Amiiin insallah yaa bide ben uykuyu cok severim asiri duskunumBiz 1 aydır böyleyiz tam diyorum ki ohh bu defa derin uykuya daldı 5 dakika sonra 3 dakika kestirip gezmeye çıkan dedeler gibi sanki hiç uyumamış gibi gözleri açıyor eşimle gülüyoruz hallerineinşallah 1 gün bile öyle geçmez yorucu oluyor
Ahahaha dogurmaya nefesim yeter mi tam olarak normal dogumun tanimiilahi
Şu erkeklerin de hiçbi acı sıkıntı çekmeden kucaklarını doldurdukları yetmiyormuş gibi kadının hislerini fiziki şartlarını düşünmeden zırt diye ikinci üçüncü planlamaları yok mu
Çocuğu kadın isterse erkeği kullanarak yapabiliraksi halde zorrrr kadın öyle böyle korunur yapmaz o çocuğu
Ama doğuruluyor da ben 2.ye hamile kaldığım zaman baya bi oturdum düşündüm “bunu doğurmaya nefesim yeter mi” diye
Yaşlar kaç bilmiyorum da 35-36 ya gelmeden doğurun yoksa zor olur
İnşallah ilk korktum çeker yüzüne falan diye sonra koltuk altına iyice sıkıştırdım rahatladım bütün gece öyle yatıyor kollar dışarda ama iyice havalar soğuyana kadar sıkıntı olmazValla bende bugun kollari acik yatirdim cebellestik ama uyuyi sukur insallah aynen devam eder
Ay aynı ben uyku manyağıyım bazen kalkarken ağlamak istiyorumAmiiin insallah yaa bide ben uykuyu cok severim asiri duskunumsen naptin bebikonun atesi oldu mu
Battaniye evet ya korkutuyo benide tulumun kollari citcitli simdi torba tulum gibi giydirdim kollari disarda sadece battaniye bende anksiyete yapiyo. 1 tog ve 2.5 tog kollu bacakli falan uyku tulumu alicam karar verdim alicaklarimada zaten 1 yasina gelir onlarla sonra yastik battaniye yorgan olaylarina baslanir belki idareten bi tulum daha alirim o zamana biter gider dedimİnşallah ilk korktum çeker yüzüne falan diye sonra koltuk altına iyice sıkıştırdım rahatladım bütün gece öyle yatıyor kollar dışarda ama iyice havalar soğuyana kadar sıkıntı olmaz
Masallah masallah bazi bebeklerde ates yapmiyomus insallah seninkide o bazi bebeklerdendirAy aynı ben uyku manyağıyım bazen kalkarken ağlamak istiyorumçok şükür çıkmadı ateşi canım inşallah gece de çıkmaz
Terliyo terlemeyi gectim ayagi bile kokuyo ahahaKızlar bebekleriniz terliyor mu ? 2. Ay asisindan sonra 1 haftadır başı da ayakları da terliyor.temmu sıcağında terlememisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?