2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kac geldi 32. haftanda? ben de suan 32deyim. Bir de belirtilerin var miydi bas agrisi vs? bir de bu yuksek tansiyon bebegin gelisimine olumsuz etkisi olmus muydu? acaba diyorum benim bebegin karin cevresinin kucuklugu yuksek tansiyondan dolayi mi
31 de bile 12/9 cikiyordu 32 de 15/10 18/10 bile cikmisti
Belirtim baş agrim yoktu bu tansiyona ragmen
Sadece 27 haftadan itabaren ayaklarim odem tutmustu
Tansiyondan olabilir cunku kan akisini yavaslatiyor plesantaya

Canim sende beyaz onluk tansiyonumu var acaba
Holterde normal ciktiyca demeki hastane tipi yerlerde yuksek cikiyo ona beyaz onluk diyolarmiş

ya da hindistan cevizi yagi vs de iyi olabilir hem dogal hem nemlendirir
Bende hindistan cevizi yağı kullanıyorum cok memnunumbu arada almak isteyen varsa Gratis'te anneler günü indirimi var,300gr organik hindistan cevizi yaği gratis kartla 65tlye düşüyor

31 de bile 12/9 cikiyordu 32 de 15/10 18/10 bile cikmisti
Belirtim baş agrim yoktu bu tansiyona ragmen
Sadece 27 haftadan itabaren ayaklarim odem tutmustu
Tansiyondan olabilir cunku kan akisini yavaslatiyor plesantaya
Anladim canim, doktor da 15i gormedikten sonra tam tani koyamayiz, idrarda protein kacagi ile de desteklemesi gerekiyor sanirim.. neyse bakalim nasil gelisicek durumum surekli ebeye olcturucem artik tansiyon

Canim sende beyaz onluk tansiyonumu var acaba
Holterde normal ciktiyca demeki hastane tipi yerlerde yuksek cikiyo ona beyaz onluk diyolarmiş
evet aynisini doktor da soyledi, esim sordu, neden holterde normal geliyor ama hastanede makinede olcunce yuksek cikiyo diye, doktor da bu sekilde cevap verdi cunku bir belirtim de yok, odem ve ya bas agrisi vs gibi

Annemlerde kalıyorum korkudan. 30+1 günlük oldum canım. Ciher gelistiri falan yaptıklar bana. Sana yaptıklar mi ciğer gelistirici. Birde tamamen mi uyutularak yapildi sezeryan. Uyaninca agrin oldumu
Ben Bayram öncesi hastanede yatmıştım gerek duymadılar kanamam bittiği için ameliyata girerken bacağımdan bir tane yaptılar tabii ne kadar etkili olur bilmiyorum sonuçta geç yapıldı yat canım dinlenebildiğin kadar dinlen sezeryanla oldum evet çünkü plasenta ve benim rahmimde daha önce çok işlem olduğu için çok uzun bir ameliyat sürdü uyanınca ağrım oldu mu evet çok oldu çok çok oldu 2 gün 3 gün kendime gelemedim hala da ağrılar devam ediyor ama geçiyor tabii ki gazını çıkardıktan sonra sadece bir sezaryen ağrısı kalıyor

merhaba herkese, 29+3 te kontrolümüzde kilo 1200 gr ve ac karın çevresi 12 gün geride, tek taraflı çentik devam ediyor, tansiyon normal ve idrarda protein yok. besleyici şeyler yemeye çalışıyorum çok da kilo aldım son yazdığımdan beri ama faydası oluyor mu bilmiyorum. belki daha çok gerilik olacaktı bu sayede daha az oluyor diye teselli ediyorum kendimi. bebişe kilo aldırma konusunda tavsiyeleriniz varsa bekliyorum

Klenbe içini ferahlatmak için kendi deneyimimi söyleyeyim.
İlk gebeliğimde karın bölgesi küçük diye doktorlar beni çok gerdiler. Yine 30lu haftalardaydım. Detaylıda hiçbir sorun yokken benim o zamanki üstün zekalı doktorum bu çocukta ya engelli durumu var ya işte gelişim geriliği var diye o kadar üzmüştü ki.
Renkli ultrason vs bilmem ne tahlilleri diye birkaç gün çok üzüldüm.
Meğer genetikmiş. Kızım uzun boylu ve 3,5 kg doğdu. Hala bel çevresi omuz kısmı ve kafası küçük. Narin. Ama bacakları uzun ve hafif basenli.
Çünkü anası öyle, babası uzun. İkimizin ortası olmuş güzel bir insan evladı.
Aynaya bak, annene, halaya, babaanneye bak. Benim ilk gebelik geç döllenme idi (büyüm ihtimalle) aynı doktor dış gebelik diye beni korkutmuştu taaa en başta da.
Bunları yazdım ki yaşadıkların aslında çok olağan şeyler.
Tabiki tedbiri elden bırakma. Sonuçta herşey Allahtan ve kesin öyledir, benim gibidir diyemem. Fakat içinin de gerilmesine göz yumamam. Beni rahatlatan annem olmuştu sağolsun.

Ek: benim ultrasonda mesela 32 haftalık olması gerekirken 30 haftalık çıkardı. Geç döllenme diye 1 haftası önemsenmezdi ama karın çevre ve kafa küçüklüğü bir hafta yandan4-5 gün daha geride çıkıyordu.

Doktor banada acil alinirsam ve cok kanama olacağı icin genel anestezi yapicam dedi. İlk hamileligim epidural sezeryandi etkisi gecince inanilmaz ağrılar olmustu. Şimdi genel anezteziden sonra uyanma sureci ağrı korkutuyor beni bebek kac kg doğdu bu arada gordin mu yavrunu

G
Anladim canim, doktor da 15i gormedikten sonra tam tani koyamayiz, idrarda protein kacagi ile de desteklemesi gerekiyor sanirim.. neyse bakalim nasil gelisicek durumum surekli ebeye olcturucem artik tansiyon
evet aynisini doktor da soyledi, esim sordu, neden holterde normal geliyor ama hastanede makinede olcunce yuksek cikiyo diye, doktor da bu sekilde cevap verdi cunku bir belirtim de yok, odem ve ya bas agrisi vs gibi
Sen idrarda proteine bakiyormusun?
Benim baş agrilarim oluyor cok fazla hafif te odem var ama tansiyon iyi cikiyor

Ağır oluyor tabii ki canım ama ağrı kesici serumlardı falan gazını da çıkardıktan sonra düzeliyorsun yani Bir iki güne kendine geliyorsun korkma Allah'ın izniyle vakti zamanında gelsin inşallah 9800 gramdı ama ödem attı dedi doktor şimdi düşmüş biraz gramları mama verdikten sonra yavaş yavaş çıkar dedi inşallah

Ay evet bi an da baskı oluyor yürütmüyor o an

Bende de oluyor
Hatta bu aralar daha cok oluyor cok sanci gibi
Keske nstye baglansam acaba sancimi diye

Bana da demir serumu takıldı. Rapor çıkarıyor doktor. Eczaneden alıyorsun ama cuzi bir miktar diye hatırlıyorum. Haftada 3 takılmıştı. Hemen artış oldu. Geçmiş olsun.
Aynı şey degil mi acaba cünkü bana doktor bu öyle devamli takılan bir şey degil dedi ara vermek gerekiyor dedi 15 günde bir yada haftada bir gibi bisey soyledi. Bi de raporlu fiyati eczaneye sordum raporlu şekilde 2000-2500 tl arasi dedi. Takma ucreti de 1070 tl ayriyeten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…