2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Bende e Bebek sleepy kampanyasından aldım 2 paket yani 100 tane toplamda.
Kimisi al diyor kimisi stok yapma diyor çevremde bakalım hiç bilmediğim konular
Bence bebisler doğunca onların gelişimine göre ilerlemek en doğrusu numara açısından
ilk bebegimde alerji problemi yasamistim ve gerçekten bez kaynakliydi marka degsince duzelmisti hersey

Benim de gebelikte belim çok üşüyor diye lohusayken daha çok üşür dedim şu yüksek bel lohusa pijamalarından aldım. 3 ay boyunca karışmayacağım göbeğime. Sıcak tutacağım ama rahmi rahatsız etmeyeceğim. Sonra korse ve egzersizle toparlanır inşallah

Banu Çiftçinin yazısını okudum şimdi Maviokur

Hemen doğum sonrası, karın duvarını destekleyici korseler gereksizdir. Bu korseler her ne kadar kendinizi iyi hissetmenizi sağlasa da, karın kaslarınızın eski formunu kazanmasında etkisizdir ve konforunuzu bozacaktır. Önemli olan doğum sonrası karın duvarını sıkılaştırıcı egzersizlere bir an önce başlamaktır.

Bu egzersizlere vajinal doğum sonrası herhangi bir zamanda başlayabilir, sezaryen olduysanız, dikişlerinizin ağrısı geçip, kendinizi iyi hissettiğiniz zamanı beklemelisiniz.

O zaman egzersiz için çok ara vermem, iyi hissettiğim bir zamanda başlarım. Korseyi hemen kullanmam. Eğer göbeğin gitmediğini görürsem birkaç ay sonra kullanırım büyük ihtimalle

Mantıklı ama ben 2. Doğumda normal doğumda alttan dikişim vardı maalesef onun iyileşmesini bekledim. Süreç ne gostericez bakalım. Hayırla güzellikle kavuşalimda bebelere sonrasında da destek oluruz birbirimize paslaşırız

Aa bence tam tersi biliyorum bu arada. Yani 28+5 29 haftaliktir. 28+0 da 29 dur diye biliyorum. Bu ne yaman çelişkiymis böyle be
Yok yaş gibi düşün doldurulan kısım söyleniyor. Hani 1 yaş doğum günü olur aslında 2 ye girer ama 2 demeyiz 1 deriz ya onun gibi

Haklısın öncelik bebişler Sağlıkla doğsunlar da inşallah karın hâlledilir

Vajinaya aniden giren iğne batması neden olur kimse cevap vermedi dün geceden beri oluyor acile gitmem gerekiyor mı acaba ? Evde de yanlızım

Yaa bilmiyordum canım teşekkür ederim

Vajinaya aniden giren iğne batması neden olur kimse cevap vermedi dün geceden beri oluyor acile gitmem gerekiyor mı acaba ? Evde de yanlızım
Canim bu gebeligimde çok yasamadim ama ilkinde bende de çok olurdu son aylarda hatta yolda yürürken çığlık atasım gelirdi bebegim makat pozisyonundaydi çok baskı yapardı vajinaya doktor normal karsilardi çok ayakta kalinca yürüyünce felan olurdu
Durumun ne sıklıkta? Çok mu fazla oluyor dinlenince geçiyor mu?
Kendini takip et acil degil ama doktoruna gidip Bi serviks uzunluğa felan baktirirsin için rahat eder

Canım idrar yolu enfeksiyonu veya vajinal enfeksıyon olunca da öyle olur . Biraz takip et tekrarlarsa gidersin ama doğum ile alakalı değildir bence

balimkitty ben korseyi hemen kullanmayı düşünüyorum. Ablam ve arkadaşı aynı zamanda doğum yaptılar. Ablam hemen kullandı korseyi arkadaşı önemsemedi ve kullanmadı. Sonrasında ablamı görünce pişman oldu keşke bende kullansaydım diye. Yanında egzersizde önemli ama çocukluğumdan biliyorum büyükler yeni doğum yapmış kadının beline çarşafı sıkı sıkı dolarlardı göbeği kalmasın diye ne kadar doğru orası tartışılır.

Canım idrar yolu enfeksiyonu veya vajinal enfeksıyon olunca da öyle olur . Biraz takip et tekrarlarsa gidersin ama doğum ile alakalı değildir bence
Çok teşekkür ediyorum dün geceden beri içim içimi yiyor gece 5 dk da bir batma hissi oldu aniden ve şiddetli ama kasık veya karnımda değil direk vajinada bir sey mi oldu diye korktum iyice panik olmuştum. İdrar yolu enfeksiyonu zaten vardı tek kullanımlık fitil şaşe kullanmıstım demek yine tekrarladı yarına randevu aldım gideceğim inşallah dediğin gibi sadece enfeksiyondur

Ben de hemen kullanmaya başlayanları duyduğum için sormuştum da ssver 'in dediği de mantıklı geldi. Cumartesi kontrolüm var, bir sorayım doktoruma. Teşekkür ederim canım cevabın için

Benimde ilk gebeliğim cok bilgisiz cahilim o yüzden gebelik konusunda ondan korkuyla sizlere yazıyorum her defasında iyi ki varsınız gerçekten yoksa bu 9 ay gecmezdi bana. Benim ki uzun süredir baş geliş duruyor ama pozisyon değişiyorsalar bilmiyorum dün gece cok sıktı 5 dakikada bir iğne batması hissi vardı çığlık attırcak tarzda bugün daha az yarına randevu aldım hemen inşallah normal birseydir enfeksiyon filandır yada cocuk baskı yapıyordur erken doğurmak istemiyorum kolilerin içine gelecek cocuk yoksa ben taşınamadan

İçini ferah tut enfeksıyon tarzı birsey olunca öyle oluyor ben hamile değilken de çok olurdu dediğin şey ilişki sırasında yanma olunca anlardım enfeksıyon var fitil kullanırdım hep

Allah korusun canım yaa zamaninda dogurursun ins
hani benim okadar sık olmuyordu gün içinde en fazla 7 8 defa felandi
Karnın ne durumda sertleşme toplanma felan oluyor mu?
Tabiki pozisyon degisirebiliyorlar
belkide kendini çok yordun taşınma işi felan fırsat buldukça dinlenmeye çalış randevu almakla iyi yapmışsın bol su iç ayaklarını yukarı kaldır uzan bakalim inş önemli birsey değildir ama sanmıyorum normaldir bence

Anakucagı konusunda çok karasız kaldım. Babybjorn muadili merf, mamma ve oyho tavsiye edilmiş. Saglamlik ve kumaş konusunda sizin fikriniz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…