Aldıysam da yagdan değildirKızlar bir şey soracağım, ben çok kilo verdim, hamilelikten önceki kilodan 1 kilo eksiğim. Zayıflıktan hep muzdariptim. Almak istiyorum. Lohusa yağını kullananlarda kilo artışı var mı, öyleyse ben de kullanayım.
Benimki ne öğlen uyudu ne gece daha biraz önce uyudu kafayı yemek üzereyim vallaVwlla bu öğlen uyudu biraz daha da gozunu kapamıyor benimki dehala ıgrasıyoz
İnşallah canım Allah şifa versin bütün bebeklere hastalara..Umarım bizim de dua edelimBebekler hasta olmasın
Al benden de o kadar bir de uyuyamadığı için huzursuz sanki ben uyutmuyorum uyusana be evladımBenimki ne öğlen uyudu ne gece daha biraz önce uyudu kafayı yemek üzereyim valla
E o zaman ek ders yatmıyor mu size?Benim görünmüyor ya idare eklememiş halen raporumu belli ki, ben yarın arayayım
Bizimki bugün ilk kez 3 saat uyudu ve uyandırdım. Uzun zamandır biberonu ağzında geveliyordu. 1saatte anca 60 mli zor iciriyordum. Bu uyku sonrası masallah 160 içti. Biraz kustu ama içti yani şaşırırdim.valla ben de 2 saatten çok uzatırsam anamı ağlatıyor. haklı da yavrum. sütün tamamen sindirilmesi 1 buçuk saat filan sürüyormuş. acıkıyor doğal olarak. ama kusmaması için 2 saat beklemeye çalışıyorum. o süreçte de altını değiştiriyorum, yeni emzirme hazırlıklarına başlıyorum, ağzına emzik veriyorum filan biraz oyalanmış oluyor. hiç durmazsa ayakta dolaştırıp bir ev turu attırıyorum kesin susuyor o zaman. hareket halinde olmayı çok seviyor. ama dediğim gibi 2 saatten sonra bekletmek zaten yazık yaemsin yavrucaklar. seninki kaç saatte acıkıyor? aralığı uzatmaya mı çalışıyorsun?
Ya ben evi 24 derecede sabit tutuyorum. Sonrasinda rahat davranıyorum. Sadece ilk uyandığında hırka giydirmeye çalışıyorum. Uyurken de kundak yapıp ince yorgan örtüyorum. Kendim gibi yapıyorum. Aslında bana çok dediler elektrikli soba kullan diye yani UFO ama unutmuştum şimdi sen yazınca hatırladım. Banyo yapınca aslında iyi olabilir.banyoyu her gün yaptırıyor musunuz? ben günaşırı yapıyordum bu zamana kadar ama o kadar gazı oluyor ki bu aralar artık üşümeye başladığını düşündüm ve 4 güne çıkardım banyo aralığınıgenelde kaka da yapmış oluyor 4. gün ve hemen sonrasında banyo yaptırıyoruz. bu sıcaklık, üşüme konusunu çözemiyorum ya. gece yatarken uyku tulumu giydiriyorum, üstüne ne örtsem açıyor çünkü. ama banyo zamanı sıcaklığı ne kadar yapıcam, ekstra elektrik sobası açıyorum doğru mu yapıyorum hiç bilmiyorum
Of ya bak benimde böyle olmuştu. Bende sarılık yüzünden biberon verdim. Artık alıştı çooook nadir emiyor beni. Devamlı süt sağiyorum. Artık şu şarjlı sutyene takılan makinelerden aldım gelmesini bekliyorum. Onunla çekebildiğim kadar çekip sonra Philips ile kalanı cekitiricem. Günde 3 kez sağiyorum. Alsın sorun değil ama bitmesinden çok korkuyorum. Emince daha iyi oluyor aslında ama biberondan gece iyi oluyor. Rüya beslenmesi için VS. Sağma işini halledersen meme reddinden korkma. Ayrıca çevremizdeki şu insanlar neden emmek önemsiz gibi konuşuyor anlamadım. Benimde eşimle annem öyle dedi dedi çocuk işte emmeyi bıraktı. Dinleme onları.Bu memede ağlama benim sabrımı çok sınıyor ve çok üzülüyorum ya. Meme reddi mi diye düşünüyorum halen ama her seferinde yapmıyor mesela şimdi gayet güzel emdi, gece uyanıp çok güzel emdi sonra altını değiştirdim sonra memeyi almadı çok uğraştım çok ağladı ama 90 cc biberonun 70’ini bitirdi. Sonra yatarken yine emdi yatarak. Asla anlamıyorum çözemiyorum
Bunu nasıl anlarız?Ğ
Sütün tazyikli olabilir mi? Baktın mı hiç
Canım aynısını biz de yaşadık. Gerçekten çok yorucu ve üzücü bişey. O her ağladığında ben 2 katı ağlıyordum. Ben de hep mantığını kavramaya, sorunu anlamaya çalıştım ama ben stres oldukça o daha da uzaklaştı memeden. Biz EDS ile tekrar memeye döndürebilmiştik. Çok sevinmiştim, hem mamayı da aldığı için aç da kalmamıştı. Sonradan ona da ağladı, kaşık biberonda da çok stres oldu vs. derken biz tekrar biberona döndük ama ben avent kullanıyorum, öncesinde başlığını değiştirip 1+ olanı 3 numarayı almıştım, tekrar 0+ 2 numara olanı takıp verdik. Hala da yavaş akışlı veriyorum. Çok açsa zaten artık büyüdüğü için hızlı çekebiliyor ama değilse en azından yavaş geliyor. Burda biraz sakin kalmak, kendine ve bebeğe güvenmek gerekiyor. Aslında okuduğum kadarıyla meme reddi oranı çok çok düşük. O yüzden hemen reddetti diye üzülüp ağlamadan ısrarla devam et bence. Isrardan kastım ağlatarak değil ama. O an istemiyorsa daha sakin bi anda, karnı tokken mesela ya da pilates topu üzerinde zıplayarak veya ayakta yürüyerek deneyebilirsin. Bir daha meme reddi olmaz diye de bişey yok, şimdi de etrafı izlicem diye zaman zaman az emiyor ya da gazdan yine ağlıyor ama ben daha sakin yaklaşıyorum. O an hemen mama ya da sağdığım sütü verip onu da bi sakinleştiriyoruz. Bizi bizden başka anlayan yok. Benim eşim de artık bi yerden sonra yeter demişti bana, emmeyiversin bu kadar önemli mi mama verelim işte dedi. Ama işte anne olmayanların ya da bizim şuandaki duygu durumumuzu bilmeyenlerin çok anlayabileceği bişey değil. Umarım sizin de sorunsuz ilerler süreçBen memeyi isteyeceğine kesinlikle inanıyorum
Of ben çarşamba günü büyük adım attım. ortalıkta hep kitaplarım olurdu. Hepsini topladım. Kitap sepetim olurdu. Onu da kutladım kaldırdım. Sadece 1, 2 kitap bıraktım. Onları a okuyamıyorum zaten. Gözlerim dolmuştu eşime anlatırken. O da okey jokey. Normal hayatını yaşamaya devam edip sinir ediyor beni. Gerçi çok takdir de ediyor ama neyse.Dün mesela hayatta neyden keyif alıyordum ben diye düşündüm, aklıma bir şey de gelmedi ne acı. Dediğin gibi bebeğimi çok seviyorum ama bir kısır döngüdeymiş gibi hissetmekten kendimi alamıyorum. Yeni kimliklerimize de alışacağız diye umuyorum.
Bunu nasıl anlarız?
Memenizi sıkınca fışkırıyor süt. Normalde olduğu gibi damlayarak akmıyor. Sertlik varsa o dönemde daha çok oluyor.
İleri tarihli almadım ya yine biraz uzun yazacağım ama 26 temmuzda kontrole gidince doktor çalışıyor musun dedi evet dedim o zaman doğum öncesi iznini aktarabilirsiniz doğum sonrasına dedi çalışır raporu aldım ama milli eğitimin sistemine göre yaz tatiline denk geldiyse çalışır raporu işe yaramıyormuş izin aktarımı olmuyormuş. Neyse 23 Eylül oldu ben doğum yaptım ve hastaneden doğum sonrası raporu aldım bu raporda doğum öncesi 5 hafta doğum sonrasına aktarılmış olarak verildi sistem o şekilde veriyormuş çalışır raporum olduğu için. Başta bu raporu idareye verdim ilk 2 hafta sorun olmadı sonra milli eğitim arayıp 18 inde işe başlamam gerektiğini 5 haftayı aktaramayacağımı söylemiş idareye idare de bana iletti mebbiste de 18 i başlama tarihi yazıyordu ama e devlette doğum sonrası raporunda 22 Aralık yazıyordu bitiş tarihi olarak. Ben de 18 inde rapor almaya gittim doktoruma, doktor raporu veremedi çünkü zaten SGK sistemine göre raporlu görünüyordum hastanenin rapor odasına yönlendirdi gittim oradaki kadın da zaten raporluyken rapor veremeyiz çalışır raporunu da bu hastaneden almadığın için iptal edemiyoruz aldığın doktora onu iptal ettirmen lazım biz şimdilik doğum sonrası raporunu sistemden silelim 18 kasımdan 28 kasıma kadar 10 günlük rapor verelim sen de bu süre içinde çalışır raporu veren doktora ulaşıp sildir raporu sonra bize haber ver doğum sonrası raporu yenileyelim tarihini 18 Kasım yaparak dedi tamam dedim çalışır raporu veren doktora ulaştım o da silemedi çünkü doğum gerçekleşince doğum öncesi alınan rapor silinemiyormuş. SGK sından tut da milli eğitimine sağlık bakanlığı iletişim merkezine kadar her yeri aradım sorunu çözebilen bir yer olmadı. En son idarecime söyledim o da ilçe milli eğitim ile görüştü doğum sonrası raporu alma zaten doğum yaptığını gösteren belge seni otomatik olarak 8 hafta izinli yapar sorun olmaz demişler şu an için böyle çözüldü gibi ama yine de içim rahat değil çünkü milli eğitimde sorun olmasa da SGK da raporum yok şu anda doğum öncesi 3 hafta ve doğum sonrası 8 hafta için. Yani kısaca şu an sistemde 26 temmuzda aldığım çalışır raporu ve 18 Kasım'da aldığım 10 günlük hastalık raporu dışında bir rapor yok. Ama hamileliğimin 35. Haftasından 18 kasıma kadar olacak şekilde doğum sonrası rapor da SGK sisteminde olmalıydı, veremiyorlar sistem otomatik olarak 22 aralığa kadar rapor veriyor doğum öncesini de aktarıp onu da milli eğitim kabul edemiyor doğum öncesini aktarma hakkım olmadığından dolayı.Ay ben hiçbir şey anlamadım. İleri tarihli rapor nasıl aldınız? 23 eylülde doğurup eğer çalışır raporu aldıysanız neden erken başlatmışlar onu da anlamadım. Ben 16 eylülde doğum yaptım. 3 Aralıkta ise başlama tarihim. Gidip rapor alacağım 5er gün şeklinde. 40 gün öyle tamamlayacağım. Dönem sonunda da mazeret iznimi kullanacağım. Sanırım ocakta yenileniyormus. Ama sizin sistemi bende anlamadım ekran görüntüsü aldım eşime sorucam. Eşim idareci.
Ek ders yatmıyor tabii okula gitmeyince yatmaz kiE o zaman ek ders yatmıyor mu size?
Bizimki bugün ilk kez 3 saat uyudu ve uyandırdım. Uzun zamandır biberonu ağzında geveliyordu. 1saatte anca 60 mli zor iciriyordum. Bu uyku sonrası masallah 160 içti. Biraz kustu ama içti yani şaşırırdim.
Ya ben evi 24 derecede sabit tutuyorum. Sonrasinda rahat davranıyorum. Sadece ilk uyandığında hırka giydirmeye çalışıyorum. Uyurken de kundak yapıp ince yorgan örtüyorum. Kendim gibi yapıyorum. Aslında bana çok dediler elektrikli soba kullan diye yani UFO ama unutmuştum şimdi sen yazınca hatırladım. Banyo yapınca aslında iyi olabilir.
Of ya bak benimde böyle olmuştu. Bende sarılık yüzünden biberon verdim. Artık alıştı çooook nadir emiyor beni. Devamlı süt sağiyorum. Artık şu şarjlı sutyene takılan makinelerden aldım gelmesini bekliyorum. Onunla çekebildiğim kadar çekip sonra Philips ile kalanı cekitiricem. Günde 3 kez sağiyorum. Alsın sorun değil ama bitmesinden çok korkuyorum. Emince daha iyi oluyor aslında ama biberondan gece iyi oluyor. Rüya beslenmesi için VS. Sağma işini halledersen meme reddinden korkma. Ayrıca çevremizdeki şu insanlar neden emmek önemsiz gibi konuşuyor anlamadım. Benimde eşimle annem öyle dedi dedi çocuk işte emmeyi bıraktı. Dinleme onları.
Bunu nasıl anlarız?
Of ben çarşamba günü büyük adım attım. ortalıkta hep kitaplarım olurdu. Hepsini topladım. Kitap sepetim olurdu. Onu da kutladım kaldırdım. Sadece 1, 2 kitap bıraktım. Onları a okuyamıyorum zaten. Gözlerim dolmuştu eşime anlatırken. O da okey jokey. Normal hayatını yaşamaya devam edip sinir ediyor beni. Gerçi çok takdir de ediyor ama neyse.
Ah ah ben de 6.sınıftan beri yazlar dahil hiç durduğumu bilmem. Bi pandemide bu kadar evdeydik bi de şimdiR rowantree kız aynı dediğini dusundum evin gunduz haliini bilmiyormusum bendehiç bekarken bile evde durmadım ben öğrenciyken bile yazları stajlarım olurdu her yaz. Napılır inan bilmiyorum. Tv hiç açmıyorum da Ulen diom napıyoşar evde temizlik yemek dısında. Hoş onları da yapamıyorum da
Linakiz kız ben hiç. gidemicekmişim gibi dusunmuyorum ya mesela eşimin izin azamanım gelince gidicem gibi zaten işten güçten vakit bulup gitmek ole kolay değildi. Şimdide aynı sanki
Canım benim takip ettiğim Ebe Tülin Bulur var. Bana onun faydası oldu açıkçası. Çünkü ortalıkta gereksiz yere sağım yapmayın lafı dolanıyor ama gerekli olan kısmı nedir çözemiyordum ben. Eğer doğum öncesi takip etseydim kesinlikle ilk başlardan itibaren sağıma başlardım. Çok güzel anlatmış. Kendi bebeği de prematüre doğdu ve sağımla süt arttırıyor. Buraya hikayelerinin linkini koyayım, göz atarsın.Hiç hoşlanmıyorum süt sağmaktan ve vakit de zor oluyor ama deneyeceğim
Bence gelip iş de yapsınlar neden yapmasınlar. Tabi ki manevi kısmı daha önemli ama biz evde debelenip dururken zaten psikolojik olarak da çöküyoruz. Ben de güçlü durucam, ben halledebilirim diye belli etmediğim için annem çok rahat bi şekilde gelmiyordu. Ben evde tükeniyordum ama telefonda iyiyim diyordum. Sonra neden böyle yapıyorum ki diyip arayıp söyledim valla, imkan varken neden imkansız gibi davranıyorum dedim. Gelip yardımları dokunabiliyorsa yapsın yani anneler. Ben şimdi düşünüyorum ilerde benden kızım böyle bişey istemese de ben giderim gibi geliyor ya. Nasıl unutuluyor ki bu zamanlar?Ya zaten benim derdim gelsinler işimi yapsınlar değil ki. Hamilelikte olsun çocuk doğduktan sonra olsun bi telefon açıp ya nasılsın bi şeyr ihtiyacın var mı desinler isterdim. Ben zaten ihtiyacım yok sağolun dicem sormaları yeterdi. Manevi desteğe çok ihtiyaç duydum annem gelsin sarsın sarmalasın istedim o da senin bana ihtiyacın yok diyip gitti.
Yani evet kendileri ne yaşadıysa bize de onu yaşatıyor gibiler ama bence biz bu döngüyü kırarız. İnşallah biz çocuklarımıza yaşatmayızBiliyorum biliyorum :) tabi iş de yapsalar fena olmaz ama askdkf
Mesela bence benim annem bilmiyor tam olarak annelik yapmayı. Doğumdan bi 10 gün sonra evden el etek çekilip çıtırdan bi depresyona sürüklenme eğilimi yaşadığımda haklısın yalnız bırakmamamız lazımdı seni dedi ama ne değişti? Hiçbir şey.
Sürekli travma travma deniyor ya, kim bilir ne travmaları var. Artık biz kendimizi olabildiğince tamir edip kendi çocuklarımıza yaşatmamaya çalışacağız. Belki doğru değil ama olabildiğince beklentisiz olmak hayal kırıklığını önlüyor.
İyi ki bu forum ve sizler varsınız.
Canım sütyen giyiyor musun? Ben bi sütyenim ve atletimi giydiğim zaman veya uyurken o memenin üzerine doğru yan yattığımda olduğunu farkettim. Yani memem sıkışınca oluyor. Senin de öyle bi durum var mı? Hani bebekle yatarken döndüğün tarafa baskı oluyorsa orası mı sertleşen yer acaba?Ayy sağ memem koltukaltından taş gibi olmuş yine bu neden oluyo ya valla yıldım artık
Evde sütyen gitmiyorum da dün mevlüt vardı orda giydim ama ondan olduğunu sanmıyorum ya baya rahattı çünkü. Emzirme düzenim de hep aynı ya az su içiyorum ya da yediğim şeylerden oluyo çözmem lazımCanım sütyen giyiyor musun? Ben bi sütyenim ve atletimi giydiğim zaman veya uyurken o memenin üzerine doğru yan yattığımda olduğunu farkettim. Yani memem sıkışınca oluyor. Senin de öyle bi durum var mı? Hani bebekle yatarken döndüğün tarafa baskı oluyorsa orası mı sertleşen yer acaba?
Benim annem imkan olsa gelir ama farklı şehirdeyiz ve babam kendi başına idare edemiyor bedensel engeli olduğu için kısa süreli bırakabiliyor. Ama ben de aynı şekilde Allah nasip eder de o günleri görürsek gelinim benim gibi gurbet kuşu olursa yanından hiç ayrılmam diye düşünüyorum. Yemeğini yapsam,temizliğini yapsam ya da sadece yanında olsam güç alsa benden yeter özellikle ilk 4 ay çok zor kendimizden gördük.Ah ah ben de 6.sınıftan beri yazlar dahil hiç durduğumu bilmem. Bi pandemide bu kadar evdeydik bi de şimdiAynen yapabilsek temizlik, yemek filan da anca eşim göz kulak olursa 1 saatte ne yetişirse şeklinde yapıyorum
Canım benim takip ettiğim Ebe Tülin Bulur var. Bana onun faydası oldu açıkçası. Çünkü ortalıkta gereksiz yere sağım yapmayın lafı dolanıyor ama gerekli olan kısmı nedir çözemiyordum ben. Eğer doğum öncesi takip etseydim kesinlikle ilk başlardan itibaren sağıma başlardım. Çok güzel anlatmış. Kendi bebeği de prematüre doğdu ve sağımla süt arttırıyor. Buraya hikayelerinin linkini koyayım, göz atarsın.
Süt Arttırmak = @ebe.tulin
Emzirme Danışmanı Ebe Tülin Bulur'dan (@ebe.tulin) Instagram 'Süt Arttırmak' öne çıkanlarını görwww.instagram.com
Bence gelip iş de yapsınlar neden yapmasınlar. Tabi ki manevi kısmı daha önemli ama biz evde debelenip dururken zaten psikolojik olarak da çöküyoruz. Ben de güçlü durucam, ben halledebilirim diye belli etmediğim için annem çok rahat bi şekilde gelmiyordu. Ben evde tükeniyordum ama telefonda iyiyim diyordum. Sonra neden böyle yapıyorum ki diyip arayıp söyledim valla, imkan varken neden imkansız gibi davranıyorum dedim. Gelip yardımları dokunabiliyorsa yapsın yani anneler. Ben şimdi düşünüyorum ilerde benden kızım böyle bişey istemese de ben giderim gibi geliyor ya. Nasıl unutuluyor ki bu zamanlar?
Yani evet kendileri ne yaşadıysa bize de onu yaşatıyor gibiler ama bence biz bu döngüyü kırarız. İnşallah biz çocuklarımıza yaşatmayız
Yaa bende saçımı yolucam yaaa die isyan ettim gecen gece. Ama o dan sonra özür dilerim anencim dedim.şikayet etmiyorum Bu dünyaya gelmeyi sen istemedin biz istedik iyiki varsın dedimBenimki ne öğlen uyudu ne gece daha biraz önce uyudu kafayı yemek üzereyim valla
köpem ve menKızlar türkçe değil ama kilo kısmı acık baya. Giderek azalıyor gereken kilo.Cucuthecatt
Bende oğlum cok hatekrt edıyon cok kalori harcıyon dur diomköpem ve menhareketlendiler zaten artık bu kadar tepinmeye normal
Ben 26 eylülde doğum yaptım müdürüm 29 Kasım işe başlama tarihiniz dedi bana sizinkine bakınca acaba yanlış mu söyledi diye düşündümBizimde 14 günde 350 gr bana da az geldi. Haftalık en az 200 gr almalilar. Aslında alt sınır.
Ay ben hiçbir şey anlamadım. İleri tarihli rapor nasıl aldınız? 23 eylülde doğurup eğer çalışır raporu aldıysanız neden erken başlatmışlar onu da anlamadım. Ben 16 eylülde doğum yaptım. 3 Aralıkta ise başlama tarihim. Gidip rapor alacağım 5er gün şeklinde. 40 gün öyle tamamlayacağım. Dönem sonunda da mazeret iznimi kullanacağım. Sanırım ocakta yenileniyormus. Ama sizin sistemi bende anlamadım ekran görüntüsü aldım eşime sorucam. Eşim idareci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?