- 31 Aralık 2023
- 786
- 697
- 23
- 30
2 aydan sonra 5 saate kadar dokunma uyuyorsa diyorlar canım. Bizim oburiks en fazla 2-3 saat duruyor ama dursa ben emzirmem acıkmıyor çünkü rahatlamak için emiyor çoğu zaman.Ya kızlar ben sarılık nedeniyle çocugu 2 saatte bir besliyordum. Geçende uyuyakalmışım 3 saat, o da uyumuş uyanınca sonra güzel içti. Şimdi bir yandan 4 saat uyu kalk besle yapmak istiyorum. Bir yandan korkuyorum içmezse fena aç kalır. Napsam? Siz kaç saatte bir besliyorsunuz?
Canım reflü şurubunun ismi neben başka şeyler de veriyorum ya mecburen. demir ilacı veriyorum. o yüzden kakasının rengi biraz kahverengi. d vitamini, haftada bir b12 ampul, bir de akşamları reflü şurubu veriyorum kusmaması için. reflü şurubu da etkilemiş olabilir belki kakasını. çünkü ondan sonra daha sık yapmaya başladı. inşallah canımeğer düzelmezse alıcam senin dediğin probiyotiği
Verildi bile çoktan ama ben de anlamadım cuma günü yazdım müdür yardımcısına bakalım, kontrol edeceğim dedi büyük ihtimalle raporu girmedi o sistemeJddjdj sorduğum sorunuj saçmalığı. Ama idareniz sıkıntıya girer aslında bizim idare bir an önce o işlemleri halletmeye çalışmıştı. Mesela siz çalışıyor görünüyorsnaiz. Sizin yerinize ücretli nasıl verilecek VS? İlginç yani.
Ben hiç uyandırmıyorum kendi ne zaman uyanırsa. Ama genelde gece 3 saatte bir kendi uyanıyor zaten gündüz daha kısa 1,5-2 saatte bir geneldeYa kızlar ben sarılık nedeniyle çocugu 2 saatte bir besliyordum. Geçende uyuyakalmışım 3 saat, o da uyumuş uyanınca sonra güzel içti. Şimdi bir yandan 4 saat uyu kalk besle yapmak istiyorum. Bir yandan korkuyorum içmezse fena aç kalır. Napsam? Siz kaç saatte bir besliyorsunuz?
Ay her kafadan bir ses çıkmasın gerçekten. O bizim gibi değil diye diye sıcak havada kalorifer yakıyorlardı. Patik giydir diye ısrar ediyorlardı. Çocuğumun yüzü hep isilik olmuştu. Kendi bildiğimi okumaya başlayınca yüzü tertemiz oldu. Soğuk sıcağa göre daha masum. Aksine sıcak daha tehlikeli. Bunu bir türlü idrak edemiyorlar.Valla şu güne kadar bana akıl verenlerin aklına her uydugumda sorun oldu. Emzirmeyi bosver, sag ver görelim dediler. Emmeyi bıraktı çocuk, masajı bosver karnı acıyor dediler, gaz sancısı çekti, en son serum fizyo yapma burnunu kurcalama dediler + doğalgazı 45e getirelim çocuk üşür dediler. Kalorifer havayı kuruttu, çocuğun burnunu temizlemedim hasta oldu. O yüzden serum fizyo dan korkma çok ama çok faydali bir uygulama bence. (biraz ufak isyan ettim :))
Uyanıksa, istiyorsa veriyorum. Çok az uyuyor bu ara. Uyandırmama hiç gerek kalmıyor. Ama 2 ay 4 saate kadar uyur deniyor.Ya kızlar ben sarılık nedeniyle çocugu 2 saatte bir besliyordum. Geçende uyuyakalmışım 3 saat, o da uyumuş uyanınca sonra güzel içti. Şimdi bir yandan 4 saat uyu kalk besle yapmak istiyorum. Bir yandan korkuyorum içmezse fena aç kalır. Napsam? Siz kaç saatte bir besliyorsunuz?
gastrotuss baby canım. doktor çok kustuğunda bir çay kaşığı ver dedi. çok kusmaya başlamıştı verdim ben de valla. bizi çok rahatlattı özellikle geceleriCanım reflü şurubunun ismi ne
gündüz iki saat zor duruyor kendisi istiyor zaten ama gece 12 ve 6 arası hiç uyanmıyor bu ara. hatta geçen yazmıştım 12den sabah 8e kadar deliksiz uyumuş ben de uyumuşum tabii. sorun olmadı diye düşünüyorum. ben de öyleymişim bebekken. gece yatıp sabah uyanıyormuşum annem de uyanınca emziriyormuşYa kızlar ben sarılık nedeniyle çocugu 2 saatte bir besliyordum. Geçende uyuyakalmışım 3 saat, o da uyumuş uyanınca sonra güzel içti. Şimdi bir yandan 4 saat uyu kalk besle yapmak istiyorum. Bir yandan korkuyorum içmezse fena aç kalır. Napsam? Siz kaç saatte bir besliyorsunuz?
Ay Maşallah ne güzelgündüz iki saat zor duruyor kendisi istiyor zaten ama gece 12 ve 6 arası hiç uyanmıyor bu ara. hatta geçen yazmıştım 12den sabah 8e kadar deliksiz uyumuş ben de uyumuşum tabii. sorun olmadı diye düşünüyorum. ben de öyleymişim bebekken. gece yatıp sabah uyanıyormuşum annem de uyanınca emziriyormuş
Bizimkinin de nazı bize gibi2 aydan sonra 5 saate kadar dokunma uyuyorsa diyorlar canım. Bizim oburiks en fazla 2-3 saat duruyor ama dursa ben emzirmem acıkmıyor çünkü rahatlamak için emiyor çoğu zaman.
şu ana kadar bir değişiklik hissetmedim, hatta süt maşallah artıyor sanki giderek. ama yine de ben bir kere uyanıp sağabilirsem sağıyorum çünkü 6 saatte aşırı dolmuş oluyor memeler ve bebek emerken de fışkırıyorAy Maşallah ne güzele peki gece emzirmeyince süt azalmıyor mu? Benim en büyük korkum oldu bu. Süre uzadıkça arz talep işi bozulur mu diye korkuyorum. Sen kalkıp sağıyor musun?
Benim bebem de arada bana böyle sürprizler yapsa keşke, birkaç saat kesintisiz uykuya öyle ihtiyacım var ki. Dün 4.50 de uyudu yarım saat sonra tekrar uyandı. Sonra 1 buçuk 2 saate tekrar uyanıp uyudu. Kulağımda şu şarkı çalıyor sanki "Perişanım şimdi mutlu oldun mu, başını yastığa rahat koydun muuu?"gündüz iki saat zor duruyor kendisi istiyor zaten ama gece 12 ve 6 arası hiç uyanmıyor bu ara. hatta geçen yazmıştım 12den sabah 8e kadar deliksiz uyumuş ben de uyumuşum tabii. sorun olmadı diye düşünüyorum. ben de öyleymişim bebekken. gece yatıp sabah uyanıyormuşum annem de uyanınca emziriyormuş
Benim bebem de arada bana böyle sürprizler yapsa keşke, birkaç saat kesintisiz uykuya öyle ihtiyacım var ki. Dün 4.50 de uyudu yarım saat sonra tekrar uyandı. Sonra 1 buçuk 2 saate tekrar uyanıp uyudu. Kulağımda şu şarkı çalıyor sanki "Perişanım şimdi mutlu oldun mu, başını yastığa rahat koydun muuu?"Kızıma diyorum ki "Yavrum biraz uyusan da anan da uyusa dinlense sana daha iyi bakar. Hadi kızım uyu biraz. " Yüzüme bakıp gülümsüyor haylaz. Ben ne edem şimdi
Ne kadar sıkıyordunuz ben 2 ml sıkıyorum her burnuna hasta olunca başladım ben bilmiyordum şimdi ilk günler günde 2 kere yapıyordum şuan 4-5 defaya çıkardım sürekli doluyor burnu çok üzülüyorum sağlık ocağı bişey yok ciğerlerinde sadece burun tıkanıklığı var dedi ama geçmiyor da yarın kendi doktoruna gidicem artıkValla şu güne kadar bana akıl verenlerin aklına her uydugumda sorun oldu. Emzirmeyi bosver, sag ver görelim dediler. Emmeyi bıraktı çocuk, masajı bosver karnı acıyor dediler, gaz sancısı çekti, en son serum fizyo yapma burnunu kurcalama dediler + doğalgazı 45e getirelim çocuk üşür dediler. Kalorifer havayı kuruttu, çocuğun burnunu temizlemedim hasta oldu. O yüzden serum fizyo dan korkma çok ama çok faydali bir uygulama bence. (biraz ufak isyan ettim :))
Bebelerimize kendimiz bile nazar değdirebiliyoruz malesefben de burada yazdım ve büyüsünü bozdum galiba. bir haftadır mışıl mışıl uyuyan bebem geceden beri zar zor uyuyor, temas etmeyince yarım saate uyanıyor. püüü dilimi ya jfjdjd
valla cidden öyle. kocamla bazen birbirimize bile söylemiyoruz güzel giden bişey olunca. çünkü konuşunca hemen bozuluyorBebelerimize kendimiz bile nazar değdirebiliyoruz malesefİnşallah tekrar güzelce uyur bebişin
Çok güldüm bende böyleyim. Öpmeye çalıştığında kaçırıyorum sonra öpersim rahatsız etme sakallarınla diye. Kaynanam öperken içim gidiyor sanki temizlemem gerekiyor bebeğimi gibi. Bir süre sonra geçecek diye düşünüyorum. Şu an çok bağımlılar bize. Zamanla azalacak bizde korumacı olmaktan vazgeçeriz.kızlar ben bebeğimle manyak derecede bütünleşik hissediyorum kendimi. bilmiyorum normal mi ya da size de böyle oluyor mu ama ona yapılan her şeyi kendime yapılmış gibi algılıyorum. sanki bebek benim bi uzantım gibi. diyelim babası uzayan sakallarıyla bebeğin yanağını biraz sert öpüyor. onun acısını sanki ben yanağımda hissediyorum. hatta sanki değil, gerçekten hissediyorum ve aşırı sinirleniyorum. kayınvalidem sürekli bebeğin burnunu sıkıyor o kadar deliriyorum ki. bugün en son dedim biri sizin burnunuzu sıksa hoşunuza gider mi diyecanı yanmasını ya da rahatsız olmasını hiç istemiyorum yüreğim hiç dayanmıyor ya. ama bi yandan da her şeye müdahale edemiyorum ya da görmemişin çocuğu olmuş durumuna düşmemek için içime ata ata mahvoluyorum. sizce çok garip bir durum mu hissettiğim?
Yok bence çok normal ve olması gereken bi şey. Ben eşime asla izin vermiyorum tıraşsız öpemez, o da öpmez aslında ama bir iki denemişti sadece dudak ucuyla, onu da kabul etmedim tıraş ol gel dedim doktor hususi söyledi çünkü ciltleri hassas tıraşsız öpmesin baba diye. Bebeğin burnunu sıkmak nedir ya hiç hoşlanmazlar zaten burun temasından, ben olsam sert bile tepki veririm. Herkese de söylüyorum benim kızım temas sevmiyor ben ve babası hariç diye, kimse izinsiz dokunmuyorkızlar ben bebeğimle manyak derecede bütünleşik hissediyorum kendimi. bilmiyorum normal mi ya da size de böyle oluyor mu ama ona yapılan her şeyi kendime yapılmış gibi algılıyorum. sanki bebek benim bi uzantım gibi. diyelim babası uzayan sakallarıyla bebeğin yanağını biraz sert öpüyor. onun acısını sanki ben yanağımda hissediyorum. hatta sanki değil, gerçekten hissediyorum ve aşırı sinirleniyorum. kayınvalidem sürekli bebeğin burnunu sıkıyor o kadar deliriyorum ki. bugün en son dedim biri sizin burnunuzu sıksa hoşunuza gider mi diyecanı yanmasını ya da rahatsız olmasını hiç istemiyorum yüreğim hiç dayanmıyor ya. ama bi yandan da her şeye müdahale edemiyorum ya da görmemişin çocuğu olmuş durumuna düşmemek için içime ata ata mahvoluyorum. sizce çok garip bir durum mu hissettiğim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?