Evet ben de iyice kuruluyorum, ıslaklık bırakmıyorum.Yıkamak da temiz bi çözüm ama pişik olmaması için ıslak olmaması ve nemlendirilmiş olması gerekiyormuş. Yani sildikten sonra iyice kuruduğuna emin olup pişik kremi sürün diyordu Osman Gönülal. Bizim geçen aylarda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen çişinden kaynaklı oldu. Ben ıslak mendil kullanmıyorum, pamuğu da altını sileceğim zaman hafif ıslatıp sıkıp kullanıyorum ve en son kuru pamukla kuruluyorum. Ne bez değişti ne yediğim içtiğim değişti ama herşeye rağmen bi sabah açtım, minik kırmızılıklar vardı. Ben bize olmaz sanıyordum oldu. Olacaksa oluyor yani ama ıslaklık konusuna dikkat ediyorum çok, hemen kapatmayıp havalandırıyorum biraz.
Canım bi iki kere bırak sonra rahatlarsın. Ben iki kere bırakıp doktora gitmek zorunda kaldım anneme bıraktım içim içimi yedi. Cuma günü bırakıp okula gittim çoook rahattım zerre düşünmedim valla napıyo diye, aç olsa süt de var dolapta mama da var, uyumasını da annem bi şekilde uyutur dedim :d yarın yine gidicem hem doktora hem de okulda toplantıya. Uzaklaşmak çok iyi geliyorBen çoook uzun süre kimseye bırakabileceğimi sanmıyorum. Bakamayacaklarından değil ama ben ayrı kalmakta zorlanıyorum aklım hep onda kalıyo belki zamanla düzelirim
Kimseye öyle bi söz hakkı tanımıyorum napim benim bebem böyle, emerek uyumak istiyorsa temas istiyorsa ben şu an ona uymak zorundayım küçük bebekle inatlaşacak halim yok. Alıştırmaya çalışıyorum ama daha 4 aylık bebeğe uyku eğitimi de veremem ki, herkes kendi çocuğuyla ilgilensin bence hiç laf ettirmeKızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Yaa olabilirr. Cünkü benim bebede pişik falan olmazdı geceleri uykusu bölünmesin diye cok uzun süre beziyle bekledigi oluyordu. Pişik olmadı hüç o zamanlar. bi anda oluverdi hem de uyumadıgı için sürekli bezde değiştirıyosBen hep pamukla temizliyorum ıslak mendilden olma ihtimali yok yani canım bariz net bezden oluyorBen de bebekken sadece o dönem üretilen bir bez markası varmış onu kullanabiliyormuş annem aşırı hassasmışım oğlum da anasına çekmiş
Kız portakal mandalina gaz da yapıyor bebeğe he bak onları tükettiğin gün gözlemle bana da diyetisyenim dedi cidden gözlemledim öyle
Tam 4 kere uyudu koyduğum an açtı gözünü yenidoğan dönemindeki gibi şimdi yorgunluktan uyudu bakalım inşallah gece uykusuna geçmiştir
Yaa bizim de biyere gittiysek akşamları dönerken bazen kriz geliyo bazen normal uyuyarak gelıyor ama dün mesela hiç susmadan sürekli agladı susturamadık bi kısmında uyumustu sonra dönüşte bez almadıgımız aklımıza geldi markete girdik orda uyandı. Kıyamadım kucagıma aldım gün boyu cogu vakti pusette geçti diye. sonra uyutamadım krizi başladı . mola verdik benzinlikte inince arabadan sustu ama hala iç çekiyo hıh hıııh falan yapıyo arada. 5 dk dolandım arabaya bindim 1-2 dkya tekrar basladı kriz. Eve yaklaştık die durmadık ama eşim de panikliyo hızlı hızlı gelmeye calıstı eve bi yandan da panikleriz hata yaparız diye korkuyorum bu zamanlarda. Katiyen susmadı eve geldik arabanın kapısını açtım çat sustu bide eve cıkarken babasına gülücük atıyo. Biz ilk defa çıkmıyoruz aslında en son böyle krizi 1,5 2 aylıkken yaşamıştık. Ama uykusunu mu geciktirdim. Hava karardı etraf karanlık korktu mu. Fazla uyarandan rahatsız mı oldu bilemedikAyy fazla uyarana maruz kalmış
Tesadüf dün akşam biz de eşimle kahve içmeye çıktık, evden çıkmadan önce uyuyakalan bebişim 1 saat sonra mekanda uyandı, yarım saat falan sessiz sakin duran çocuk birden çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Apar topar kalktık. Yol boyu ağlamaya devam etti -ki bebek arabasını çok sever ona rağmen sakinleşmedi- eve geldik anında sustu.
Meğer fazla uyarandan rahatsız olmuş çiçeğimevde de biraz oynattık ağlama havasından çıksın diye, arkasından emzirdim gece uykusuna geçti zaten o esnada
Zaman zaman geliyor bebeklere böyle
“ biz böyle alıştırdık 9 dedin mi uyurlarr” “ uykusuna cok dikkat ettim sürekli kucaga almadık sen de alıştırma rahat edersin”. “ yamak ve uyku saatleri bellidir hiç sektirmem biz çok dikkat ettik buna böyle alıştırdık nasıl alıştırırsan öyle gider” “ seni emzik yapmıs bu açlık değil. “İnsan görmeeye görmeye yabanileşir” “ gece uykusu cok onemli uyuycak ki büyüsün”.Kızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Ah evet aynen de öyle oldu azaldı hemen. Yani 24 saat süt sağmayı azaltinca ne kadar nankör bu süt hemen azalıyor. Ama başımın ağrısı da geçti ya. Şimdi tekrar normal seviyelere çekmeye çalışıyorum. Aslında şu çocuğum güzel güzel emse hiç uğraşmayacağım da o da kafasına göre emiyor. SagolsunKız napıyosun 12 saat boyunca hiç emzirmiceksin ve sağım yapmıcak mısın? Mastit olursun sütün de azalır o kadar çok ara verirsen. Beyin demek ki o kadar süt gerekmiyor artık diyip üretimi azaltır. Baş ağrın kesin su yüzündendir bol bol su iç.
O zaman daha kolay olmuştur nasıl geçti yol?Ben sağmayı da kestim ya direkt mama yağmak yolda baya zor oluyor
Geçmiş olsun canım ayak parmak mi el parmağı mı nasıl olduKızlar ben parmağımı çatlattım(
Artar canım merak etme bir sürü kişi biliyorum öyle azalıp tekrar tekrar artıran. Ama 6 saat çok uzun bir süre 3 saati geçmeBen tekrar artirabilecegime inanarak biraz sağımı 6saate bir düşürdüm ama artiramazsam çok pişman olacağım
Aynen öyle. Ben çocuğum olmadan önce ailenin yönlendirdiğini düşünürdüm ama bebeğim doğunca anladım ki o nasıl huzurluysa biz de ona eşlik ediyoruz. Tabi ki bazı şeylerde biz yönlendireceğiz ama rahat edeyim diye ağlamasına müsade mi edeyim yani ne yapayım ki. Gitgide palazlanacağım sanırımKimseye öyle bi söz hakkı tanımıyorum napim benim bebem böyle, emerek uyumak istiyorsa temas istiyorsa ben şu an ona uymak zorundayım küçük bebekle inatlaşacak halim yok. Alıştırmaya çalışıyorum ama daha 4 aylık bebeğe uyku eğitimi de veremem ki, herkes kendi çocuğuyla ilgilensin bence hiç laf ettirme
Ayyy aynıları işte tam olarak bunlardı söylenenler“ biz böyle alıştırdık 9 dedin mi uyurlarr” “ uykusuna cok dikkat ettim sürekli kucaga almadık sen de alıştırma rahat edersin”. “ yamak ve uyku saatleri bellidir hiç sektirmem biz çok dikkat ettik buna böyle alıştırdık nasıl alıştırırsan öyle gider” “ seni emzik yapmıs bu açlık değil. “İnsan görmeeye görmeye yabanileşir” “ gece uykusu cok onemli uyuycak ki büyüsün”.
Biz zaten mazoşistiz. Ayrıca hoşlanıyoruz acı çekmekten. Bilerek Uyutmuyoruz zor geliyo uyutmak o yızden hiç uyutmuyoruzgece 9 da uyutmak çok zor oldugu için gece 3-4 allah ne verdiyse baykuş gibi takılıyoruz daha kolay. Biz istiyoruz ki kollarımız kas yapsın ödemden şişsin boyun fıtıgı olalım bel fıtıgı falan cok havalı. Ay aman neyse var öyleleri
Hareketlerden belli oluyor yüzüme birşey söyleyen olmadı ki söylerse de cevabını alır benim bebeğim ben bakıyorum bu kimseyi ilgilendirmez o iyi olsun da nasıl uyuduğu yabancılarda durmaması kimseyi ilgilendirmez çünkü benim bebeğimKızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Ayak parmağı sağol canımGeçmiş olsun canım ayak parmak mi el parmağı mı nasıl oldu
Evet ama alçıda kalırsa bebeğime bakamam diye istememedim inşallah sargı beziyle tutarAyagını mı. Bikere bende çatlatmıstım merdivene çarpmıştım. Alçıda kaldı 1-2 hafta. Çok zor.
Ben bu konuda aşırı sinirleniyorum. Fikir sorulabilir okey ama yadırgamaya karşıyım. Hepsi yapıyor ya deliresim geliyor. Benim kızım kucak isteyen bir bebek değil ana kucağında duruyor ama yarım saat sonra falan sıkılıyor. Uykusu gelince mızmızlanıyor. Ee bu da insan gezmek isteyebilir oyun isteyebilir. Ona bile kucağa alıştırmışssınız dediler ben kucağıma toplasan gün içinde 1 saat alıyorumdur o da uyuturken taşırken çok mızmızlanırsa.Kızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Benim annem burda değil kayınvalideye güvenemiyorumCanım bi iki kere bırak sonra rahatlarsın. Ben iki kere bırakıp doktora gitmek zorunda kaldım anneme bıraktım içim içimi yedi. Cuma günü bırakıp okula gittim çoook rahattım zerre düşünmedim valla napıyo diye, aç olsa süt de var dolapta mama da var, uyumasını da annem bi şekilde uyutur dedim :d yarın yine gidicem hem doktora hem de okulda toplantıya. Uzaklaşmak çok iyi geliyor
Napalım ya bir şekilde büyüyecekler alışacaklar her şeyeAyy fazla uyarana maruz kalmış
Tesadüf dün akşam biz de eşimle kahve içmeye çıktık, evden çıkmadan önce uyuyakalan bebişim 1 saat sonra mekanda uyandı, yarım saat falan sessiz sakin duran çocuk birden çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Apar topar kalktık. Yol boyu ağlamaya devam etti -ki bebek arabasını çok sever ona rağmen sakinleşmedi- eve geldik anında sustu.
Meğer fazla uyarandan rahatsız olmuş çiçeğimevde de biraz oynattık ağlama havasından çıksın diye, arkasından emzirdim gece uykusuna geçti zaten o esnada
Zaman zaman geliyor bebeklere böyle
Kayınvalideye ben de hiç güvenemiyorum ya çok pimpirikHaklısın canım bende öyleyim kendi anneme 1 saatliğine falan anca bıraktım mecbur kaldım böyle ozon tedavisi almaya gidiyodum kayınvalideme yada bir başkasına zaten hiç bırakmadıö güvenemiyorun
Herkes her şeyi çok mükemmel yapıyo zaten heepsi mükemmel annelerKızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Ay yapma sakın öyle en fazla 3 4 saat ara vermen lazım yazık olurAh evet aynen de öyle oldu azaldı hemen. Yani 24 saat süt sağmayı azaltinca ne kadar nankör bu süt hemen azalıyor. Ama başımın ağrısı da geçti ya. Şimdi tekrar normal seviyelere çekmeye çalışıyorum. Aslında şu çocuğum güzel güzel emse hiç uğraşmayacağım da o da kafasına göre emiyor. Sagolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?