2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Anladım bunu öğrendiğim iyi oldu ama market sütleri de özellikle birsah sıkıntılı ya. Suttozu ve margarin kullanarak süt yapıyorlarmis
Bu birsah marka için mi bilmiyorum bu arada marka adı vermediler. ama benim öğrencilerin sütleri de hep su üstte süt altta değişik bir çökme oluyordu. Hep bozuk sanıyordum o sütleri meger su falan katıyorlarmjs. Hile hurda gıda sektörü. Ama en güvenilmez markaları sizlerle paylaşayım. Ülker ve pınar (benim açımdan özellikle ilker sadece kar amacı güdüyor ürünlerinin içeriği çöp) torku bile en güvendiğim marka idi. Çikolatasi %90 palm yağ falan. Gerisi de süt tozu. Minicik kakao ve fındık xjdkd

Başka bi çocuk doktorundan görüş alcam mutlaka. Nazara inanmazdım ama çocuktan sonra inanmaya başladım ya ne bileyim. Kanlı kaka yok kakası çok normal.

Evet muhtemelen alerjik eşim de öyle çünkü. Biz birden çok doktora sorduk hiç biri ciddi bir sorun olarak yaklaşmadı bu kanlı kaka olayına. Yediğine dikkat et dediler sadece.

Torku da mı sıkıntılı

avokado ve kereviz suyu biraz riskli olmamış mı canım başlangıç için bilmediğimden soruyorum özel bi nedeni mi var bunları vermenin? kerevizi ben hiç yemedim avokadoyu da nadiren yiyorum gjffj

Doktor alerji maması vericez her şeyi denedik geçmezse dedi. Ay yazık neye alerjisi var öyle
valla yalan olmasın emin değilim ama süt ürünleri tüketmiyordu arkadaşım. süt ürünlerine demek ki. çok şükür ki kalıcı değil bu alerjiler, çoğu geçiyor bir süre sonra

Başka bi çocuk doktorundan görüş alcam mutlaka. Nazara inanmazdım ama çocuktan sonra inanmaya başladım ya ne bileyim. Kanlı kaka yok kakası çok normal.
Bende inanmak istemiyorum ama belki vardır diye düşünüyorum. Bence hiç kafaya takma. Eminim ki başka doktora gidince takip edelim vs der. Çocuğun keyfi yerindeyse ve o kızarıklıklar kalıcı hasar bırakmıyorss (egzama vs gibi) çokta takmaya gerek yok. Ben yetişkinim hala urtikerim oluyor stress, beslenme vs ile

Bana da çok mantıksız geldi zaten mamaya başlamak

Kızlar bu alerji konusu gerçekten çok sıkıntı ya bizede her doktor bir akıl veriyor. Çocuk alerji bölümüne gittik doğru düzgün ilgilenmedi ben alerji olduğunu düşünmüyorum dedi o kadar test yaptık testte çıkmadı bizde. Ama alerji doktorundan uzun uzun bir şeyler anlatmasını beklerdim hiç anlatmadı

avokado ve kereviz suyu biraz riskli olmamış mı canım başlangıç için bilmediğimden soruyorum özel bi nedeni mi var bunları vermenin? kerevizi ben hiç yemedim avokadoyu da nadiren yiyorum gjffj
Ya şöyle ben özel tadım günleri vs yapmayı düşünmedim hiç (guilty!). Tüm eski annelerden duyduğum yediğinden yedir şeklindeydi. Bende masada baharatlı, çok tuzlu veya alerjik olmayan ürünlerden veriyorum. Zaten günde 1 ürün maximum 2 ürün vermiş oluyorum. Mesela kahvaltı da Avakado vardı bir tatlı kaşığı verdim. Tadım yapmış oldu. Akşam yemeğinde kereviz vardı onun suyundan verdim birazda ezip tanesini verdim. Bugünde yoğurt mayalamistim mesela ondan 2,3 tatlı kaşığı verdim sevdi çünkü. Bir nevi tadım yapmış oluyorum böylece. Brokoli çorbası falan vermiştim. Osman gönülal bal dışında her şey diyor 6aydsn sonra. Biz 4,5 aylık olduğumuzdan salça, baharat, tuz, işlenmiş gıda dışında bende vermeye çalışıyorum.

Ama ayırdım hep ailelerin bahçesinden getirdiği ürünleri onlardan sadece çocuk maması tarzı şeyler hazırlayacağım 6 aylık olduğu zaman.

hmm normalde yediğin şeylerse tamam, anladım. zaten senin sütünden bile aşinadır onlara belki. benim için ekstrem seçimler ondan sordum. bu arada tadım sürecini ek gıdadan ayrı mı tutuyoruz? yani şu an ek gıdaya geçtim diyor musun yoksa sadece tattırıyorum mu diyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…