2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Ne tuhaf Cucuthecatt e de alerji maması vermiş doktoru.
Kırmızı döküntülerden bahsediyor ama bence onda da mama kullanmayı gerektirecek bir durum yok. Doktorun karakter yapısına göre verdiği tepki değişiyor bence. Benim sorduğum doktorlar rahat doktorlardı. Biz çok sık karşılaştık o küçük ip gibi kakalara. Bir kere yer fıstığı yediğimde hele daha sümüksü kan çıkmıştı yemeyi kesince olmadı bir daha. Yer fıstığı badem kakada kan yaptı. Süt, yoğurt ya sa ceviz de kırmızı sivilcemsi şeyler yaptı. Hepsi de yemeyi kesince gittiler. Beslenmede farklılık var mı ona bakmak lazım. Bir de daha önce yedim olmadı bir şey de dememek lazım sanırım. Ben bademi ilk aylarda yiyince hiç bir sorun olmamıştı.

süt ve yoğurdun kendisini mi yemeyi bırakıyorsun yoksa içeriğinde süt ve yoğurt olan şeylerin tamamını mı bırakıyorsun? ikincisi baya zorlar

Canım bebekler arasında salgın var galiba hepimiz bebeklerinin vücudunda lekelerin ne olduğu konusunda net olarak bir bilgiye sahip değiliz bana özel hastane doktoru alerji olmuş bir iğnesi var birde şurubu var iğneyi vurdurup şurubu da verin demişti ben iğneye guvenemedim vurdurmadim kndi çocuk doktorumuz yurtdışında olduğu için ona da götürememiştim ondan dolayı şurubu verdim 2 sefer ve kızarıklıklar geçti bende ekstra o gün bebeğime ocian d vitamini vermiştim ve kndim bal yemiştim ikisinden şüpheleniyorum alerji konusunda açıkçası yoğurt süt peynir bunları her zaman tüketiyorum hiçbir yan etki yok yumurta alerji yaptı zaten daha önce yüzünde küçük kabarcıklar oluşuyordu ondan onu kesmiştim. Yani alerji maması verip bebeği sisirmeye gerek yok başka bir doktora daha götür iyi beslenen bebeğe ekstra mama verilmez ve ya içmezse o zaman ne olacak

Zaten 1 haftadır yumurta yemiyorum bi değişiklik olmadı. Süt ürünlerini de çok tükettiğim söylenemez haftada 2 3 en fazla sadece tereyağsız yemek yapmam seviyorum çünkü en çok tükettiğim süt ürünü tereyağ. Küçük bi nokta olarak başladı 2 haftada yavaş yavaş yayıldı bu döküntüler. Her zaman yediğim şeyler dışında yeni olarak 2 kez avokado yedim ama onu da 1 haftadır yemiyorum vücudu yine aynı. Losyon daha da azdırdı 1 gecede gözle görülür şekilde yayıldı her yerine doktora söyledim ondan değildir diyo. Zor bu işler ağzı var dili yok derdini de anlatamıyo ki.

süt ve yoğurdun kendisini mi yemeyi bırakıyorsun yoksa içeriğinde süt ve yoğurt olan şeylerin tamamını mı bırakıyorsun? ikincisi baya zorlar
Tamamını bırakıyosun süt ve sütten yapılan her şey tereyağ vs hatta süt proteini peynir altı suyu bulunan her şey çok zor bi diyet

Eklentiler

• images.webp
    40,3 KB · Görüntüleme: 42
mama vermeyi düşünmüyorum kesinlikle. Kakada kan hiç görmedim şimdiye kadar özellikle bakarım hepsine. Sadece rota aşısının ilk dozunda kakası çok mukuslu ve yemyeşil olmuştu 3 4 gün onun dışında hep normal sarı ve tanecikli. Ben besin alerjisi olduğuna inanmıyorum ya umarım yanılmıyorumdur. Bana kuruluk ve yanlış ürün kullanımı gibi geliyor.

özel olarak kokluyorum ya kokuları da gün geçtikçe değişiyor. kaybolacak diye çok korkuyorum. anne olduğumuz için bize hep güzel gelir mi acaba
Ek gıdada nefes kokusu değişiyormuş. Sadece temiz süt kokmuyormuş artık. Kaka kokusu zaten korkunçmuş. Arkadaşım bayılıcam bezi açarken diyor

Bahsettiğim videoda doktor, nemlendirilmez egzema dedi. Kortizollü kremle, diyetle(ne gerekirse) iyikeştirilir, tekrarlamaması için nemlendirici sürülür dedi. Nemlendirici azdırır, yakar orayı dedi.

Söyledim kakası normal huzursuzluğu yok dedim her alerji aynı tepkiyi vermez olabilir dedi. Bi doktordan daha görüş alıcam mutlaka. Korkuyorum ben de kilo alımı bozulcak benim beslenmem yüzünden diye
Al mutlaka başka doktor görüşü. İlk doktorumuz beyaz tenli çocuk, atopi bu ama alerji doktoruna gidin demişti (o zaman kilo alma sorunu vardı belki çocuk o yüzden kilo almıyo demişti işin içinden çıkamamıştı alerji doktoru görsün demişti) doktor değiştirdik. Yeni doktorumuz hayır ben de o alerji doktoruna hasta yönlendiriyorum ama size hiç gerek yok bunlar alerji değil atopi egzama kuruluktan her 10 bebekten 8’inde olur kışın dedi. Sakın diyet filan yapma dedi. İnşallah haklıdır benim de kollarımda kuruluktan benzer kızarıklıklar oluyor mesela ikimiz de beyaz tenliyiz.

Benim de üst kollarımda kışın oluyo duştan sonra baya kızarır kaşınır hatta. Bizim kızarıklıktan başka şikayetimiz yok hiç kilo alımı da iyi kakası da güzel. Çocuk alerji uzmanı yok galiba burda baktım ama bulamadım normal immünoloji var var oraya götürsem bakarlar mı acaba illa çocuk mu olması lazım

Bahsettiğim videoda doktor, nemlendirilmez egzema dedi. Kortizollü kremle, diyetle(ne gerekirse) iyikeştirilir, tekrarlamaması için nemlendirici sürülür dedi. Nemlendirici azdırır, yakar orayı dedi.
Döküntüler için bir şey vercek misiniz dedim yok sadece diyet yap dedi

Lütfen yardım edin lütfen yeni doğan bebeğin beyninde kist var diyorlar başına gelen varmı korkmalımıyım napacağımı bilmiyorum sonnradan kaybolan varmı

Galiba çocuk olması lazım şehir hastanesi filan yok mu? Direkt çocuk alerjiye randevu alınmıyor önce çocuk doktoru, sonra o randevu açıyo yan dal olduğu için. Çocuk kardiyologu gibi

Sorma yaaa bizde de öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…