- 17 Temmuz 2022
- 4.579
- 3.939
- 83
- 30
Yok ya özellere baktım yok devlet hastanesi var bi de orda da normal yetişkin alerji doktoru var bi çare bulamazaak istanbulda bakarım artıkGaliba çocuk olması lazımşehir hastanesi filan yok mu? Direkt çocuk alerjiye randevu alınmıyor önce çocuk doktoru, sonra o randevu açıyo yan dal olduğu için. Çocuk kardiyologu gibi
Benim çok büyüdü ve sarktı 100 beden toparlayıcı bile toplayamadı sütyenin altından düşüyo mememGöğüsleri sarkan varmıı ben önemsemezdim evde pek kullanmadım sütyen şimd aldı başını gitti artık morelim bozuldu toparlayıcı istiyorum önerilere açığımmm
Biri aşağıya bakıyor biri karşıyaGöğüsleri sarkan varmıı ben önemsemezdim evde pek kullanmadım sütyen şimd aldı başını gitti artık morelim bozuldu toparlayıcı istiyorum önerilere açığımmm
Özeller de çok pahalıymış ya bizim tamamlayıcı var ama onlar da geçmiyo onlarda. İnşallah alerji değildir benim doktor bana diyet yapma dediği halde 10 gün yaptım hiçbi şey yemedim ama değişmedi mesela. Demek gerçekten kurulukmuş adam haklıymış dedimYok ya özellere baktım yok devlet hastanesi var bi de orda da normal yetişkin alerji doktoru var bi çare bulamazaak istanbulda bakarım artık
Bende mochi ve lansinoh giyilir pompa arasında kaldımPeki sıkmadan çıktı mı süt? Lansinoh baya iyi çıkarıyor ana uzun sürüyor işte
Normal doktorumuz bile 1200 olmuş bi daha gitmicem diyodum çünkü sağlık ocağındakilerden farklı bir şey yapmıyo. Ben de 1 hafta yapıcam hatta salça domates kuruyemiş hepsini kesicem uzatmadan ortaya çıksın kuruluk mu alerji mi. Bana da bebeme de yazık zaten az uyuyoruz üstüne bi de yemek stresim olacak.Özeller de çok pahalıymış ya bizim tamamlayıcı var ama onlar da geçmiyo onlarda. İnşallah alerji değildir benim doktor bana diyet yapma dediği halde 10 gün yaptım hiçbi şey yemedim ama değişmedi mesela. Demek gerçekten kurulukmuş adam haklıymış dedim
Alışana kadar kusuyorlar bizim de öyle oldu sonra düzeldi bir de tavsiyem besledikten yarım saat sonra mümkünse oturtKızlar selam, bebeğim 4 buçuk aylık oldu. Geçen hafta rutin doktor kontrolü vardı doktor destekli oturmalara başlayalım dedi. Ancak ne zaman dik oturtsam kucağımda ya da koltukta kusuyor normal mi bu pozisyondan dolayı mı kusuyor yoksa üşüttü mü? Sizde de oldu mu böyle bir durum?
Anne içgüdülerine güven bence. Doktorlar her bebeği standart değerlendikleri için bazı şeyleri gözden kaçılabilirler.mama vermeyi düşünmüyorum kesinlikle. Kakada kan hiç görmedim şimdiye kadar özellikle bakarım hepsine. Sadece rota aşısının ilk dozunda kakası çok mukuslu ve yemyeşil olmuştu 3 4 gün onun dışında hep normal sarı ve tanecikli. Ben besin alerjisi olduğuna inanmıyorum ya umarım yanılmıyorumdur. Bana kuruluk ve yanlış ürün kullanımı gibi geliyor.
Aslında her gün tek bir şey vermen daha doğru olur bende herşeyi verme taraftarıyım ama tadımlara dikkat etmek bir günde aynı öğünü vermek gerekiyor alerji olursa neyden olduğunu anlayabilmek için çünkü bazen bir gün sonra da başlayabiliyor alerji tepkisiYa şöyle ben özel tadım günleri vs yapmayı düşünmedim hiç (guilty!). Tüm eski annelerden duyduğum yediğinden yedir şeklindeydi. Bende masada baharatlı, çok tuzlu veya alerjik olmayan ürünlerden veriyorum. Zaten günde 1 ürün maximum 2 ürün vermiş oluyorum. Mesela kahvaltı da Avakado vardı bir tatlı kaşığı verdim. Tadım yapmış oldu. Akşam yemeğinde kereviz vardı onun suyundan verdim birazda ezip tanesini verdim. Bugünde yoğurt mayalamistim mesela ondan 2,3 tatlı kaşığı verdim sevdi çünkü. Bir nevi tadım yapmış oluyorum böylece. Brokoli çorbası falan vermiştim. Osman gönülal bal dışında her şey diyor 6aydsn sonra. Biz 4,5 aylık olduğumuzdan salça, baharat, tuz, işlenmiş gıda dışında bende vermeye çalışıyorum.
Ama ayırdım hep ailelerin bahçesinden getirdiği ürünleri onlardan sadece çocuk maması tarzı şeyler hazırlayacağım 6 aylık olduğu zaman.
İnşallah doğru hissediyorumdurAnne içgüdülerine güven bence. Doktorlar her bebeği standart değerlendikleri için bazı şeyleri gözden kaçılabilirler.
Ben tadım yaptırıyorum diyorum. Çünkü ek gıda ya geçmesi için dik oturup yediklerimizi yemek istemesini bekliyorum. Hatta tadım yaptırıyorum bile değil sadece tattırıyorum. Mesela bugün kahvaltı ederken uyuyordu. Bir şeyin tadına bakmadı. Ya da mesela ona hitap eden bir şey olmazsa vermiyorum. Bunu ekran fotosu aldım. 6 aylık olunca mesela kendimize balkabağı çorbası yapacağım tuz ve baharat atmadan önce ayıracağım Bi fincan onu yedireceğim. Ben böyle kendimize yaptığımız yemegi onu düşünerek yapmayi ve birazını ayırmayı düşünüyorum. Diğer türlü ona özel yemekte yaparım. Mesela meyveli pure, sebze püresi vs. Ama genel anlamda böyle yapmayı düşünüyorum. Hatalıysam uyarın benihmm normalde yediğin şeylerse tamam, anladım. zaten senin sütünden bile aşinadır onlara belki. benim için ekstrem seçimler ondan sordum. bu arada tadım sürecini ek gıdadan ayrı mı tutuyoruz? yani şu an ek gıdaya geçtim diyor musun yoksa sadece tattırıyorum mu diyorsun?
Benim çok büyüdü ve sarktı 100 beden toparlayıcı bile toplayamadı sütyenin altından düşüyo memem
Nasıl yapcaz bunlarıBiri aşağıya bakıyor biri karşıya
Ya benim inancsizlik sorunum var. Nedense alerji olacağına inanmıyorumAslında her gün tek bir şey vermen daha doğru olur bende herşeyi verme taraftarıyım ama tadımlara dikkat etmek bir günde aynı öğünü vermek gerekiyor alerji olursa neyden olduğunu anlayabilmek için çünkü bazen bir gün sonra da başlayabiliyor alerji tepkisi
Ben normal doktora gitmeyi bıraktım yol+yemek+doktor parası oduyorduk hep. Dediğin gibi sağlık ocağındakilerden farklı bir şey yapmıyorlar.Normal doktorumuz bile 1200 olmuş bi daha gitmicem diyodum çünkü sağlık ocağındakilerden farklı bir şey yapmıyo. Ben de 1 hafta yapıcam hatta salça domates kuruyemiş hepsini kesicem uzatmadan ortaya çıksın kuruluk mu alerji mi. Bana da bebeme de yazık zaten az uyuyoruz üstüne bi de yemek stresim olacak.
Of ben hamileyken öyleydim ya üzülme sivilcen falan varsa hepsi geçiyorAY AÇ KALDIM İMDAT
Kız beslenemiyosun bu durumda vegan gibi beslenmek lazım evde hiç öyle şeyler yok ki çok sinir oldum bu diyete baya bi hazırlık lazımmışOf ben hamileyken öyleydim ya üzülme sivilcen falan varsa hepsi geçiyorfresh besleniyorsun öyle düşün.
Tuz şekere dikkat et sen gene de. Tuzu böbrekleri süzemiyor daha. Bir süre sonra cıkıyor zararları hemen bugun tuzlu yedi bişey olmadı diyemıyoz yani. Bide bana da be şey dedi bileklerine sür alerji yapmıyorsa ertesi gün yiyebilir dedi ama bilmiyorumYa benim inancsizlik sorunum var. Nedense alerji olacağına inanmıyorum. Genelde inanmadığım her şeyi deneyimleyerek öğrendim ama. Ben şimdide aynı şeyi 3 gün veriyorum ya da o gün tek çeşit veriyorum. Ama mesela kerevizin suyunda limon, greyfurt, soğan, sarımsak, patates, kereviz, tuz vardı şimdi. Ya belki de 6 aylık olunca herkes gibi programli bir tadım yaptirmaliyimdir.
Ben ilk aydan sonra hep sağdim. Eller serbest pompa ile devam ettim 2.ayinda Çekim gücü yüksek ve ilkin yara yaptı. Krem sürerek iyileştirdim. Ben devamlı sağdım arttırdım. Ama senin süt kanalları geride olunca ise yaramadi dedin ona bisi diyemedim şimdi. Hiç vazgeçmedim göğsümü vermekten benimkide 4,5 aylık. Habire teklif ediyorum hala. Bazen tutuyor. Ama senin 6 ay olmuş. Ya sende ek gıdaya erken geçersin sagdiklarin varmış zaten düzeltilmiş 6 aylık olacak elindeki sütler bitince stress yapma bence mama ver. Sağabildukce zaman buldukça da sağ sakla ya da icir. Benim ki 4.ayda ancak doğru düzgün beni emmeye başladı. O da keyfi ne zaman isterse.Kızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?