Evet senin dısarıda olman guvenli liman araması ihtiyacı hissettiriyo. Bana bile yani burada bazen şu doktoramı götürsem şu egitimi mi alsam diye geliyo periler. Her doktor aynı şeyi demiyorda kimisi sebzeden kimisi meyveden kimisi yoğurttan başlatıyo. Gebeli sebze başlatıyor die hani meyveden baslarsa sebze yemez die bende kabak tattırayım dedim gecen gün yazdım burdada neler yaşadık. 5 ay 13 gunluk şuan. 6. Ayda baslayabilirdim onerilen o. Ama ek gıda tadımları 4-7 arası normal süre. Ben hani biz yerken sürekliBacım 5. Ay muayenesine götürdüm. Ek gıda sordum. Sütün yetene kadar emzir ek gıdaya gerek yok sadece su ver dediler. Geçen kakasında kan gördüm acile gittik memenden kan çektiği içindir dediler. Dedim mukuslu bak kakası jöle gibi. Doktor dedi ki hasta çocuk böyle olmaz hiçbir şeyi yok.
Bugün buharda haşlama aparatı aiparişi verdim kendi kendime başlamak iste iyorum tadımlara ama geç kalmak da istemiyorum
Şap şup yapıyo die belki istiyiodur die dusundum. Ama belkide erken. Ama bunun kararını da doktor veremıyor işte. Bugun yogurda gectim sebzeden devam etmedim. Tiksinmesin diye. Yogurt cunku yutması daha kolay kıvam olarak. Ek gıdada ne kadar erken tanısırsa oladar iyi alışıyor. Yani pütürlüye ne kadar erken baslarsan o kadar iyi Gıdaya alışıyor. Hatta biyerde okudum çerezler alerjen diye diye cocuklara hiç vermeye vermeye geciktire geciktire dünyada alerjen bebek cogunlugu artmıs. Bu gıdalarla da erkenden tanısması lazımmıs ki vucut alışsın. Mesela bazı doktorlar ek gıdayı 3 bazıları 2 gün denettiriyo. Sebzelerde kabak havuc vs denedik ya her sebzeyi 3 gün denememize gerek yokmuş. Ya da meyveyi. Ama kuruyemişlerde her çeşidi 3 gün deniycekmişiz. Patlıcan mesela 1 yaşa kadar yasak. Patlıcan tuz şeker bal kesinlikle yasak. Bazı yerlerde çilek ve mantar bakla da okudum yasak olarak. Tadım olayı 1 ay 2 ay ne kadar sürerse sürsün diye dusunuyorum şuan. Tadıma gec başlamak ta gıda reddi yapabiliyormuş. Ama erken de baslamaya gerek yok. Bebek isteksizse ara vermek lazımm.
Son düzenleme: